banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 13:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Sep 2009, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
DEN HAAG - Haaški sud odobrio je da bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić, nakon dvije trećine odslužene kazne, bude puštena na prijevremenu slobodu.
Vise na: http://www.seebiz.eu/hr/politika/pomilo ... 56096.html

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
da da 27.oktobra će biti puštena na prijevremenu slobodu. iskreno, nije ona ni o čemu odlučiva već je bila jedna u nizu recki haškog tribunala...čisto da se popuni kvota od toliko i toliko Srba koji moraju biti osuđeni. odigrala je pametno tako što je priznala krivicu odmah i povukli su ostale optužnice...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 19:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Tacno sam znao da ce neko ovo postavit!
Ma sto se mene tice nemoraju nikoga ni zatvarat, veci cem im problem bit pred Boga stati!
E sada ko je kriv vise ili manje to nema veze,zlocinac je zlocinac!
Koliko znam doticna se izjasnila o krivici tj da je kriva,ja ako nisam kriv nisam i tako bi se i izjasnio bez obzira na poslijedice a i vecina vas vjerujem :)

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ilche je napisao:
Tacno sam znao da ce neko ovo postavit!
Ma sto se mene tice nemoraju nikoga ni zatvarat, veci cem im problem bit pred Boga stati!
E sada ko je kriv vise ili manje to nema veze,zlocinac je zlocinac!
Koliko znam doticna se izjasnila o krivici tj da je kriva,ja ako nisam kriv nisam i tako bi se i izjasnio bez obzira na poslijedice a i vecina vas vjerujem :)

stvar je u tome da ako si srbin u 99% slučajeva si osuđen unaprijed. ona je dobro taktizirala, odmah je priznala sve što su oni rekli i prebacila na njih pritisak ''da je pravično'' osude. i dobila je najmanju kaznu od svih njih - 9 godina, odlezala 6 i gotovo. gledaj šešelja na primjer, čovjek je samo brbljao u ratu, nije imao nikakvu komandnu odgovornost, čak nije vršio nikakvu izvršnu ili zakonodavnu vlast i drže ga već 6 godina. stvar je prosta: ako si Srbin kriv si odmah u startu. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Nemogu nista konkretno rec sto se tice slucaja B.Plavsic meni je bila predsjednica dok sam sluzio vojsku RS al opet sto je je priznala krivnju ako nije kriva ja nebi a ovo drugo ima i drugi narodnosti u Tribunalu ima dosta i Hrvata a zamene su svi isti nisu dzabe tamo a postujem svakog koji kaze nisam kriv i to isto i dokaze

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

daleko od toga da niko nije kriv, svako ima putera na glavi. ali pogledaj samo jedno poređenje:
Milan Martić je za 3-4 ispaljene rakete na Zagreb dobio 35 godina, naravno nasrali su oni još tu kojekavih nebuloza. Sa druge strane, Naser Orić pobije 3000 srpskih civila u periodu 92-95 i dobije 2 godine !!! Da ne pominjem slučaj Tihomira Blaškića koji je dobio 7-8 godina i na kraju pušten, a šta je sve radio u centralnoj Bosni bolje da ne pričam. Poenta: ako si Srbin najebo si u startu, ako si Hrvat i Musliman dobićeš par godina kazne forme radi, a uradio si milion puta veći zločin.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Ko je prvi počeo, i bio najgori od sve djece, dobije na kraju najviše batina.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Ko god je kriv treba da plati! Po meni ona je bila svjesna da ce joj sve lakse biti kada se izjasni krivim (a ona je sigurna kriva) tako da je tom taktikom "iznenadila" sud i put do slobode joj je olaksan! Treba da svako, ali svako, ko je uradio zlocin u ratu da plati bio to srbin,hrvat ili musliman! Na kraju to inace bude kao sto je Aaron napisao, ti si poceo ti ces i da platis?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 21:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
ilche je napisao:
Nemogu nista konkretno rec sto se tice slucaja B.Plavsic meni je bila predsjednica dok sam sluzio vojsku RS al opet sto je je priznala krivnju ako nije kriva ja nebi a ovo drugo ima i drugi narodnosti u Tribunalu ima dosta i Hrvata a zamene su svi isti nisu dzabe tamo a postujem svakog koji kaze nisam kriv i to isto i dokaze

ajd ne lupetaj svi dobro znamo da je haski tribunal politicki sud iza koga stoji Nato pakt i zapad,haski tribunal je samo oruzije u rukama Nato pakta koje im je sluzilo za uklanjanje neposlusnih i satanizaciju istih,kao i da bi opravdali okupaciju balkana i zlocine koje su pocinili agresijom i bombardovanjem Republike Srpske 1995 i Srbije 1995

neko rece gore Seselj je dobar primjer o kakvom se sudu nepravde radi,covjeka 7 god bez presude ,5 god je robijao cekajci da mu sudjenje pocne,i sad kad ih je rasturio i sve svjedoke tuzilastva razvalio oni prekinu sudjenje,seeselj koji nikakvu vlast nije imao i koji je bio samo lider jedne opozicione stranke

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 21:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
crni_bl je napisao:
Ko god je kriv treba da plati! Po meni ona je bila svjesna da ce joj sve lakse biti kada se izjasni krivim (a ona je sigurna kriva) tako da je tom taktikom "iznenadila" sud i put do slobode joj je olaksan! Treba da svako, ali svako, ko je uradio zlocin u ratu da plati bio to srbin,hrvat ili musliman! Na kraju to inace bude kao sto je Aaron napisao, ti si poceo ti ces i da platis?

ona se nagodila sa haskim tuzilastvom u zamjenu za blazu kaznu ali prevarise je kao sto to oni obicno rade i na nju je vrsen ogroman pritisak jer hasko tuzliastvo se sluzi svakom vrstom podmetanja

a ovaj gore musliman prica o zlocinima pa jaro eno ti Atifa Dudakovica koji je filmove snimao i za kog dokazi kako naredjuje ubijanje zarobljenika ili spaljivanje sela 1995 a on i dalje slobodan toliko o zlocinima i pravdi

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 00:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
meni nikad nece biti jasno sta je ona priznala-ubijedjen sam da ni ona ne zna
obavljala je minornu fukciju u rata i nije se nista pitala, niti je o necemu odlucivala

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 04:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Ona je dobra žena, ali proizvela je jednu malu nedaću – a to je veliki lopov Dodik.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 07:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Po meni je onaj obrvan Krajisnik trebao da dobije 1000 godina za zlocine koje su cinili pojedinci iz nase vojske a ne ova baba. Jadnicu su drzali kao ikebanu. Ne znam, meni je ona i u ratnom periodu djelovala kao senilna. Obrvan ima onu pravu zlocinacku njusku i gadio mi se od samog pocetka.

I ja mislim da se zeznula sto je priznala "krivicu". Medjutim, ko zna cime su je tamo isprepadali...

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Po meni lično, sa svojim priznanjem ona je učinila više štete srpskom narodu nego da su ih sve zajedno osudili bez ijednog priznanja.

Samim svojim priznanjem napravila je ''tačnim'' tezu da su samo srbi pravili zločine u BiH.

Što se mene tiče trebala bi da odleži punu kaznu. i da se ne vraća ovamo.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Zena je priznale zlocine koje je pocinila,,,cak je i svjedocila protiv nekih osudenika,,,,odlezala je dobar dio kazne,,,i ako izade bice osudeni ratni zlocinac na slobodi,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma,priznala je ona i sama ne zna sta ,a koliko vrijedi njeno kajanje i priznanje pokazala je u knjizi koju je potom napisala(istu sam bacio u smece nakon citanja). Da su sudije imalo realne,to njeno "priznanje" bi macku o rep i fino joj produzili kaznu kako treba.

DELLBOY je napisao:
Po meni lično, sa svojim priznanjem ona je učinila više štete srpskom narodu nego da su ih sve zajedno osudili bez ijednog priznanja.

Samim svojim priznanjem napravila je ''tačnim'' tezu da su samo srbi pravili zločine u BiH.

Znaci nisi kriv dok ne priznas?
Dzaba mrtvi i dokazi...
Genijalno,nema sta.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
vb87 je napisao:
Po meni je onaj obrvan Krajisnik trebao da dobije 1000 godina za zlocine koje su cinili pojedinci iz nase vojske a ne ova baba. Jadnicu su drzali kao ikebanu. Ne znam, meni je ona i u ratnom periodu djelovala kao senilna. Obrvan ima onu pravu zlocinacku njusku i gadio mi se od samog pocetka.

I ja mislim da se zeznula sto je priznala "krivicu". Medjutim, ko zna cime su je tamo isprepadali...

Ма ко је је..

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 18:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Zena je priznale zlocine koje je pocinila,,,cak je i svjedocila protiv nekih osudenika,,,,odlezala je dobar dio kazne,,,i ako izade bice osudeni ratni zlocinac na slobodi,,,

Netacno! Ona ce biti slobodan covjek i neces moci reci "ratni zlocinac na slobodi".

Kad smo vec kod ratnih zlocina-SIPA napokon odlucila da se pozabavi "zasluznim" Bosnjacima!
Nadam se da nije samo predstava vec ozbiljno proganjanje bosnjackih zlocinaca.

Sarajevsko naselje Grbavica
Iz stana Sefera Halilovića izuzeti džakovi materijala
Iz stana bivšeg generala Armije BiH Sefera Halilovića pripadnici SIPA-e danas su izuzeli svu dokumentaciju koja se odnosi na ratni period, a njegov sin Semir Halilović izjavio je Srni da je riječ o, kako je rekao, mafijaškom upadu po političkom diktatu.

"Radi se džakovima oduzetog materijala. Cijela soba dokumentacije sa 400 do 500 hiljada papira. Ljudi su došli sa papirom na kome piše da se iz stana Sefera Halilovića izuzme sve što ima veze sa ratom", rekao je Halilović.

On tvrdi da je akcija SIPA-e siledžijska i nelegalna i da je izdejstvovana privatnim vezama tužioca Vesne Budimir koja vodi istragu o zločinima u Trusinama kod Konjica.

"Dokumentacije vezane za slučaj Trusina nema u našem stanu. U našem stanu nalazi se dokumentacija vezana za slučaj Grabovica, koju nam je vratio Haški sud po okončanju procesa pred Tribunalom 2007. godine. Izuzeta je čak i dokumentacija Haškog suda, za šta je bilo potrebno odobrenje Tribunala", rekao je Halilović.

On kaže da njegov otac nema veze sa slučajem Trusine, te da su u ovoj akciji uhapšeni nekadašnji vojnici iz jedinice "Zulfikar" i neki mještani iz tog sela kod Konjica.

"Ovo je jedna vrsta pritiska i čišćenja bosanskih kadrova pred izbore koji trebaju da promijene postojeće kadrove i postojeće stanje", ocijenio je Halilović.

Upad SIPA-e u stan Sefera Halilovića, gdje su se zatekli i njegova supruga i sin, počeo je u 7.30 sati.

"Riječ je o klasičnom prepadu i maltretiranju. Došlo je nekoliko specijalaca i inspektora koji se u početku nisu ponašali korektno. Oni su za svjedoke uzeli ljude koje mi ne poznajemo i koji su sve vrijeme bili pritvoreni u stanu, jer im nisu dopuštali da izađu. U početku je bilo veoma napeto, a kasnije se situacija stabilizovala", opisao je Halilović akciju državne agencije.

Zgrada u kojoj se nalazi stan Sefera Halilovića nalazi se u Ulici Derviša Numića u naselju Grbavica.

Kao osumnjičeni za zločine nad hrvatskim civilima u Trusinama 1993. godine uhapšeni su Nedžad Hodžić zvani Džon Vejn (40), nastanjen u Sarajevu; Mensur Memić zvani Menta (43), nastanjen u Bihaću; Dževad Salčin zvani Struja (53), nastanjen u Mostaru i Senad Hakalović (43) nastanjen u Buturović polju u opštini Konjic.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 18:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dzon Vejn, Menta i Struja. :lol:
Kakvi idioti!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2009, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ERROR je napisao:
Ma,priznala je ona i sama ne zna sta ,a koliko vrijedi njeno kajanje i priznanje pokazala je u knjizi koju je potom napisala(istu sam bacio u smece nakon citanja). Da su sudije imalo realne,to njeno "priznanje" bi macku o rep i fino joj produzili kaznu kako treba.

DELLBOY je napisao:

Znaci nisi kriv dok ne priznas?
Dzaba mrtvi i dokazi...
Genijalno,nema sta.

Ma šta je ona bila u Karadžićevoj vladi????
Šta je ona naredila???

Kad već pominješ ''dokaze'' šta bi sa ''cjenjenim'' Naserom Orićem i dokazima i mrtvim i svim ostalim...
Kad već kenjaš, nabavi dovoljno toalet papira

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]