meni je zao sarajeva,jebiga...
i da..mislim zaista da smo za "zelenim stolom" mnogo vise izgubili nego dobili tim slobodanovim pregovorima u daytonu...i da zaista mrkonjic i sipovo,koji su nam vraceni,ne mogu biti kompenzacija za pola sarajeva,odzak i taj dio posavine...brcko takodje...ali to je doslo kasnije
projektuj to u danasnju situaciju....to malo ljudi sto ima po sipovu i mrkonjicu,vjerujem da bi ih slican broj bio i da su u fbih,kao sto su srbi vecina i u petrovcu,drvaru,grahovu.....a omladina se i tako slabo vraca gore nakon faxa,ili kad se zaposle...o ovima sto imaju pare,vec sam pisao sinoc da im mrkonjic ne pada na pamet
a fenomenalno bi bilo da nam je ostalo pola sarajeva...i bas mi je zao sto ga dadosmo potpisom
bio sam prosli mjesec na ilidzi,gdje je sjediste telemacha...ne znam koliko ima ilidza stanovnika,ali cisto sumnjam da mi toliki grad imamo osim banjaluke uopste...a ilidza je bila samo mali dio sta smo sve sacuvali citav rat....
potpuno bi drugacija pozicija republike srpske da je pola glavnog grada u njoj...drugacije bi te slusao stranac....
ovako su sve ambasade i svi qurci,palci gore....ovdje malo ko i svrati od stranih drzavnika,tacnije skoro niko osim vucica ...a tamo su non stop
uostalom,vjerujem da i ti mislis da smo u daytonu dosta vise izgubili nego dobili,ali da iz lokalpatriotizma tako pises...banjaluka mozda ne bi bila ovakav administrativni centar.....al mozda bi se nesto i proizvodilo,a ne da zivimo samo od administracije i usluga

...danas vecu proizvodnju imaju kotor varos ili derventa,nego banjaluka.....