banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2011, 12:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Evo,stežu kaiš i u Fondu za penziono i invalidsko osiguranje:
Citiraj:
Draško Dujaković (37) iz Banjaluke zvanično nije invalid iako nema desnu nogu! Ovaj neverovatni zaključak izvukao je Fond PIO RS, koji je pre nekoliko dana odbio Dujakovićev zahtev za dodelu invalidske penzije, uz "stručnu ocenu" da on nije invalid!

Citiraj:
U ispovesti za naš list, on podseća da je u martu 1995. godine ranjen u potkolenicu na bihaćkom ratištu. Godinu dana kasnije lekari su mu dijagnostikovali osteomijelitis, odnosno zapaljenje koštane srži.

Od tada je imao čak 22 operacije, ali ni to nije dalo rezultat, pa su lekari ipak morali da mu amputiraju nogu.

- Posle ranjavanja hitno sam prebačen na hirurgiju u Banjaluci, gde su mi uradili rekonstrukciju krvnih sudova koje je metak pokidao. Nekako sam pregrmeo taj period, ali sam se veoma brzo suočio sa izuzetno teškom, bolnom i opasnom bolešću koštane srži. Nakon 22 operacije, noga mi je amputirana u maju 2005. godine. I pored toga za Fond PIO ja nisam invalid, iako sam im dostavio nalaz specijaliste, u kojem se, takođe, navodi da je moja opšta životna i radna sposobnost trajno umanjena - kaže Dujaković i dodaje da je krajnje vreme da se temeljno proveri način ocenjivanja radne sposobnosti u Fondu PIO.

Citiraj:
Međutim, portparol Fonda PIO Tihomir Joksimović kaže da je komisija "donela pravednu ocenu pošto se radi o mlađoj osobi"!

- Odeljenje za ocenu radne sposobnosti u prvom stepenu odlučilo je da invalidnost ne postoji. Ovakva ocena doneta je na osnovu uvida u kompletnu medicinsku dokumentaciju, na osnovu uzete anamneze i pregleda osiguranika 10. decembra ove godine. S druge strane, iz dokumentacije je vidljivo da on već punih sedam godina normalno obavlja svoj posao - kaže Joksimović.

Ostatak teksta ovde

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...i meni su hteli uzeti onih bednih 190 km samo zato sto ih dajem drugom...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Економска политика сама по себи носи јако велику тежину и тешко је на одговарајући начин "стрпати" све чињенице у неколико форумских редова али у сваком случају то је тема о којој се да дискутовати, поготово са објективним чињеницама.

Ја ћу своје коментар на ову тему написати на мало другачији начин.

Прије пар мјесеци имао сам част да разговарам са једним старијим господином који је запослен у иностранству већ 30-ак година, свака година стала је у 30 минута нашег разговора, довољно да схватим срж нашег проблема.

Као прво ми смо народ нерадника, људи којима је "од 8 до 8" и државна администрација једини циљ у животу. Без тога за све остало је довољна марка за кафу од стараца и столица у неком од кафића у центру града. Тема за разговор има на претек, већина их се своди на тежак живот и лопове од којих они не могу раде. На просто питање неком од тих људи "жељних" посла и доказивања, хоћеш ли да радиш мјесец дана на плантажи јабука, 10 сати, 6 дана у седмици за 1000 марака или да ти ја дам 50 КМ да и даље сједиш ту гдје јеси одговор ће, вјерујте бити овај други. Само би понеки изузетак са доста премишљања и убјеђивања пристао на посао а велико је питање да ли би издржао више од 10 дана.

Нека паметна глава (знао сам, у овом тренутку не могу да се сјетим која) једном рече, да би мјењали свијет око себе морамо мјењати прво себе. Треба ли нам Џомбић да нам каже да не купујемо кромпир из бубам, Туниса? Тај исти кромпир који бациш иза куће и који рађа за пар мјесеци. Ако он није способан, свако од нас мора бити! Примјера је безборј, погледајте у свој фрижидер.

На жалост, изговор је ријеч која је у српском језику постала стандард за нерад а ови несрећници на власти је само мало боље изговарају довољно да мислимо да смо у праву.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ekonomska politika RS? Pa valjda je super cim se nas dragi predCjednik vozi u ovome:

Slika

Danas vidjeh pred zgradom predCjednika.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]