banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jun 2008, 00:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
U jednom proslom komentaru imao sam priliku procitati jedanu ovakvu tvrdnju. "Kad mi neko pomene naciju i vjeru, zgadi mi se fuj". Naravno citat je po sjecanju, jer nemam priliku da prebacim orginal.

Ovu tvrdnju mozemo rasclaniti i postaviti vise putanja, ali ovom prilikom ja cu to sve pojednostaviti i postaviti samo tri pitanja. Naime, ko je pozitivnija osoba?

a- onaj covjek koji voli svoj narod, svoju zemlju i upraznjava vjeru ne pretjerano, ili
b- onaj covjek koji ne voli svoj narod i svoju zmlju i ateista je, ili
c- onaj covjek koji mrzi svoj narod i svoju zemlju, pa i vjeru uopste.

Ove gradacije su dosta uopstene, jer ih mozemo napraviti puno, puno vise, ali su ipak dovoljne da razmislimo o onoj po mom misljenju proizvoljnoj i deklerativnoj tvrdnji. Naime, tesko ces naci osobu koja ne voli svoj narod i svju zemlju, ali mozes naci osobu koja ne drzi do vjere, ili cak ima kranje negativan stav prema njoj.

Dakle, sta vi mislite o gore navedenoj tvrdnji? Molio bih da pisemo ozbiljne komentare, bez ikakvih uvreda. Jednostavno napisemo svoje misljenje, bez pominjanja bilo koga.U pisanju komentara mozemo pravito gradacije po svojoj zelji.
Pozdrav Zah

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 17:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Maj 2008, 14:49
zah je napisao:
U jednom proslom komentaru imao sam priliku procitati jedanu ovakvu tvrdnju. "Kad mi neko pomene naciju i vjeru, zgadi mi se fuj". Naravno citat je po sjecanju, jer nemam priliku da prebacim orginal.

Ovu tvrdnju mozemo rasclaniti i postaviti vise putanja, ali ovom prilikom ja cu to sve pojednostaviti i postaviti samo tri pitanja. Naime, ko je pozitivnija osoba?

a- onaj covjek koji voli svoj narod, svoju zemlju i upraznjava vjeru ne pretjerano, ili
b- onaj covjek koji ne voli svoj narod i svoju zmlju i ateista je, ili
c- onaj covjek koji mrzi svoj narod i svoju zemlju, pa i vjeru uopste.

Ove gradacije su dosta uopstene, jer ih mozemo napraviti puno, puno vise, ali su ipak dovoljne da razmislimo o onoj po mom misljenju proizvoljnoj i deklerativnoj tvrdnji. Naime, tesko ces naci osobu koja ne voli svoj narod i svju zemlju, ali mozes naci osobu koja ne drzi do vjere, ili cak ima kranje negativan stav prema njoj.

Dakle, sta vi mislite o gore navedenoj tvrdnji? Molio bih da pisemo ozbiljne komentare, bez ikakvih uvreda. Jednostavno napisemo svoje misljenje, bez pominjanja bilo koga.U pisanju komentara mozemo pravito gradacije po svojoj zelji.
Pozdrav Zah

...čudna vremena. Zapad nas uči (preko NVO i kojekakvih emisara,medija)kako da živimo.Govore nam
sta je moralno a šta ne,kako da se ponašamo i vladamo prema ženama ,crncima , Čiroki indijancima ,homoseksualcima...kako da vaspitavamo djecu ,poštujemo stare roditelje,jedemo a Boga mi i pijemo...Ne znam ,šta misle drugi ,ali meni se čini da smo bili bolji prije, dok nam vrli učitelji ne upadoše u kuću...Kada malo zavirimo šta se kod njih tako dobrih i pametnih dešava...,vidimo svašta...i čudimo se.Pažljiviji posmatrač može primjetiti da više ne znaju kud udaraju i da su poprilično unezvjereni.Droge ,razvrata svih vrsta,ubistava,pljački...svako malo neki novi pedofilski skandal ,u koji su uključeni ljudi iz tzv elite u njihovim zajednicama...A nama ovdje prodaju šuplje...
A mi zasljepljeni njihovim punim izlozima ,koje su uzgred rečeno ,punili i pune uglavnom pljačkom ostalog djela svijeta ...sve im vjerujemo...Hm!
Tim svojim šupljim, već su u našim glavama odradili prilično od njhovog zacrtanog posla ali nisu ga još ni blizu završili ( na sreću)...Ima još.Nekako im i pored velikog upinjanja ,rasrbljivanje ne ide baš onako kako su se nadali...Uradili su prilično ,napravili su novog Srbina tipa Čedo Jovanović A-1 ,ali mu prodaja ipak ne ide...Mladima na volšebne načine poručuju da Srbin biti, prosto nije moderno...in.A kod sebe...druga priča. Njihovoj djeci svaki školski dan počinje himnom.
...ali tako je kako je ,još su jaki ,proći će i to... I to da musliman kao ti zah drži predavanje o naciji i vjeri govori upravo da živimo u ...ČUDNOM VREMENU...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
sviđa mi se kako se zah na kraju svakog posta potpiše " Pozdrav, Zah " . Kao da, tobože, piše pismo ili službeni e-mail. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 22:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ovde bi bilo zgodno spomenuti termina "nacionalista". Sve ono sto se kod nas desavalo zadnjih 15-20 godina, iskrivilo je mnogo toga, pa i tumacenje ovog termina.

Nacionalista je onaj ko beskompromisno voli svoj narod, ali ne mrzi a priori ni jedan drugi. I to gledam jako pozitivno.

Treci je padez, sto kod nas "nacionalista" ima negativan prizvuk.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
MuskoBre je napisao:
Ovde bi bilo zgodno spomenuti termina "nacionalista". Sve ono sto se kod nas desavalo zadnjih 15-20 godina, iskrivilo je mnogo toga, pa i tumacenje ovog termina.

Nacionalista je onaj ko beskompromisno voli svoj narod, ali ne mrzi a priori ni jedan drugi. I to gledam jako pozitivno.

Treci je padez, sto kod nas "nacionalista" ima negativan prizvuk.

pa dobro, al priznaćeš da je između "nacionalista" i "šovinista" samo jedan mali piš od puža.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2008, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
@xix:
pa dobro, al priznaćeš da je između "nacionalista" i "šovinista" samo jedan mali piš od puža.

...gotovo da na ovim prostorima i nema razlike,mada je bitna..npr.ja nikad ne bih mogao biti kao svarog ,nazivati sebe srpskim nacionalistom a u stvari biti umrli shovinista,koji u nedostatku drugih pacijenata sem zaha odgovara na ovoj usranoj temi na kojoj sam i ja sad,te ne propusta priliku da u sveopstem pozivanju na tradicionalne vrijednosti prozove zaha na kraju:

...ali tako je kako je ,još su jaki ,proći će i to... I to da musliman kao ti zah drži predavanje o naciji i vjeri govori upravo da živimo u ...ČUDNOM VREMENU...

takvih srba se ja stidim i ako si nesposoban sovinizam pobiti ljubavlju prema svojoj naciji onda se druzite i vredjajte na pp pa vam nece niko zakljucavati teme...pazi naslova:ovaj forum..kukavicije jaje..uredjuju ga muslimani. pa ako si dosledan i cvrst borac za kog se izdajes ,zasto nisi napisao turci ,balije?
i pun mi je kurac vise identifikacije i poistovjecivanja sa takvima,kad hiljadu normalnih na ovom forumu jebe pet budala
isto vazi i za zaha,tzv.intelektualca ,oladi malo.ja sam citao izmedju redova jos dok si ti veslo sisao u skj-u pa prema tome ovoj populaciji ovde ne treba tvoje "lamentiranje " i istjerivanje pravde u stilu:jes,jes, al' nek jos oni malo....i svi su ali vi ste vise itd.
i nemojte dzaba se truditi da replicirate, ja cu umjesto vas:
pametniji ste,nacitaniji,bolje poznajete istoriju i prilike kod nas,imate unutrasnju i vanjsku politiku u malom prstu a o globalnim stvarima da ne govorimo,urote prepoznajete u prvoj rijeci,jednom rijeciju vi ste genijalci a ja magarac.jel ok?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2008, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
XIX century je napisao:
sviđa mi se kako se zah na kraju svakog posta potpiše " Pozdrav, Zah " . Kao da, tobože, piše pismo ili službeni e-mail. :D

Пиши Милијана вако...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2008, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
A jeste besposleni majko moja.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2008, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ferdinand je napisao:
A jeste besposleni majko moja.

sto jest,jest :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 17:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zah, zasto ti je u svim opcijama povezan narod sa zemljom (drzavom?)?

Odmah se sjetim Roma (odnosno Cigana)...
Naroda bez zemlje (drzave).

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
The_new_Statesman je napisao:
Zah, zasto ti je u svim opcijama povezan narod sa zemljom (drzavom?)?

Odmah se sjetim Roma (odnosno Cigana)...
Naroda bez zemlje (drzave).

Имају они своју државу Индију.
Само изгледа немају пара да се врате тамо(а черге више не могу без папира преко границе).Мислим да би држава требала нешто да уради по том питању и да им спонзорише пут за повратак у домовину.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma ja danas vise imam zajednickog sa Indijcima od ovdasnjih Roma, ono bar sam razgovarao sa ponekim.

Ali ako ti Romi nisu dobar primjer, sta cemo sa Kurdima?

Ono sto sam primjetio kod zaha je potenciranje povezanosti izmedju drzave i naroda.

Evo ja kazem da mi je drazi narod od drzave. Zasto? Zato sto je moj narod daleko dugovjecniji od bilo koje ovdasnje drzave. Pokazalo se da su drzave na Balkanu jako kratkog roka trajanja, odnosno kvarljiva roba, da bi se emotivno vezali za iste.

Ako misli na BiH, eto meni pravo svejedno.
Nervira me vlast i komplikovana birokratija, prepuna opstinskih taksi, uvjerenja, rodnih listova itd.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
The_new_Statesman je napisao:
Ono sto sam primjetio kod zaha je potenciranje povezanosti izmedju drzave i naroda.

Heh, ne brini za Zaha, nije kod njega nista slucajno...samo je pitanje vremena kad ce opet poceti da nam soli pamet...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]