banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 17:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 212  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Hvala vam isilovci...ja prolazim pored dodine palate,tamo se pet pandura što čuvaju nešto zezaju,ja kako prođe sa Mevludin bradom i malo kraćom trenerkom i debljom jaknom...samo muk i ispratiše me pogledom.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Jbg. Više sreće drugi put. Znaš koliko djevica te čeka... :P

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

šta na kraju bi sa spasilačkim helikopterima,jesu li oboreni il nisu?

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ma oštećen i morali ga spustiti. Onda ovi dovukli TOW i kameru :)

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
jedan jesu...

http://www.youtube.com/watch?v=YH2PWs4C2CM

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesu li Ruje potvrdili?Pošto je juče bilo po yt starih klipova sa novim datumom i to podvaljivali.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 01:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Sta ovo udara ovako...

Jel bitno!? Tamo sada nema ni čitava kamena.
Čitam da su sinoć ravnali Turkmene cca 8 sati- Erdoganove misli su bile s njima......
Sjebali su neki turski konvoj uz granicu sa belćem 'umanitarnom pomoći- kmeče na sav glas.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Znaci stigao S-400 u Latakiju. Domet preko 300 km. E sad da vidimo srce u junaka pa da stisne dugme na palici ,kad ga ova raketica moze stici i pred Ankarom. Pa da vidimo sad cija majka crnu vunu prede...

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Korbin je nepopravljiv. :lol:

Korbin na ovih sedam Kameronovi pitanja zasto treba da Engleska napdane ISIS u Siriji daodaje svojih pet pitanja.

Corbyn>> It is important to ask “very big questions” about:
1. "How IS has become so powerful in the region?"
2. “Who is funding ISIS?"
3. "Who is arming ISIS?"
4. "Who is providing safe havens for ISIS?"
5. "You have to ask questions about the arms that everyone has sold in the region, the role of Saudi Arabia in this."

Slobodan prevod,
Korbin>> Vaznoj je pitat "vrlo vazna" pitanja uvezi:

1. Kako je IS postao tako mocan u regionu?
2. Ko financira ISIS?
3. Ko naoruzava ISIS?
4. Ko obezbedjuje siguran prloaz i sklonista za ISIS?
5. Treba pitat o oruzju koje svako prodaje u ovom regionu, posebno ulogu Saudiske Arabije u tome?

:)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kaže sultan da bi isto učinili da se ponovi situacija sa Su 24 i da Rusija treba da se izvini!?......evo,već 2 dana ima gomilu prilika- može birat koji će model da gađa....

Razbucali im i drugi konvoj neđe oko granice.....ima video:

https://mobile.twitter.com/Conflicts/st ... 08/video/1

Edit:
Krol, junače, jel sad malo lakše?
Jbg, u istoriji niko ko je zahebavao Rusiju nije dobro prošao.....znaju to Turci al biće da sultan nije učio istoriju.

Poslednji put menjao hadzidado dana 26 Nov 2015, 16:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Pa nije cackao Turke dva mjeseca kako bi dosao u priliku da im opali samar. Kakva vajda od tog? Mislim da je tu nesto krupnije.

Mozda Bugarska? ;)

Današnji miting ispred Turske ambasade u Sofiji.Demonstranti su nosili Ruske,Sirijske i Bugarske zastave i uzvikivali "Turska je objavila rat Rusiji,na čijoj smo mi strani?" :D
Na transparentima je pisalo "Rusija-mi smo s tobom" i "odmazda je neizbježna"

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bugari!?
Nešto gadno pojeli pa podržavaju Rusiju?

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Zasto se potencira na zapadu I tako shvata da je "Turska" oborila Ruski avion a ne jedna zemlja clanica NATOa tj da je NATO oborio Ruski avion. Za to ima vise razloga.
Za obicnog covjeka normalno je da tako to vidi. Pa desilo se na granici izmedju Turske i Sirije,avioni poletjeli iz Turske, Turci odmah izjavili da su to njihovi avioni i da su to oni uradili i td.....

Naravno da je cijela granica Turske prema Siriji pod direktnom kontrolom NATO regionalne komande jos od vremena kad su poceli prvi sukobi u Siriji.

Plan akcija i naredjenje za obaranje Ruskog aviona nema veze sa Turskom, Erodganom ili Davutoglijem niti su oni izdali naredjenje niti je ko od njih trazio odobrenje da se ovakva akcija izvede.
Samo im je receno sta ce kazat i kako da se ponasaju.
Tako da jos ispadaju smjesniji kad izjavljuju "Ja sam naredio da se obori". U naletu aviona od 17 sekundi nasli su ga u WC pa mu dali brze telefon u ruke negdje oko 13.4 sekunde da bio brifiran u 2.6 sekundi i u 17sec "Rusi". :lol:

Lavrov je malo nabacio od kud je to sve doslo i kako funkcionise ta linija.

Odobrenje je doslo sa drugog mjesta.
Neko spominje i korisiti izraz Turska - regionalna sila.Turska nije mala drzava ali ta"sila" nema veze sa velicinom geografijom i ekonomijom.
Zaboravlja se da u NATO savezu nema regionalne ili lokalne sile po pitanju odlucivanja i komandovanja postoji jedan centar i sa tog centra dolaze direktive i odobrenja.

Lijepo to nobelovac upakuje za PR kad kaze "nas saveznik" ili "konsultovali smo se sa nasim partnerima". :lol:
Neko bi pomislio da postoji partnerstvo u moci i partnerstvo u upravljanju.
NATO ne funkcionise na podjeli moci i upravljanju iz vise centara. Sorry.

Ponovo moram navesti primjer Fracuske tj "regionalne sile". Jedna Francuska nema suverenitet i pravo odlucivanja nad svojim nebom.
Slucaj kad je zabranjen prelet avionu Eva Moralesa na samo jedan poziv iz Bjele kuce. Te isti spusten u Spaniji isto tako malo manjoj "regionalnoj sili". Ili slucaj francusko otkazivanje isporuke Mistrala i slicno.

Tako da i ove price o Turskoj kao samostalnom subjektu koji odlucuje o tome da prvi put u istoriji NATO pakta obori Ruski vojni avion su vrlo upitne.
Naravno jedan avion ili par aviona nije nista ,padali su Ruski borbeni avioni i NATO i sa neba i sa nosaca aviona ponaokolo.
Ali do sada nisu jedni druge rusili.

A ovu dvojicu klonova i marioneta (Redzepa i Ahmeta)lako za njih, cijenu ce placat neko drugi.
O tome Turci treba da misle ako ista imaju u glavi i znaju sabrat dva i dva. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 17:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
malo o S400... inace, sistem je izgleda od samog pocetka ruskog angazovanja u siriji samo sto je tek sad ozvaniceno.

sta god da predje sirijsku granicu sa turske strane bice sprzeno sto se vidi vec danas...

Citiraj:
"Američki mediji: NATO jednostavno nema odgovor na Ruski sistem S 400

Rusija planira da proširi svoju protivvazdušnu odbranu duž zapadne granice, razvijanjem niza modernih protivvazdušnih sistema S-400 „trijumf“ i „pancir“, kao deo programa modernizacije vojske do 2020. godine i navodno kao odgovor na aktuelne pretnje koje dolaze od NATO-a.

„Raspoređivanje sistema S-400 u većem broju duž ruske granice sa zemljama NATO-a moglo bi da umanji dominaciju Alijanse u vazduhu u slučaju sukoba sa Moskvom“, rekao je Zakari Kek u članku pod naslovom „Ameriko, pazi: Rusija šalje na svoje granice supernapredni S 400“.

Nova generacija protivavionskih sistema Rusije može da gađa sve vrste vazdušnih ciljeva u rasponu od 250 milja (više od 402 kilometra) na nadmorskoj visini od skoro 19 kilometara.

S-400 je opremljen sa tri različita tipa projektila i radarom koji je sposoban da prati do 300 ciljeva u rasponu od preko 370 milja (više od 595 kilometara).

„Potpuno novi sistem protivvazdušne odbrane zapravo je potpuno novi izazov za zapadni način ratovanja, koji se zasniva na postizanju dominacije u vazduhu“, kaže Robert Farlej.

„S-400 i njegovi povezani sistemi mogu u prvim danima rata da neutrališu vazdušnu moć NATO-a, odnosno da podriju jedan od nosećih stubova zapadnog načina ratovanja“, piše Farlej u članku objavljenom u časopisu „Nešenel interest“ i dodaje da se „NATO snage odavno nisu borile protiv tako modernog i moćnog sistema protivvazdušne odbrane“

istovar :D

https://www.youtube.com/watch?v=1RCLOfC ... redirect=1

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ima od juce neki klip đe rusi ravnaju neku dolinu, a arapi pokusavaju za svaku raketu po jedno alahuakbaaaaaaaaar.

Mozda je i bilo, svakako je urnebesno i nije na odmet pogledati jos koji puta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SQsxnwphNzU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nato se nikad nije borio protiv nečega iole sličnom S400.
Koliko sam pratio, sa S400 je popunjena ruska PVO(na početku uvođenja, samo je Moskva bila zaštićena sa njim). Sada ga već prodaju Kinezima.
Brale,
Kao i uvijek, imaš jaku logiku u postovima ali ja ne mogu prihvatiti kao činjenicu da će npr Njemačka i/ili Francuska da se bori na strani Turske. Za USA je druga priča jer im ne odgovara dobar komšijski odnos između Rusije i Turske. U stvari, njima odgovara samo haos bilo gdje,a najbolje svagdje, na planeti.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Čiča iz Rogače je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Pa nije cackao Turke dva mjeseca kako bi dosao u priliku da im opali samar. Kakva vajda od tog? Mislim da je tu nesto krupnije.

Mozda Bugarska? ;)

Današnji miting ispred Turske ambasade u Sofiji.Demonstranti su nosili Ruske,Sirijske i Bugarske zastave i uzvikivali "Turska je objavila rat Rusiji,na čijoj smo mi strani?" :D
Na transparentima je pisalo "Rusija-mi smo s tobom" i "odmazda je neizbježna"

Slika

Turska manjina nije bas mala, a vole se samo tako.
Ne slazem se sa Braletom, vidjelo se da su se svi zabezeknuli jer bi u suprotnom u roku odmah pljustale optuzbe na racun Rusije. A i Turcima je je trebalo dan dva da se snadju. Nisu ocekivali muk.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ROgOqqeQAL4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
hadzidado je napisao:
Kaže sultan da bi isto učinili da se ponovi situacija sa Su 24 i da Rusija treba da se izvini!?......evo,već 2 dana ima gomilu prilika- može birat koji će model da gađa....

Razbucali im i drugi konvoj neđe oko granice.....ima video:

https://mobile.twitter.com/Conflicts/st ... 08/video/1

Edit:
Krol, junače, jel sad malo lakše?
Jbg, u istoriji niko ko je zahebavao Rusiju nije dobro prošao.....znaju to Turci al biće da sultan nije učio istoriju.

E to je rokanje...pogotovo onaj snimak bombardovanja sistemom sprzene zemlje.....aj sad mudonja obaraj......jos da jednim udarcem s 400 obori 3,4 turske konzerve f16 i ja zadovoljan.....

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 21:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Rocker je napisao:
Ima od juce neki klip đe rusi ravnaju neku dolinu, a arapi pokusavaju za svaku raketu po jedno alahuakbaaaaaaaaar.

Mozda je i bilo, svakako je urnebesno i nije na odmet pogledati jos koji puta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SQsxnwphNzU[/youtube]

braco moja sta je ovo,nikad nesto slicno nisam vidio ni na klipovima.pa sta je ovo kad ovako przi i przi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 212  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]