skypostman je napisao:
Zasto bi Mile uopste Putinu bio toliko bitan, da ovaj lobira kod Trampa za njega. Ajte molim vas, neko drugi ce rijesiti nas status, hoce kurac. Milione sto je pokrao, da je pola dao na lobiranje u zadnjih 20 godina sad ne bi bio u ovoj situaciji.
Naravno da Mile kao pojedinac, politicar ili predstavnik ovog plebesa ovdje nije bitan i poznat u svijetu kao jedan Orban, Fico....!
Ali ili Medjutim.
Velika je greska ovde sto se samo vidi i prati lokalno i interesuje se o onom sta se meni i o meni prica ili dogadja. Svijet i dogadjaji okolo se samo komentarisu kao zaj..cija i dosada u smislu sta to ima sa mnom i sta ja imam od toga i to je daleko od mene.
Djeluj lokalno i prati globalno nikad se ovdje nije praktikovalo nekad zbog intlektulnog kapaciteta nekad zbog lose orijentacije.
Posledica toga je uvijek neko iznenadjenje ili tesko placeni pogresni koraci ili u vecini slucajeva nema koraka i reagovanja, ceka se pa sta te snadje!!
Naravno Republika Srpska nije u centru universuma i neki bitan faktor ali u kontekstu skorasnji dogadjaja:Ukrajina, Srbija i Balkan i narativa protiv zapadne elite
koji su odavde isli siguno nije zanemarivo imat pristupa i svoje saveznike u ovom regionu tj. Balkanu.
Sigurno da nismo poznati ili interesantni, ne kao Panama, Grenland, Kanada ali u medjunarodnoj sahovskoj igri nema nevaznih polja a jos manje nevaznih piuna.
Ko prati to dobro zna!!