banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 22:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 109  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima?
Glasanje se završava 14 Nov 2020, 18:50
Igor Radojičić 33%  33%  [ 14 ]
Draško Stanivuković 47%  47%  [ 20 ]
Neću glasati 21%  21%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2020, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Pred izbore paracetamol preventivno za svaki slucaj

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2020, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
BeckaSkola je napisao:
Jedan ozbiljan argument koji ide u prilog Drasku je da je on kao dijete milionera mogao sjediti skrstenih ruku i uzivati u zivotu, a on izabrao da cini sve to sto cini.

Najbitnija stvar kod izbora Draska za gradonacelnika je vidjeti da li je u stvarnosti tacno da za zajednicu bolje radi neko ko je jakog pedigrea i ko je prije dolaska na vlast uzivao sva materijalna dobra. Vec imao za sve sto je htio u zivotu, pa sa vise obzira i sirine moze raditi za dobrobit drustva koliko je to moguce. Politicki vrh je kod nas vecinom sastavljen od ljudi iz seoskih porodica gdje se tesko zivjelo ili tako nekih (polu) socijalnih prica likova sa dna kace koji dodjose na vlast pa grabi i grabi kao da sutra ne postoji.

Postoji razlog zasto se u ozbiljnim evropskim drzavama sistemski onemogucava sirotinji da dodje do (visoke) politike jer su posljedice fatalne i zanimljivo bi bilo vidjeti kako ce kod nas to funkcionisati.

Izguglaj "narcisoidni poremećaj ličnosti", ne moraš zahvaljivati.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2020, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
https://6yka.com/novosti/kako-je-dodik- ... -potpisemo

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2020, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2020, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Izjeba skeva dodika, lol

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2020, 12:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
apokalipto je napisao:
BeckaSkola je napisao:
Jedan ozbiljan argument koji ide u prilog Drasku je da je on kao dijete milionera mogao sjediti skrstenih ruku i uzivati u zivotu, a on izabrao da cini sve to sto cini.

Najbitnija stvar kod izbora Draska za gradonacelnika je vidjeti da li je u stvarnosti tacno da za zajednicu bolje radi neko ko je jakog pedigrea i ko je prije dolaska na vlast uzivao sva materijalna dobra. Vec imao za sve sto je htio u zivotu, pa sa vise obzira i sirine moze raditi za dobrobit drustva koliko je to moguce. Politicki vrh je kod nas vecinom sastavljen od ljudi iz seoskih porodica gdje se tesko zivjelo ili tako nekih (polu) socijalnih prica likova sa dna kace koji dodjose na vlast pa grabi i grabi kao da sutra ne postoji.

Postoji razlog zasto se u ozbiljnim evropskim drzavama sistemski onemogucava sirotinji da dodje do (visoke) politike jer su posljedice fatalne i zanimljivo bi bilo vidjeti kako ce kod nas to funkcionisati.

Izguglaj "narcisoidni poremećaj ličnosti", ne moraš zahvaljivati.

Preklasifikovano u "Grandiozni poremećaj ličnosti" sa svim svojim podvrstama. Koji bi po vama tačno podtip Draškić bio?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2020, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Za ove što prate istraživanja:
Citiraj:
Igor Radojičić ubjedljivo vodi u trci za poziciju gradonačelnika Banjaluke, a razlika između njega i Draška Stanivukovića je nedostižna i iznosi najmanje 10 hiljada glasova, kaže istraživanje CITY Consulting d.o.o. Banjaluka.
Prema istraživanju ove agencije 55,5 odsto ispitanika svoje povjerenje će dati kandidatu SNSD-a Igoru Radojičiću, dok će njih 35,5 odsto povjerenje dati PDP-ovom Drašku Stanivukoviću. Neodlučnih je devet odsto, a od prethodnog istraživanja koje je rađeno u septembru, razlika između Radojičića i Stanivukovića se povećava.

https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... ubjedljivo

Ko su ovi City Consulting, nisam čuo za njih prije?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2020, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
jovic23 je napisao:
Izjeba skeva dodika, lol

skeva ga ućera a da ne stigneš ni primijetiti, sad je Dodi gotov!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2020, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Misterija koja mi ne da mira oko Seljakove stranke - zašto je na hiljadu plakata isključivo sa brojem 3 (neki Kondić)?
Ko je visokokotirani famozni broj 2 na toj listi, i zašto taj broj 2 nigdje nema plakat?
Da li su ostali na njegovoj listi ljubomorni jer je čitavu kampanju podredio sebi i ćelestonu, a oni sviraju kurcu?
Što se tiče ostalih - da li je neko u životu čuo i za jednog kandidata raspale Čavićeve stranke?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 00:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
broj 2 mora biti zensko, vjerovatno bi br 2 bio taj Kondic, da nije tako, moje neko misljenje je da na plakate ide onaj ko ih plati, bar bi ja tako uradio da sam sef stranke...

u sustini u skupstini bl zadnjih desetak godina gledamo iste likove (sibarevic, grbic, jacimovic, mirosljevic, umicevic, batar, talic nenad i zoran, cudic...) to su ljudi koji imaju neku glasacku masineriju i koji uvjek prodju bez obzira u kojoj su stranci. ove godine se kandidovao i kurta i murta, ne znam sta je to potrebno tolikim ljudima, da se provaljuju, snimaju neke spotove, bacaju pare... kako mislis proci ako si br 25 na listi recimo US-a, tu imas sanse kao bsk protiv barse na kamp nou...

nego, meni je najvece iznenadjenje svih lista to sto ni na jednoj nema budimira balabana, zna li iko sta je sa njim, cini mi se da je donedavno cak i kcerke kandidovao, a sad nema ni njega.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Choban je napisao:
Za ove što prate istraživanja:
Citiraj:
Igor Radojičić ubjedljivo vodi u trci za poziciju gradonačelnika Banjaluke, a razlika između njega i Draška Stanivukovića je nedostižna i iznosi najmanje 10 hiljada glasova, kaže istraživanje CITY Consulting d.o.o. Banjaluka.
Prema istraživanju ove agencije 55,5 odsto ispitanika svoje povjerenje će dati kandidatu SNSD-a Igoru Radojičiću, dok će njih 35,5 odsto povjerenje dati PDP-ovom Drašku Stanivukoviću. Neodlučnih je devet odsto, a od prethodnog istraživanja koje je rađeno u septembru, razlika između Radojičića i Stanivukovića se povećava.

https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... ubjedljivo

Ko su ovi City Consulting, nisam čuo za njih prije?

Isti što su fulali 2018. Željku u BL i to baš puno.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 06:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
pilot babo je napisao:
Misterija koja mi ne da mira oko Seljakove stranke - zašto je na hiljadu plakata isključivo sa brojem 3 (neki Kondić)?
Ko je visokokotirani famozni broj 2 na toj listi, i zašto taj broj 2 nigdje nema plakat?
Da li su ostali na njegovoj listi ljubomorni jer je čitavu kampanju podredio sebi i ćelestonu, a oni sviraju kurcu?
Što se tiče ostalih - da li je neko u životu čuo i za jednog kandidata raspale Čavićeve stranke?
Te plakate i bilborde gdje se reklamiraju pojedini kandidati, obično budu na njima predsjednik stranke i 1-2 kandidata sa liste, plaćaju ti kandidati. Ljudi se uvale u kredit, a šanse da prođu su im nikakve.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 07:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
pilot babo je napisao:

Zato što br.3 finansira. Br.2 bi trebala biti dir. vrtića...
Čavićevi strankaši su pokojni politički, a na SPS listi me iznenadila dr. Lazarević na nekom lijevom mjestu...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 08:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sunce vam kalajisano, sad potražih na netu listu samo da vidim ko je br.2 na SPS-ovoj listi.
Br. 2 na njihovoj listi je Andrea Dorić.
Plavuša. Plavooka. Nije loša, može proći :) Bolje da su nju metnuli na bilborde umjesto Selaka.

Spoiler:
Slika

Ona je u u Narodnoj skupštini (i još direktorica vrtića u BL, malo li je), tako da će morati prepustiti mandat nekome ako osvoji mjesto u skupštini grada. Zbog toga je nema na plakatima, bilbordima, ne iskače na netu...

Tako da taj br.3 ima velike šaMse da uleti, ako pređu prag.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
regi je napisao:
kako mislis proci ako si br 25 na listi recimo US-a, tu imas sanse kao bsk protiv barse na kamp nou...

ovo, u stvari, ne mora da znači i u principu nije tačno.
ako dobro "animiraš" mnogobrojne članove familije i njihove familije i - pogotovo!- ako su ti ortaci na biračkom mjestu ili na prebrojavanju, nije nemoguće isplivati i na samo čelo. i ne bi bilo prvi put.
u izbornom procesu odvija se tuča na dva fronta: stranke se tuku između sebe a kandidati unutar jedne liste, opet, između sebe.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo to.
Liste su otvorene i može vrlo lako neko sa dna liste da uleti u lokalni parlament.
Po meni je to na neki način i dobro, jer se tako vrlo lako mogu kazniti nosioci liste ako "baza" nije zadovoljna.
Samo što se kod nas "pokvario" i taj "instrument", jer, kao što piše Kosta, neki znaju da će upasti (animiranje članova, rodbina, prijatelji...), pa im nije motiv da budu pri vrhu liste.

S tim da neki i nemaju motiv ulaska, koliko imaju motiv da sakupe što više glasova za stranku da bi "izganjali" posao u upravi, dobili unapređenje ili neki "ugovorčić" za svoju firmu itd.

Poslednji put menjao Choban dana 05 Nov 2020, 09:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Choban je napisao:
Sunce vam kalajisano, sad potražih na netu listu samo da vidim ko je br.2 na SPS-ovoj listi.
Br. 2 na njihovoj listi je Andrea Dorić.
Plavuša. Plavooka. Nije loša, može proći :) Bolje da su nju metnuli na bilborde umjesto Selaka.

Spoiler:
Slika

Ona je u u Narodnoj skupštini (i još direktorica vrtića u BL, malo li je), tako da će morati prepustiti mandat nekome ako osvoji mjesto u skupštini grada. Zbog toga je nema na plakatima, bilbordima, ne iskače na netu...

Tako da taj br.3 ima velike šaMse da uleti, ako pređu prag.

Ja sam se uvjek strašio ovakvih urokljivih očiju...hladnoplave-zrače neiskrenošću.Možda je ona drugačija,ko će ga znati.

kosta je napisao:
regi je napisao:
kako mislis proci ako si br 25 na listi recimo US-a, tu imas sanse kao bsk protiv barse na kamp nou...

ovo, u stvari, ne mora da znači i u principu nije tačno.
ako dobro "animiraš" mnogobrojne članove familije i njihove familije i - pogotovo!- ako su ti ortaci na biračkom mjestu ili na prebrojavanju, nije nemoguće isplivati i na samo čelo. i ne bi bilo prvi put.
u izbornom procesu odvija se tuča na dva fronta: stranke se tuku između sebe a kandidati unutar jedne liste, opet, između sebe.

Sa br. 25 legalno može proći neko samo ako vjeruješ u bajke.Kažem legalno što znači da se uzdaš u neki svoj fond glasača kojim ćeš podjeliti olovke i upaljače.Jedini način je da si u talu sa nekim Biračkim odborima pa da ti oni navuku određen broj glasova.Drugi način ne postoji.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 05 Nov 2020, 09:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Piše negdje da je pravnica, oni baš i nisu poznati kao iskreni.
Hladno plave oči, kao ruska špijunka u starim Bondovim filmovima... :love4:

Nego i ti svašta gledaš. Je l' žeMsko? Jeste. Je l' plavuša? Jeste. Je l' ima plave oči? Ima. A još i pravnica (znači ima i mozga) i još dobru liniju ima. Ćao.

Nego, ove godine deficit dobrih treba na listama u BL, šta je reći?
Ili sam ja oćoravio.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 09:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čiča iz Rogače je napisao:
Ja sam se uvjek strašio ovakvih urokljivih očiju...hladnoplave-zrače neiskrenošću.Možda je ona drugačija,ko će ga znati.

E ako ovo nije razlog da se ne glasa za nekoga ja ne znam šta je....

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2020, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
Čiča iz Rogače je napisao:

E ako ovo nije razlog da se ne glasa za nekoga ja ne znam šta je....

Ma nije to razlog da se ne glasa za nju već joj ne valja stranački bekgraund

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 109  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]