banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 434  Sledeća

Ko ce uzeti izbore 2018. godine
1. Vukota Govedarica 44%  44%  [ 66 ]
2. Zeljka Cvijanovic 34%  34%  [ 50 ]
3. Neko treci 9%  9%  [ 14 ]
4. Necu izaci na izbore 13%  13%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 149
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbori 2018
PostPoslato: 06 Jun 2018, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Никац од Ровина je napisao:

Друго, што се тиче наших избора, само да се поновим, мислим да ће сценарио бити идентичан изборима у Србији, Хрватској и Црној Гори.

Znači pobjedit će pro-evropske i pro-natovske partije :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 20:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Logično, tako je već nekih 12-18 godina. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Još da našem predsjedniku savjetnik bude Toni Bler pa da se kolektivno samoubijemo

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Bolje Pedi Ešdaun

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 20:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 22:44
Čiča iz Rogače je napisao:

Друго, што се тиче наших избора, само да се поновим, мислим да ће сценарио бити идентичан изборима у Србији, Хрватској и Црној Гори.

Znači pobjedit će pro-evropske i pro-natovske partije :D

Крсти их како хоћеш. :D
Без превеликог зноја и неизвјесности.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2018, 17:52
Čiča iz Rogače je napisao:
Još da našem predsjedniku savjetnik bude Toni Bler pa da se kolektivno samoubijemo

Ili Gerhard Schroeder pa da zamijene kravate.Svabi se ne svidjaju crvene.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 22:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ne zamlacujte se glupostima..opet ce mile osvojit 15-18% izbornog tijela,kao i dosad (uhljebi,njihove porodice,i oni koji su zaista budale i vjeruju u njegovo postenje i srpstvo prezentovano na rtrs)......a on i tns ce se ponasat i pricat u sledece 4 godine kao da ima podrsku 97% populacije...

milo djukanovic je taj klijentelizam doveo do savrsenstva,a ovaj nas je ucio od najboljih....

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па у чему је проблем да СДС те незаинтересоване заинтересује за излазак на изборе? Мислим, не може оним чувеним "престаћемо краст" али ваљда има и неко паметнији, без "Баја" фазона?

Ето вам гласачка база која би помела Дудека 1/1. У чему је проблем, осим у СДС-у?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 22:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

pa nije problem ni u cemu...

unistio je sport RS...svi prvaci su iz FBIH u svim sportovima

unistio ekonomiju...od 25 najvecih preduzeca,23 su iz FBIH

rasprodao resurse,spiskao telekom,a federacija oba svoja sacuvala...

penzija najniza im duplo veca od nase....njihov borac prve kategorije dobije za mjesec,onoliko koliko ja za godinu!!

uz sve to,zaduzio i unuke

raseljava nas iz dana u dan....

radi sve po planu,po kojem je doveden...

a vi ga podrzavajte i dalje,jebe mi se i za vama i za njim..i tako necu dugo jos

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Све то ок, само откуд 18%...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Schlager je napisao:
pa nije problem ni u cemu...

unistio je sport RS...svi prvaci su iz FBIH u svim sportovima

unistio ekonomiju...od 25 najvecih preduzeca,23 su iz FBIH

rasprodao resurse,spiskao telekom,a federacija oba svoja sacuvala...

penzija najniza im duplo veca od nase....njihov borac prve kategorije dobije za mjesec,onoliko koliko ja za godinu!!

uz sve to,zaduzio i unuke

raseljava nas iz dana u dan....

radi sve po planu,po kojem je doveden...

a vi ga podrzavajte i dalje,jebe mi se i za vama i za njim..i tako necu dugo jos

А чуј, ја сам малчице старији од тебе, па ћу ваљда још краће?

И након свега набројаног, поново иде логично питање.

У чему је проблем да СДС мобилише масу незаинтересованих (и потенцијално незадовољних) и помете Дудека и СНСД са политичке сцене?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 22:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Све то ок, само откуд 18%...

kako otkud?

pa imas 50% koji uopste ne izlaze na izbore,jer "su svi isti" "nista se ne moze promjenit" "nemaju za koga glasat"
jednom rjecju,prepapametni su za izac na izbore,lakse lajat 4 godine...

od ostalih 50%
20% glasa za opoziciju
12-15% za ove njegove koalicione partnere dns...sps....i ove koji ne prodju cenzus...
a snsd osvaja tih 15-18%...

al ponasa se kao da je osvojio 98%!!

"mene da policija zaustavi...mene!!!!????

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 23:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Шлагер такво посматрање процената је поприлично дегуте, не мислим на тебе, већ на политичке лидере опозиције, код нас, Србији, Црној Гори, Хрватској, региону генерално. Те приче четвртина те изгласала уствари су заблуда у властитој политичкој борби...
Прво, кључно је да је изборни процес циркус. Да су бирачки спискови још већи циркус. По њима око 1,3 милиона људи има право гласа, а у РС не живи више од 1,1 милион... Дакле аутоматски одбациш 400 000 да би колико толико добио реалан опсег излазности и самих процената.

Уколико сам добро сабрао податке, на посљедњим Општим изборима, СНСД је освојио 213665 гласова (односно 35,9% од изашлог гласачког тијела), а СДС 173824 (или 29,2%)...

Посљедњи локални избори би показали да је та подршка СНСД-у порасла за 6-8%.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 23:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ne znam stvarno brojke,ali i te sto si naveo ne odudaraju mnogo od ovog sto ja rekoh...

poenta je da je mile dobio ognjena za 1%...a da je bilo obrnuto,sav taj sljam iz dns ili sps bi se priklonio nama,kako fino forumasi primjetise da ce se desit ako vukota dobije zeljku

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Dilema oko izlaznosti je najcesce kompenzaciono oružje gubitnika na izborima. Apsolutno je nedokazivo kako bi 40-45% apstinenata glasalo, a neka istraživanja su pokazala da bi bio isti odnos spram kandidata kao i kod ovih koji su izašli.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Суштински јеси, ако узмемо да вјерујемо како у РС стварно живи 1,5 милион људи и право гласа има више од 1,3...

Другу ствар сам заправо желио рећи, СДС се почиње бавити оним чиме се Миле својевремено крајем деведесетих бавио након пораза... Подцјењује број гласача побједничке опције.

Не бих ја теби паметовао, јер си далеко боље упућен у СДС структуру... знаш и сам на шта личе одбори на Истоку... јесте Бањалука и Бијељина изнад остатка, ал мора се водити рачуна и о срединама које могу донијети пуно... типа Зворник... Управо је одатле практично кренула СНСД "револуција". Улагали су бруку у кампању, а СДС је 99-те или 2000те добио изборе у Зворнику, односно Чавић, па затим Микеревић...

Бољела их је она ствар за Зворником и цијелим Подрињем...
Вратило се... данас ти је Зворник већи бедем СНСД-а од Лакташа.

А кад мало боље погледаш, тај цијели дио је морао бити једно од кључних СДС језгара. Баш због тога шта СДС представља за Србе.... нарочито сарајевске којих је велики број населио Подриње... (Шековићи, Осмаци, Зворник, Власеница, Милићи, Сребреница, Братунац) У свим овим срединама (са изузетком Осмака, иако је и ту уствари смјешна коалиција на једној, тј. другој страни. У Братунцу је начелник прешао из СДС-а у СНСД)СНСД је на власти.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 23:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Bilo je propusta,pa da se slozimo tu..pozz Vuce

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 23:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
manitu uci da svira je napisao:
Dilema oko izlaznosti je najcesce kompenzaciono oružje gubitnika na izborima. Apsolutno je nedokazivo kako bi 40-45% apstinenata glasalo, a neka istraživanja su pokazala da bi bio isti odnos spram kandidata kao i kod ovih koji su izašli.

Ovo je veoma diskutabilno...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2018, 23:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

mislim da ce mile sa par procenata pobjedit mladena,iako je mladen opasan kandidat,i da sam ja taj koji pomjera te figure u SZP,mladen bi mi pomeo zeljkicu ovdje za predsjednika RS...

zato cu se vise zadrzat na ovoj neizvjesnoj trci vukota-zeljka
zeljkine prednosti

-pare (kupovina glasova,uhljebi,porodice,jaca stranacka infrastruktura,siguran glas)
-mediji (98%)
-redovi pred ambasadama...ne idu njeni glasaci u sloveniju,austriju,njemacku...vec oni zgadjeni na svaku vlast ili glasaci opozicije...ona svako jutro treba da nazdravi na svaki autobus koji odlazi odavde :(

Vukotine prednosti
-nijedne afere,nijednog tajkuna oko sebe
-muskarac!!...prvi je to manitu primjetio,i skidam kapu!
ipak je ovo balkan...konzervativna,patrijarhalna sredina...gdje jako tesko zena za zenu glasa!
bilo je pedeset ovih zvjezda granda...zadruga...parova..big brothera...gdje najvise zene glasaju..i jednom,ili nijednom je zensko pobjedilo!

Manitu...Vuce....slazete li se?

I sta mislite da ce od ovih argumenata odlucit?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
super_koza je napisao:
manitu uci da svira je napisao:

Ovo je veoma diskutabilno...

Pa i nije, na poslednjim izborima sam na tu temu pričao s kumom, on sam (i niko njegov, a ima ih 4 u kući s pravom glasa) nije išao na izbore, a da jeste - glasao(li) bi za Radojcica.
Je l moguće da je on usamljen primjer u apstinentima ili nezainteresovanima za izbore?

Taj marketing političkih partija, civilnog društva i nevladinih organizacija (dakle svih zaintetesovanih za izbore) o potrebi izlaska što većeg broja glasača kako bi sami "odlučili o svojoj sudbini" nije novum nastao u BiH, nego je preslika nečega što se na Zapadu desava decenijama, jer je većina tamošnjih izbora, u tzv uređenim drustvima, na granici regularnosti zbog veoma male izlaznosti. Mi i ostale "mlade demokratije" smo ispočetka imali taj ludački zanos koji je bio proizvod neriješenih etničkih pitanja, pa su izbori bili kao popis stanovnistva, a kako su tenzije padale tako je i izlaznost, od cuvenih referendumskih CRO, BIH..98%, preko 70 i 65%, ,došla na granicu regularnosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8671 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 434  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]