RSboljaPolovinaBiH je napisao:
boze ti pomozi, ko je spominjao mrznju i spremanje djece na tako nesto?
moj jedini osjecaj prema muslimanima, a i prema hrvatima, je da nama treba razdruzivanje od njih, odnosno, niposto nam ne treba nikakva Jugoslavija u malom, niti bilo kakvi pokusaji i eksperimenti ka tome. Vec smo unutar jednog takvog eksperimenta debelih 15 godina i to je na pocetku bilo jasno da nece funkcionisati.
a sad koliko je opasno odgajati djecu u stilu da ne mrze nikoga, a da se podrobnije ne objasni nacin na koji se muslimani ne trebaju mrziti, a opet drzati distanca od njih, je na svakom roditelju...
odgovor na tvoje pitane blackrose - manje vise smo sa "zato" odgovorili na tvoje "zasto" kroz rat jer su muslimani pokazali svoje pravo lice. s njima vise nema potrebe imati bilo kakve dodatne veze. trenutno smo u obavezi da budemo s njima u drzavi, ali samo do jednog od 2 momenta:
- dok ne priznaju RS kao nezavisnu drzavu
- ili dok to ne rijesimo ratom.
No, ja razumijem tvoje stavove prije svega zato sto si zensko, a drugo zato sto nisi iz ciste porodice. Ali to sto ih razumijem ne znaci da su oni ispravni, naprotiv.
Na kraju krajeva, mozda neces ti uciti svoju djecu to sto govoris da neces, ali neces ih moci drzati pod staklenim zvonom, da ne citaju druga misljenja poput mojih, ili da ne slusaju druge van kuce koji imaju drukcija razmisljanja i argumente od tvojih.
Mrznja je opaka, teska, zarazana, neizljecljiva bolest. Upravo ideolozi tvoje "teorije", u praksi upravo rado suprotno. Oni se druze i bukvalno zive skupa sa "najvecim neprijatejima", Milin sin navodno zeni muslimanku, a tebe je izbezumio da nema medusobobnoga zivota, dok se je Spiriceva cerka udala za muslimana, i cak mu rodila sina, a vamo su "umrli" za ideju razgradnje, refernduma, i ostalih sranja. Ali dok je ovaca bice i vune, t.j dok je Telekoma bilo je i para, Nema Telekoma nama ni para

,, ali bice bolje