banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2018, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
kosta je napisao:
_зока je napisao:
Schlager je napisao:
ima i to tvoje smisla,dal je mrkonjicanu drzi mrkonjic ili sarajevo...ali ja bih ipak dao prednost onome ko se odbranio...

Mijenjali su Krajinu za Hercegovinu i Sarajevo al ih zajebao Slobo, kockali se i nije im se isplatilo. Za Srebrenicu i Žepu dali krajiške planine, za hercegovački kamem krajišku šumu.

naravno, samo Shlageru je to malo isparilo iz mozga. u mom, opet, glupom i botovskom mozgu, sjećanja po tom pitanju još uvijek su svježa. omjer 49:51 bio je dogovoren znatno prije Dejtona i tačno se vidjelo koji dio teritorije su Rašo i ekipa bili pustili niz vodu.
a kako su padale zapadne teritorije i to se dobro sjećam(o): podrinjske jedinice brane Ključ i Sanu dok sanska brigada "drži" Bihać od kog se odavno odustalo. hoćemo li da pričamo o Prijedoru koji je takođe bio viđen za pad/predaju? hoćemo li se sjetiti da je prijedorska 43. bukvalno napravila pobunu u Posavini i gotovo samoinicijativno se popakovala da bi odbranila (svoj) grad: direktno iz prevoznih sredstava smo u Oštroj Luci ušli u borbu dok se na CNN-u već vrtio spot u kome zastave sa ljiljanima vijore ispred robne kuće Patria na glavnom trgu. neka smo prokleti, da je Prijedor pao možda bi Srpska sada imala komad morske obale (sjećamo li se toga?)

i dok sve ovo pišem ja, naravno, razumijem i položaj srpskog vodstva: procenti su se prosto morali popeglati i prilično je blisko pameti da će Karadžić prepustiti "čuke" i "vrleti" Krajine da bi sačuvao sarajevsku oblast i Hercegovinu (gdje su, opet, u poređenju s Krajinom, locirane čuke na kvadrat ali to sad nije tema kao što nije ni trebalo da bude otpočetka). možda bih i ja, kao čovjek odavde, došao do zaključka da je to najlogičnije rješenje. jedino što ne razumijem je zašto se sad sve ovo mora ponovo otvarati? a još je nerazumljivije zašto se prilikom tog otvaranja koristi tako jadna argumentacija "čuka" i pripizdina i stereotipne teorije o gorštacima koji su šljegli s brda i otjerali plavokrvo građanstvo u ćoškove.
biće da je sve to ipak posledica teškog očaja što "Banjaluka ne može smisliti SDS".

Za ovo si u pravu. 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 10:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Šta je u pravu?

Pa vidiš da lupa bezveze...

Načuo nešto,pa sad ofira borca ovdje...

Prvo,to samoinicijativno povlačenje iz Posavine i ulazak u borbu za PD jeste odradila (recimo) prijedosrka brigada,ali 5 Kozarska,kojom je komandovao Pero Čolić...

a drugo,kad je padao Sanski Most,6 Sanska je bila na Korčanici i čekala komandu za napad da se u sadejstvu sa ostalima oslobodi Ključ i Krupa..iza leđa joj je pao Sanski Most....veze s vezom da je 6 Sanska tad bila na Bihaću....btw,linija je tad od Bihaća bila jedno 100 kilometara :(

Ostalo nisam ni čitao

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ljudi jednostavno ne žele uključiti mozak kad se priča o dešavanjima iz '94 i '95.

Ako pogledamo rezultate, jasno je da se išlo na osiguravanje granica Hrvatske i Srbije. Bilo je potrebno isključiti bilo kakvu šansu srpskog naslanjana na Kninsku krajinu, i to je odrađeno, vrlo vjerovatno kao dio dogovora Slobo-Tuđman.
Sa druge strane pometene su Srebrenica i Žepa, bio je plan i za Goražde ali su Slobu, naravno, zajebali.

Koja će opština pasti je bila lutrija, nama su neki tvrdili da je Teslić trebao pasti umjesto Sanskog Mosta, i da nije bilo Radulovića iz 27 MTBR sve bi otišlo u kurac jer je Peulić za samo jedan dan prepustio 100km2 teritorije. Nakon što je Radulović preuzeo komandu, linija je konsolidovana na cijelom frontu i Teslić odbranjen, iako ta teritorija koja je izgubljena nije nikad vraćena. Ogromna količina šume koju su turci isjekli i uz SFOR izvukli preko Teslića.
Sad svaka kiša uzrokuje bujične poplave . . .

Karadžić je bio u nikakvim odnosima sa vojskom, sve je bilo na liniji pucanja, NATO razbio komunikaciju i ugrozio snabdjevanje, mi smo više vremena provodili praveći rezervne položaje i makete po poljanama nego na samoj liniji.

Dobro smo prošli, a SDS-a se nije pitalo ni 10% o granicama i konačnim teritorijama. Apsolutno ne krivim SDS za pad krajiških opština.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Schlager je napisao:
Šta je u pravu?

Pa vidiš da lupa bezveze...

Načuo nešto,pa sad ofira borca ovdje...

Prvo,to samoinicijativno povlačenje iz Posavine i ulazak u borbu za PD jeste odradila (recimo) prijedosrka brigada,ali 5 Kozarska,kojom je komandovao Pero Čolić...

a drugo,kad je padao Sanski Most,6 Sanska je bila na Korčanici i čekala komandu za napad da se oslobodi Ključ i Krupa..iza leđa joj je pao Sanski Most....veze s vezom da je 6 Sanska tad bila na Bihaću....btw,linija je tad od Bihaća bila jedno 100 kilometara :(

Ostalo nisam ni čitao

a vidi Shlageru, razlika između mene i tebe je u tome što se ja ne razbacujem svojim ratnim stažom.
razlika između mene i tebe je što ja nemam stranku.
razlika između mene i tebe je što ja ne smatram da svi stranački aktivisti rade besplatno a svi nestranački forumaši komentarišu za lovu. objašnjenja ovoga tipa su, razumije se, jednostavna, ama potreba za jednostavnošću nerijetko je posledica čiste ljenosti. čemu se, dakle, udubljivati kad diskvalifikacija rješava svaku diskusiju!?
razlika između mene i tebe je što imam širinu, ti si zakovan u svojoj jadnoj stranci i svojoj ratnoj prošlosti. čini se da izvan toga, kod tebe ništa drugo i ne postoji.

i još nešto: nigdje nisam rekao da 5.kozarska nije imala učešća u odbrani Prijedora. zašto si zaboravio da se moja brigada takođe potukla, to samo ti znaš. ah, da: tamo si, u stvari, bio ti, a ne ja.

mogao bih, naravno, razvijati polemiku i o 6.sanskoj, o tome kad i gdje, ali mrzi me. ostavljam to tebi, pošto je poznato da imaš uvid i tu neku širu sliku. a bogme i potrebu, to je teren na kom se najbolje osjećaš.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 11:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
na ovako jake argumente,čovjeku zaista ostaje samo da se povuče, i prepusti tebi katedru da držiš predavanje o"jadnoj stranci"...

bujrum 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Odoste u širinu i u dešavanja koja nemaju veze sa temom i današnjim SDSom.
On topic...SDS sad :)
Citiraj:
"Dolazim iz naroda, sa narodom i za narod hoću da se borim. Ukoliko se utvrdi da je moja imovinska karta, ili imovina moje uže i šire porodice, za mog mandata uvećana za jednu marku, koju ne mogu da opravdam – prilažem ostavku koja će se automatski aktivirati u tom slučaju. Isto ću zahtijevati od svojih saradnika, članova Vlade i svih javnih funkcionera. U državi u kojoj ću ja biti predsjednik, niko se neće obogatiti od bavljenja politikom", kaže Govedarica.

http://www.rtvbn.com/3910069/govedarica ... a-se-borim

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
У коју категорију од набројаних спада Обрен?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitaj Vujićku

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

'Ебе се Вујићки, цијеним, него питам тебе, ти си гласач СДС-а а Вукота даје обећања, па ко велим да видим је'л то на помолу шут-карта за Обрена или ћемо да се правимо блесави?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Čiča iz Rogače je napisao:
Odoste u širinu i u dešavanja koja nemaju veze sa temom i današnjim SDSom.
On topic...SDS sad :)
Citiraj:
"Dolazim iz naroda, sa narodom i za narod hoću da se borim. Ukoliko se utvrdi da je moja imovinska karta, ili imovina moje uže i šire porodice, za mog mandata uvećana za jednu marku, koju ne mogu da opravdam – prilažem ostavku koja će se automatski aktivirati u tom slučaju. Isto ću zahtijevati od svojih saradnika, članova Vlade i svih javnih funkcionera. U državi u kojoj ću ja biti predsjednik, niko se neće obogatiti od bavljenja politikom", kaže Govedarica.

http://www.rtvbn.com/3910069/govedarica ... a-se-borim

Odmah vidiš supalj karakter, jer sve ono što su "udomili" po državnim institucijama i agencijama ima i mjerljiv i nemjerljiv dio. Mani se priča o karakteru, Govedarce jedno :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pitaj Vujićku

Spijo, de mi reci brate ima li gdje veštačkog djubriva bez fiskalnog racuna, posadio sam nešto sirotinje oko vikendice?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 18:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ima kod Stanića u Prnjavoru, ovog što je trebao biti ministar poljoprivrede da je SDS uzeo prošle opšte izbore.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne razumijem,zašto bez fiskalnog??Da ne platiš porez :D ...nema toga druže.
Kod Stanića je sve legalno 8)
Sinip...da li je realno odricanje od nekoga koji kako tako pobjeđuje,a?Kad siđe sa vlasti sve je moguće a koliko znam on smeta i Bosiću pošto su ista izborna jedinica.
Zadovoljan?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pdv placa prodavac, a obracunava se na osnovu prodajne cijene koju uredno naplati od kupca.
Ne znam zasto bi manitu, kao posteni srpski vikendas, izbjegavao placanje poreza kada nije ni u obavezi da ga placa. :-D

Jbt. jos vas trebamo uciti poreskim osnovama. Malo je pola miliona. Malo.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve kontam da je Manitu mislio na gnojivo "ispod žita" kojeg je bilo jedan određen period

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I kog je nestalo bas kada je Mektic rekao da vise necete krasti?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 18:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
.
Kod Stanića je sve legalno 8)

Jeste al' u panjevim što bi rekao stari svijet. Znam dovoljno njegovih radnika da ne lupam bezveze.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spijo brate, ima li iko čist u SDS u?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinip...da li je realno odricanje od nekoga koji kako tako pobjeđuje,a?Kad siđe sa vlasti sve je moguće a koliko znam on smeta i Bosiću pošto su ista izborna jedinica.
Zadovoljan?

Пази кад јесам. :)

Само да резимирамо.

Значи нема везе што су Обрен и компанија покрали ђе год су шта стигли, чак зарадили и на поплави, нема везе што је у Добоју више пута био Аљо јуниор него Дудек и Жељка Премијерка, нема везе што је исти увео Добој у Заједницу турског свијета, нема везе што је крив за смрт најмање 11 људи у поплави, него је битно да доноси гласове, а кад дођете на власт шутнућете га, тј. престаћете краст'.

Је'л ти стварно вјерујеш у то и теби је то ОК?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Spijo brate, ima li iko čist u SDS u?

Spijo, pola miliona da vas ne komentarisemo.
Nece vas spasiti gubitka izbora, ali se nesmetano mozete lagati do oktobra kako osvajate vlast.

Valjda to vrijedi nesto :-D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]