Чанак је од суботе ујутру, кад се сазнало за инцидент, неколико пута мењао верзију приче – или ти српски речено: лагао.
Не заборавимо, Ненад Чанак је чове који је осуђивао своје сународнике за насиље и агресију јер су бранећи част, своје животе и животе најмилијих, своју имовину и право за опстанак у српским земљама западно од Дрине, латили се оружја.
Сада, он сам, ако је и истина оно што тврди у вези пребијеног Павла Лешановића, примењује најгрубље насиље збох нанетих личних увреда њему и њему блиским особама, без да, сходно својим оосудама које је имао за Србе западно од Дрине, цео спор и сукоб реши обраћајући се за помоћ држави – полицији и судству.
Да ли то значи да за господина Ненада Чанка не важе правила и принципи морала и етике, које тако сам безусловно намеће другима, примајући због тога – у виду посланичких примања – плату за то?
Све лажи Ненада Чанка од суботе до уторка
Појма немам о чему се ради
1. Сад сам укључио телефон и комп и видео овај циркус… Свашта. Сад ћу звати полицију да ми објасне о чему се ради.
Недеља 13.37
Никога нисам тукао
2. Сад су ми рекли да ће ми се јавити неко из МУП да дам изјаву… Обезбеђење немам, никога нисам ни такао…
Недеља 13.52
То је све због Војводине
3. Како то да, увек кад се постави питање финансирања Војводине, почну да се догађају „скандали“? Где је сада Уставни суд?
Недеља 14.04
Сам је пао
4. С једним господином сам имао расправу за столом. Одвезао сам рођаке, вратио се и срео тог човека у возилу. Он је био алкохолисан. Покушао сам да разговарам с њим, али то је било немогуће, а притом је и пао.
Недеља 14.13
Нападао ми је братаницу, ал’ га нисам тукао
5. Девојка због које је избио неспоразум је ћерка мога брата, која ме је позвала јер се „оштећени“ према њој недолично понашао. На паркингу сам затекао „оштећеног“, покушао да разговарам с њим, али он је био алкохолисан, па сам видео да је сваки разговор беспредметан.
Понедељак 11.29
Нападао ми је братаницу, зато сам га тукао
6. Непознати човек је вређао мене и моју братаницу. Извукао сам га из кола, бацио штап у страну и почео да га тучем песницама.
Уторак 14.25
(Курир, србин.инфо)