banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 09:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2012, 19:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Da se razumijemo, ne mrzim ni Ruse ni Rusiju sve to stoji za vjeru, narod i povezanost....ali to nije geopolitička situacija i narod se ne pita ništa jer je politika uvijek bila kurva. Protivnik sam bilo kakvog satelitskog i vazalnog odnosa (ne i ekonomskog) sa Majčicom Rusijom, jer iz bliže i dalje istorije da se vidjeti da to nije dobra ideja,jer mi smo u Evropi Rusija je tamo daleko....a dupe se drži uza zid, a treba zid biti blizu da bi ti ga čuvao.
Rusije je propustila šansu da uradi nešto na planu čvrste pozicije na Balkanu 90tih zahvaljujući glupavom Gorbačovu i pijanom Jeljcinu, prvenstveno vojno pa tek onda ostalim sredstvima tako da je prošao voz za neko jačanje i šta ti ja znam. BiH/RS/Srbija su dužne Boga oca EU i MMF i to ni vidovita Vanga ne bi mogla da vidi način kako bi to vratili, i šta mislite da će oni to lijepo da zaborave i prepuste sve to Rusima u zamjenu za par kilometara cijevi za plin? Mi kao pokušvamo da se uližemo i uvalimo Rusima, a izdržava nas i održava EU...režemo granu na kojoj sjedimo, dovoljno je da Jevropa ne dadne samo jedan kredit za budžeta i otpili KM pa da vidiš veselja! Česi i Slovaci i Poljaci su okrenuli leđa Rusima i pomirili se sa činjenicom da im je EU komšija "preko plota" i sad su za nas Švicarska, a služili su nam za sprdnju do 90tih....Nije baš sjajno biti geopolitička sfera Rusima, eto članice VU su bili naoružani do zuba ultra modernim sistemima, oklopom i artiljerijom i sve što je trebalo za odbranu tih ciljeva plus Ruska čizma koja je sve to pazila ali je narod jeo kiselu repu i krompir na bonove da bi se to održalo, sve ima svoju cijenu.
SFRJ je raskinula vazalstvo sa njima još 1948 i zbog toga imamo Jugonostalgiju u većem obimu (i sve više se javlja) a pitaj Rumuna ima li nostalgiju za Čauševskim ili Poljak za Jaruzelskim, zato što nas je komšija prihvatio takve kakvi smo i imali smo kredite, ofene kod istih, i respekt u svijetu. Socijalizam je vladao, a imali smo i produkte kapitalističkog svijeta što je istok mogao samo da sanja...
Da završim priču, trebamo se držati sebe i svojih komšija sa svima kuturno ali i sa svima na VI. Poštovati tuđe mišljenje i savjete a držati se domaće teritorije i vlastitih mogućnosti ali dok to skontamo mnooogo će vode Vrbasom proteći.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Socijalizam je vladao, a imali smo i produkte kapitalističkog svijeta

Ma imali smo mi kitu Marijanovu, kakve ba produkte :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
nepokoreni je napisao:
Socijalizam je vladao, a imali smo i produkte kapitalističkog svijeta

Ma imali smo mi kitu Marijanovu, kakve ba produkte :roll:

Pio si Pepsi i Koka kolu koji su se kod nas punili eto primjera :angry1: nisi živio ovdje a znaš sve...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
nepokoreni je napisao:
Finska, Danska, Norveška, Švedska, Švajcarska dovoljno? Svaka zemlja ima socijalne razlike ali u Rusiji je jaz između bogatih i siromašnih 41 puta veći pa sad vidi...ko zemlja trećeg svijeta a ne velesila.

У свим тим набројаним земљама исто имаш криминал, сиромашне, непотизам, класне разлике, итд.

То је данас нормална појава за сваку државу.
Једина разлика је што су те земље економски богатије од Русије па то није толико приметно.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 13:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da ali sirotinja u Danskoj npr je buržuj za Rusku, pošto je tamo mnooogo jača socijalna politika i zbrinjavanje.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
nepokoreni je napisao:
Da ali sirotinja u Danskoj npr je buržuj za Rusku, pošto je tamo mnooogo jača socijalna politika i zbrinjavanje.

Da, istina.

U glavnom, svugdje postoje bogati, osrednji, siromašni. Samo što u Rusiji po mojoj nekoj procjeni imaš 1% bogatih koji su se obogatili većinom 90-tih na raznorazne načine koje nećemo navoditi ovdje. Ovo ostalo je ili siromašno, ispod prosječno, ili neka srednja klasa. U glavnom ispod prosjeka.

U Švedskoj kod mene imaš 85% srednje klase, s tim da se ovdje pod srednju klasu podrazumjeva kuća, vikendica/stan, odlazak na more/zimovanje, 2 auta u porodici, bar jedno putovanje po Evropi/svijetu itd da ne navodim sad, to je nekako prosjek. A recimo ja sam siguran da ruska srednja klasa to ne može sebi da priušti, dakle ima i tu razlika.

Svugdje ti imaš kriminal, samo ga je negdje manje, odnosno mizeran je a negdje više.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Danny ^_^ je napisao:
nepokoreni je napisao:

Da, istina.

U glavnom, svugdje postoje bogati, osrednji, siromašni. Samo što u Rusiji po mojoj nekoj procjeni imaš 1% bogatih koji su se obogatili većinom 90-tih na raznorazne načine koje nećemo navoditi ovdje. Ovo ostalo je ili siromašno, ispod prosječno, ili neka srednja klasa. U glavnom ispod prosjeka.

U Švedskoj kod mene imaš 85% srednje klase, s tim da se ovdje pod srednju klasu podrazumjeva kuća, vikendica/stan, odlazak na more/zimovanje, 2 auta u porodici, bar jedno putovanje po Evropi/svijetu itd da ne navodim sad, to je nekako prosjek. A recimo ja sam siguran da ruska srednja klasa to ne može sebi da priušti, dakle ima i tu razlika.

Svugdje ti imaš kriminal, samo ga je negdje manje, odnosno mizeran je a negdje više.

Да, али не можете занемарити ни чињеницу да је Русија у послењих 100 година изнела два велика рата уз вишемилионске жртве и разарања и комунистички режим а Шведска то све није ни осетила. Повући паралелу између руске и шведске сиротиње је немогуће.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 07:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
nepokoreni je napisao:
Finska, Danska, Norveška, Švedska, Švajcarska dovoljno? Svaka zemlja ima socijalne razlike ali u Rusiji je jaz između bogatih i siromašnih 41 puta veći pa sad vidi...ko zemlja trećeg svijeta a ne velesila.

Ако ћемо да се гађамо подацима, Русија тренутн има мање незапослених од већине земаља ЕУ... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 14:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Да, али не можете занемарити ни чињеницу да је Русија у послењих 100 година изнела два велика рата уз вишемилионске жртве и разарања и комунистички режим а Шведска то све није ни осетила. Повући паралелу између руске и шведске сиротиње је немогуће

Silvio brate, kakve to veze ima sa situacijom u periodu zadnjih 20 godina??? Za SSSR su imali ogroman porast i stanovništva, i standarda i proizvodnje u periodu od 60tih do 90tih. Govorim o strmopizdu u zadnjih 20 godina!
sinip je napisao:
Ако ћемо да се гађамо подацима, Русија тренутн има мање незапослених од већине земаља ЕУ...

Što li bježe i sele se o'tamo ako je to tačno? Imaš posao sa mizernom platom od koje jedva preživljavaš, ljepota!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nepokoreni, ti sigurno znas sta se razvijalo od 60ih do 90ih i na ustrb cega. Kad je pukla tikva ostalo je samo zgariste nekad mocne drzave. Posledice takvog stanja ne rjesavaju se tako brzo za 10-15 godina.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 14:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kako li riješiše Letonija, Litvanija, Estonija, Bjelorusija? A o Češkoj i Slovačkoj da ne pričam....

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisu ni tada bili bitan faktor, kao ni sada. Malene ekonomije, koje su se brzo preorijentisale na druge stvari, od Rusa izvlacili sta se moglo izvuci a radili za svoj dzep, k'o i svaka normalna drzava.

Ceska i Slovacka se razisle mirno, na celo dosli normalni ljudi kojima je cilj bio napredak drzave. U Rusiji dosli oligarsi predvodjeni pijanim djedom.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 14:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ni sad nije ništa bolje, samo što trenutni vožd uzima reket od istih i moraju da ga slušaju....princip isti ostalo su nijanse.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moje misljenje je i da su definitivno odmakli, napravili par dobrih koraka od tog perioda, al' da mora i bolje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Neka njih tamo gdje jesu i nek se bave sobom. a mi se trebamo oslanjati na komšije bliže i malo dalje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
nepokoreni je napisao:
Neka njih tamo gdje jesu i nek se bave sobom. a mi se trebamo oslanjati na komšije bliže i malo dalje.

Na koje komšije se treba oslanjati? Sama Srbija više nema niti jednog na kojeg se može osloniti. Nož u leđa je dobila čak i od Rumuna. U BiH je podijeljeno mišljenje o dobrim i lošim komšijama.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 15:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa to smo sami krivi što smo se usrali do balčaka...zabole me za Srbijom ja sam u RS! :angry3:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
nepokoreni je napisao:
Pa to smo sami krivi što smo se usrali do balčaka...zabole me za Srbijom ja sam u RS! :angry3:

Isti slučaj. Od tri zemlje s kojima se graniči u jednu se može djelimično uzdati, u drugoj bi bili najsretniji da su uspjeli u potpunosti ostvariti poglavnikov san a treća nije nešto posebno zainteresovana.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
nepokoreni je napisao:
sinip je napisao:
Ако ћемо да се гађамо подацима, Русија тренутн има мање незапослених од већине земаља ЕУ...

Što li bježe i sele se o'tamo ako je to tačno? Imaš posao sa mizernom platom od koje jedva preživljavaš, ljepota!

Док с друге стране можеш да будеш у оних 25% незапослених у Шпанији рецимо, или ако су у 20+ генерацији, тих је у већ реченој Шпанији 50% незапослених, без ИКАКВЕ плате. Ма милина...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
A sa treće strane možeš biti hadžo na socijali sa petero đece u šveckoj, Norveškoj, Olandij, Njemačkoj, belgij, Austrij, Švici... i da u rodnom kraju imaš kuću na 5 spratova za svo petero đece i voziš Ml-a, a u banci račun od stotinjak hiljada eura sa tendencijom rasta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]