banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 08:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Feb 2008, 10:29 
Fidel Castro danas napusta vlast zbog bolesti i zamijenice ga njegov brat Raul Castro...

Evo malo o njegovom putu do vlasti:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Povijest_Kube

(da se malo odmorimo od Kosova)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Neuništivi El Presidente. 638 pokušaja atentata i nijedan uspješan. Gomilu atentata je lažirao ili znajui za namjere svojih neprijatelja, indirektno ih, preko svojih ljudi, poticao da pokušaju da ga ubiju, a sa svakim neuspjelim atentatom, njegova moć i uticaj među narodom je rastao. Fascinantna istorijska ličnost...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Toliko godina prkosio svom najvećem neprijatelju SAD-u. Dok su se tamo mjenjali presjednici, on ih je sve lagano odjebavao.
Šta je ostalo Americi? Da čeka da umre. :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
fidel castro, jaser arafat, el gadafi sve je to titina škola i svi su kod tog mangupa pekli zanat! Zato nam je danas stanje kako jeste!

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
filozof sa vrbasa je napisao:
fidel castro, jaser arafat, el gadafi sve je to titina škola i svi su kod tog mangupa pekli zanat! Zato nam je danas stanje kako jeste!

kamo srece da je vise fidela a manje klintona, solana i slicnih ...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...nece on otici...samo ce iz ladovine da pripremi teren za -iza mene-ja-...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 23:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
U principu ne volim te vjecne vodje, al' Fidel mi je nekako simpatican 8)
Bas me zanima kako ce Kuba da se snadje poslije njega? Hocel' biti po onoj staroj - "poslije mene potop"?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09

LoL! ;)

Arafat, Gadafi i Castro kod Tita pekli zanat? ;) Mogla su mu sve trojica držati večernju školu.. Castro je držao govore po 12 sati bez prestanka, Tito izađe pred narod, lupa gluposti, nabaci glupi kez..narod mu skandira. Ne želim da ovo pretvaram u neku diskusiju o Titu, ali ne vjerujem da si slušao Titove govore, kakve taj čovjek gluposti lupa, ali narod k'o narod..bio hipnotisan... Dok ova trojica s druge strane..

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 09:48 
BlackHand je napisao:

LoL! ;)

Arafat, Gadafi i Castro kod Tita pekli zanat? ;) Mogla su mu sve trojica držati večernju školu.. Castro je držao govore po 12 sati bez prestanka, Tito izađe pred narod, lupa gluposti, nabaci glupi kez..narod mu skandira. Ne želim da ovo pretvaram u neku diskusiju o Titu, ali ne vjerujem da si slušao Titove govore, kakve taj čovjek gluposti lupa, ali narod k'o narod..bio hipnotisan... Dok ova trojica s druge strane..

Hmmm... meni se cini da ti nisi slusao Fidelove... jes' da su bili po 12 sati ali ga je on lupetao i te kako...
u pola price pocne da daje recept za klopu... pa predje na prijetnje americi... pa kao on ce sve da odbrani... pa spominje socijalne probleme i kako ih je rijesio sa svojom agrearnom reformom (za koju mu doduse skidam kapu)... pa se onda odjednom sjeti jos jednog atentata na njega... onda 100 kila patriotizma i tako svaki put kada je pricao... uvijek iste price samo promijeni glavne glumce...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:00 
skuba je napisao:
Bas me zanima kako ce Kuba da se snadje poslije njega? Hocel' biti po onoj staroj - "poslije mene potop"?

Raul ce sigurno voditi istu politiku kao i Fidel... on je uz njega bio tokom cijele borbe..
nego Raul je samo 5 godina mladji od Fidela, tako da se i njemu blizi kraj... a sta ce onda da bude to je veliko pitanje..

Ubijedjen sam da ce USA sad poceti da sprema akciju ubacivanja "demokrata" u sistem, sto ce na kraju skupo kostati Kubu.

Meni je najvise zao sto nestaju vodje koji su u politici zbog svojih ideala... ljudi mogu govoriti o Titu sta hoce, ali pomislite na to da je Tile otisao na vjecna lovista a nista nije ostavio svojoj djeci... nista nije ukrao sebi od drzave...

A nasi danasnji huskaci mrznje, prvo obezbijede petnaest narednih generacija pa onda odu na prvu sjednicu na kojoj lupaju svoje nacionalisticke zavade, a narod sto kaze Black Hand k'o hipnotiziran....

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
nadrealac je napisao:
Hmmm... meni se cini da ti nisi slusao Fidelove... jes' da su bili po 12 sati ali ga je on lupetao i te kako...
u pola price pocne da daje recept za klopu... pa predje na prijetnje americi... pa kao on ce sve da odbrani... pa spominje socijalne probleme i kako ih je rijesio sa svojom agrearnom reformom (za koju mu doduse skidam kapu)... pa se onda odjednom sjeti jos jednog atentata na njega... onda 100 kila patriotizma i tako svaki put kada je pricao... uvijek iste price samo promijeni glavne glumce...

:lol: Pa ne moze 12 sati samo suvisle komentare. Mislim da je Enver Hodza tuce Kastra u duzini govora :D .
Ako je vec planirao ostaviti nekome prijesto, trebao je biti neko puuuno mladji.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 11:20 
goci master je napisao:
nadrealac je napisao:

:lol: Pa ne moze 12 sati samo suvisle komentare. Mislim da je Enver Hodza tuce Kastra u duzini govora :D .
Ako je vec planirao ostaviti nekome prijesto, trebao je biti neko puuuno mladji.

Raul je zasluzio da malo vlada... a vidjecemo sta ce biti poslije..
vjerovatno su odskolovali neku mladju zvjerku, vidjecemo ko ce se sad pojavljivati kao Raulova desna ruka.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 20:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
skuba je napisao:

Raul ce sigurno voditi istu politiku kao i Fidel... on je uz njega bio tokom cijele borbe..
nego Raul je samo 5 godina mladji od Fidela, tako da se i njemu blizi kraj... a sta ce onda da bude to je veliko pitanje..

Problem jeste sto je i on mator, ali mozda je jos veci problem sto je Fidel sam po sebi - institucija.
Znaci, bez obzira sto ce Raul mozda voditi identicnu politiku (a sigurno hoce), pitanje je dal' ce uspjeti da bude autoritet kao stariji mu brat.
Mozda grijesim al' iskreno mislim da, bez harizmaticnog i autoritarnog lidera, Kuba i nije bas bog-zna-kakva drzava, gledano od ekonomije pa nadalje...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 23:55 
skuba je napisao:
nadrealac je napisao:
skuba je napisao:

Problem jeste sto je i on mator, ali mozda je jos veci problem sto je Fidel sam po sebi - institucija.
Znaci, bez obzira sto ce Raul mozda voditi identicnu politiku (a sigurno hoce), pitanje je dal' ce uspjeti da bude autoritet kao stariji mu brat.
Mozda grijesim al' iskreno mislim da, bez harizmaticnog i autoritarnog lidera, Kuba i nije bas bog-zna-kakva drzava, gledano od ekonomije pa nadalje...

ima tu istine u tvojim misljenjima...

naravno Fidela je tesko zamijeniti, Raul ce morati da radi u njegovoj sjeni... ali vjerovatno ce vrlo brzo i njega da trefi neki "atentat" pa ce ga narod zavoljeti..

a sto se ekonomije tice, nisu oni bas u gadnoj situaciji... mislim da im to nece biti veci problem...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 11:22 
Nadjoh jedan vic na jednoj temi, pa rekoh da razveselim malo Politicare:

Drži Fidel Kastro govor na nekom stadionu:
- Ameri me optužuju da intervenišem u Nikaragvi...
- Kikiriki! Kokice! - dere se neki prodavac.
- ... da intervenišem u Angoli...
- Kikiriki! Kokice! - opet prodavac.
- ... da izvozim revoluciju...
- Kikiriki! Kokice!
Fidel se razbesni:
- Ko je taj što viče "Kikiriki, kokice"? Kada ga šutnem, ima da odleti do Majamija!
Ustaje ceo stadion:
- Kikiriki!!! Kokice!!! Kikiriki!!! Kokice!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 13:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
a sto se ekonomije tice, nisu oni bas u gadnoj situaciji... mislim da im to nece biti veci problem...

Ne mogu reci da sam upucen, ali cinjenica je da ima istine u vicu koji si napisao - mnogi bi htjeli da napuste Kubu. E sad, takva pojava nije bas karakteristicna za neku zemlju koja nema ekonomskih i politickih problema.
Osim toga, nisam bio na Kubi (nazalost), ali sudeci po dokumentarcima koje sam gledao, jeste da ta zemlja odise nekom pozitivnom atmosferom i da je privlacna u tom smislu, ali u svakom slucaju se ne vidi bog zna kakvo blagostanje.
U principu, prica me najvise podsjeca na SFRJ - svi smo bili otprilike na istom, niko nije gladovao ali, realno, nije bilo ni nekog posebnog blagostanja (iako iz ove perspektive sad vecina zali cak i za takvim zivotom, ali to ne znaci da je u SFRJ bilo sjajno, vec smo prosto sad u sra*u do guse).

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 17:11 
skuba je napisao:
nadrealac je napisao:

Ne mogu reci da sam upucen, ali cinjenica je da ima istine u vicu koji si napisao - mnogi bi htjeli da napuste Kubu. E sad, takva pojava nije bas karakteristicna za neku zemlju koja nema ekonomskih i politickih problema.
Osim toga, nisam bio na Kubi (nazalost), ali sudeci po dokumentarcima koje sam gledao, jeste da ta zemlja odise nekom pozitivnom atmosferom i da je privlacna u tom smislu, ali u svakom slucaju se ne vidi bog zna kakvo blagostanje.
U principu, prica me najvise podsjeca na SFRJ - svi smo bili otprilike na istom, niko nije gladovao ali, realno, nije bilo ni nekog posebnog blagostanja (iako iz ove perspektive sad vecina zali cak i za takvim zivotom, ali to ne znaci da je u SFRJ bilo sjajno, vec smo prosto sad u sra*u do guse).

Ja sam bio na Kubi i uvidjeo neke stvari koje su strane u nasim i zapadnim medijima...

A to je bas kao sto kazes stanje bivse SFRJ, svi imaju sasvim dovoljno, zivotare, cijene neke ljudske atmosfere vise nego novac i glad za jahtama i sranjima... Taj "normalan" nivo je ipak malo visi od jugoslovenskog ako se izuzmu auta (a to vise zbog embarga)... Mada su i ona njihova stara kolica puna smeka..

E sad ima dosta onih koji ipak zele da se bogate (a takvi gramzivi su i kod nas rasturili Jugu i rezultat nam je jasan)... pa bi zeljeli van iz ovakve kube...

Uzmi da sam ja tamo u toku tri mjeseca boravka potrosio sve u svemu 3000 eura a zivotario sam totalno fino...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]