banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srpska je Bosna
PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Пеле Мали je napisao:
_зока, нисам ја нигдје рекао да ће сви муслимани то прихватити. чак и оно што их сада има није занемарљива пријетња. тај покрет може само расти јер се млађе генерације одгајају у другачијем духу него што су се одгајали њихови родитељи у југославији. прије свега, одгајају се у етнички чистој средини гдје се прогони чак и деда мраз.

To jeste tako kada gledaš islamske sajtove iz ovog regiona. Onda odeš na yt i ukucaš "sedam jegera" i vidiš nešto sasvim drugačije.
veteran 1987 je napisao:
Izgleda da sam jedan od rijetkih koji misli da je odvajanje od federacije moguce mirnim putem.
Aham. Al' u panjevima.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
veteran 1987 je napisao:
Izgleda da sam jedan od rijetkih koji misli da je odvajanje od federacije moguce mirnim putem. Primjera ima koliko hoces,naravno da se trebaju steci odradjeni uslovi i da treba prepoznati trenutak ali to je vec stvar politike.
Bosnjacki nacionalizam i vjerski fanatizam ce vremenom da gubi na intezitetu. Treba ga posmatrati kao nesto sto su svi narodi u evropi prosli doduse prije mnogo godina godina u vrijeme stvaranja nacionalnih drzava. Treba im dati vremena jer se oni jos "traze".

Koliko bi samostalni i unitarni dio BIH(Federacija) bio u interesu Srbije?Koliko je RS u zajedničkoj BIH u interesu Srbije?Razmislite.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako moze, bolje cijela, nego pola.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Nikome nije u interesu cijepanje Bosne, samo slijepac ili totalna budala ne vidi da bi se odcjepljenjem totalno sje8ali i mi i oni. Srbiju boli qrac za RS! Mi smo za njih Bosanci i tačka...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma koje mirno razdruživanje. Nismo mi Flandrija i Valonija pa da se razdružujemo. Na odlazak RS iz BiH oni bi gledali kao na otimanje nečega njihovog ne na razdruživanje.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:26 
Administrator
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Mi smo za njih Bosanci i tačka...

Ma jok, Francuzi smo.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za inostranstvo smo Bosanci i ne vidim u tome ništa loše
mada ne stoji konstatacija da Srbiji ništa ne značimo

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 24 Jan 2014, 19:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Zoka za rat je potrebno puno toga sto nijedna strana trenutno nema. Bez obzira na dugacak jezik skandinavskih brigada i laprdanja djece. Uostalom davno bi nas napali da mogu i imaju cim.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:31 
Administrator
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Zoka za rat je potrebno puno toga sto nijedna strana trenutno nema.

Gdje ima volje ima i načina. Snašli bi se oni nekako samo ako bude interesa i ako ih puste psi čuvari.Na stranu to što ti psi čuvari nama neće dozvoliti odlazak iz BiH osim možda na traktorskim prikolicama.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
_зока je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Zoka za rat je potrebno puno toga sto nijedna strana trenutno nema.

Gdje ima volje ima i načina. Snašli bi se oni nekako samo ako bude interesa i ako ih puste psi čuvari.Na stranu to što ti psi čuvari nama neće dozvoliti odlazak iz BiH osim možda na traktorskim prikolicama.

управо тако.
страни фактор у овој земљи не дозвољава рат ни њима ни нама.
кад буду дозволили биће рата, не сикирајте се.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Nije tacno. Evo pitanje ima li volje da Srbija vrati Kosovo. Ima. Ali nema nacina. Jednostavno je takva geopoliticka situacija. Tocak istorije se okrece i treba cekati pravi trenutak za razdruzivanje. A on ce doci. Dotad smo sebi najveci neprijatelji. Prije svega mislim na korupciju i kriminal. Na socijalnu pravdu koje nama ni na vidiku. Na nedostatak pravne drzave i mnogo toga sto nam nadostaje da bi se osjecali i zivjeli bolje.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 19:47 
Administrator
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
A on ce doci..

Do tada se možda i muslimani vrate pod okrilje srpske nacije :D
Slažem se oko toga da smo sami sebi najveći neprijatelji i to ćemo i biti dok god budemo prihvatali da nam upiru prstom preko granice i okrivljuju njih za to što loše živimo.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
The_new_Statesman je napisao:
Brale, ja hocu na more, ali necu u rat. Pa ti razmisli ;-)

:D
Eh...TNS.
Od mora nista do daljnjeg.
Vidim nasto ciljas...jel to trazis neki par - tajm posao : razmazivac kreme za suncanje po plazama!?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 21:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Neka moja razmisljanja "from the dark side" 8) :

1) Prosjecan Bosnjak ili ti musliman i islamski ekstremizam = nigdje veze. Svi koji smatraju drugacije zagarantovano nemaju previse kontakta sa muslimanima/bosnjacima (kazem, prosjecnim) i previse su zadojeni nacionalistickim medijima na "svojoj" strani.

Prosjecan Bosnjak prezire npr. Vehabije vjerovatno vise nego vi. Voli zarostiljati i popiti vise nego hljeba jesti (kao sto neko vec pomenu), bajram mu znaci baklava, druzenje, i poneka pijanka (opet), lozi se na razne novokomponovane turbo-folkere i estradne fufe...ukrartko - ne zivi nista drugacije od vas.

Cinjenica je da IMA ekstremnih stavova i grupa, ali su u velikoj manjini i uglavnom prema njima vlada netrpeljivost jer su se nakrali boga oca na osnovu proteklog rata i novokomponovanog "bosnjastva".

Svi koji ovdje (i drugdje) prosipaju ekstremisticku pricu, kazem, nemaju pojma uglavnom o cemu pricaju.

2) Podjela (koju bih ja zarko zelio) se NE MOZE desiti mirnim putem. Lako je vama pricati iz BL, ili meni iz SA - jer to JESU lako djeljivi krajevi. Odite malo do Gorazda i nekih drugih krajeva - gdje su PRIVATNE KUCE podijeljene entitetskom granicom...neko bi morao biti natjeran (jer svjesno ne bi pristao) da zivi u drzavi RS ili drzavi "FBIH"...i eto ti problema.

Problem je sto trenutne granice nisu prirodne tj. nisu nastale mirnim putem ni dogovorom, vec gdje je rat zaustavljen....a to ukljucuje neka veoma skakljiva mjesta. Morali bi se mirnim putem "razmjeniti" cijela naselja pa cak i neki gradovi...

I nista od toga (nazalost, jer mislim da bi svima bilo bolje).

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imam mnogih poslovnih kontakata sa bošnjacima i hrvatima iz Federacije.Potpuno se uklapaju u profil (prosječni) koji si opisao.Mada vjerujem kad bi između sebe skrenuli priču sa biznisa na prošli rat da se debelo nebi slagali i to su jedine razlike.
Više animoziteta pokazuju muslimani prema hrvatima i obrnuto.Ta mržnja tinja odavno ali je u javnosti dobro prikrivena iz određenih razloga.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
NFL fanatik je napisao:

1) Prosjecan Bosnjak ili ti musliman i islamski ekstremizam = nigdje veze. Svi koji smatraju drugacije zagarantovano nemaju previse kontakta sa muslimanima/bosnjacima (kazem, prosjecnim) i previse su zadojeni nacionalistickim medijima na "svojoj" strani.

Prosjecan Bosnjak prezire npr. Vehabije vjerovatno vise nego vi. Voli zarostiljati i popiti vise nego hljeba jesti (kao sto neko vec pomenu), bajram mu znaci baklava, druzenje, i poneka pijanka (opet), lozi se na razne novokomponovane turbo-folkere i estradne fufe...ukrartko - ne zivi nista drugacije od vas.

Cinjenica je da IMA ekstremnih stavova i grupa, ali su u velikoj manjini i uglavnom prema njima vlada netrpeljivost jer su se nakrali boga oca na osnovu proteklog rata i novokomponovanog "bosnjastva".

Svi koji ovdje (i drugdje) prosipaju ekstremisticku pricu, kazem, nemaju pojma uglavnom o cemu pricaju.

2) Podjela (koju bih ja zarko zelio) se NE MOZE desiti mirnim putem. Lako je vama pricati iz BL, ili meni iz SA - jer to JESU lako djeljivi krajevi. Odite malo do Gorazda i nekih drugih krajeva - gdje su PRIVATNE KUCE podijeljene entitetskom granicom...neko bi morao biti natjeran (jer svjesno ne bi pristao) da zivi u drzavi RS ili drzavi "FBIH"...i eto ti problema.

Problem je sto trenutne granice nisu prirodne tj. nisu nastale mirnim putem ni dogovorom, vec gdje je rat zaustavljen....a to ukljucuje neka veoma skakljiva mjesta. Morali bi se mirnim putem "razmjeniti" cijela naselja pa cak i neki gradovi...

Samo kratko i nabzinu na ovo tvoje.

Sve se moze kad se hoce.Podjela, I to se moze mirnim putem.
Bolje je cijeli grad preselit nego ubit jedno dijete.

A da li treba zemlju cijepat i kako to je druga tema.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
NFL, dobar post.

A i otcjepljenje je skup sport, ko mi rece, da je Kosovare sve ukupno izaslo oko 20+ milijardi eura.. da li je lovacka, vi procjenite, ali negdje sam cuo taj podatak.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koliko je imalo uticaja na početak prethodnog rata kako razmišlja prosječan Bošnjak, Hrvat i Srbin? Sada je narod mnogo lakše "zapaliti". Ali jedan sistem je pukao i granice novih lomova su se pomjerile od naših krajeva. Do kada će to biti tako... nadam se što duže.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
The_new_Statesman je napisao:
Neko ce reci, vidi Izrael. Sve da smo upola ozbiljni kao Jevreji, takav nacin zivota nam ne treba.
Grijesim li gdje?

Нигдје осим у чињеници да је и Израел покушао "на фино". Па се онда дошло до зида. Буквално. Што и нас чека, бојим се. Осим што ми нисмо Израелци/јевреји. Нажалост.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
NFL fanatik je napisao:

Na zalost, dosta tog prosjeka tone u bijedu gdje postaju lak plijen kojekakvim interesdzijama. To je tako svugdje. Pa i sa Srbima.
Kao sto sam vec rekao, neces ti u Siriji, ili slicnoj turistickoj destinaciji, vidjeti nekog tatinog sina. Vidjeces nekog Sirotanovica. A njih je sve vise.

Nekako sam postao bliazk ideji da Srbi kao narod treba da preuzmu incijativu za unapredjenje zivota u Bosni i Hercegovini. Prvenstveno iz obaveze prema samim sebi, ali i prema Bosnjacima i Hrvatima i svim drugim koji zive tu.

Bosnjacka drustvena elita je pokusala nesto, i kako izgleda, zavrsila je obicnom poltronaskom odnosu prema svima koji nisu Srbi ili Hrvati.
A kako smo vec utvrdili, poltronski odnos ne vodi ka dobru i prosperitetu. Zbog toga u Bosni i Hercegovini treba ozivjeti slobodarske ideje i misli. Mislim da su i Bosnjaci 1992. htjeli slobodu tako da vjerujem da im ideja nece biti strana.

Samo tako ima neke sanse za napredak.

Glede poltronstva, zanimljivo je iz kojih zemalja dolaze organizatori:

Spoiler:
Organizatori konferencije su: Institut za historiju UNSA, Institute for East and Southeast European Studies (Regensburg), Research Centre for the Humanities of the Hungarian Academy of Sciences (Budimpešta), Institute for Balkan Studies and Trachology at the Bulgarian Academy of Sciences (Sofija), Institute for National History (Skoplje), Institute for Recent History (Ljubljana), Croatian Institute for History (Zagreb) i Center for Southeast European Studies at University of Graz (Graz).

http://www.klix.ba/vijesti/bih/veliki-n ... /130923053

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]