Schlager je napisao:
Šta je u pravu?
Pa vidiš da lupa bezveze...
Načuo nešto,pa sad ofira borca ovdje...
Prvo,to samoinicijativno povlačenje iz Posavine i ulazak u borbu za PD jeste odradila (recimo) prijedosrka brigada,ali 5 Kozarska,kojom je komandovao Pero Čolić...
a drugo,kad je padao Sanski Most,6 Sanska je bila na Korčanici i čekala komandu za napad da se oslobodi Ključ i Krupa..iza leđa joj je pao Sanski Most....veze s vezom da je 6 Sanska tad bila na Bihaću....btw,linija je tad od Bihaća bila jedno 100 kilometara
Ostalo nisam ni čitao
a vidi Shlageru, razlika između mene i tebe je u tome što se ja ne razbacujem svojim ratnim stažom.
razlika između mene i tebe je što ja nemam stranku.
razlika između mene i tebe je što ja ne smatram da svi stranački aktivisti rade besplatno a svi nestranački forumaši komentarišu za lovu. objašnjenja ovoga tipa su, razumije se, jednostavna, ama potreba za jednostavnošću nerijetko je posledica čiste ljenosti. čemu se, dakle, udubljivati kad diskvalifikacija rješava svaku diskusiju!?
razlika između mene i tebe je što imam širinu, ti si zakovan u svojoj jadnoj stranci i svojoj ratnoj prošlosti. čini se da izvan toga, kod tebe ništa drugo i ne postoji.
i još nešto: nigdje nisam rekao da 5.kozarska nije imala učešća u odbrani Prijedora. zašto si zaboravio da se moja brigada takođe potukla, to samo ti znaš. ah, da: tamo si, u stvari, bio ti, a ne ja.
mogao bih, naravno, razvijati polemiku i o 6.sanskoj, o tome kad i gdje, ali mrzi me. ostavljam to tebi, pošto je poznato da imaš uvid i tu neku širu sliku. a bogme i potrebu, to je teren na kom se najbolje osjećaš.