banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 22:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1676 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 84  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Mar 2011, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa da, daj radikalnim islamistima vlast, kasnije ih skrkaj kao Afganistan, uzmi im zemlju (naftu) i gotovo. Tako se to radi... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Panzer je napisao:
Pa da, daj radikalnim islamistima vlast, kasnije ih skrkaj kao Afganistan, uzmi im zemlju (naftu) i gotovo. Tako se to radi... :roll:

А мобилне сви имају и то са камерама. Права диктатура...

Гадафијеве снаге напредовале према Рас Лануфу а побуњеници напустили исти.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Panzer je napisao:

А мобилне сви имају и то са камерама. Права диктатура...

Гадафијеве снаге напредовале према Рас Лануфу а побуњеници напустили исти.

I to Blackberry. Ja nemam ni blizu para za Blackberry, a ljudi pod Gadafijevim terorom imaju. Pih, daj da budem pod takvom diktaturom...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 00:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

They see me rollin', they hatin'...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
I to Blackberry. Ja nemam ni blizu para za Blackberry, a ljudi pod Gadafijevim terorom imaju. Pih, daj da budem pod takvom diktaturom...

pa prijavi se kao dobrovoljac da ides u libiju da ratujes za gadafija. siguran sam da te nece odbiti. a kad pobijedite, siguran sam da ce gadafi biti siroke ruke i ponuditi ti drzavljanstvo, pa ces moci da uzivas u slobodi

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 10:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Tako je bilo i u Iraku diktatura i mrak, e sad u demokratiji im je baš lijepo nemaju Sadama al imaju Al Kaidu, militantne sekte i bombaše samoubice, izađeš na ulicu ne znaš oće li te mistrijom strugati sa ceste kad kreneš po hljeb. De malo ohani od BBC i CNN propagande ti si nadprosječno pametan čovjek, ne dolikuje ti da se praviš budala i naivan.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 10:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milanko, da li si pogledao video na prethodnoj strani? I misliš li da ovi koji hoće da zamjene Gadafija donose nešto bolje za običan narod?
Javno testerisanje glave ...

Citiraj:
Universities in Libya

After Libya's independence in 1951, its first university, the University of Libya, was established in Benghazi. In academic year 1975/76 the number of university students was estimated to be 13,418. As of 2004, this number has increased to more than 200,000.

The rapid increase in the number of students in the higher education sector has been mirrored by an increase in the number of institutions of higher education. Since 1975 the number of universities has grown from two to nine and after their introduction in 1980, the number of higher technical and vocational institutes currently stands at 84 (with 12 public universities). Libya's higher education is financed by the public budget. In 1998 the budget allocated for education represented 38.2% of the national budget.

The main universities in Libya are:

Al Fateh University (Tripoli)
Garyounis University (Benghazi)

A šta je Tadić rekao ovih dana

Citiraj:
Tadić: Neulaganje u obrazovanje - ulaganje u zaostajanje

Još jedan zanimljiv podatak.
Citiraj:
Education spending (% of total government expenditure)
Rank Countries Amount Date
# 1 Yemen: 32.8% 2000

SOURCE: United Nations Human Development Programme

http://www.nationmaster.com/graph/edu_e ... xpenditure

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/africk ... iniji.html

ево Аише :D

погледајте ове ликове како су обучени јбт.. адидас тренџа која код нас кошта 100 ојра.. блекбери телефони, зајебанције :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo napaćenih i demokratije željnih Libijca koji se bore za bolje sutra.

Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Milanko, da li si pogledao video na prethodnoj strani? I misliš li da ovi koji hoće da zamjene Gadafija donose nešto bolje za običan narod?

mislim da tu vazi ona stara narodna "isto sranje, drugo pakovanje". al ne znam zasigurno, jer ne znam kako je ljudima u libiji pod gadafijem, niti kako ce im biti pod njegovim nasljednicima. samo mi smeta da se gadafijeva propaganda automatski uzima za istinitu i ispravu, a apsolutno sve sto se plasira sa druge strane (recimo, o ubijanju civila) u startu odbacuje kao "laz kolonijalisticko-imperijalistickih sila". mislim, znamo svi da vojna intervencija nije pocela zbog civila, ali to ne znaci da je gadafi cvjecka i svetac, kako biste vi da ga predstavite...

panzer je rekao "daj da budem pod takvom diktaturom..." pa mu ja samo dajem praktican savjet kako da svoju zelju ispuni.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na jednoj strani, skoro svi mediji vrte istu priču o Gadafiju. Eto mi malo kontriramo, pa prikazujemo i drugu stranu. Nešto kao i ti na forumu :)

Ja vjerovatno ne znam kako je ljudim koji žive 30km od Banjaluke, a tek da znam kako je ljudima u Libiji. Ali čujem, ne iz novina i interneta, i priče ljudi koji su na primjer, otišli samo da obiđu nekoga ko je ranije otišao da radi u Libiju. I nisu se više vraćali. Čak i ne pomišljaju ni sada dok se ovo dešava. Ne zato što ga je pojeo mrak diktatorskog režima, nego što je vidio Sunce u odnosu na ono kako je ovdje. Odmah se zaposlio, dobio auto na korišćenje, nije morao ganjati veze i vezice, nuditi mito... nego je jednostavno imao želju i volju da radi. E zato ću i ja reći.., eh da je i kod nas takva diktatura, umjesto ove demokratije.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Citiraj:
Ambasada Rusije u Tripoliju nastaviće da radi, izjavio je danas predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič. "Naša ambasada u Tripoliju nastavlja da funkcioniše i veoma pažljivo prati situaciju", rekao je Lukaševič, izrazivši nadu da će diplomate koje su ostale u Libiji biti bezbedne, prenela je agencija RIA Novosti. Ruska agencija navodi da je avion sa 110 evakuisanih građana Rusije, Zajednice Nezavisnih Država i Bugarske sleteo iz Tunisa u Moskvu. Ruski MIP saopštio je juče da je ambasada Rusije evakuisala iz Tripolija 48 ruskih državljana i još 59 građana Belorusije, Tadžikistana, Uzbekistana, Ukrajine i Bugarske, koji su dovezeni do aerodroma na ostrvu Džerba u Tunisu. Saopšteno je da su koordinacijom po diplomatskim kanalima sa zemljama koje sprovode vojnu operaciju u Libiji bile preduzete neophodne mere za nesmetan i bezbedan prolazak kolone sa evakuisanima preko libijske teritorije.

sta mislite bi li ameri sad smjeli da "slucajno" pogode kinesku ambasadu?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
zašto ne bi smjeli? k'o da je ta sirotinja neka sila.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pentagon je u međuvremenu najavio da će SAD do subote povući svoje ratne avione iz vazdušnih operacija, kojim sada rukovodi NATO.

Citiraj:
NATO je ozbiljno upozorio libijske pobunjenike da u borbama protiv snaga režima Moamera Gadafija ne napadaju civile, piše današnji "Njujorrk tajms", pozivajući se na visoke zvaničnike američke vlade i vojske. "Prenosimo im poruku da ćemo biti prinuđeni da branimo civile, bilo da su pro-gadafijevski ili pro-opoziciono opredeljeni", izjavio je jedan neimenovani zvaničnik administracije u Vašingtonu. "Sarađujemo s pobunjenicima iza scene da se ne bismo suočili sa situacijom da treba da donesemo odluku da udarimo po njima da bismo odbranili civile", dodao je isti zvaničnik. To upozorenje dolazi u vreme kada građanski rat u Libiji postaje sve haotičniji, a linije fronta manje jasne, piše list i konstatuje da to sve pokreće fundamentalno pitanje sa kojim se vojska sada bori: Ko je civil u Libiji? U prvim danima kampanje, civilno stanovništvo kome je bila potrebna zaštita bilo je sabijeno u gradovima poput Bengazija, a pobunjenici su se lako mogli razlikovati od vladinih trupa. Sada to više nije slučaj. jer naoružani pobunjenici, od kojih su neki dobro organizovane milicije, a drugi samo mladi ljudi koji su pokupili puške,nastoje da preuzmu kontrolu nad drugim naseljenim centrima u Libiji. Pored toga, novi obaveštajni podaci govore da je libijska vlada započela da naoružava civile u gradu Sirtu, naseljenom uglavnom Gadafijeviim lojalistima. Nova sve maglovitija situacija u kojoj se borci obe strane mešaju sa civilima, pokrenula je članice NATO da izdaju novo pravilo angažmana u kome se navodi kada koalicione snage mogu da napadnu jednice na terenu u ime zaštite civila. Portparol NATO Oana Lunđesku ističe da zapadna vojna alijansa preduzima akcije, jer Gadafijeve snage napadaju civile, uključujući zasipanje gradova artiljerijskom vatrom, ali da će, ako pobunjenici budu radili to isto, NATO krenuti da ih zaustavi, jer se rezolucija Saveta bezbednosti UN primenjuje na obe strane. "Tu logiku nije tako lako slediti. Gadafi nastoji da iskoristi tu izmešanost boračkog i neboračkog stanovništva da bi odvratio NATO od napada", rekao je jedan zvaničnik američke administracije.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
alkibijad je napisao:
sta mislite bi li ameri sad smjeli da "slucajno" pogode kinesku ambasadu?

off topic, Jiang Zemin je potvrdio da je Kina dozvolila srpskim obavjestajcima da se premjeste u ambasadu, na njihov zahthev. Ameri bombardovali (a privatno im rekli da znaju sta su uradili) i javno se izvinili Kini kao satisfakciju.
http://www.portalanalitika.me/region-sv ... gradu.html

Edit, google nece da udje ni u jednu stranicu kada sam ukucao Jiang Zemin memoirs :D neki cudni rezultati pretrage skroz

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
goci master je napisao:
Edit, google nece da udje ni u jednu stranicu kada sam ukucao Jiang Zemin memoirs :D neki cudni rezultati pretrage skroz

vidi stvarno :)
WinstonWolfe je napisao:
zašto ne bi smjeli? k'o da je ta sirotinja neka sila.

mozda nisu vojno,ali jesu ekonomska sila.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Američki piloti više ne moraju da glume Francuze
http://www.njuz.net/americki-piloti-vis ... -francuze/

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Američki piloti više ne moraju da glume Francuze
http://www.njuz.net/americki-piloti-vis ... -francuze/

Kultan sajt... :D

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zanimljiv clanak o principima Gadafijeve filozofije > http://www.6yka.com/tadicgadafi

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 19:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.thedailyshow.com/full-episodes/thu-march-31-2011-norm-macdonald

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1676 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 84  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]