banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jun 2025, 03:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 668 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2025, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Teorija zavjere jbt

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2025, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Megabyte je napisao:
Teorija zavjere jbt

Rijec zavjera se korijenski razlaze na za + vjera.

Vjerovanje i vjera se zasniva na zna se cemu!!
Ako se Teslina prodaja auta i dionice dignu i budu isle gore onda ja "vjerujem u zavjeru" a obrnuto onda je ovo cista slucajnost i nema korelacije !! :D
Inace Mask je jako glup covjek ...zar ne?!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2025, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Hijerarhijski gledano Mask je neki džiber koji je rodom iz J Afrike i prilično je naivno vjerovati da se takav lik poslovno toliko uzdigne bez izdašne pomoći države Amerike(čitaj -onih koji štamparijom novca drže za jaja čitav svijet)
Opet zavjera,jbg :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2025, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Brale001 je napisao:
Sto gore to bolje!!! :D

Prodaja Teslini auta i vrijednost dionica je vidno opala zbog Maskove podrske Trampu i zbog Maskovog licnog stava prema nekim moralnim vrijednostima koje je iznosio javno plus kritika EU zvanicnika!!

Ova svadja je tako dobro dosla..... naravno slucajna je!!

Pretpostavljam sto je veci i zesci rakol to je u slucajnoj korelaciji sa prodajom Teslini elektricnih vozila! Prodaja ce ici gore!!!
Ko bi to reko...cudno!!! :lol:

Kako god okrenes hrpa raste!!! :D :D

А мене не би чудило да електрична аута напрасно постану демоде у САД из неког разлога, сад кад су Кинези почели да доминирају у тој сфери. У сваком случају лијепо су послужила да натјерају Европљане да губе новац покушавајући да сустигну на том пољу.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2025, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Eh Brale, zaboravio si jedan važan faktor: vrijeme.
Maskovo hvatanje u vrzino kolo sa Trampom je trajalo dovoljno dugo da se ogadi većini ljudi u najvećem tržištu električnih automobila, zapadnoj Evropi. Petljanje u unutrašnje stvari više zemalja, verbalno podrivanje vlada, institucija, sindikata; Trampove (eventualne) carine u kombinaciji sa svim time su učinile da je Teslina prodaja ove godine u Evropi pala za 42% a u Njemačkoj za cijelih 76%. A to je samo početak. Teslin udio na evropskom tržištu je već popunjen kineskim brendovima za koje do prije tri godine skoro niko nije ni čuo, a koji su jeftiniji i tehnički napredniji i od Tesle i od evropskih modela. Ali evropsku automobilsku industriju ne treba otpisivati jer će, kao i uvijek kad zatreba, država (države, i EU) da ulete sa parama. Mali je korak između potrošačke i namjenske industrije.
Kapitalizam je preživio Lenjina, preživjeće i Trampa. Njegov dosadašnji staž u bijeloj kući je zabava za budale, korist za najbliže prijatelje i noćna mora za sitnu boraniju koja se zanosi snom da će zaraditi pre na tržištu akcija.
Brak iz računa između Trampa i Maska je morao da pukne jer se nikako nisu mogli usaglasiti ko kosi a ko vodu nosi. Obojica za sebe misle da su nepogrešivi, nepobjedivi, nenadjebljivi…Prvi do Boga, a ko zna, možda Bog dolazi na drugom mjestu.
Američki politički sistem će trebati vremena da se oporavi od ovog “prekrasnog veličanstvenog” predsjednika, njegovih “izuzetno nadarenih” poslušnika koji svjetlosnim godinama kaskaju iza meritokrata kojima su se okruživale ranije administracije.
A da će se oporaviti, hoće, jer ne treba zaboraviti da je ono što se zove demokratijom, u stvari oligarhija. Uvijek bila i biće, kao žohar, neuništiv.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2025, 23:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Bravo.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 08:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dakle najvece trziste za EV je Kina sa vise od polovine svih prodaja elektircnih vozila. Globalno.
Dalje, Tesla ima pad u Njemackoj ne samo zbog Elona vec zbog prestanke prodaje starog modela Y i starta prodaje redizajniranog. Konkurencija je takodje veca jer su Kinezi usli jako ove godine sa povoljnim modelima za sire narodne mase.
Naravno da ce to uzeti dio trzista. A pad u prva cetiri mjeseca je bio oko 60%, ne 76%, s tim da je pad u maju u odnosu na maj 2024 oslabio na -35% sto je takodje puno. Valjda je predprodaja modela y krenula. Vidjecemo kako ce ici dalje.

Politicki stavovi gazde mogu da kostaju firmu pogotovo ako se oslanja iskljucivo na ''osjetljive'' kupce podlozne cancel kulturi :D
Dugorocno postoji sansa da rebrendira brend dalje od oslanjanja skoro pa iskljucivo na gay/woke/bobo klijentelu. Znamo da je Teslu bio taj glas.
To moze da kosta, ali nece se vise oslanjati samo na jednu vrstu kupca.

Citiraj:
...za sebe misle da su nepogrešivi, nepobjedivi, nenadjebljivi…Prvi do Boga, a ko zna, možda Bog dolazi na drugom mjestu.

Od Maska kao dijela vlasti si bar mogao cuti: jbg zajebao sam...
Kada se to culo od establismenta cije su lice Obama/Klintonovi/Bajden? Bas naprotiv, moralne vertikale :D
Zar te ''meritokrate'' nisu svojom genijalnoscu i sposobnoscu dva puta dovele Trampa na vlast?
AfD u Njemackoj je rezultat rada sposobnih ljudi ili nesposobnosti i od normalnog zivota otudjenih dosadasnjih tzv politickih elita?
Ukrajina?

Pliz

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 08:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Btw bilo bi zanimljivo da Tesla ima jedan model koji si mogu priustiti ljudi koji su se okrenuli AfD.
Ali njima je i 10000E puno,a da ne pricamo o nekoliko puta skupljim igrackama.
Zasto je sve vise ljudi u Njemackoj koji glasaju za AfD i pored apsolutnog medijskog linca, ljudi kojima je i jeftinije kinesko eletricno vozilo preskupo je super pitanje ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Zašto? De daj neke odgovore....

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam kadar

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bilo bi zanimljivo,za koga??

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Za narod što glasa za AfD....

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za sve vise naroda koji glasa za AfD.
Ne, bili bi zanimljivi brojevi. Ipak je Tesla bila pozicionirana kao luksuzna marka za bogate gay/woke/green kupce.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Svaki treci Nijemac u ex Istocnoj i svaki sesti u ex Zapadnoj Njemackoj je glasao za AfD. "Istocnjaci" cine doduse nesto manje od petine ukupnog stanovnistva, ali su znacajno doprinijeli odlicnom rezultatu te stranke. Mislim da oni koji glasaju za njih su prije svega oni koji su nezadovoljni kompletnim stanjem u drustvu, vodi ih tjeskoba i neracionalnost, oni ce kupiti Kineza, a glasati za AfD. Naravno, ovo gore je generalizacija i ne sumnjam uopste da AfD glasaca ima i situiranih, ideoloski nastrojenih, istinski ksenofobicnih, bogatih, onih koji zele postati bogati, i profesionalno ostvarenih. Ali njemacka "sirotinja" se pali na desnicu pa to ti je.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

danas pod desnicom ubrajamo i i istinske patriote a njemački patriotizam se ne ogleda u mogućnosti kupovine jeftinijeg Tesla auta već upravo tome što si navela,nezadovoljstvom kompletnog stanja u drustvu....od rastakanja njemačke kulture,migracione i woke politike do sagledavanja pogubnosti otklona od ruske energije.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Razvio se otpor prema ponasanju tzv ljevice koja u danasnje vrijeme vise energije trosi za udovoljavanju queer lobija nego na domacinskom rijesavanju problema obicnih radnika.
Pri tome je nastup prilicno fasisoidan i iskljuciv. Npr da Queer Queen imaju pravo dolaziti raditi u vrtice i skole u omiljenoj im "uniformi".

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Tako je to kad je ljevica ujedno i liberalna, pri cemu je taj liberalizam upadljiviji nego samo ljevicarstvo.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To su ti totalitetalni "liberali". Tu nema normalnog razgovora, sleduje te teska iskljucivost i vrijedjanje ako samo pomislis posumnjati u vezi njihove dogme.
Nesto se kontam da tu ekipu najbolje predstavlja svastika duginih boja na zelenoj pozadini. Ili obratno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Mislim da svi propustate jednu od osnovih uzroka i poluga rasta ovog novog vala kako oni kazu "krajnje desnice" i u Njemackoj i u Francuskoj i okolini pa i Orbanova partija se tako nekako opisuje na zapadu.
A to je masovna emigracija i vrlo drasticno mjenjanje demografije vrlo-vrlo neprirodnim putem.

Prisutni smo fazi hiper kapitalizma gdje po neminovnim zakonima daljenjeg opstanka istog i na jedini moguc nacin
mora da se uvozi jeftina radna snaga jednostavno nema drugog opstanka sistema.

Na drugoj strani domace stanovnistvo u bilo kojoj drzavi Njemackoj, Francucuskoj, Srbiji,Madjarskoj....ima prirodni stav da brani svoj identite i kuluturu i tradiciju od promjena!!
Nisam ekstreman u nekim stavovima kao sto je bila Orijana Falaci ali jedna njena izjava mi se dopada kaze : Moja je duznost a ne izbor hocu necu da cuvam i njegujem svoje tradicije, obicaje i kulturu!

To nije ni rasizam ni fasizam.
To je osnova i tu se lome koplja. Plebes se buni na jednoj strani a na drugoj elita namece i pritiska i neprijatelje kvalificira rasistima, fasistima, populizam,autokratama i sl.
Znaci te stranke pokreti: liberali sredina ljevica desnica radikali sve je to nadgradnja i zamazivanje osnovnog sukoba koji lezi u ekonomskoj sferi ne u ideloskoj ili kulturnoj!!

To i nas ovde ceka vrlo brzo nas nestanak i prelazak u manjinu!! Kod nas je mozda bilo ne prihvatanja u pocetku emigacije iz islamski zemalja pa su pripustani Kinezi, Indijci ne muslimani i sl!

Karikiram sad ovo dolje ali nije daleko od istine.
Ako meni treba u mojoj firmi za mininalac 300 radnika koje ne mogu ovde naci onda ce moci i Sirijci, Libijici, Somalijci progurat ce moji ljudi zakon u skupstini (ako vec i ne postoji da moze iz bilo koje zemlje) podmazat cu imam i znam koga cu!!
Naci ce se nacina da dodju i u BL i u Prijedor i u Bjeljinu i u... pa onda sledeci par stotnia pa sledeci i tako polako sa djecom i ogromnim natalitetom nestat ce nas!!
A nama ce se davat da pricamo o Woke kulturi, LGBTQ i slicno ...!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2025, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Elem, nisu toliko problem migracije jer je oko 20% stanovnista u Njemackoj migrantskog porijekla. U Austriji od 9 miliona, skoro 3 miliona su migrantskog porijekla. Pa Bec je prakticno pola strani.

Svabe se izokola uce da ekoloski nije dobro imati potomke. E sad, hajde da pogodimo koja se ekipa sve vise prima na to, a koja ne haje uopste ;)

To je samo jedna crtica od milion kojim se decenijama filuju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 668 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]