banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 08:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2009, 22:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2009, 19:31
Irački novinar Muntazer al Zejdi, koji se proslavio prošle godine kad je na konferenciji za novinare gađao tadašnjeg američkog predsednika Džordža Buša cipelom, smatra da nije heroj, već čovek sa stavom.

On je posle devet meseci, 15. septembra, izašao iz zatvora i trenutno je na proputovanju od Iraka do Grčke. Na putu se zadržao u libanskoj prestonici Bejrutu, gde je posredstvom novinara Fadija al Goha dao intervju za hrvatski „Večernji list".

Slavni irački novinar, kojeg su na slobodi dočekale bračne ponude, basnoslovni pokloni i stanovi koje nude bogataši iz zemalja Zaliva, kaže da nije bacao cipele na Buša zarad slave.

- To sam uradio zbog svoje ponižene zemlje, poniženih ljudi, uplakanih majki, siročadi i udovica, kao i zbog svake nevine žrtve. Govorili su, a govore to i danas, da su došli da nas spasu, da nas nauče demokratiji i životu. Iračani su, međutim, živeli kao ljudi sve do njihovog dolaska. Bili smo jedinstveni, šiiti, suniti, Turkmeni, Kurdi, zajedno smo slavili i hrišćanske i muslimanske praznike i nismo se delili. Zajedno smo i gladovali deset godina, koliko su nad Irakom vladale sankcije - priča Al Zejdi.

Na pitanje da li misli da su za haos u Iraku isključivo odgovorne SAD, Al Zejdi kaže da je situacija potpuno jasna.

- Nakon što je američki okupator zaharačio Irakom, podelio nas je. Bagdad svaki dan gori, zapaljene su crkve i džamije, više od milion Iračana poginulo je od metaka američkog okupatora, više od pet miliona dece i udovica ostalo je bez roditelja i muževa, imamo stotine hiljada invalida, izbeglice... Sada znate zašto sam gađao Buša, niko me nije nagovorio, niti sam hteo da postanem legenda, već da odbranim dostojanstvo zemlje i njenih žrtava - kaže irački novinar, koji inače radi za nezavisnu arapsku televizijsku mrežu Al Bagdadija, sa sedištem u Kairu.

Al Zejdi za „Večernji list" kaže da ga mnogi pitaju zašto umesto bacanja cipele nije Bušu postavio neko kompromitujuće pitanje i objašnjava da je razlog taj što su novinari pre konferencije dobili stroga uputstva o tome što smeju, a šta ne smeju da pitaju. Zbog toga se i sada, na slobodi, kako sam kaže, oseća kao zatvorenik, jer se diktira laž, a ubija istina.

Kad je reč o vremenu koje je proveo u zatvoru, Al Zejdi kaže da su ga visoki irački zvaničnici mučili svaki dan.

- I elektrošokovima i batinama pokušavali su da ubiju duh u meni. Ali pokazao sam im da to nije nikakva cena u poređenju sa zadovoljstvom kojim sam naplatio sve žrtve, siročad, udovice i ranjene - zaključuje Al Zejdi.

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=40

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 22:44 
Početnik
Početnik

Ti nisi heroj samo tvoje zemlje,ti si heroj celog sveta i svih potlacenih! Divimo se tvojoj hrabrosti i casnosti

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 22:45 
Bolje da ga je gadjao sa AK47....ne bi se makar stigao izmaknuti. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 23:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
U zadnje vrijeme mislim da ovi muslimani imaju kolektivnu svijest, nesto poput kiborga iz zvijezdanih staza,sve su nesto ugrozeni a karaju cijeli svijet,taj novinar treba da zahvali Bogu sto je novinar,demokratija i ta sranja,
Sta su trazili to su dobili,"ko si ti da rusis zgrade po mojoj zemlji",sad mu nesto kao kriv Bus,sigurno se smijao kad su padali tornjevi WTC-a,ma to bi ja u Gvantanamo na prevaspitavanje

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada je bio rat u BiH i kada su mudžahedini došli da pomognu svojoj braći, mrzio sam sve muslimane od Maroka do Malezije. Kasnije kada sam se malo zadubio u problematiku, otkrio sam da taj svijet nema veze sa tom bagrom koji su došli da pomognu svojoj braći. I sada sam prema tom narodu ravnodušan, jer oni nisu ništa krivi.

Tako i taj napad u NY, možda je Bin Laden, a možda je i Amerika, ali cijena patnje iračkog i afganistanskog naroda nema opravdanje.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 02:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ilche je napisao:
U zadnje vrijeme mislim da ovi muslimani imaju kolektivnu svijest, nesto poput kiborga iz zvijezdanih staza,sve su nesto ugrozeni a karaju cijeli svijet,taj novinar treba da zahvali Bogu sto je novinar,demokratija i ta sranja,
Sta su trazili to su dobili,"ko si ti da rusis zgrade po mojoj zemlji",sad mu nesto kao kriv Bus,sigurno se smijao kad su padali tornjevi WTC-a,ma to bi ja u Gvantanamo na prevaspitavanje

mogao bi malo da se edukujes po pitanju WTC tornjeva i ko ih je ustvari srusio.. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 07:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Samo prava je steta sto je promasio, da ga je bar sa jednom cipelom pogodio. A jel, bas je "cudno" sto ameri udaraju po zemljama koje imaju profitabilne resurse kao sto su droga i nafta. A tom novinaru svaka cast na hrabrosti.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

"Tacno tako" no coment!
drugo-nemjesam ni ja nase Bosnjske stom bagrom,cak imam i dosta prijatelja i veliki respekt prema njima,a o teorijema zavjere ko je srusio tornjeve kao jevreji i te fore opet no coment
uostalom dzabe tupit ljudima koji ocito brane teroriste,imao sam prilike osjetit mrznju te bagre s bliskog istoka,bez ikakvog razloga samo zato sto imam Krscansko/Xriscansko ime svi su isti od malog do velikog,napucali bi oni i vas cipelom prvom prilikom,ja sam 110% za Amere u toj prici,i nemam namjeru komentarisat dalje!

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
ilche je napisao:
"Tacno tako" no coment!
drugo-nemjesam ni ja nase Bosnjske stom bagrom,cak imam i dosta prijatelja i veliki respekt prema njima,a o teorijema zavjere ko je srusio tornjeve kao jevreji i te fore opet no coment
uostalom dzabe tupit ljudima koji ocito brane teroriste,imao sam prilike osjetit mrznju te bagre s bliskog istoka,bez ikakvog razloga samo zato sto imam Krscansko/Xriscansko ime svi su isti od malog do velikog,napucali bi oni i vas cipelom prvom prilikom,ja sam 110% za Amere u toj prici,i nemam namjeru komentarisat dalje!

A znas kako kazu za ove nase za koje ti imas respekt "Isto ti misli i onaj ispod stola kojeg cepas i onaj za stolom kojehg hranis" :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:18 
Početnik
Početnik

ilche je napisao:

znas kako kazu...neprijatelj tvog glavnog neprijatelja je tvoj prijatelj,u ovom slucaju nas glavni neprijatelj je NATO pakt i zapad koji nas je bombardovao 2 puta 1995 i 1999 ,zapad koji je razbio Jugoslaviju i priznao odmetnute republike,zapad koji je uveo sankcije Srbiji,koji je oteo kosovo itd dug je spisak zlocina zapada i Nato pakta prema Srpskom narodu...i svako onaj ko se protiv njih bori je nas prijatelj

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 16:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
ilche je napisao:

Bolje bi ti bilo da se nisi ni javljao nego da si ovakvu glupost napisao. Nijedan sa one FBI liste osumnjecenih za WTC nije iz Iraka, niti je imao ikakve veze sa Irakom, nego je 15 od njih iz Saudijske Arabije, dakle zemlji koja je glavni partner toj istoj Bushovoj Americi. Reci ces, pa to je isto svi su muslimani, ali da te preduhitrim glupim odgovorom reci cu ti da su iracani i saudijici dva skroz razlicita svijeta, isto kao sto je bitna razlika Bugara, Srba, Rusa i ostalih pravoslavnih naroda.

Ispeci pa reci. Zlatno pravilo.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 22:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Terorista je terorista! odakle god da je!
Presjednik Amerike je presjednik svih zemalja pa tako i presjednik svijeta!!!
Ma znam da sam upravu 110% prvi su poceli sto trazis to dobijes,nadam se da ce ih sve dole satrat!!
Cijeli "bliski" istok!

Sala lozim vas!

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 10:28 
Početnik
Početnik

Svaki poraz Amerike i NATO pakta u Iraku,Avganistanu ili Iranu je velika pobjeda Srpskog naroda na Balkanu

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dukic je napisao:
Svaki poraz Amerike i NATO pakta u Iraku,Avganistanu ili Iranu je velika pobjeda Srpskog naroda na Balkanu

Ti bi se sad kitio tudjim cvijecem, ha?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Taj isti NATO je bombardovao Republiku Srpsku, misleći da ratuju protiv Bušmana koji imaju samo luk i strijelu, dok im nismo oborili tadašnji ponos Miraž 2000.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nakon cega se NATO prepo i podvio rep sa Balkana, jelde sarajevski filozofe? :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj se praviti blesav, dok je NATO bomboardovao nije ga bilo u Republici Srpskoj, a to što naši nesposobni političari potpišu njihov ulazak i ostanak to je druga priča.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
A ljudi smo od rijeci,pa se potpisi postuju..... :roll:

Zalosno objasnjenje.
Nije mi samo jasno,zasto se neki zavaravaju te sami sebe uzdizu u nebesa,dok im (ne)djela govore da su nesto savim drugo.

Ja ovim araberima skidam kapu,jer ljudi zaista imaju hrabrih likova koji ginu za svoje ideale i ono u sta vjeruju.Druga je stvar koliko su izmanipulisani ,zaludjeni i sl.,te ih to cini i budalama.

S druge strane,na nasim prostorima ima nekoliko grupa ljudi koji su toliko anti- evropski,-zapadno,i sl orijentisani,ali od muda i djela im ni traga. Daleko od toga da prizeljkujem ludosti i sprovodjenje rijeci u djela ovih budala,ali je spika suplja do bola.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U pitanju su razlike u civilizacijama, koje su ogromne. Alijini ratni fanatici su iz tih krajeva i oni su jurišali u smrt. Tako su odgojeni tako im je u Kuranu zapisano.

Srbi su odgajani na tekovinama evropske kulture, pa ma koliko ja mrzio tu Evropu to je tako.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]