banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2007, 00:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ukratko volio bih da svako ko živi u Banjaluci u ove zadnje 4 godine šta mu se to svidjelo što je gradonačelnik uradio i zašto bi ponovo glasao za njega ili šta mu se to ne sviđa pa hoće nekog drugogo! Namjerno ovo nisam stavio u politiku , jer smatram da briga o gradu nije stvar politike , a evo da i objasnim: ja sam od rijetkih koji redovno prati skupštinu grada na TV Simić i pratio sam kad je bila žustra rasprava o tome obnavljati ili neobnavljati park Petar Kočić i sa koliko para ući u taj posao, nije bilo para u budžetu, ali naš gradonačelinik kao da mu je grad babovina kaže uzeće kredit i to ni manje ni više nego 4 000 000 maraka , a park se pravio nekoliko mjeseci i probilo se par rokova, drugo je bilo Akvana koja je koštala 7 000 000 i za koje se naš gradonačelnik ponovo zadužio ovoga puta građani će vraćati dug tačnije oni koji odu na bazen, jer ulaznica košta 7 KM i to 3,5 za vraćanje kredita i 3,5 za održavanje toga u životu, ali za ovog ljeta nikad nije bio pun! Tačno da je uloženo nekoliko miliona u puteve i u Centar , kao da je Centar BL, centar svijeta iako živim u centru, vdio sam patnje ljudi iz ostalih mjesnih zajednica, kojima u ove četri godine nije riješena ni struja ni voda ni putevi. Kastel se ruši već 4 godine čekajući odluku da sazna koje zadužen za njega! Zeleni talas, otišlo je 2 000 000 maraka u njega nije mi jasan kakvo je poboljšanje donio! Lijeva strana centra je popločana do hotela Bosna, šta je falilo onom starom! Ja se nadam da ova tema neće biti zaključana makar do izbora, tj oktobra 2008. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 01:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
eh moj filozofe...

godine očaja godine nade
jedni ruše a drugi grade
prolaze ratovi padaju vlade

svi ce iznapadati jadnog nam davidovica, on ce se jadan braniti sa suzom u oku, izgubice na izborima, doci ce drugi, bice jos gori. davidovica se niko nece sjecati. a to mu i treba, zasto da ga se iko sjeca dok se hladi zaradjenim milionima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Zar su vec izbori? :D
Gledas simic? i to bas skupstinu od sveg programa? hmmm... :-?
Ne glasam niti cu... i ne pada mi na pamet da bilo kome dijelim pluseve i minuse - ko ima neke koristi od glasanja nek se zamara time i nek ide nedeljom gurati se u redu pred skolom/mjesnom zajednicom, ja za to nemam vremena...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@filozof sa vrbasa:
Већином се слажем, осим у вези зеленог таласа и поплочавања дијела од парка Петар Кочић до хотела Босна.
Зелени талас је права ствар, и више ми се не дешава да избјегавам тај потез од Екватора до Бањалучке мљекаре. Чак, намјерно идем тим путем јер сам с једног на други крај за мање од минуте. Потпуно функционално по мом искуству.
Исто тако везано за поплочавање. Сјећам се старог стања, и сјећам се да ми ниједном није промакло да прокоментаришем сам себи то ругло испред поште. Једноставно се није могло нормално ходати, нити дићи поглед са "асфалта" док се хода тим дијелом, да не би запео, испрљао се или угазио у локву, блато или тако нешто. Ово што данас имамо је права ствар. Волио бих да се на исти начин поплочају и остали дијелови ужег центра града.

@epek:
Не разумијем шта има лоше у томе што човјек прати Скупштину града, и труди се бити информисан о одлукама које директно утичу на све нас?!

Мислим да би стварно требало формално анализирати рад тренутног скупштинског састава и градоначелника у смислу шта је све урађено, шта није, колико је добро оно што је урађено и колико је коштало ...
Било би добро ако неко има бар приближне цифре из медија о томе колико се новца потрошило за одређене ствари?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 10:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Budite sretni sto imate davidovica, njemu je stalo da banjaluka na nesto lici. Jedan + za fasadu opstine, mogli bi tako nesto napraviti i sa banskim dvorima..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
drugo je bilo Akvana koja je koštala 7 000 000 i za koje se naš gradonačelnik ponovo zadužio ovoga puta građani će vraćati dug tačnije oni koji odu na bazen, jer ulaznica košta 7 KM i to 3,5 za vraćanje kredita i 3,5 za održavanje toga u životu, ali za ovog ljeta nikad nije bio pun!

Ово је већ постала тешка смарачина. Седам милиона се није нико задужио то је вриједност коју град даје за пројекат аква парка, али је та вриједност отелотворена, не у кешу, ВЕЋ У ЗЕМЉИШТУ, као и свој пропратној документацији. Лично нисам задовољан тиме што парк нуди, али да није био пун, то је глупост. Цијена улазнице се формирала много прије него што је први багер ушао на онај простор. То је дио инвестиционог плана, претходоног истраживања, акционог плана даљег развоја, а у све се то урачуна рата кредита, па се добије цијена улазнице. А та прича 3,5 за ово 3,5 за оно makes me wanna :puke:
Што се тиче поплочавања, и то је веома добра ствар, јер је све уређено, посађено ново дрвеће, редовно се одржавају све зелене површине. Кастел се почиње рестаурирати, Град помаже градњу цркве на Мејдану код моста, као и Храма Христа Спаситеља. Много других ствари, глупо да набрајам, а има их (сигурно) за које ни ја не знам.
+

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Necu da psujem ali znam sta bih rekao za Davidovica.Dok u BL zatvara lokale zbog radnog vremena,Actros radi 24 sata a doticni gospodin vidjen u sitne sate u tom lokalu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Tomo_Sokota je napisao:
Necu da psujem ali znam sta bih rekao za Davidovica.Dok u BL zatvara lokale zbog radnog vremena,Actros radi 24 sata a doticni gospodin vidjen u sitne sate u tom lokalu.

Mislis, ubire profit od tog lokala? Nista neobicno..

E zaboli me za sve i jednim ona stvar. Jel se neko od njih mozda brine za mene? aha. K.

:x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 13:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Actros je na podruciju opstine Gradiska, sta davidovic ima sa tim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tomo_Sokota je napisao:

Актрос није кафана.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
meni je zeleni talas od izuzetnog znacaja za grad, amo sto se ljudi nisu jos navili na njega, pa na semaforu u centru, kos boske, bukvalno treba "uputstvo za upotrebu" :lol: :lol: :lol: , jer ljudi ne shvataju sta je u stravi zeleni talas...pocnu prelaziti ulicu kad je na jednoj strani crveno svijetlo, ne znajuci da je na drugoj jos zeleno... pa se desava to sto se desava.
takodje, mislim da je park petar kocic jako lijep i kreativno osmisljen, samo ne razumijem zato toliko para??? ali to je davno bila tema na ovom forumu...
plocnik je itekako trebalo napraviti, ipak sad centar lici na nesto...
svaka cast da mladi ljudi ipak prate skupstinu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Ja mislim da bih glasao za njega , jer boljih kandidata cini mi se da nema ... da je sve pozitivno , i nije.
Najveca zamjerka ide an kulturno-zabavni dio zivota banjaluke jer banski dvor na celu sa petricem ne radi nista ili jos gore unistava sve sto se moze uciniti , a on je njegov covjek ... i zbog toga cu razmisliti da li cu glas dati davidovicu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Pa može li se on ponovo kandidovati...? Mislim da bi treći put bilo stvarno previše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Pa može li se on ponovo kandidovati...? Mislim da bi treći put bilo stvarno previše.

ne moze, po zakonu samo 2 mandata od po 4 godine

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 22:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Dobra tema filozof.
Pratiš sjednice na Simić televiziji :lol: :lol: :lol: :lol: . Baš si car. Kod mene je Simić odavno na Skip.
Ne da mi se sad da nabrajam detaljno pluseve i minuse, ali sam sasvim siguran da nemamo alternativu kad je Gradska uprava u pitanju. Sjetite se samo ko je bio protiv-kandidat Dragoljubu na proteklim izborima, siguran sam da su građani izborom koji su napravili spasili grad velike pošasti. Onaj lik je blago rečeno loš.
Jedan minus ide za naziv Administrativna služba, mislim da je to zakon na nivou države, pa minus ide zna se kome. Još jedan minus za radna vremena ugostiteljskih objekata, može se to mnogo bolje riješiti. Ne postoji nikakav razlog za ograničenja. Ako je kafićima ograničeno radno vrijeme to se može nekako shvatiti, ali zašto je ograničeno klubovima? Praktično imamo još uvijek policijski sat. Čini mi se da je Vijeće staraca direktno odgovorno za to.
Još jedan siguran tip. Nema šanse da ova tema poživi mjesec dana, kamoli do lokalnih izbora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 01:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
Gizzzmo je napisao:

moze... prvi put je bio izabran od strane skupstine grada tako sto su stranke glasale za njega... drugi put je dobio podrsku na izborima od strane gradjana tako da ima pravo da se kandiduje opet :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 02:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
@bigman znam dobro šta sam gledao i znam da je cijena ulaznice u Aqua park prošla skupštinsku proceduru, u tu nekretninu su uložili 7 000 000 KM ! A meni je pomalo i smiješno od nekih korisnika što kao minuse Davidoviću stavljaju ograničenje rada klubova, da je to sva nesreća ovog grada, ja bih pucao od sreće, ali Banjaluka se ne proteže od Ekvator zgrade pa do Banjalučke mljekare, veća je ona od toga! Ne kritikujem ja vas ima i toga , ni meni se ne sviđa to ograničenje , ali ima daleko većih problema, većina vas nisu pješaci, ali ja jesam i na fakultet idem i po najvećem pljusku i po najvećem snijegu, a grad nikad nije spreman za to voda nigdje ne otiče, a snijeg niko ne čisti!
+ za Davidovića je izgradnja novog pogona u fabrici vode , e tu je svaka marka pametno utrošena, svjetujem vam da odete na zvaničnu stranicu grada i popunite anketu o razvijanju grada u budućnosti! A protivkandidata ima i biće! Znam da je izlizana fraza ko ne glasa taj nek se ne žali, ali je stvarno na mjestu! Kako ? Živite u BL u narede 4 godine! A skupštinu grada redovno pratim pa se nikakvoj Davidovićevoj odluci ne čudim , jer on samo sprovdi volju svojih skupštinskih kolega koje su opet ova BL izabrala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

badzo je napisao:
Gizzzmo je napisao:

moze... prvi put je bio izabran od strane skupstine grada tako sto su stranke glasale za njega... drugi put je dobio podrsku na izborima od strane gradjana tako da ima pravo da se kandiduje opet :)

у праву си, заборавих да је први пут био биран из скупштине, по старом закону, а други пут из народа...
може значи јоше један мандат-из народа, наравно!!!
хвала1

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
@bigman znam dobro šta sam gledao i znam da je cijena ulaznice u Aqua park prošla skupštinsku proceduru, u tu nekretninu su uložili 7 000 000 KM ! A meni je pomalo i smiješno od nekih korisnika što kao minuse Davidoviću stavljaju ograničenje rada klubova, da je to sva nesreća ovog grada, ja bih pucao od sreće, ali Banjaluka se ne proteže od Ekvator zgrade pa do Banjalučke mljekare, veća je ona od toga! Ne kritikujem ja vas ima i toga , ni meni se ne sviđa to ograničenje , ali ima daleko većih problema, većina vas nisu pješaci, ali ja jesam i na fakultet idem i po najvećem pljusku i po najvećem snijegu, a grad nikad nije spreman za to voda nigdje ne otiče, a snijeg niko ne čisti!
+ za Davidovića je izgradnja novog pogona u fabrici vode , e tu je svaka marka pametno utrošena, svjetujem vam da odete na zvaničnu stranicu grada i popunite anketu o razvijanju grada u budućnosti! A protivkandidata ima i biće! Znam da je izlizana fraza ko ne glasa taj nek se ne žali, ali je stvarno na mjestu! Kako ? Živite u BL u narede 4 godine! A skupštinu grada redovno pratim pa se nikakvoj Davidovićevoj odluci ne čudim , jer on samo sprovdi volju svojih skupštinskih kolega koje su opet ova BL izabrala!

Уложено је, а ли та се цифра помиње као вриједност земљишта и свих пратећих дозвола, а не кеша. Град се није задуживао, већ аквана као д.о.о.. Нећу о томе више о томе, упућен сам прилично, јер сам држао у руци комплетан инвестициони план, чак ми је то и била тема семинарског на факсу. Даље, и ја сам студент и пјешачим као ти. Свако дан се смијем неписмењацима који прелазе семафор у центру, као неке краве сви полете кад се укључи црвено за аутомобиле са једне стране...
"-" је незатворена "канализациона ријека испод тржнице" која уби смрадом, али је плус одржавање обала Врбаса ове године, гдје су нпр. чак средили ону плажу код мог насеља, у Ади.
"-" су они сељаци што перу улице, поготово по дану, јер уопште не обраћају пажњу на пролазнике, а управо се због пролазника перу те улице. (што је опет плус, јер се улице перу). Парк Петар Кочић је +, не дизајнерски већ функционално, јер имам у граду парк кроз који ми се пролази, за разлику од прошлог.
Прије сам напоменуо да волим што се добро одржавају алеје, и засађују нове.
Све у свему, опет кажем, не мислим да је Давидовић цвјећка, а и знам за неке афере, али искрено, или он, или неко ко ће радити исто као он, мени одговара. (ако не може боље, с обзиром да сам скептичан по питању других кандидата, бар прошлих)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
bigman je napisao:
Што се тиче поплочавања, и то је веома добра ствар, јер је све уређено, посађено ново дрвеће, редовно се одржавају све зелене површине. Кастел се почиње рестаурирати, Град помаже градњу цркве на Мејдану код моста, као и Храма Христа Спаситеља. Много других ствари, глупо да набрајам, а има их (сигурно) за које ни ја не знам.
+

Sve sem ovog vezanog za crkvu podrzavam.
Drzava je davno odvojena od crkve. Ako je para bilo viska - trebalo ih uloziti u psihijatriju recimo, koja je sramota svih nas nazovi normalnih, onda u rasvjetu u dijelovima grada koji nemaju tu srecu da dozive i to 'cudo modernog doba' iako zive u 21 vijeku, u vrtice za djecu, u ustanovu za djecu sa posebnim potrebama...milion bitnijih i hitnijih stvari od jos jedne crkve koja ce da zjapi prazna sem za kakav veci praznik i milion stvari koje bi bile za dobrobit svih gradjana, a za vjernike nek se brine crkva...

Mada i sto se Kastela tice - previse se cekalo!
Ovakvo stanje kakvo je sada se nije smjelo dogoditi. Neko bi trebao odgovarata zbog toga.

Zanima me i sta se desilo sa kipom u narodu popularno nazvanim "Emina sa ibrikom u ruci" koji se nalazio na zemlji koju je grad vjerovatno poklonio toj crkvi koja se gradi kraj mosta. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]