prozva me čils juče da sam batalio politiku i prestao se oglašavati (iako sam fino objasnio da sam u forumskoj penziji ove godine

),pa da napišem jedan pametan post na ovoj tns-ovoj temi

....
znači,možemo mi pisati šta hoćemo,ali biće onako kako bankari kažu...mediji (koji su potpuno u njihovim rukama),su svemogući,da nisam lično to sve proživio devedesetih,ne bih vjerovao

...da im sutra padne na pamet zbog njihovog interesa da nas opet spoje,ne samo u bosni,već i u bivšoj yu,uradili bi to za godinu-dvije,najopuštenije moguće...!!
ilustracija....
jun 1989
evropsko prvenstvo u košarci,zagreb,to je ona generacija divca,danilovića,đorđevića,dražena,kukoča,rađe,koja je sve pomela sa po 40 razlike....ledena dvorana,na svakoj utakmici 11 000 ljudi,najomiljeniji igrač,kome se najviše skandiralo poimenično-vlade divac!....navijanje nije bilo ono "plavi,plavi",već frenetičnbo "jugo-slavija,jugo-slavija"...
maj1990...
maksimir,zadnja pripremna utakmica osimove reprezentacije pred sp u italiji....intoniranje himni,cijeli stadion zviždi himni "hej sloveni",čitavu utakmicu se zviždi našim momcima,svršava se na golove holanđana,a stari pakosnik leo benhaker posprdno izjavljuje "nisam znao da imamo ovoliko navijača u zagrebu"
šta je poenta?..pa to da je između dva navedena događaja prošlo samo 11 mjeseci,da se radi o istom gradu,da nije pala ni kap krvi!!
dovoljno je bilo što se u međuvremenu promjenila vlast,došao tuđman,hdz,preuzeo medije,"objasnio" narodu kako stoje stvari,kako živi u "tamnici naroda",i kako će uskoro jesti zlatnim kašikama u sopstvenoj državi,smjenjuje policiju,boban skače na policajca glumeći heroja......ako neko ne vjeruje mojim riječima,nek pogleda na yt klipove sa tih događaja,održanih u vremenskom razmaku manjem od godinu dana!
o temi...
stariji znaju,ali za mlađe informacija da smo krol i ja probijali koridor sa amblemom na kojem je pisalo "srpska republika bosna i hercegovina"!!...namjerno kažem koridor,jer smo u ratu bili već godinu i po,ako računamo od plitvica...znači,nikad,ali nikad dotad u istoriji,srpski korpus u bih nije negirao bosnu i hercegovinu...haha,i onda odjednom ovi moji,negdje septembra 1992,kažu puj-pike,nema više bosne,to ne postoji,skidaj ambleme (sa oznakom bosne i hercegovine sa kojima sam mogao poginuti 10 puta,i pod kojim su hiljade momaka već dali živote),polaži nove zakletve (meni lično treća ili četvrta),briši sve što imalo podsjeća na bosnu...i tako ostade do dan-danas...na našoj teritoriji,preživjeli su samo rijeka bosna i pantelijin i branin hotel bosna

....
....sutra da nas počnu filovati kako mi imamo mnogo više prava na bosnu nego muslimani,jer naši su tu hiljadu godina,naši su sačuvali vjeru dok su se oni zbog privilegija poturčili,itd,itd,narod bi to vrlo brzo popušio...
zaključak...narod je ovca,jer da nije-ne bi se zvao narod