banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Sledeća

Ko će biti izabran za Gradonačelnika na izborima 2024.?
Jelena Trivić (Narodni front) 36%  36%  [ 16 ]
Davor Dragičević (nezavisni kandidat) 0%  0%  [ 0 ]
Draško Stanivuković (PDP) 40%  40%  [ 18 ]
Nikola Šobot (SNSD) 24%  24%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2024, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Za Medu sam glasao posljednja dva puta, dosta mu od mene. Ove godine sam se vodio drugim idejama i od mene prvog je izvisio...

Bio je 8 godina u skupstini grada, smatram da je mogao vise i da ne zasluzuje jos 4 godine.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
dtkbl je napisao:
Radojičić izgleda ulazi sam.

Pa je l' mu se stranka... ovaj lista... pardon pokret zove Svojim putem Igor Radojičić.

Ide čovjek sam svojim putem. Sve u skladu sa nazivom pokreta.

baki je napisao:
Za Medu sam glasao posljednja dva puta, dosta mu od mene. Ove godine sam se vodio drugim idejama i od mene prvog je izvisio...

Bio je 8 godina u skupstini grada, smatram da je mogao vise i da ne zasluzuje jos 4 godine.

Šta je predložio, pokrenuo... Osim replika u kojima je kontrirao.
Šta mu je program, ciljevi pokreta?
Jednostavno, upao je dva puta, sada je pokušao sa PzD i nije prošao.

Previše sličnosti ima sa drugim "profesionalnim" opozicionarima i to mu je otkinulo glasove.

Poslednji put menjao Choban dana 07 Okt 2024, 20:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 20:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Ko glasa za Umicevica? Od 50% obradjenih, on ima 627 glasova. Kako je moguce da neko glasa za njega? Ucjenjuje one radnice, sta li? Ili je narod totalno lud.

Kao sto je neko vec pomenuo, bilo bi dobro da se moze glasati za vise kandidata, a koji su u razlicitim strankama. Sigurno bi imali kvalitetnije odbornike, a ne ove sto sute citav mandat ili pokusavaju biti "humoristicni" i prave cirkus u skupstini grada.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Medo i kvalitet odbornika ne idu u istu rečenicu.

Umićević ima na stotine radnica, koje imaju familije, još je i "podbacio".

Mr.Speed je napisao:
Kao sto je neko vec pomenuo, bilo bi dobro da se moze glasati za vise kandidata, a koji su u razlicitim strankama. Sigurno bi imali kvalitetnije odbornike, a ne ove sto sute citav mandat ili pokusavaju biti "humoristicni" i prave cirkus u skupstini grada.

Ti ko na pijaci, 5 kila krompira, 10 kila paradajza....
I na kraju će biti isto kao i sad.

Zatvorene liste i veći cenzus i onda će doći do ukrupnjavanja i ozbiljnijih ljudi na listama, jer će kandidati raditi za stranke, a ne za sebe.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Rivaldinho je napisao:
Је ли реално да су на оволико мјеста дијаметрално супротни резултату за начелника, и одборнике... шта је штос, сви гласају за одборнике или за неког свог, или за неког свог ком требају гласови за добије/задржи посао, шта већ... куда то води...

Otvorene liste su jako loše za nerazvijene demokratije. Uništile su mogućnost ideološkog profilisanja koje smo nekad imali (lijevi, desni, zeleni i sl). I bez otvorenih bi bilo klijentelizma i rođačkih kombinacija, ali stranačke centrale bi odlučivale o listama pa bi sigurno bilo manje privatnih glasova.

Moj generalni utisak je da opozicija u gradu praktično više ne postoji i da moraju da dođu nek novi ljudi. Koji nemam pojma, jer očigledno da nekog ljudskog potencijala nema.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Fun fact: Tajib Muminović ostaje načelnik Teočaka u Federaciji BiH. Na toj poziciji je već 30 (trideset)! godina i osvojio je novi mandat. Čak nije imao protivkandidata na ovim izborima.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
A što ne ukinu stranke na glasačkim listićima? One su ionako skupina pojedinaca, pa nek najpopularniji iz svake stranke upadaju u "Zadrugu"....

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To što pišeš su uradili sa otvorenim listama. Bukvalno su sa otvorenim listama "ukinuli" stranke koje su postale grupe pojedinaca i najpopularniji među njima (oni koji povuku najviše rukava ili najviše ucijene) upadaju u reality show.

I što Frisky napisa uništena je mogućnost ideološkog profilisanja (lijevi, desni, centar, zeleni...).

I otvorili su put prelijetanju. Koje se može spriječiti na taj način da vlasnik mandata budu stranke,a ne pojedinci.

Poslednji put menjao Choban dana 07 Okt 2024, 21:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Choban je napisao:

Ko su kvalitetni odbornici iz zadnjeg saziva skupštine? Možda ćeš reći Grmuša, iako je on zastupao iste stavove kao i Medo. Nebitno, od ostalih 29, ko su kvalitetni?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 22:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovi nasi "stari politicari", riču pod satorima kao volovi, a jedina ideologija koju imaju je: "use, nase i podase".
Nama trebaju: mladi, pametni, hrabri i kulturni ljudi za pocetak. Jedini nacin da izdvojimo neke pojedince iz mase, je taj koji je spomenut. Kakvo imenovanje od strane stranke, kakvi bakraci. Daleko smo mi od toga. Stranka imenuje samo podobnog. Osim onih "starih", koji su ušli u kolo, iz kojeg ne izlaze 30 i vise godina....

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 23:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Pisao sam već, prošle godine moj stari je bio gore preko 100 dana. Na gastru i abdominalnoj. Koliko sam upratio prozori se samo na kipu otvaraju. Samo osoblje može otvoriti skroz prozor.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока
Znaci definitivno je onda neodgovornost osoblja u pitanju. Ostaviti prozor otvoren nekom jadnom pacijentu u tom stanju, nemam rijeci...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2024, 23:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Mr.Speed je napisao:
Ovi nasi "stari politicari", riču pod satorima kao volovi, a jedina ideologija koju imaju je: "use, nase i podase".
Nama trebaju: mladi, pametni, hrabri i kulturni ljudi za pocetak. Jedini nacin da izdvojimo neke pojedince iz mase, je taj koji je spomenut. Kakvo imenovanje od strane stranke, kakvi bakraci. Daleko smo mi od toga. Stranka imenuje samo podobnog. Osim onih "starih", koji su ušli u kolo, iz kojeg ne izlaze 30 i vise godina....

Kome trebaju mladi i obrazovani? Pa ti u nasem drustvu nikad nisu i nikad nece prolaziti.

Nas narod ne glasa za takve i nikad nije. Kod nas su uvijek prolazili nepismeni politicari koji imaju dubok dzep, u narodu poznatiji kao "baje". U svakoj drugoj lokalnoj zajednici imas nekog baju za nacelnika godinama.

I da mladi i obrazovani ne mogu proci, evo ti Trebinja kao primjer. Meni su tamo najinteresantniji izbori bili za pracenje jer je Vukanovic kandidovao besprijekornog kandidata. Mlad momak, bez ikakve mrlje, 10.0 prosjek na fakultetu, vratio se u svoj grad da radi kao profesor iako je sigurno mogao vani i takav ne moze da prodje u jednoj opstini/gradu gdje treba oko 10 hiljada glasova za pobjedu.

U Banjaluci imas uglednog doktora bez mrlje protiv Stanivukovica koji je sta u zivotu napravio? Koje on reference ima da se bavi politikom i predstavlja narod u bilo cemu? Osim sto ima novca?

Ali ce onda doci i reci "Radan ne moze da prodje u Trebinju jer je Vukanovic takav kakav je", za Sobota ce reci "ma moze biti dobar koliko hoce, kandidat je SNSD-a", itd. itd...

Znaci ne moze ni u poziciji (Sobot), a ni u opoziciji (Radan) da prodje kandidat koji je ciste biografije i koji je zapravo dobar kandidat.

Tako da ako su ovi izbori nesto pokazali, pokazali su da mladi i obrazovani kandidati ne prolaze.

Svaki narod zasluzuje vlast koju ima, pa tako i nas. A kao sto rekoh danas ranije, nigdje se lokalna vlast nije promijenila u gradovima/opstinama koji su relevantni. To je samo pokazatelj da se u svim opstinama dobro zivi (vecina) i da su vise nego zadovoljni trenutnom situacijom.

Kao nekome ko ne favorizuje niti jednog politicara i niti jednu stranku, meni je to potpuno nenormalno. Da u vremenu kad je potrosacka korpa nikad skuplja za naseg zivota, u vremenu kad su cijene kvadrata stana otisle astronomski gore, u vremenu kad bez stranke ne mozes nigdje da prodjes, itd. apsolutno niti jedna lokalna zajednica ne pokusa nesto novo i ne napravi promjenu. Nebitno da li je to sa SNSD-a na opoziciju ili sa opozicije na SNSD.

Jedno u potpunosti devalvirano drustvo koje ne cijeni strucnost i koje ce prije ili kasnije vjerovatno propasti. Prirodnim ili vjestackim putem. Jer jedna stvar je upecatljiva... U manjim opstinama, u poredjenju sa 2020 i 2016, mnogo manje glasova i mnogo manje ljudi da glasa. Jer ih mnogo manje i zivi u tim opstinama. Republika Srpska postepeno nestaje i nikakav rat joj nece trebati da je do kraja unisti.

Sutra da neki Arap/musliman iz kojeg god razloga otvori neko postrojenje ili fabriku u nekoj nasoj opstini sa 5-15 hiljada stanovnika i da zaposljava iskljucivo muslimane, dovukao bi sa dobrim platama bar 1-2 hiljade takvih iz okolnih federalnih opstina da rade i zivi. I onda bi prirodnim procesom naselio vecinsku muslimansku populaciju i opstina koja je sada srpska bi kroz 10-20 godina postala muslimanska. Ne geografski, ali ne bi ni morala. Ali to nikog ne zanima.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Ni Radan ni Sobot nisu nista uradili da pridobiju glasace. Moras zbilja zasukati rukave, bar godinu dana ici od ulice do ulice, okupljati ljude, pricati sa njima o njihovim problemima i na kraju ljudi moraju osjetiti da si osoba sposobna zauzeti se za te njihove male i velike probleme, a tu ti desetke ne pomazu.

Malo gdje se ljudi stvarno prihvataju posla na pridobijanju naroda. Vlast uvijek ima prednost jer sistem okostava na nacin da ljudi za koje narod zna da su u vlasti i pri vlasti tokom 4 godine obave mase razgovora sa narodom, komsijama, sirim i uzim krugom prijatelja... Dovoljno je sa pozicije vlasti upoznati nekog, popricati i saslusati nekog i vec si ga pridobio, jer svako razmislja na taj nacin, uh super upoznao sam ovog iz vlasti, mogao bi mi mozda nekad valjati. To se zove okostavanje vlasti. Ljudi su uvijek motivisani licnom koristi. Dok jedan opozicionar mora mnogo ozbiljnije raditi da bi pridobio bilo koga i isprva te ljudi gledaju kao nekog dosadnjakovica koji nesto tu filozofira...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 07:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Mr.Speed je napisao:
Zasto je prozor otvoren kod pacijenta koji je u bio u opstoj anesteziji? Ima li iko normalan gore na UKC? Jos krili to zbog izbora, fuj gadovi....

Lik koji je skočio sa sprata na ukc je iz susjednog sela...imao operaciju mrene na oku.....sasvim beningno.....oblik i težina bolesti nisu bile razlog za čin samoubistva

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 07:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Choban je napisao:

Umićević ima na stotine radnica, koje imaju familije, još je i "podbacio".

Mr.Speed je napisao:

Ti ko na pijaci, 5 kila krompira, 10 kila paradajza....
I na kraju će biti isto kao i sad.

Zatvorene liste i veći cenzus i onda će doći do ukrupnjavanja i ozbiljnijih ljudi na listama, jer će kandidati raditi za stranke, a ne za sebe.

tako je...to je bit svega.....najveći protivnici zatvorenih lista su redom likovi koji parazitiraju na osnovu svoje pozicije u partiji,stranci.Kažu,zatvorene liste bi zloupotrebili predsjednici gradskih i opštinskih odbora favorizukući svoje ljude što je netačno.....liste za izbore se ne prave po diktatu predsjednika već po prijedlogu predsjedništva stranke .Što je gradski tj opštinski lider veći autokrata to mu je i odgovornost za predložene na listi veća.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 07:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
LDA212 je napisao:
U Banjaluci imas uglednog doktora bez mrlje protiv Stanivukovica koji je sta u zivotu napravio? Koje on reference ima da se bavi politikom i predstavlja narod u bilo cemu? Osim sto ima novca?

Takvih uglednih doktora bez mrlje imaš na desetine u Banjaluci. Znači svaki od njih bi bio dobar kandidat za gradonačelnika?

Draško iako ima para je čitav život u nekom aktivizmu, okuplja ljude, protesti, performansi, postao odbornik, poslanik, gradonačelnik, kampanje, akcije itd. Vrlo često pravio budalu od sebe i išao putem kojim ne bi išlo ni 1% ljudi na njegovom mjestu. Politika ne treba da bude rijaliti, ali čovjek treba bar da bude aktivan u svojoj mjesnoj zajednici pa onda i malo šire prije neke kandidature za bilo šta.
Šobot nije kurcem mrdnuo što se tiče nekog aktivizma za 42 godine života, pojavi se potpuno anoniman mjesec dana pred izbore i on bi da bude gradonačelnik, smiješno.

I da, student treće godine ekonomije je kvalifikovaniji za bavljenje politikom od najvećeg stručnjaka iz oblasti medicine.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Отприлике је реалност, да се од два зла изабрало мање.
Народ, у принципу није хтио повратак црвених на мјесто градоначелника.
Сумњам да је народ нешто презадовољан Драшком.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Evo već je utorak, a kod CIK-a su preliminarni rezultati od juče, od 13:38...
Koliko dugo bi brojali da nas ima 30 miliona...

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Најављено је да освјежавање иде у 15:00 часова.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Medi nedostajalo 140 glasova da pređe cenzus...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]