banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2014, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
V@nja je napisao:
Citiraj:
a i napunili su lakse dvoranu

Tesko ju napuniti kada su svi uposleni u drzavnim i lokalnim institucijama, a imaju mjesto prebivalista u opstini Laktasi dobili "savjet" da dodju na skup i obavezno se jave nacelniku svog odjeljenja, da on evidentira njihovo prisustvo
:D

Bio si mnogo mlad kada je SDS zadnji put bio na vlasti pa se mozda ne sjecas da su i oni koristili slicne metode ;-)

Ali, za tvoju utjehu, nije im pomoglo. ;-)

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Naravno da jesu
Nije to uopste upitno

Ja samo govorim da je broj ljudi na skupu nije pretjerano relevantan kao uzorak o stvarnoj podrsci nekoj politickoj opciji

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Citiraj:
zanimljivo je sto su drzali u laktasima jer ce rezultat u laktasima igrati veliku ulogu za snsd,vise nego drugim strankama,
a i napunili su lakse dvoranu,nego u bl.
ovde im je pao rejting kod aktivista zbog neplacanja posmatraca,neispunjenih obecanja aktivistima o radnim mestima,povlasticama...

Kandidat za nacelnika je iz Zupe,valjda racunaju na sigurne glasove lijevcana plus zupljani koji ce glasati za svog "zemljaka".

Jes da sam juce bio dole, ali ostadoh neupucen? Ko bre?

V@nja, naravno da nije.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
neki od komentara :D
Citiraj:
ovo je covjek zbog koga ce Zupa i Lijevce da se ujedine i zajedno ga podrze da postane nacelnik opstine Laktasi

Citiraj:
Ne treba deliti Zupu i Lijevce jer smo Srbi sa obe strane Vrbasa.Kodzoman je posten covek i treba mu dati glas.

https://www.facebook.com/profile.php?id ... n=timeline

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitam ga nesto, a on meni FB. Pa kako ti ne dosadi zajebavat posten narod? :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Nezavisne istražuju: Na listama lideri partija, fudbaleri i kreatorke

Nezavisne istražuju: Na listama lideri partija, fudbaleri i kreatorke
Galerija

ALMEDIN ŠIŠIĆ - 08.09.2014 08:20 FOTO
SARAJEVO - Fudbaler Vlatko Glavaš (DF), rekonvalescent Edhem Bičakčić (HSP BiH-DSI), modna kreatorka Mirjana Deak (Socijaldemokratska unija), Božidar Vučurević (SDS), ratni načelnik Trebinja, svojevremeno osumnjičen za ratne zločine, i advokat Faruk Balijagić (BOSS) samo su neki od kandidata koji bi od oktobra 2014. mogli zasjesti u klupe najvišeg tijela zakonodavne vlasti u državi.
Naime, njih petoro će se naći u ravnopravnoj utrci za Predstavnički dom parlamenta BiH, zajedno sa još 733 konkurenta koje su stranake nominirale na listama za ovaj dom u kojem ima mjesta za 42 poslanika.
Jednostavnom računicom dolazimo do podatka da će se za jedno poslaničko mjesto tako boriti gotovo 18 kandidata različite nacionalne, političke i ideološke pripadnosti.
Ovogodišnja utrka za državni parlament i mandat od četiri naredne godine mogla bi da bude specifična i po tome što su svoja mjesta na kompenzacijskim listama osigurali i mnogi visoki stranački funkcioneri, među njima čak i predsjednici i potpredsjednici stranaka. Budući da su kompenzacijske liste (ukupno 237 imena) vrsta garancije za dobijanje mandata, jasno je da se mnogi od njih žele osigurati od bilo kakvih izbornih iznenađenja. Lagodan posao, astronomska plaća i osigurana pozicija moći njima su dovoljni argumenti za ove ne baš prestižne nomimacije u svijetu politike.
Ogledalo prevara i manipulacija
Esad Bajtal, politički analitičar iz Sarajeva, smatra da će ovogodišnji izbori biti ogledalo prevara i manipulacija, jer će "oni koji ih izgube jednog dana morati odgovarati za sve loše što su činili kao i za ono što nisu učinili".
"Cilj je ostati na vlasti i koristiće se sva sredstva, pa i kompenzacijske liste. To je čisti makijavelizam, to je makijavelistički pristup politici, ostati na vlasti pošto-poto", ističe profesor Bajtal.
Uvidom u sve liste iz svih izbornih jednica, uočljivo je da su na njima čak šest lidera stranaka: Zlatko Lagumdžija (SDP), Mladen Ivanković Lijanović (NS Radom za boljitak), Mladen Bosić (SDS), Amer Jerlagić (Stranka za BiH), Željko Komšić (Demokratska fronta) i Rifat Dolić (DNZ).
Jerlagić, Lijanović i Dolić dodatno su se osigurali i na kompenzacijskim listama, na kojima su, od poznatijih imena i: Edita Đapo, Fehim Škaljić, Mirsad Đugum (SBB), kao i Damir Arnaut, bivši bh. ambasador i "prebjeg" iz Stranke za BiH u SBB.
Također, na ovim listama su i: Saša Magazinović, Lidija Korać, Anto Domazet, Zekerijah Osmić, Mehmed Bradarić, Mirsad Đapo (SDP), Halid Genjac, Salko Sokolović, Nermina Kapetanović, Sadik Ahmetović (SDA), Borjana Krišto, Nikola Lovrinović (HDZ BiH), potom Staša Košarac, Milica Marković, Dušanka Majkić, Nikola Kragulj, Srđan Mazalica (SNSD), Aleksandra Pandurević, Borislav Bojić, Božidar Vučurević (SDS), itd.
Dugogodišnja imena
Dakle, mahom stranački funkcioneri, dugogodišnja imena u svijetu politike i parlamentarne demokratije, ali i politički rekonvalescenti.
Maksida Pirić, portparol Centralne izborne komisije (CIK) BiH, pojašnjava da su ovogodišnji izbori interesantni i po tome što je manje ovjerenih kandidata u odnosu na 2010, ali je mnogo više ovjerenih stranaka i koalicija.
"Za 2010. imali smo ovjerenih 39 stranaka, 11 koalicija i 13 nezavisnih kandidata. Tada su bila ukupno 8.242 ovjerena kandidata. Ovoga puta je obrnuto, imamo 7.748 ovjerenih kandidata, ali zato 65 ovjerenih stranaka, 24 nezavisna kandidata i 24 koalicije", ističe Pirićeva.
Ona navodi da se, međutim, na listićima ne pojavljuje svih 65, već 50 stranaka, s obzirom na to da su se neke prijavile za izbore samo u okviru koalicije.
Koliko je pozicija u parlamentu BiH primamljiva, potvrđuje i trend pojačanog interesovanja za ove pozicije političara koji u ovom mandatu obnašaju visoke funkcije u izvršnoj vlasti ili lokalnim upravama. Tako su na listama i Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH (HDZ BiH), Nikola Špirić, ministar finansija (SNSD), Zekerijah Osmić, ministar odbrane (SDP), Zoran Mikulić, ministar pravde FBiH (SDP), Hamdija Lipovača, premijer USK (SDP), itd.
Kao svojevrsni omaž nekim starim vremenima, svoje kandidate na listama za državni parlament imaće i Komunistička partija.
Novi-stari poslanici
Građani - birači imaće posljednju riječ u vezi sa izgledom predstojećeg saziva Predstavničkog doma Parlamenta BiH (izuzmemo li kompenzacijske liste koje kreiraju isključivo stranke). Ne bude li prevelikih iznenađenja, u poslaničkim klupama mogli bismo ponovo da gledamo i neka veoma poznata imena s obzirom na to da za parlament ponovo konkuriraju: Šefik Džaferović, Asim Sarajlić, Senad Šepić (SDA), Dušanka Majkić, Milica Marković, Lazar Prodanović, Staša Košarac (SNSD), Borislav Bojić, Darko Babalj, Aleksandra Pandurević (SDS), Mato Franjičević i Borjana Krišto (HDZ BiH), Denis Bećirović (SDP), Mirsad Đugum (SBB)...

Po mom skromnom mišljenju, forum je politički sazrio da formira partiju i mogli bi pokušati za 4 godine.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Božidar Vučurević im je baš kec iz rukava. :lol:
Na takvim stvarima je SDS u Hercegovini pao.
Sklanjaj iskorišćene likove, daj mlađe, školovane, daj privid da je stranka evoluirala, a ne da je na istom nivou kad se pjevalo "s Leoatara vila kliče đe si srpski Dubrovniče" :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 17:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
filozof sa vrbasa je napisao:
Po mom skromnom mišljenju, forum je politički sazrio da formira partiju i mogli bi pokušati za 4 godine.

Još samo treba riješiti formalnost oko finansijskog oslonca naše stranke.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2014, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
To ce Vanja regulisati, od reklama.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2014, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neke mlade osobe ženskog pola koje bi u skupštinu.

Spoiler:
Citiraj:
Sonja Jarić - Iz Italije u parlament Srpske: Naš narod je vrijedan i pošten, samo je umoran od obećanja i laži

Citiraj:
Politika je za mene mjesto gdje svakih šest mjeseci treba praviti provjere rezultata, i ako ih nema - treba se povući, tvrdi Sonja Jarić, kandidat koalicije DNS - NS - SRS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srspke u izbornoj jedinici tri na predstojećim izborima.
U intervjuu za Press, Jarićeva, koja je kandidat Napredne Srpske Adama Šukala, partije koja baštini ideje Aleksandra Vučića, otkriva i zašto se vratila u Srpsku iz Italije, gdje je studirala političke nauke.

Slika
Slika
http://istinito.com/index.php/bih/inter ... -lazi.html
Slika
SNSD од оснивања до данас јасно показује како једна одговорна странка треба да се односи према младима, рекла је потпредсједница Млади социјалдемократи, Tatjana Indjic

Slika
Snježana Novaković-Bursać: Buka i galama su jedini doseg opozicije u RS

Zbog čega bi građani RS trebali ponovo glasati za Vas?

Zato što je SNSD jedna kooherentna politička organizacija sa jasnim stavovima o ključnim političkim i ekonomskim pitanjima. U ovom trenutku se Republika Srpska nalazi pred velikkim izazovima koji zahtijevaju snažne političke odgovore a koje može da pruži samo velika i snažna partija kao što je SNSD. Jednostavno, nije trenutak za eksperimente i izbore onih koji niti imaju rezultate vrijedne pomena, jasno izrečene stavove o ključnim pitanjima niti unutrstranačku ili koalicionu slogu.
http://www.6yka.com/novost/63578/snjeza ... icije-u-rs

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2014, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovoj prvoj bi se moglo dati nesto.

Druga i treca mogu Zeljkicu odmjeniti bez po muke

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2014, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sonja Jarić

Za nju moze glasati samo neko ko je od prve do zadnje celije stoprocentan imbecil

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2014, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Generalno, ko god u nekom intervju izjavi da će preslikati parlamentarni život neke zapadnoevropske zemlje na nas, taj nema blage veze sa realnošću sredine u kojoj živi.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2014, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ко год да глас странци која "баштини идеје Александра Вучића" тај има озбиљан проблем у рационалном расуђивању. Пре бих гласао са СДА, него за те "идеје Александра Вучића".

Citiraj:
U pravu ste, u Evropi se cijeni pamet, obrazovanje i šta ti možes uraditi za svoju zemlju. Odličan primjer je ministar inostranih poslova Austrije, koji je sa 27 godina najmlađi na toj funkciji u svijetu, a trenutno ima najaktivniju ulogu od svih evropskih ministara. Mladost je prednost, a ne mana, a iskrenost je nešto na čemu se gradi nova politika. Odličan primjer za to je i Aleksandar Vučić, koji pokazuje da narodu moraš reći istinu i uraditi sve da tvoj narod živi dobro. Politika sa pravom na grešku, ali i odgovornost. I iskrenost da se to prizna! To je put kojim i mi moramo krenuti!

Курц истина добро ради и труди се, само на свој првобитни положај је дошао без свршеног факултета, а преко свог оца, утицајног функционера бечког огранка Аустријске народне партије. Тако да он није тамо изабран зато што је млад и пун енергије, него зато што је његов татко нашао положај за свог сина (што је овај додуше добро искористио и урадио више него што се очекивало).

О "суперхероју" Вучићу већ је довољно коментарисано.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2014, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dragi Vođa najavio formiranje još ministarstava, kako kaže trenutno ih imamo 16, ali nemamo ministarstvo privrede, a bez privrede nema života.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2014, 22:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
V@nja je napisao:
Citiraj:
Sonja Jarić

Za nju moze glasati samo neko ko je od prve do zadnje celije stoprocentan imbecil

Jeli ti to onako "po faci" ili imaš nekakve informacije o gore pomenutoj.
Nemam tri čiste ko i što je dotična ali u naj manju ruku je neukusno napisati tako nešto bez ikakvog objašnjenja.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2014, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ili imaš nekakve informacije o gore pomenutoj.

Da

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2014, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moj pp je otkljucan, gade muski :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2014, 23:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
V@nja je napisao:
Citiraj:
ili imaš nekakve informacije o gore pomenutoj.

Da

Ako nemaš ništa drugo reći osim tog "da" bolje da nisi ništa ni pisao.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2014, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je ljepota foruma, ne moram ja svoj stav nikome pravdati
Pogotovo ne tebi jer nesto smatras "neukusnim"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]