banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2010, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Hertzog je napisao:
Kada vec ispravljas moj LEPI nacin pisanja, ti onda pogledaj svoj pravopis, koji je sve samo ne idealan. A tebe sam uvredio cime LEPI moj, sto ti kazem da imas slobodno pravo da menjas zivotnu sredinu ako ti se ovde ne svidja, sto kazem da je u fibh losije stanje nego ovde kod nas, ali vi bosanski domoljubi samo znate da pljujete po RS, a da retko takve epitete dajete drugom entitetui njegovim politicarima. Nema tih para koje mogu da se porede sa odvajanjem RS, samo da mi je videti reakcije teherana kada dobiju drzavu sa granicama sarajevske bascarsij
Lep pozdrav uz zelju za skorim opismenjavanjem da bismo mogi komunicirati :evil3:

VEREOVAO ili ne, da bih sa tobom da ostavrio normalan vid komunikacije morao bih da se spustim na najnizi nivo sovenizma na kojem se ti trenutno nalazis, sto u prevodu znaci plljuvanje samoga sebe. To mi jednostavno kao prvo nedopusta moj kucni odgoj, nedopusta mi jos mali milion stvari, koje ti nikada neces shvatiti. A pogotovo mi nepada na pamet da ovdje izigravam "internet huligana" sto je slucaj sa tobom, i to prikazujes kroz neke mizerne nacionalisticke prijetnje, koje su samo jako smijesne i ujedno i zalosne, kao sto si ti sam.

Sto se tice politicara svih opcenito u BiH, ja sam u svakome postu napisao da su politicari iz Federacije i RS podpuno isti, skupa su pokrali skoro sve sto je ovdje vrijedilo.
Sto se tice Federacije i Sarajeva, mene zaboli ona stvar za njima, mene intersuje samo moj grad, moja djedovaina. Mada ti to nikada neces shavtiti, cak ni na guranje.

LEP pozdrav i tebi uz LEPU zelju da sav taj sovenizam izbacis iz sebe, nista ti dobro u zivotu nece donjeti, mada je to jako tesko.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 20:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
mene zanima u slucaju otcjepljenja RS sta bi bilo sa Brcko distriktom? Ako to ne pripadne nama recimo onda smo presjeceni? koliko ih je samo izginulo zbog probijanja tog koridora? :cry:

Inace smatram da bi RS kao samostalna mogla da opstane 100%, jesmo li sada ovisni o Federaciji, pa oni nas vuku prema dole. Uvjerena sam da bi bilo bolje, za njih cisto sumnjam..i vecina bi imala motivaciju, zasukala rukave i bacila se na posao..za ljepsu Srpsku :D
Ali nije to bas lako izvodljivo, niti bi ja koja zivim (nadam se ne jos zadugo) van RS izasla na glasanje, jer nemam pravo da odlucujem nego samo narod koji zivi tu
Mislim da se pitanje Bosne trebalo rijesiti mnogo mnogo prije..u najgoroj poziciji su def. muslimani, jer Hrvati imaju maticu isto kao i Srbi u Bosni..a kuda ce oni? Ne mogu oni na silu natjerati ostala dva naroda, koji su zajedno vecina u Bosni..Malo se previse qurce a ne shvataju da ce biti manji od makovog zrna, nek malo pogledaju ko su im susjedne zemlje , koje samo treba da se pomire i nadju zajednicke interese ..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
breskvica je napisao:
jer Hrvati imaju maticu isto kao i Srbi u Bosni.

Zajebi tu priču o maticama sestro, ja u Srbiji nemam ništa kao i 99% Srba u bosni, nemamo ništa u Srbiji tj. imam isto što i u Bugarskoj ili jebeni Bugar u Srbiji, Ništa.
BTW
U nedaj bože situaciji više bi se volio zateći u nekoj zap. evropskoj zemlji nego u Srbiji kao i 99% mojih sunarodnika u šta smo se uvjerili 90'-tih, U Srbiji su završavali samo oni koji nisu mogli, znali ili nisu imali priliku otići drugdje, te ona manjina tj. fukara kojoj je rat bio brat i koji su se ratom obogatili.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
eugene of savoy je napisao:
breskvica je napisao:
jer Hrvati imaju maticu isto kao i Srbi u Bosni.

Zajebi tu priču o maticama sestro, ja u Srbiji nemam ništa kao i 99% Srba u bosni, nemamo ništa u Srbiji tj. imam isto što i u Bugarskoj ili jebeni Bugar u Srbiji, Ništa.
BTW
U nedaj bože situaciji više bi se volio zateći u nekoj zap. evropskoj zemlji nego u Srbiji kao i 99% mojih sunarodnika u šta smo se uvjerili 90'-tih, U Srbiji su završavali samo oni koji nisu mogli, znali ili nisu imali priliku otići drugdje, te ona manjina tj. fukara kojoj je rat bio brat i koji su se ratom obogatili.

:confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused3: :confused3: :confused3: :confused3:

какав лик.. не вјерујем :confused4:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nije lik, nego govori cinjenice. Na zalost.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eugene jel ti to slomila srce neka lepa snajka iz matice Srbije :D ..jesi negativan katastrofa..moje iskustvo nije takvo i imam porodice tamo, i super im je..obozavam BG, obozavam NS, osjecam se kao kod kuce tamo, i vecina ljudi tamo obozava svoju bracu preko Drine iz RS..imam prijatelje iz Srbije..
ja ne znam gdje si ti skupljao svoje iskustvo? A sta nas veze..hmmm nacija, jezik, vjera, grb, himna, istorija, ista imena i prezimena itd itd??? Izvini mozes biti protiv toga da se RS pripoji Srbiji recimo, ali ne mozes pisati takve gluposti

no nebitno da ne skrecem previse sa teme..jel mi moze neko odgovoriti u vezi Brcko distrikta i statusa kada bi doslo do odcjepljenja RS??

Poslednji put menjao breskvica dana 03 Nov 2010, 21:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Krajnje sebično bi bilo tražiti od Srba iz Srbije da prolijevaju krv za nas, ako to oni sami ne vide.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
breskvica je napisao:
obozavam BG, obozavam NS, osjecam se kao kod kuce tamo

I ja volim i Srbiju i sve gradove u Srbiji, ali znam gdje mi je dom i gdje su mi preci rođeni i sahranjeni i znam šta je moje, gdje sam domaći, a gdje stranac.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eugene to znam i ja i kakve to veze sad ima? Moj grad BL se nalazi u granicama BiH a Sarajevo ne smatram svojim glavnim gradom, niti mene to isto Sarajevo postuje kao Srpkinju, vise se u Federaciji osjecam kao stranac nego u Srbiji..i sta cemo sad? Mislim da je to tuzno, zivjeti u takvoj drzavi

edit
sad sam jos jednom procitala ovu tvoju recenicu i davno ne vidjeh vecu glupost

"Zajebi tu priču o maticama sestro, ja u Srbiji nemam ništa kao i 99% Srba u bosni, nemamo ništa u Srbiji tj. imam isto što i u Bugarskoj ili jebeni Bugar u Srbiji, Ništa"

otkud ti tih 99%, govori u svoje ime? Uvjerena sam da vecina Srba u Bosni ne dijeli tvoje misljenje..pa recimo pola Manjace zivi u Vojvodini :roll: i ja licno imam porodice tamo, i dobro im je
otkud ti sada Bugari pa to su oduvijek bili srpski neprijatelji..i objasni mi cinjenicu kako to da nas nista ne veze sa tom Srbijom, i tamo smo eto stranci a imamo istu vjeru, imamo isti jezik, isto pismo, ista imena prezimena, istoriju, himnu i grb?? Dok se to ne moze reci za nase sugradjane Bosnjake i Hrvate u istoj nam drzavi BiH..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Cinjenica je da njih boli dupe za nama i da govore kako smo mi krivi sto su njima uvedene sankcije i sto i dan danas zbog toga lose zive. Boli, ali cinjenica je.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
breskvica je napisao:
mene zanima u slucaju otcjepljenja RS sta bi bilo sa Brcko distriktom? Ako to ne pripadne nama recimo onda smo presjeceni? koliko ih je samo izginulo zbog probijanja tog koridora? :cry:

Inace smatram da bi RS kao samostalna mogla da opstane 100%, jesmo li sada ovisni o Federaciji, pa oni nas vuku prema dole. Uvjerena sam da bi bilo bolje, za njih cisto sumnjam..i vecina bi imala motivaciju, zasukala rukave i bacila se na posao..za ljepsu Srpsku :D
Ali nije to bas lako izvodljivo, niti bi ja koja zivim (nadam se ne jos zadugo) van RS izasla na glasanje, jer nemam pravo da odlucujem nego samo narod koji zivi tu
Mislim da se pitanje Bosne trebalo rijesiti mnogo mnogo prije..u najgoroj poziciji su def. muslimani, jer Hrvati imaju maticu isto kao i Srbi u Bosni..a kuda ce oni? Ne mogu oni na silu natjerati ostala dva naroda, koji su zajedno vecina u Bosni..Malo se previse qurce a ne shvataju da ce biti manji od makovog zrna, nek malo pogledaju ko su im susjedne zemlje , koje samo treba da se pomire i nadju zajednicke interese ..

Moze i ovako: Mislim da se pitanje RS trebalo rijesiti mnogo prije... u najgoroj poziciji su def. rs-Srbi.....misle da se mogu kurciti na konto 2 ostala naroda,.... a nek malo pogledaju susjedni entitet i drzavu, koje su vidi cuda, pomirene i imaju zjednicke interese.....a koridor niciji i tanak.... :wink:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce mozda neko tako misli, pa sta? imas svakakvih ljudi
ko je tebi to rekao licno, meni nikada naprotiv? Ja ne znam kakve vi ljude iz Srbije poznajete, izgleda sasvim pogresne. Zasto govorite u ime citave jedne drzave/naroda otkud vam to pravo i tako bogato iskustvo?
I pored toga ostaju cinjenice koje sam ja napisala. Ili neka me neko ispravi ako nisam u pravu , sa argumentom naravno
I ok one iz Srbije boli dupe za nama, a Bosnjacima smo kao bitni i nismo krivi za nista jelda? A zivimo sa njima u jednoj drzavi..koji crni humor..

Nego jos jednom molim da mi neko odgovori, sta bi bilo sa Brcko distriktom u slucaju da se RS odcijepi?? to mi nije bas jasno..a bez tog regiona je RS presjecena

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Error sta ima da vidimo u susjednom entitetu? Losiji standard zivota, nezadovoljne Hrvate, zaista mislis da oni zele da zive u zajednici sa muslimanima itd..smijesno

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@error, ali ga lupi, ko pomiren? Pa ni u Cazinskoj krajini Bosnjaci medjusobno nisu na zelenoj grani, a kamoli na nivou BiH sa Hrvatima...

breskvice, ima vecih problema od Brckog ako se igra na kartu otcijepljenja.

Ja licno nisam za otcijepljenje. Razlaz mi je ok, jer je to vec dogovor strana u problemu. Ali sa druge strane, Srbi u BiH imaju kapacitet da kontrolisu citavu BiH i sto ce reci da smo daleko od ugrozenosti. Ali ne zato sto su ovi drugi obzirni prema nama...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TNS po meni Brcko distrikt nekako najveci problem? Ili koji je jos veci?
Ali kako mislis razlaz, a ne otcjepljenje? Nesto kao kad bracni par se rastane, oboje se sa strane, nemaju vise nista jedno sa drugim , ne mogu se vise ocima gledati i ne vole se ali nisu sudski razvedeni?? :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
breskvica je napisao:
Error sta ima da vidimo u susjednom entitetu? Losiji standard zivota, nezadovoljne Hrvate, zaista mislis da oni zele da zive u zajednici sa muslimanima itd..smijesno

A sta tebe libo tuki (ko i mene) za tim entitetom? U RS jaci standard? :lol: Sad kao, sve bi bilo bajno da nismo u istoj drzavi s njima, kao sto bi bilo njima da se ukine RS ?
Sto se ujki tice, nek iskopaju krivoustog i nek njega pitaju sto bolan potpisa....

Nisu ovo cestitke, zelje i pozdravi na radiju, vec nasa stvarnost, koju su nam odredili jaci, pametniji i veci od nas, a najveci zajeb je to sto smo mi umislili da se nesto pitamo i da mozemo.... Bosnjaci su mislili ; Nek je samo cijela, to cemo mi poslije ukinuti.... Srbi; Nek jos malo, sabotiracemo, pa cemo ici svojim putem.... a kako neko rece; Niko nikud dok milicija ne dodje :wink:

Koliko ja vidim, nas narod se dole pati, jedva sastavlja kraj s krajem, a zapad jos uvijek ponavlja svoje sto nam je zacrtao otprije.... Koliko ce se jos raja paliti i zariti na ovakve teme, ostaje da se vidi, samo znam da je zapadu puno lakse cekati nego nama....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cula si za Cehoslovacku? To je dogovorni razlaz.

Kosovo je otcijepljenje bez uzimanja u obzir stavova druge strane. Slovenija, HR isto.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
breskvica je napisao:

Nego jos jednom molim da mi neko odgovori, sta bi bilo sa Brcko distriktom u slucaju da se RS odcijepi?? to mi nije bas jasno..a bez tog regiona je RS presjecena

По Дејтону га нема(Дистрикта), јер 48% површине данашњег дистрикта Брчко(укључујући само насеље) припада РС, а 52% припада Федерацији, е сад друга је прича што нам је то наметнуто прије 10 година, али у сваком случају се можемо позвати на границе по Дејтону у случају разграничења.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skypostman znaci prema dejtonu taj region pripada RS i tek prije 10 god doslo je do "nicije zemlje" tj distrikta sto nam je "nametnuto"? Zar se to nije moglo nikako izbjeci?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 23:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
ERROR je napisao:

Koliko ja vidim, nas narod se dole pati, jedva sastavlja kraj s krajem, a zapad jos uvijek ponavlja svoje sto nam je zacrtao otprije.... Koliko ce se jos raja paliti i zariti na ovakve teme, ostaje da se vidi, samo znam da je zapadu puno lakse cekati nego nama....

А зашто се народ пати, зато што се не може и неће договорити. И не можеш ми рећи да не би била боља ситуација макар за промил уколико би сви пошли на своју страну.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]