WinstonWolfe je napisao:
ma i ptice na grani znaju da medjunarodno pravo ne igra nikakvu ulogu. ko ima dovoljnu moc, moze uraditi bilo sta, a da li RS moze da proglasi nezavisnost, zavisi od politicke volje najmocnijih svjetskih igraca. kad oni daju zeleno svjetlo, RS ce biti nezavisna. do tad smo taoci u ovoj kvazidrzavi, i bilo kakvo proglasenje nezavisnosti ne bi donijelo nista. samo cekati povoljan trenutak.
Па не може да прогласи јер ево ставља нам друг лелемуд до знања да то није по међународном праву
То међународно право се више поштовало у 17. веку него данас када смо наводно на већем степену цивилизације (иако је то јако упитно).
И приде, немам ја потребу да слушам МСП о резолуцији 1244 јер сам исту прочитао од првог до задњег слова а такође и ону пре ње, а такође и расправу СБ УН о Косову и Метохији из 1998 као и још неке списе и расправе у УН приде, тако да ме приче, друже "РС нема право јер је дио БиХ по Дејтонском споразуму, који подржава УН", можеш да поштедиш.
Друго је питање да ли би неко подржао ту независност.
Углавном, јачати РС максимално, тражити иностране партнере, лобирати на све стране и
сачекати повољан тренутак те растурити ову "државу" максимално. На томе треба да ради цела РС, од политичара, преко привредника до најобичних радника и осталих грђанских и друштвених групација.
Србија нема политичаре који је у овом тренутку могу повести. То се показало и данас, иако смо ми сви јако добро и видели, и чули а и прочитали шта је МС "правде" урадио данас, нама Тадић и екипа објашњавају да ми то нисмо добро ни видели ни чули. Као зајебали смо се.
План Б уопште и не постоји (тај план има чак и сточар када крене на пијацу да прода свињу али ето Република Србија га нема а ради јој се о глави).
Да тамо има неко озбиљан радио би одавно на дестабилизацији региона Космета, Македоније и ЦГ.
Србија само кроз
нови оружани сукоб може на Косово и Метохију и то је чињеница, данас постала и потпуно јасна.
Ovo mogu biti samo želje onih koji prizivaju nove sukobe i još veću mržnju među narodima, a nažalost samo će opet da profitiraju političari nacionalisti koji koriste ovakve stvari za svoje ciljeve (huškanje i bogaćenje a za narod ih nije briga).
Amerika, EU i druge zemlje su potrošili previše novca, krvi i vremena do sada da ostvare svoje ciljeve i nema šanse da od njih ikad odstupi, nema teorije a ni prakse da se neki sukobi većeg intenziteta dese.
Ova odluka suda a i njihovi politički stavovi tek sad im daju povoda da likuju i to se već danas u većini "velikih" država moglo pročitati u medijima.
Najveći krivac u svemu je užasno loša politika Srbije još od kraja osamdesetih godina.