banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 212  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Nov 2015, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Dobro, misu trebali oboriti, ali jesu. I?
Ja sam sitničav, i dok ne vidim neku zvaničnu osvetu, smatram da je Rusija pussy out...
Kakvi kurdistani, kakve sankcije, kakvi turisti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:00 
Cu' turisti...to mi je onako, malo gay...

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Džontra je napisao:
Ja sam sitničav, i dok ne vidim neku zvaničnu osvetu, smatram da je Rusija pussy out...

To je ono što sam ja prvo poželio, ali i ono što bi upravo bila glupost Rusa jer ova provokacija po svemu sudeći i jeste sa ciljem da sultan Erdogan profitira na taj način.

Zašto? Pa kad se desio ovaj incident? Desio se u trenutku kada se događa nešto pomalo nevjerovatno, a to je ovaj praktično zajednički udar (NATO i Rusa) širih razmjera po ISIS-u, koji je posljedica napada u Parizu gdje Francuska jednostavno više nema kud, a i Ameri moraju da prate da ne bi otvoreno ispali na strani ISIS-a. I šta sad Turska radi - pokušava da raskine tu iznenadnu koaliciju tako što bi uvukla NATO u sukob sa Rusijom.

Vidljivo je da su Američke izjave krajnje formalne "Stojimo uz našeg saveznika", "Turska ima pravo da brani svoj vazdušni prostor", ali ima i pranja ruku "Probleme vaše dece rešavajte na drugom mestu"...

Jednostavno, Turcima se od napada u Parizu lančanom reakcijom raspada šema koju imaju u Sirijii i sad pokušavaju to da zaustave, vidjećemo da li će im i poći za rukom. Ne vjerujem da će Rusi reagovati ishitreno, nisu ušli u Siriju radi sporta već zato što su (iz nekog razloga) morali i ne planiraju da tu izgube. Nisu sigurno ni oni računali da neće imati gubitaka tamo, mada ko je vidio juče izraze lica Putina i Lavrova, ovim su ipak zatečeni.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Eo kaže Erdogan kako nisu znali da je avion ruski...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Džontra je napisao:

Ti kao da si isao kod Cika Krola na politicku obuku :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam samo priprosti čovjek s brdovitog Balkana.
I kao takav posmatram stvari onako kako se čine. Ovima je srušen avion, ovima je ubijen jedan pilot.
Moje mišljenje je da, ako Putin i dalje želi biti popularan u svojoj zemlji, mora reagovati na neki način, ali da to bude konkretno, da se odma vide posljedice obaranja aviona, da se pošalje poruka.
Ovako će svi, uključujući i njegov narod, da ga vide kao nekog ko se ne nosi najbolje sa situacijom. Ne kažem da treba rat, ali poruka treba biti poslana, a pri tom ne mislim na diplomatsku.
Ali kao što rekoh, ja sam priprost čovjek s brdovitog balkana, možda ja ne shvatam kako stvari idu.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Džontra je napisao:
Ja sam samo priprosti čovjek s brdovitog Balkana.
I kao takav posmatram stvari onako kako se čine. Ovima je srušen avion, ovima je ubijen jedan pilot.
Moje mišljenje je da, ako Putin i dalje želi biti popularan u svojoj zemlji, mora reagovati na neki način, ali da to bude konkretno, da se odma vide posljedice obaranja aviona, da se pošalje poruka.
Ovako će svi, uključujući i njegov narod, da ga vide kao nekog ko se ne nosi najbolje sa situacijom. Ne kažem da treba rat, ali poruka treba biti poslana, a pri tom ne mislim na diplomatsku.
Ali kao što rekoh, ja sam priprost čovjek s brdovitog balkana, možda ja ne shvatam kako stvari idu.

Ovo si definitivno u pravu. Koliko mogu na panjimajem ruski koji nikada nisam učio, bilo je baš svakakvih reakcija na YouTube snimku obaranja, k'o "Što nam je to trebalo"...
Rusi se ubiše da dobiju medijski rat i sve do sada im je išlo sjajno, ovo im je i tu prvi ozbiljan udarac.

Inače, Šojgu izgleda potvrdio da je drugi pilot spašen.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 10:39 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
U sustini ako ne napravi neku brzu osvetu i jasan odgovor, izgledace kao da je podvio rep, onda moze ocekivati da mu avione u blizini svojih teritorijalnih voda pocnu obarati Britanci, norvezani i ostali, ili da oni koji nisu clanice NATOA u isti pozure, jer eto mozes da obaras tudje aviona i kad su u pravu i kad nisi i sakrijes se pod suknju NATOA...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako ste pricali i u vezi Ukrajine. Treba odmah i sada, drzi nedaj. Kada ono...

Mislim da je najbolje sacekati neko vrijeme pa cemo vidjeti sta je i kako.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
U sustini ako ne napravi neku brzu osvetu i jasan odgovor, izgledace kao da je podvio rep, onda moze ocekivati da mu avione u blizini svojih teritorijalnih voda pocnu obarati Britanci, norvezani i ostali, ili da oni koji nisu clanice NATOA u isti pozure, jer eto mozes da obaras tudje aviona i kad su u pravu i kad nisi i sakrijes se pod suknju NATOA...

Мислим да је све речено у овом чланку.

After the downing of the Russian Su-24 fighter jet over Syria, we cannot rule out the possibility of other incidents, Russian president Vladimir Putin said Wednesday.

Citiraj:
The Russian president also said that current Turkish government is purposely leading the country toward Islamization.

Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20151 ... z3sUq1fZij

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Poslednji put menjao sinip dana 25 Nov 2015, 11:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:08 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
The_new_Statesman je napisao:
Tako ste pricali i u vezi Ukrajine. Treba odmah i sada, drzi nedaj. Kada ono...

Mislim da je najbolje sacekati neko vrijeme pa cemo vidjeti sta je i kako.

Pa u Ukrajini i jeste bilo brzo, završile se Olimpijske igre, sutradan specijala u Krimu i ćao...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Ukrajini se sve desilo brzo. Rusija upala u konflikt, uzela Krim i gotova priča.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pricam o momentima nakon Krima.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:16 
Nema se tu sta dalje pricati, ukrajinci htjeli sjebati ukrajinske ruse, nisu uspjeli i dovidjenja...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li treba da kopiram sta ste sve pisali? :)

Mislim da ce neki vatreno zestoki odgovor izostati. Btw. neka Milan potvrdi da je na svapskim sajtovima juce i danas mnogo komentara koji pocinju ovako: Nisam ljubitelj Putina, ali...

Sto se tice domace publike u Rusiji, on je na nekih 80%... Do prije godinu dvije je vladao sa daleko manje... Sumnjam da ce pad od nekoliko procenata izazvati glavobolju.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nije Turska neka lijeva država. Da je Gruzija slično uradila, već bi bili barem aerodromi sravnjeni. Zanimljiv je i način na koji su srušili avione. Baš kao nož u leđa.

Nije beznačajna priča o turistima. Prošle godine 4.5 milona iz Rusije. Naredne bi bilo još više zbog pada aviona u Egiptu. Zna se da Rusi podižu prosječnu potrošnju turista.
Evo šta Turci pišu o ovome.

http://www.todayszaman.com/business_tur ... 05178.html

A turizam čini preko 10% GDP.

Što se tiče izvoza hrane, posebno nakon sankcija Rusije prema EU... nisu to Turci iskoristili. Čak su muljali pa su Rusi vraćali robu. Nešto kao i Srbistan :) Pa na kraju imaju i pad izvoza hrane u Rusiju. Ali zato, šut karta za turske građevinske firme i radnike, e to će da zaboli više i od turizma i hrane...

Neće Turska propasti, ali će se Rusi potruditi da ih skupo košta, barem ekonomski, obaranje aviona. Ako bi Rusija odreagovala ozbiljnije vojno, Turska bi odmah zatvorila Bosfor za Ruse. Tu bi imali svu moguću podršku na Zapadu. A tek da odigra ulogu koju je imao Pakistan u Avganistanskom ratu...
Ali jedno je sigurno, Rusija im ovo neće zaboraviti. Od pilota do onih iznad koji su izdali naredbu... mislim da će im biti zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:34 
Citiraj:
Mislim da ce neki vatreno zestoki odgovor izostati. Btw. neka Milan potvrdi da je na svapskim sajtovima juce i danas mnogo komentara koji pocinju ovako: Nisam ljubitelj Putina, ali...

Da, bilo je i takvih komentara, ali vecinom su svabe na strani rusa...mislim na ove komentare na FB, i uglavnom prave shitstorm kada novine objave nesto protiv rusa...doslo i njima iz guz'ce u glavu...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nešto sam čitao da su PVO("Moskva" i zemaljske jedinice) i lovci dobili naređenje da obaraju sve što leti iz Turske u Siriju.
Turkmenima je sada bolje da izvrše samoubistvo.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Samo budala bi sad reagovala naglo sa nekim vojnim odgovorom a koliko sam mogao skontati, Putin nije budala.
Prošla su vremena kad se rat tek tako objavljivao i uzimalo se oruzje. Sad je to sve suptilnije i Turci će definitivno osjetiti kako je to.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 212  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]