zah je napisao:
U jednom proslom komentaru imao sam priliku procitati jedanu ovakvu tvrdnju. "Kad mi neko pomene naciju i vjeru, zgadi mi se fuj". Naravno citat je po sjecanju, jer nemam priliku da prebacim orginal.
Ovu tvrdnju mozemo rasclaniti i postaviti vise putanja, ali ovom prilikom ja cu to sve pojednostaviti i postaviti samo tri pitanja. Naime, ko je pozitivnija osoba?
a- onaj covjek koji voli svoj narod, svoju zemlju i upraznjava vjeru ne pretjerano, ili
b- onaj covjek koji ne voli svoj narod i svoju zmlju i ateista je, ili
c- onaj covjek koji mrzi svoj narod i svoju zemlju, pa i vjeru uopste.
Ove gradacije su dosta uopstene, jer ih mozemo napraviti puno, puno vise, ali su ipak dovoljne da razmislimo o onoj po mom misljenju proizvoljnoj i deklerativnoj tvrdnji. Naime, tesko ces naci osobu koja ne voli svoj narod i svju zemlju, ali mozes naci osobu koja ne drzi do vjere, ili cak ima kranje negativan stav prema njoj.
Dakle, sta vi mislite o gore navedenoj tvrdnji? Molio bih da pisemo ozbiljne komentare, bez ikakvih uvreda. Jednostavno napisemo svoje misljenje, bez pominjanja bilo koga.U pisanju komentara mozemo pravito gradacije po svojoj zelji.
Pozdrav Zah
...čudna vremena. Zapad nas uči (preko NVO i kojekakvih emisara,medija)kako da živimo.Govore nam
sta je moralno a šta ne,kako da se ponašamo i vladamo prema ženama ,crncima , Čiroki indijancima ,homoseksualcima...kako da vaspitavamo djecu ,poštujemo stare roditelje,jedemo a Boga mi i pijemo...Ne znam ,šta misle drugi ,ali meni se čini da smo bili bolji prije, dok nam vrli učitelji ne upadoše u kuću...Kada malo zavirimo šta se kod njih tako dobrih i pametnih dešava...,vidimo svašta...i čudimo se.Pažljiviji posmatrač može primjetiti da više ne znaju kud udaraju i da su poprilično unezvjereni.Droge ,razvrata svih vrsta,ubistava,pljački...svako malo neki novi pedofilski skandal ,u koji su uključeni ljudi iz tzv elite u njihovim zajednicama...A nama ovdje prodaju šuplje...
A mi zasljepljeni njihovim punim izlozima ,koje su uzgred rečeno ,punili i pune uglavnom pljačkom ostalog djela svijeta ...sve im vjerujemo...Hm!
Tim svojim šupljim, već su u našim glavama odradili prilično od njhovog zacrtanog posla ali nisu ga još ni blizu završili ( na sreću)...Ima još.Nekako im i pored velikog upinjanja ,rasrbljivanje ne ide baš onako kako su se nadali...Uradili su prilično ,napravili su novog Srbina tipa Čedo Jovanović A-1 ,ali mu prodaja ipak ne ide...Mladima na volšebne načine poručuju da Srbin biti, prosto nije moderno...in.A kod sebe...druga priča. Njihovoj djeci svaki školski dan počinje himnom.
...ali tako je kako je ,još su jaki ,proći će i to... I to da musliman kao ti zah drži predavanje o naciji i vjeri govori upravo da živimo u ...ČUDNOM VREMENU...