Džontra je napisao:
Dobro, misu trebali oboriti, ali jesu. I?
Ja sam sitničav, i dok ne vidim neku zvaničnu osvetu, smatram da je Rusija pussy out...
Kakvi kurdistani, kakve sankcije, kakvi turisti...
To je ono što sam ja prvo poželio, ali i ono što bi upravo bila glupost Rusa jer ova provokacija po svemu sudeći i jeste sa ciljem da sultan Erdogan profitira na taj način.
Zašto? Pa kad se desio ovaj incident? Desio se u trenutku kada se događa nešto pomalo nevjerovatno, a to je ovaj praktično zajednički udar (NATO i Rusa) širih razmjera po ISIS-u, koji je posljedica napada u Parizu gdje Francuska jednostavno više nema kud, a i Ameri moraju da prate da ne bi otvoreno ispali na strani ISIS-a. I šta sad Turska radi - pokušava da raskine tu iznenadnu koaliciju tako što bi uvukla NATO u sukob sa Rusijom.
Vidljivo je da su Američke izjave krajnje formalne "Stojimo uz našeg saveznika", "Turska ima pravo da brani svoj vazdušni prostor", ali ima i pranja ruku "Probleme vaše dece rešavajte na drugom mestu"...
Jednostavno, Turcima se od napada u Parizu lančanom reakcijom raspada šema koju imaju u Sirijii i sad pokušavaju to da zaustave, vidjećemo da li će im i poći za rukom. Ne vjerujem da će Rusi reagovati ishitreno, nisu ušli u Siriju radi sporta već zato što su (iz nekog razloga) morali i ne planiraju da tu izgube. Nisu sigurno ni oni računali da neće imati gubitaka tamo, mada ko je vidio juče izraze lica Putina i Lavrova, ovim su ipak zatečeni.