banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2010, 10:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
_zoka je napisao:
oružije je sada najbitnije

Relativno da, ali ono se upotrebljava samo svrsishodno situaciji. Ako politika smatra da ga treba upotrijebiti ona će ga upotrijebiti, ako politika kaže "vojska neće ići" ona neće ići. Oružje može da bude samo marionetska pucaljka pomoću kojeg velike sile poput SAD dobijaju sukobe i nakolnost naroda, ljudi i građana sa Bliskog Istoka, a potom kada se završi "sa operacijama i operativnim djelovanjem" sve prelazi u ruke politike i ucjena.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Свакаквих глупости сам прочитао везано за будућност Косова, али ово дефинитивно иде у Топ 3:

Citiraj:
"Kantonizacija Kosova je rešenje"

Beograd -- Verujem da će u sledećih 50 godina na Balkanu doći do stvaranja konfederacije Srbije, Kosova i Albanije, kaže Johan Galtung, osnivač modernih Studija mira.

Međunarodni pregovarač u četrdesetak konflikata širom sveta, norveški matematičar i sociolog Johan Galtung (79), osnivač modernih Studija mira i član savetodavnog Komiteta za demokratiju UN-a, smatra da budućnost Kosova, prihvatljiva za sve aktere, zapravo kantonizacija po švajcarskom modelu.

On kaže da je pravo rešenje za problem Kosova kantonizacija po švajcarskom modelu, gde bi većina bila albanska, dok bi najmanje tri bili srpski kantoni: jedan u okolini Prištine, dva na severu prema Srbiji.

"U srpskim kantonima uprava bi trebalo da bude u potpunosti prema srpskom idiomu. Ipak, ako srpski kantoni budu ostali u sastavu 'Kosova republike' i budu krenuli da se otvaraju prema Srbiji, onda treba očekivati da se i albanski kantoni 'Kosova Republika' otvore prema Albaniji", smatra on.

"Verujem da će u sledećih 50 godina na Balkanu doći do stvaranja konfederacije Srbije, Kosova i Albanije, gde bi svi mogli postati članovi Evropske unije poput zemalja Beneluksa ili možda do osnivanja grupacije poput zajednice nordijskih zemalja, gde su pojedine članovi briselske familije a druge ne", objašnjava Galtung.

Prema njegovom mišljenu, logično je da se Srbija pridruži Evropskoj uniji.

"Srbija ionako jeste evropska zemlja, ona nema snagu i tradiciju Švajcarske da ostane van Evropske unije", rekao je on.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=411461

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Делегацију САД јуче у посети Приштини предводио републиканац Џорџ Војиновић...

Значи, немам речи.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 16:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:

Значи, немам речи.

Znam ja par Vojinovića,uvijek se hvale da su potomci kneginje Milice......možda je i ovaj od iste fele... :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Значи, немам речи.

Znam ja par Vojinovića,uvijek se hvale da su potomci kneginje Milice......možda je i ovaj od iste fele... :roll:

Не знам да ли је од исте врсте али отац му је са Кордуна а мајка му је Словенка.
Изгледа да је на нану повуко...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 17:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Jbg,kad je našem narodu novac najdraža ikona....

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 21:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Takvi kao Vojinović bi rođenu majku prodali za neki svoj interes i da zarade određenu svotu novca, kao i da podignu svoj javni publicitet u javnosti.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 00:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

KPS umesto Kfora čuva objekte SPC?

Slika

NATO razmatra mogućnost da objekte Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, umesto pripadnika Kfora, ubuduće čuvaju Policija Kosova i Euleks.

Komandant južnog krila NATO-a, američki admiral Mark Ficdžerald, izjavio je u Prištini da se razmatra mogućnost da objekte Srpske pravoslavne crkve na Kosovu ubuduće čuvaju Policija Kosova i Euleks. Te objekte sada čuva Kfor.

"NATO će nastaviti da i u budućnosti razmatra povlačenje Kfora sa ovih lokacija. Očekujemo da Policija Kosova razvija kapacitete da prezume na sebe obezbeđivanje objekata SPC", rekao je Ficdžerald nakon sastanka sa komandantom Kfora, nemačkim generalom Markusom Bentlerom.

Komandant Kfora je naveo da je reč o devet najznačajnijih objekata religijske i kulturne baštine SPC na Kosovu.

Ficdžerald je ponovio da je NATO uznemiren postojanjem paralelnih struktura koje su opasnost za bezbednost Kosova i najavio da će Kfor reagovati ako se te strukture budu ponašale nasilnički.

"Svaka paralelna struktura je pretnja za bezbednost i siguran ambijent. Prvo, institucije koje nisu u skladu sa Rezolucijom 1244 su ilegalne i predstavljaju pretnju za sigurnost. Mi u NATO-u smo zainteresovani za sve ono što doprinosi demokratskom i jedinstvenom Kosovu", rekao je američki admiral.

Naveo je da mnoga od ovih pitanja zahtevaju politička rešenja i ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu poboljšana, što je bio razlog za smanjenje broja vojnika Kfora na Kosovu.

Od 1. februara broj vojnika Kfora smanjen je sa 14.000 na 10.000. Dalje smanjenje broja pripadnika Kfora zavisiće od bezbednosne situacije i procena NATO-a.

Izvor: RTS

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.mondo.rs/s161325/Info/Srbija ... hrane.html

http://www.mondo.rs/s161366/Info/Srbija ... rbina.html

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/% ... D1%82.html

Документарац италијанске телевизије РАИ о Косову.
Чудо па се неко усудио ово да направи...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1%201/514441/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D1%82.html

Dokumentarac je dobar samo je srpskoj drzavnoj televiziji trebalo 2 godine da ga pusti.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 22:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kosovo samo pod nazivom UNMIK

Slika

Predsednik Tadić rekao da Srbija nema ništa protiv učešća Kosova na međunarodnim skupovima ako je ono predstavljeno kao UNMIK-Kosovo. Tadić je time odgovorio na izjavu šefa slovenačke diplomatije o mogućem susretu predsednika Srbije i Kosova.

Povodom izjave šefa slovenačke diplomatije o mogućem susretu predsednika Srbije Borisa Tadića sa kosovskim predsednikom Fatmirom Sejdiuom na samitu lidera Zapadnog Balkana u martu, Tadić je rekao da Srbija nema ništa protiv učešća Kosova na skupovima ako je Kosovo predstavljeno kao UNMIK-Kosovo.

Slovenačka državna agencija prenela je ranije da će 20. marta na Brdu kod Kranja bitu održana konferencija o Zapadnom Balkanu, na kojoj se očekuje prisustvo lidera svih zemalja regiona, prvi put posle 18 godina.

Šef slovenačke diplomatije Samuel Žbogar najavio je mogućnost susreta predsednika Srbije i Fatmira Sejdiua na sastanku predstavnika EU i lidera zapadnog Balkana, u martu, preneo je prištinski "Ekspres".

Premijer Slovenije Borut Pahor ocenio je u jednoj od ranijih izjava da će konferencija na Brdu kod Kranja "biti prelomna iz više aspekata" i da je njen cilj da se "nađu rešenja za otvorena pitanja u zapadnobalkanskom regionu".

Slovenački premijer je naveo da će na konferenciju biti pozvan i predstavnik Kosova koji će, prema njegovim rečima, biti "zastupljen na primeren način", a govoreći o pitanju stabilnosti regiona on je posebno istakao "konstruktivnu ulogu" srpskog predsednika Borisa Tadića.

Inicijativu za ovu konferenciju dali su premijeri Slovenije i Hrvatske, Borut Pahor i Jadranka Kosor, a među organizatorima skupa su i Savet Evrope i Evropska komisija.

Izvor: RTS

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
АЛЕКСАНДАР je napisao:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1%201/514441/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D1%82.html

Gledao sam,fantastično.Šipci su u tom dokumerntarcu prikazani onakvim kakvim jesu.
Ne mogu da vjeruem da je RAI ovo dozvolio da se emituje

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 08:57 
Administrator
Korisnikov avatar

live je napisao:
Gledao sam,fantastično.Šipci su u tom dokumerntarcu prikazani onakvim kakvim jesu.

A ti si vjerovatno dugo vremena proveo sa šiptarima pa znaš kakvi su oni u stvari.... :roll: Jesi li ti ikada vidio šiptara?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
live je napisao:

A ti si vjerovatno dugo vremena proveo sa šiptarima pa znaš kakvi su oni u stvari.... :roll: Jesi li ti ikada vidio šiptara?
Imao sam rodbinu u Prištini,odmah kod narodnog pozorišta tako da vrlo dobro znam o čemu pričam

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
live je napisao:
_zoka je napisao:
live je napisao:

Imao sam rodbinu u Prištini,odmah kod narodnog pozorišta tako da vrlo dobro znam o čemu pričam

Penal :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 15:18 
Administrator
Korisnikov avatar

live je napisao:
Imao sam rodbinu u Prištini,odmah kod narodnog pozorišta tako da vrlo dobro znam o čemu pričam[/quote]
I oni su tu rekli da su šiptari svi krvožedni srbomrzitelji,zle čike koje samo čekaju da im Srbi okrenu leđa pa da im zabiju zube u vrat?Da nije to malo previše generalizovanja?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odakle ti znas da nije tako... Ako je vecinsko siptarsko stanovnisto negativno nastrojeno prema Srbima, zasto onda da ne generalizuje. A i sama dela tih sipaka na kosovu pokazuju koliko ljube nasu naciju

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Odakle ti znas da nije tako... Ako je vecinsko siptarsko stanovnisto negativno nastrojeno prema Srbima, zasto onda da ne generalizuje. A i sama dela tih sipaka na kosovu pokazuju koliko ljube nasu naciju
Ko je iole boravio na KiM zna o čemu pričam.Ne smijem puno da prenosim utiske ne bi bio banovan po 756 put :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima istine u tom tvom postu... Neverovatno je da jedan narod nije napredovao u proteklih xxxxxxxxxx godina... Ostali su na istom nivou, zive kao u srednjem veku... Kakav je to sugav mentalitet, pa i majmuni su na vecem razvojnom nivou od njih

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]