banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2020, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Draško je više učino za PDP, nego sve te njihove karikature od Ivanića pa do Borenovića.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Drasku svaka cast. Nije bitan sad ni PDP ni opozicija.
Za ovakve stvari se ide u zatvor, od direktora bolnice do onoga koji je odobrio projekat.
Em si ugrozio zivote ljudi, em si ugrozio objekat od strateskog znacaja za Republiku Srpsku, em si nas zaduzio za tih 50 miliona.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam građevinac, ali nisam ovako zamišljao podzemnu garažu, mislio sam ako će je praviti tu da će je praviti na isti način kao što prave onu u centru. Iskopaju rupčagu duboku 30 metara i kreni od dna prema vrhu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
opet sam se družio sa onim mojim statičarem. pita, jesu li oni već počeli te radove?
veli da je preduslov da se tu gradi nešto podzemno, prvo izrada zaštitne konstrukcije iskopa. i da to samo po sebi košta boga-oca. i da je toj rupčagi koju pominje filozof upravo prethodila izrada zaštitne konstrukcije za rupčagu.

p.s. i gdje je onaj jebeni Taško, što moram ja kao laik da vas prosvećujem iz druge ruke?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Da li se neko o nadležnih oglasio o ovome? Da čujemo i drugu stranu. Očigledno je da ima neko klizište čim su zabranili parkiranje po riječima Stanivukovića. Red bi bio da izađu i kažu šta je u pitanju. Opet KC RS je jedna od najvažnijih institucija u RS, ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo kad bi to morali iseljavati gore zbog klizišta koje je prouzrokovano npr. ljudskom greškom.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Edit evo oglasio se i Đajić koji kaže da klizište nije opasno ni za bolnicu, ni za građane...

https://youtu.be/UfKJnOt_sg0

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
kosta je napisao:
opet sam se družio sa onim mojim statičarem. pita, jesu li oni već počeli te radove?
veli da je preduslov da se tu gradi nešto podzemno, prvo izrada zaštitne konstrukcije iskopa. i da to samo po sebi košta boga-oca. i da je toj rupčagi koju pominje filozof upravo prethodila izrada zaštitne konstrukcije za rupčagu.

p.s. i gdje je onaj jebeni Taško, što moram ja kao laik da vas prosvećujem iz druge ruke?
Realniji scenario jeste da su pokusali bez toga sto ih kosta bruka, pa se desilo ovo ;)

Sad ce morati to ipak malo zastiti i to je to...

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Strucnjak je ovaj Đajic samo takav, sta kaze racunali smo na ovo :D.
Ne daj Boze da ode zgrada, bilo bi, svakako je smetala na tom mjestu a i napravicemo ljepsu i bolju.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
kosta je napisao:

Osiguranje temeljne jame je preduslov kod izgradnje velikih objekata, objekata u jacim usjecima ili zasjecima, gradjevina izmedju postojecih objekata (npr izgradnja nove izgrade izmedju postojecih) kako bi se sprijecio odron zemlje i ugrozavanje obliznjih gradjevina dok se grade temelji objekta. Da bi krenuo raditi osiguranje temeljne jame moras prvo krenuti kopati. Iskreno, nisam vidjela projekat za ovu podzemnu garažu, niti kakav je plan iskopa: da li se radi kaskadni iskop i paralelno etapno osiguranje jame ili nesto drugo. Na ovom klipu sa Stanivukovicem se vidi da su ljudi krenuli raditi osiguranje temeljne jame, a pojam ´klizista´ je totalno ispolitizovan. Ovo na snimku nije zlosrecno, tragicno kliziste koje odnosi kuce i zgrade, vec pucanje zemlje usljed poremecenog ravnoteznog odnosa: imao si brdo - zakopao si na jednom dijelu a nisi stigao ´podbociti´ - gravitacija radi svoje i pocinje pojava pukotina na preostalom dijelu brda. Ako u skorije vrijeme ´ne podboce´ iskopani dio sa temeljnom jamom, moze doci do urusavanja zemlje iznad iskopa i sirenja odrona i tu se komplikuje situacija. U svakom slucaju, Stanivukoviceva prica za sada ne pije vode bez konkretnog argumenta: da pokaze da nisu uradjena npr adekvatna geomehanicka ispitivanja zemlje (ne vjerujem u ovo bacanje floskulama tipa: nestabilno trusno zemljiste na kome se ne treba graditi itd, dok se neko strucan ne izjasni) ili da se izvodjac ne pridrzava projekta/zakona/pravila kod izgradnje ovog objekta.
Sa druge strane vjerovatno necu imati napretka narednih sedam dana jer sam pogledala i ovaj klip sa Djajicem :(. Tek on ne zna o cemu prica. On se ogradjuje sklopljenim poslom tipa ´kljuc u ruke´, prebacuje lopticu na izvodjaca i tu zavrsava svu pricu da se ne bi vidjela dubina njegovog neznanja.
Ovo su dva tipicna klipa politicke kampanje.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fala Ajvarko što si razjasnila, ja sam očekivao da dođe čiko sa bušilicom, dignu ovaj sloj asfalta i odozgo krenu da kopaju.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2020, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
kostalo to ko da su odozdole iz amerike poceli da kopaju

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2020, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ej bre 35 miliona za jebeni parking . . . Ko je tu lud ?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2020, 02:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Košta to, a ova razlika od 15 miliona vjerovatno dok se ugrade.

Citiraj:
Gradonačelnik Igor Radojičić javno je pokrenuo inicijativu da se tržni centar izmJesti, zbog kako je rekao, mogućih saobraćajnih gužvi. Investitori su tada rekli da će na tom mjestu sagraditi samo tri podzemne etaže garaže, u šta će uložiti oko 20 milion maraka, kao i da pregovaraju sa Gradom oko kompenzacije, tako da parking pređe u javno vlasništvo.

https://srpskainfo.com/biznismen-se-ras ... siti-mola/

A ovi u centru su imali problema sa podzemnim vodama.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2020, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
i Draško i Đajić sviraju penisu, kao oni su "konsultovali stručnjake" e da bi nakon tih "konsultacija" obojica potpuno pogrešno koristila tetmin "trusno područje".
pojam "trusno područje" ima značenje "seizmički aktovno područje", tj. područje u kom se očekuju značajnij zemljotresi, a ne, kako to njima već zvuči, kao rastresito zemljište ili šta već.
cijela bivša Juga je "seizmički aktivno područje" sa očekivanim zemljotresima koji su za određene dijelove manjeg ili većeg intenziteta.
prema tome, zona Paprikovca jeste u faking trusnom području po difoultu.
problem Paprikovca jeste izražena sklonost šireg rejona klizanju tla: gdje god zakopaš, poremetiš u manjoj ili većoj mjeri okolno tlo (Đajić je u pravu kad kaže da se ovo dešavalo prilikom bukvalno svake gradnje oko KC-a).
sva je kvaka u tome da se tehničkim mjerama u toku gradnje spriječi ugrožavanje kako samog iskopa (padne zemlja, ubije radnike u rupi) tako i okolne infrastrukture (saobraćajnice, objekti...). a one koštaju.
sad sam vidio da su radovi započeli i sva je prilika da je problem paprikovačkog klizišta ignorisan od strane izvođača. sad kad mu Draško bude tamo džudžao svaki dan, neće proći bez zaštitne konstrukcije pa će neki talovi i dobiti biti znatno umanjeni.
a to je, što se mene tiče, sasvim ok.

p.s.ne znam kako se može braniti teza da kliničkom nije potreban dodatni parkin prostor, to je prosto idiotski. e sad, u kojoj mjeri i po kojoj cijeni, to već jeste za diskusiju.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2020, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ipak PDP izabrao Draška, ali se Jeca malo pobunila :lol: . Oni kao da krčme zeca, a zec duboku u šumi.
https://banjaluka.net/otkrivamo-pdp-pre ... adovoljna/

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2020, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ko će ga sada braniti kada Lukač krene da šamara :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2020, 11:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
ssaassaa je napisao:
Ipak PDP izabrao Draška, ali se Jeca malo pobunila :lol: . Oni kao da krčme zeca, a zec duboku u šumi.
https://banjaluka.net/otkrivamo-pdp-pre ... adovoljna/

Moze Trivicka jos za gradonacelinka, da se vrati u SDS. SDS i tako nema koga da kandiduje.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2020, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja mislim da je Jeca puno bolji kandidat neko Draškić...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2020, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To misli i SNSD čim su joj dali da gostuje na RTRS u emisiji Telering prije par dana :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2020, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Oprobano. Ako hoćeš nekoga da diskvalifikuješ iz opozicije, samo ga dovedi da gostuje na RTRS-u.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]