banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srpska je Bosna
PostPoslato: 25 Jan 2014, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Пеле Мали je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Islamski ekstremizam i oni koji ga finaansiraju ne poznaju interese nacije. Tu prica o nekoj velikoj Bosni pada u vodu.

што се тиче прве реченице ту си апсолутно у праву. у праву си и једним дијелом што се тиче друге али у неким другим дијеловима ове планете.
али конкретно, што се тиче БиХ да би се екстремизам продао локалцима то се најбоље да урадити кроз националне интересе и босну поносну.
довољно је посјетити исламске сајтове из бих и санџака и увјерити се у ово што говорим.
чињеница да се и екстремни а и они мало мање екстремни муслимани из црне горе сад зову бошњацима нам говори да се муслиманско уједињење у овом дијелу балкана форсира кроз национално уједињење бошњака.

_зока, нисам ја нигдје рекао да ће сви муслимани то прихватити. чак и оно што их сада има није занемарљива пријетња. тај покрет може само расти јер се млађе генерације одгајају у другачијем духу него што су се одгајали њихови родитељи у југославији. прије свега, одгајају се у етнички чистој средини гдје се прогони чак и деда мраз.

Da su finansijer toliko zagrijani i mocni da od bosnjackog nacionalnog korpusa naprave vojnu ispostavu u po Evrope to bi bilo daleko lakse kada bi izazvali revolt i mrznju prema Srbima.

Recimo, zaobilaznim putem dizati standard u RS, finansirati njenu nezavisnost , a istovremeno siromasiti Bosnjake. Sve se to moze lako organizovati preko evropskih firmi u kojima arapski kapital ima dosta uticaja.
Za par godina imas bijelu armiju.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
хајде да погледамо ствари мало из овог угла.
година `91, од послиједњег рата је прошло скоро 50 година.
50 година братства јединства и иоле пристојног живота у југославији.
и шта се деси? народи мале југославије ударише једни на друге.

година 2014. од послиједњег рата у малој југославији је прошло скоро 20 година.
народи живе мање више у сиромаштву, незапосленост велика а препуцавање и окривљивање друге стране је ствар свакодневнице.

по вашем скромном мишљењу, гдје су бољи изгледи за рат? 1991. или 2014?

@TNS
постоји финансијер изнад финансијера. ипак се зна ко је главни играч на овом терену и такве ствари се не могу радити тек тако док по европи експлодирају жељезничке станице и слично.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Po mom misljenju '91 su bile puno vece sanse za rat.
Raspadala se jedna drzava i jednopartijski sistem, poslije 50 godina jedne ideologije. Narod je popusio pricu o blagostanju koje ih ceka kad se osamostale, kad dodje kapitalizam koji je pravedno drustvo u kom svi imaju jednake sanse. Kad nebude tamnice naroda Jugoslavije svima ce biti bolje.
Raspala se JNA, oruzja na sve strane na izvolite.
I onaj glavni razlog, SVI nisu znali kakav je rat i kakve strahote nosi sa sobom. Sto nije slucaj '2014.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Sad ste svojom pričom došli do finansijera rata i raskola početkom devedesetih.Niko više i ne krije da su za razbijanje YU postojali inostrani fondovi koji su finansirali nacionalne stranke u svim republikama.
Oni malo stariji se vjerovatno sjećaju euforije i oduševljenja pobjedničkih nacionalnih partija nakon izbora u BIH.Komunisti (reformske snage) su bili pobjeđeni,pio se šampanjac i međusobno su nazdravljali Izetbegović,Kljujić i Karadžić.
Slavlje je pretvoreno u ratnu tragediju nedugo zatim,tragediju koja je isto bila finansirana iz vana.
Današnje prilike imaju nekakvih dodirnih tačaka sa periodom iz devedesetih ali je to prilično daleko od navedenog.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2014, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Niko u FBiH ne bi pristao na mirno razilaženje jer jedan dio stanovništva ( a preko pojedinih medija se to i potencira) smatra da je Republika Srpska "okupirani dio" BiH. Rata neće biti! Stranci koji su došli u BiH nisu došli da bi otišli nego da bi ostali. Nemojte misliti da nakon Inzka neće doći neki novi visoki predstavnik i da će se OHR zatvoriti.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2014, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo nije tema o nezavisnosti Republike ;-)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2014, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ovo nije tema o nezavisnosti Republike ;-)

Pojedini forumaši govore o mirnom razdruživanju. Nema od toga ništa kao uostalom ni od ukidanja entiteta a još manje šanse dajem stvaranju trećeg.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 11:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
prozva me čils juče da sam batalio politiku i prestao se oglašavati (iako sam fino objasnio da sam u forumskoj penziji ove godine 8) ),pa da napišem jedan pametan post na ovoj tns-ovoj temi 8) ....

znači,možemo mi pisati šta hoćemo,ali biće onako kako bankari kažu...mediji (koji su potpuno u njihovim rukama),su svemogući,da nisam lično to sve proživio devedesetih,ne bih vjerovao :( :( ...da im sutra padne na pamet zbog njihovog interesa da nas opet spoje,ne samo u bosni,već i u bivšoj yu,uradili bi to za godinu-dvije,najopuštenije moguće...!!

ilustracija....

jun 1989

evropsko prvenstvo u košarci,zagreb,to je ona generacija divca,danilovića,đorđevića,dražena,kukoča,rađe,koja je sve pomela sa po 40 razlike....ledena dvorana,na svakoj utakmici 11 000 ljudi,najomiljeniji igrač,kome se najviše skandiralo poimenično-vlade divac!....navijanje nije bilo ono "plavi,plavi",već frenetičnbo "jugo-slavija,jugo-slavija"...

maj1990...

maksimir,zadnja pripremna utakmica osimove reprezentacije pred sp u italiji....intoniranje himni,cijeli stadion zviždi himni "hej sloveni",čitavu utakmicu se zviždi našim momcima,svršava se na golove holanđana,a stari pakosnik leo benhaker posprdno izjavljuje "nisam znao da imamo ovoliko navijača u zagrebu" :roll:

šta je poenta?..pa to da je između dva navedena događaja prošlo samo 11 mjeseci,da se radi o istom gradu,da nije pala ni kap krvi!!
dovoljno je bilo što se u međuvremenu promjenila vlast,došao tuđman,hdz,preuzeo medije,"objasnio" narodu kako stoje stvari,kako živi u "tamnici naroda",i kako će uskoro jesti zlatnim kašikama u sopstvenoj državi,smjenjuje policiju,boban skače na policajca glumeći heroja......ako neko ne vjeruje mojim riječima,nek pogleda na yt klipove sa tih događaja,održanih u vremenskom razmaku manjem od godinu dana!

o temi...

stariji znaju,ali za mlađe informacija da smo krol i ja probijali koridor sa amblemom na kojem je pisalo "srpska republika bosna i hercegovina"!!...namjerno kažem koridor,jer smo u ratu bili već godinu i po,ako računamo od plitvica...znači,nikad,ali nikad dotad u istoriji,srpski korpus u bih nije negirao bosnu i hercegovinu...haha,i onda odjednom ovi moji,negdje septembra 1992,kažu puj-pike,nema više bosne,to ne postoji,skidaj ambleme (sa oznakom bosne i hercegovine sa kojima sam mogao poginuti 10 puta,i pod kojim su hiljade momaka već dali živote),polaži nove zakletve (meni lično treća ili četvrta),briši sve što imalo podsjeća na bosnu...i tako ostade do dan-danas...na našoj teritoriji,preživjeli su samo rijeka bosna i pantelijin i branin hotel bosna 8) ....

....sutra da nas počnu filovati kako mi imamo mnogo više prava na bosnu nego muslimani,jer naši su tu hiljadu godina,naši su sačuvali vjeru dok su se oni zbog privilegija poturčili,itd,itd,narod bi to vrlo brzo popušio... 8)

zaključak...narod je ovca,jer da nije-ne bi se zvao narod :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cica objasnio ;-)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
...nebitno što neki od nas to govore cijelo vrijeme....Vjerovatno moram čekati da još malo ostarim.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

nije to,već nemaš na tavanu maskirnu sa oznakama bosne i hercegovine i trakom na lijevom ramenu iz jedne akcije,kao materijalni dokaz! 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Mora li biti moja? Može li od mog tate?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ma može brate,sve su to naši momci,sve su to moja braća,nebitno ko se borio ili poginuo sa oznakom prvo JNA,pa JA,pa SR BIH,pa RS...za mene tu nikakve razlike nema...samo sam ilustrirao kako sam svaki čas polagao zakletvu :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Jbg...Kad smo levati.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
....sutra da nas počnu filovati kako mi imamo mnogo više prava na bosnu nego muslimani,jer naši su tu hiljadu godina,naši su sačuvali vjeru dok su se oni zbog privilegija poturčili,itd,itd,narod bi to vrlo brzo popušio... 8)

Ne mislim da bi to tako brzo išlo.Današnje stanje u društvu je duboka i nepregledna letargija.Nisu iste prilike početkom devedesetih ,kad smo nakon 50 godina dočekali da nesmetano srbujemo i gradimo napokon nešto svoje,i danas kad osjećamo na svojim leđima sve zajebe vijek unazad.
Ne znam koja priča i medijska kampanja može pokrenuti mase iz letargije i možda najvažnije,šta postaviti za cilj.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da je narodno misljenje i stav samo stvar tehnike.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam to sporio,samo kažem da je potrebno mnogo veće vrijeme za nešto takvo,mnogo veće nego što je Šlager pretpostavio.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da ne treba. Eto, mislim da bi se do ljeta moglo postici da Banja Luka navija za BiH u Brazilu. Kada bi se to htjelo.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: sve je moguće
gledajući dešavanja u srbiji moguća je i koalicija LDPa i Dveri

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2014, 12:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mislim da ne treba. Eto, mislim da bi se do ljeta moglo postici da Banja Luka navija za BiH u Brazilu. Kada bi se to htjelo.

e jbg,baš je 5 mjeseci premalo,haha...tu bi već trebao radikalniji medijski nastup....dzeko daje gol za city 9.januara,i skida dres građana,ispod kojeg stoji majica sa natpisom "srećan rođendan,republiko srpska" :lol: :lol: ...

ali bankari mogu i to,ako im je u interesu :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]