banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 06:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Sep 2014, 18:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@spijo
Potpis na cijeli post. Bilo je više novca, usluge i roba su bili jeftiniji i generalno nije se toliko osjećaja kriza. Stoji da su i prohtjevi veći i sad plaćamo stvari koje tad nismo (internet, kablovska, par telefona u svakom domaćinstvu), ali opet neke druge stvari je lakše bilo pregurati tad nego sada.

@sinip

Pričaću šta hoću, ako to se ne sviđaju moji postovi zaobiđi ili prijavi administraciji da cenzuriše dijelove koji krše pravilnik foruma.

Tih godina sam imao više članova porodice u bolnici po dva tri mjeseca svake godine i mogu reći da sam nažalost prilično upućen u stanje. Pokojni ujak je godinama bio na hemodijalizi tri puta sedmično i stanje se popravilo baš tih godina. Ovi su u tom segmentu zadržali sve na istom nivou, ali uz mnogo veće krađe na namještenim tenderima (ne sporim da ih je i prije bilo). Na odjelima je bilo manje više isto stanje, ali je barem lijekova bilo. Sad ne da nemaju lijekova, već ni osnovne higijenske uslove ne mogu ispuniti. Sestra koja priključuje infuziju nakon pranja ruke briše o jastučnicu ili dio stare pidžame jer nemaju papirne ubruse.
Ljudi dolaze na hemoterepije i mjesec dana ih vraćaju kući jer lijekova nema. Na recept ne možeš kupiti pola lijekova za koje prije nije ništa plaćalo. I hiljadu drugih stvari koje su kumovi udesili.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2014, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hemodijalizni centar je privatna firma. Dovedena je za vrijeme SDS/PDP-a. A Skrbic je preuzeo razvijenu semu.

Ista je stvar sa Integralom i brdom u Klasnicama. Ili mostom. Sta vam draze.

Ne vjerujem da ce novi(stari) biti bolji.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2014, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Philby je napisao:
@sinip

Pričaću šta hoću, ako to se ne sviđaju moji postovi zaobiđi ili prijavi administraciji da cenzuriše dijelove koji krše pravilnik foruma.

Причај ти шта год хоћеш и коме год хоћеш, али мени не можеш да продаш те приче... Само толико. Здравство је и тад и сад било у истом qрцу осим што су им сад ме'ш'чини (нека ме неко исправи ако гријешим) веће плате.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 02:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
spijo je napisao:
_зока je napisao:
Živilo se jednako loše al' se imalo neke nade u bolju budućnost. E sad je nema.

Ne mislim nego znam da se živjelo neuporedivo bolje....više je novca bilo u opticaju,mnogo malih trgovina koje su imale po dva tri radnika(sad su taj posao preuzeli trgovački centri),mnoge firme su još uvjek radile,jest otežano al su radile,poljoprivrednici koji su imali viškove proizvoda su dosta robe izvozili.
Neuporedivo je ono vrijeme sa sadašnjim sivilom...mada objektivno uz svjetsku ekon. krizu koja je usledila u daljem periodu,ulaskom u EU država gdje se izvozilo(Rumunija,HR,Bugarska) i gubitkom tog tržišta ,SNSD je svojom lopovskom vladavinom dosta doprinio ukupnom padu standarda života.
Više nade u neku bolju budućnost imam sad nego onda jer znam da ne može biti gore. :D

Ако ћемо да гледамо тако још боље се живело у периоду 1996-2000. Било је више пара у оптицају, мање закона, веће могућности преваре и шверца и тако :)

Народ је једнако тешко живео од 2002. до 2006. као што и сада једнако тешко живи. Ту разлике нема.
Међутим, разлике су неке друге. Закони су пооштрени, простора за ситне махинације "обичних смртника" и нама склоне "малверзације, врдања државе и сл." има све мање и зато се сада више кука. Ни са СНСД-ом, ни са СДС-ом, ни са неким трећим ту се неће променити ништа. И то је нешто што треба прихватити.

Врло јасно речено: Срби у Б/Х могу да бирају између лошег живота (мада колико је лош о томе би могли да дискутујемо) и задржавања оваквог ентитета са надлежностима које има и између лошег живота и свођења РС на неку "Заједницу српских општина", као што је она на КиМ са надлежностима на нивоу Заједнице извиђача Војводине (значи без икаквих легислативних и егзикутивних права).

Рационално размишљајући ја мислим да је опција број један боља. А то је опција да опозиција не победи на овим изборима.

СНСД није способан да уради неки велики позитиван корак за РС и српски народ и то од њих не треба очекивати. Даље, СНСД није ништа друго него човек=партија тј. СНСД = Милорад Додик. А Додик је особа која омогућава опцију 1. Зато и има моју подршку као преседнички кандидат. СНСД као странка практично не постоји. И ту је уствари предност СДС-а, који је ипак успео да израсте у стабилну странку и нема проблем да сада промени и руководство и опет опстане на политичкој сцени. СНСД то нема. Оног тренутка када Додик нестане са политичке сцене у РС, нестаће и СНСД. Е онда нема ко други да влада Српском него СДС. То су једноставне чињенице.

Победа опозиција отвара пут за опцију два. Значи, иста беда, исти проблеми, исто све само ће РС као ентитет да изгуби сваку иоле битну надлежност. Она сама као ентитет не би била укинута вероватно (то би била нека привидна маска за широке народне масе) али би јој се функција свела на тотално протоколарну (ако чак и то). Овде доста људи нису упућени у политичка дешавања иза завесе и иза камера. Игром случаја ја донекле јесам. Странке попут СДС-а су странке које су у очима Запада окарактерисане као реликт ружне прошлости, творци и кривци за рат, итд. небитно што лица која сада ту странку воде са првобитним руководством немају велике везе. Управо из тог разлога овакве странке тј. лица које воде такве странке јако су подобна за извршење идеја које долазе из Немачке, Аустрије, итд. Видимо шта се дешава у Србији. То је управо тај шаблон. Мени није јасно да људи то не препознају. Додику би победа опозиције чак ишла и у прилог јер би после 4 године, (а вероватно и пре јер би се тај опозициони блок распао одмах убрзо након победе) био дочекан као спасилац од стране народа, само је питање да ли би имао више шта да спашава.

Да сумирам: Жао ми је када видим да се неко нада да би променом власти у РС дошло до некаквог економског и привредног бољитка. Тога нема и тога бити неће. Балкан ће да живи на овај начин на који живи већ деценијама, а то је састављање краја са крајем, народна довитљивост и "само поштено па ко кога зајебе". То је Балкан, то смо ми и са тиме се треба помирити.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 05:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Daj pusti te priče o Dodiku kao zaštitniku Srpske, zar ti stvarno vjeruješ u to? Pa on se najviše zalagao za ukidanje vojske koja je stvorila Republiku Srpsku, šta možeš očekivati od takvog čovjeka. Ne kontam zašto ste vi iz Srbije toliko fascinirani njime i zašto ovde Vučića kuju u zvijezde kad su obojicu na vlast doveli stranci?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 06:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Hemodijalizni centar je privatna firma. Dovedena je za vrijeme SDS/PDP-a. A Skrbic je preuzeo razvijenu semu.

Ista je stvar sa Integralom i brdom u Klasnicama. Ili mostom. Sta vam draze.

Ne vjerujem da ce novi(stari) biti bolji.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v_jxB-bFYLU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 07:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma sta djeca znaju o zavicaju...

Elem Zipo, vojska je lose odigrana epizoda sve tri stranke. Ako se ne varam Dodik se zalagao za potpunu demilitarizaciju. SDS nije. I sad imas rupu bez dna koja prozdire stotine miliona godisnje da bi sutra bili NATO.

Isto to je bilo planirano za narodnu nam miliciju. Pa sta se desi? Mada tu ima i Caviceva zasluge.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 07:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@silvio, SDS nece imati problema sa smjenom generacija jer je vrlo mala sansa da im na celo dodje Bosic No. 2.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Daj pusti te priče o Dodiku kao zaštitniku Srpske, zar ti stvarno vjeruješ u to? Pa on se najviše zalagao za ukidanje vojske koja je stvorila Republiku Srpsku, šta možeš očekivati od takvog čovjeka. Ne kontam zašto ste vi iz Srbije toliko fascinirani njime i zašto ovde Vučića kuju u zvijezde kad su obojicu na vlast doveli stranci?

Поредећи СДС гарнитуру и њихово "лик и дјело" и Дудека, Дудек не да је заштитник Српске него џебени Супермен...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 09:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ma sta djeca znaju o zavicaju...

Elem Zipo, vojska je lose odigrana epizoda sve tri stranke. Ako se ne varam Dodik se zalagao za potpunu demilitarizaciju. SDS nije. I sad imas rupu bez dna koja prozdire stotine miliona godisnje da bi sutra bili NATO.

Isto to je bilo planirano za narodnu nam miliciju. Pa sta se desi? Mada tu ima i Caviceva zasluge.

Не вараш се.

Има. Дао је мандат Дудеку. :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
A sta je Cavic mogao tad? Vidio je da je SDS izgubio vecinu, da nista ne moze proci u skupstini te je zato dao mandat Dodiku. Po meni je to posteno sa Caviceve strane, jer je Dodik skupio vecinu. Druga je stvar sto je dodik takav kakav jeste, ali Cavic tu nista nije kriv, jer bi prije ili kasnije ovaj postao premijer.
Dodik cuvar Srpske, aha, cuva je jer je kompletna u njegovom vlasnistvu. Ehhhh, a nekad ju je nazivao Republikom sumskom. Taj stari dobri mile.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je bio svojevrsni tajm aut koji cime je Dodiku dat prostor da blokira ukidanje MUPRS.
Sve to pokazuje koliko je Cava klasa spram Bosica.
Doduse, nije moglo ni bez Ivanica koii je bio dimna zavjesa. Ali ok...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Philby je napisao:

Kao da bi vojska opstala...Aham. Jedva policiju sačuvašmo, kamo li vojsku...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Raskoljnikov je napisao:
A sta je Cavic mogao tad? Vidio je da je SDS izgubio vecinu, da nista ne moze proci u skupstini te je zato dao mandat Dodiku. Po meni je to posteno sa Caviceve strane, jer je Dodik skupio vecinu. Druga je stvar sto je dodik takav kakav jeste, ali Cavic tu nista nije kriv, jer bi prije ili kasnije ovaj postao premijer.
Dodik cuvar Srpske, aha, cuva je jer je kompletna u njegovom vlasnistvu. Ehhhh, a nekad ju je nazivao Republikom sumskom. Taj stari dobri mile.

Па то је најпаметније што је Чавић могао да уради у том тренутку. Могао је да кофрчи и затеже али није, и то је ок. А по питању заштите РС прочитај поново Силвиов пост, немам шта да додам, осим да је СДС остао на власти сад би имали исту ситуацију као у Србији, која "сједи на двије столице" а не сједи ни на једној. А то је лоше, јако лоше. Овако у РС имамо одличне односе са Русима, и иодличне односе са Израелом, а зна се ко стоји иза Израела. Тако да покривене су "обе базе". :) Научна фантастика за СДС политичку екипу која углавном о вањској политици размишља само кад мора а и тад јој не иде од руке (видјети "Бијелу књигу").

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
sinip je napisao:
Raskoljnikov je napisao:

Па то је најпаметније што је Чавић могао да уради у том тренутку. Могао је да кофрчи и затеже али није, и то је ок. А по питању заштите РС прочитај поново Силвиов пост, немам шта да додам, осим да је СДС остао на власти сад би имали исту ситуацију као у Србији, која "сједи на двије столице" а не сједи ни на једној. А то је лоше, јако лоше. Овако у РС имамо одличне односе са Русима, и иодличне односе са Израелом, а зна се ко стоји иза Израела. Тако да покривене су "обе базе". :) Научна фантастика за СДС политичку екипу која углавном о вањској политици размишља само кад мора а и тад јој не иде од руке (видјети "Бијелу књигу").

Чекај мало.. да је остао СДС сједили би на двије столице а сад имамо покривене "обје базе"?
Јесам ја луд или је то исто?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

На двије столице како то ради Србија. Нити би у НАТО нити би са Русима. Овако са Дудеком, РС је са Русима а преко Израела имаш подршку једног крила лАмерике. Јасније?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не. Крајње глупа прича колега.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А шта да радим, не да ми се да цртам. :) Могу само да кажем да је вријеме "несврстаних" прошло а ови у Србији и СДС то још нису сконтали.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ако је вријеме несврстаних прошло онда је вријеме да Додик престане да изиграва таквог јер за то нема ни капацитета ни моћи. Није успјело једној Југославији а да успије њему са милион становника. То је то твоје покривање "обје базе" да се разумијемо.

Уосталом, крајње је наивно вјеровати да Србија или чак ми имамо неког избора. Ваљда је бар до сад јасно да су нам судбе одређене и да се чека још неко вријеме да се старе страсти смире те да се то објелодани. Само велике промјене на свјетској сцени би могле да утичу на то. До тад, ми са Србијом идемо у пакету а Додиково сликање са Путином у разноразним ходницима је равно мом сликању са плејбој зечицама.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni samo nije jasan stav ljudi koji kontaju da predsjednik mora dati mandat nekome iz svoje partije. Mandat za premijera se daje onome ko može da obezbjedi većinu u parlamentu za izbor Vlade i Čavić je uradio ono što je i trebao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]