Schlager je napisao:
mislim da ce mile sa par procenata pobjedit mladena,iako je mladen opasan kandidat,i da sam ja taj koji pomjera te figure u SZP,mladen bi mi pomeo zeljkicu ovdje za predsjednika RS...
zato cu se vise zadrzat na ovoj neizvjesnoj trci vukota-zeljka
zeljkine prednosti
-pare (kupovina glasova,uhljebi,porodice,jaca stranacka infrastruktura,siguran glas)
-mediji (98%)
-redovi pred ambasadama...ne idu njeni glasaci u sloveniju,austriju,njemacku...vec oni zgadjeni na svaku vlast ili glasaci opozicije...ona svako jutro treba da nazdravi na svaki autobus koji odlazi odavde
Vukotine prednosti
-nijedne afere,nijednog tajkuna oko sebe
-muskarac!!...prvi je to manitu primjetio,i skidam kapu!
ipak je ovo balkan...konzervativna,patrijarhalna sredina...gdje jako tesko zena za zenu glasa!
bilo je pedeset ovih zvjezda granda...zadruga...parova..big brothera...gdje najvise zene glasaju..i jednom,ili nijednom je zensko pobjedilo!
Manitu...Vuce....slazete li se?
I sta mislite da ce od ovih argumenata odlucit?
Има до октобра још доста.
У овом моменту свако од нас на форуму има своје виђење ситуације, евентуалног исхода. Неки озбиљан суд ће се моћи дати у августу, кад ће се јасно видјети колико су заправо снажне коалиције.
Оне су те које ће "чупати" кандидати главних странака.
Показало се и на прошлим изборима.
Дакле, СП и ДНС са једне, односно ПДП, НДП са друге морају извести и последњу бабу из Хан Крама да гласа како би дали максималан допринос "свом кандидату".
Писао сам већ на теми да је поред овог важног детаља, други важан излазност. Неко је давно рекао избори се добијају од 07-10 изјутра. То је то. Која опција у та три сата успије "одрадити" посао, веома је близу циља.
Прошли пут си у Подрињу имао катастрофалан рад на терену СП-а и дијелом ДНС-а кад су бил општи, Жељка је добила испод очекивања...
Са психолошке стране, Вукота је у благој предности, Жељка на грбачи има један пораз и много се тешко носити са другом трком у којој је свјесна да би евентуални пораз значио и крај каријере. (колико год то за наше услове било ирелевантно)
С друге стране, материјалне, озбиљнија средства за кампању има Жељка. Ставиће се ту и знани и незнани на располагање. Међутим, већ сам досадан кључан посао морају одрадити два коалициона партнера, у смислу да не буде "шта нас брига, нису ово локални".
Те приче, женско, мушко... нисам стекао утисак да су људи против ње због тога што је женско, штавише ријетко сам чуо став "лоше је зато што нам је жена премијер.... " Опет, о Вукоти сам свашта прочитао (једнако као и о Жељки) и његовој борби са дезертерима...
Суштина: Инфраструктура, рад коалиционих партнера, излазност и унутрашње политичке прилике у септембру одлучиће побједника кад је трка за предсједника Републике у питању. У овом моменту, по мени (што се каже свако има свој став), Жељка има 6-7% предности.
едит: Слажем се са схватањем да је предсједничка фотеља у овом моменту важнија од фотеље члана предсједништва.