skitnica je napisao:
@Rivaldinho
Taj kriterijum vrednovanja necijeg poteza, stava, misljenja... na osnovu reakcije iz Federacije je pogresan na toliko nivoa da bode oci.
Ako ja na neki svoj stav dobijem aplauz iz Federacije, tj. njihovih medija, komentara po portalima, trecerazrednih zvanicnika itd. to izgleda znaci sljedece: Moj stav je na stetu Republike Srpske, oni u Federaciji su nepogresivi i tacno znaju sta je na stetu RS, pogrijesila sam, sorry, ja cu se ubuduce u svim svojim akcijama i stavovima voditi time kako bi mogli reagovati oni iz Federacije (jer oni eto imaju prave informacije, savrseni su, mocni, naprosto sjajni i upravljaju svime).
Sto opet znaci da ne upravljam ja svojim stavovima nego Federacija. Ali tako treba. Izbjegavajuci njihov aplauz zauzimam pravi kurs. Inace ne bih znala ni ku'cu ni sta cu....
Ма не, погрешно си ме схватила скроз... не ради се о вредновању на основу става неког из Федерације, па њихов став је био да је Драшкић дашак свјежег вјетра на Балкану вол. 2, а сад је "већи четаљ од Додика". Кога брига за њихов став. Већ је битан степен реакције. Да подсјетим да смо са њима стајали у одређеној врсти односа, 1992-1995.
Мислим, провидно је ово што Миле ради, намјерно прави ескалацију с једне стране, а с друге стране његови кадрови као "гасе ватру", позивају на договор, настављају рад и усвајања у заједничким органима... само сам мислио да он то ради прије свега ради себе јер га је нешто притисло, али с обзиром да интензитет свега овога што је направио и на дешавања у свијету, сад вјерујем, што рекох, да је добио миг од некога. Чак мислим да је Додик свјестан да од уставне промјене нема ништа, али мора да направи нешто довољно крупно да би сви релевантни фактори ово схватили као највећу кризу од краја рата наовамо и поступали у складу са тим.
Ајде да будем мало отворенији, сад ми се чини да ово има везе са дешавањима у Украјини, тајминг прије свега. Ко више прати дешавања тамо, вјероватно може наслутити на шта циљам.