NFL fanatik je napisao:
Neka moja razmisljanja "from the dark side"

:
1) Prosjecan Bosnjak ili ti musliman i islamski ekstremizam = nigdje veze. Svi koji smatraju drugacije zagarantovano nemaju previse kontakta sa muslimanima/bosnjacima (kazem, prosjecnim) i previse su zadojeni nacionalistickim medijima na "svojoj" strani.
Prosjecan Bosnjak prezire npr. Vehabije vjerovatno vise nego vi. Voli zarostiljati i popiti vise nego hljeba jesti (kao sto neko vec pomenu), bajram mu znaci baklava, druzenje, i poneka pijanka (opet), lozi se na razne novokomponovane turbo-folkere i estradne fufe...ukrartko - ne zivi nista drugacije od vas.
Cinjenica je da IMA ekstremnih stavova i grupa, ali su u velikoj manjini i uglavnom prema njima vlada netrpeljivost jer su se nakrali boga oca na osnovu proteklog rata i novokomponovanog "bosnjastva".
Svi koji ovdje (i drugdje) prosipaju ekstremisticku pricu, kazem, nemaju pojma uglavnom o cemu pricaju.
2) Podjela (koju bih ja zarko zelio) se NE MOZE desiti mirnim putem. Lako je vama pricati iz BL, ili meni iz SA - jer to JESU lako djeljivi krajevi. Odite malo do Gorazda i nekih drugih krajeva - gdje su PRIVATNE KUCE podijeljene entitetskom granicom...neko bi morao biti natjeran (jer svjesno ne bi pristao) da zivi u drzavi RS ili drzavi "FBIH"...i eto ti problema.
Problem je sto trenutne granice nisu prirodne tj. nisu nastale mirnim putem ni dogovorom, vec gdje je rat zaustavljen....a to ukljucuje neka veoma skakljiva mjesta. Morali bi se mirnim putem "razmjeniti" cijela naselja pa cak i neki gradovi...
I nista od toga (nazalost, jer mislim da bi svima bilo bolje).
Na zalost, dosta tog prosjeka tone u bijedu gdje postaju lak plijen kojekakvim interesdzijama. To je tako svugdje. Pa i sa Srbima.
Kao sto sam vec rekao, neces ti u Siriji, ili slicnoj turistickoj destinaciji, vidjeti nekog tatinog sina. Vidjeces nekog Sirotanovica. A njih je sve vise.
Nekako sam postao bliazk ideji da Srbi kao narod treba da preuzmu incijativu za unapredjenje zivota u Bosni i Hercegovini. Prvenstveno iz obaveze prema samim sebi, ali i prema Bosnjacima i Hrvatima i svim drugim koji zive tu.
Bosnjacka drustvena elita je pokusala nesto, i kako izgleda, zavrsila je obicnom poltronaskom odnosu prema svima koji nisu Srbi ili Hrvati.
A kako smo vec utvrdili, poltronski odnos ne vodi ka dobru i prosperitetu. Zbog toga u Bosni i Hercegovini treba ozivjeti slobodarske ideje i misli. Mislim da su i Bosnjaci 1992. htjeli slobodu tako da vjerujem da im ideja nece biti strana.
Samo tako ima neke sanse za napredak.
Glede poltronstva, zanimljivo je iz kojih zemalja dolaze organizatori:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/veliki-n ... /130923053