Choban je napisao:
U posljednje vrijeme sve više se priča da osniva stranku.
Evo, federalni portali već pišu i ime nove stranke.
Još nije potvrđeno, ali gdje ima i dima, ima i vatre.
Citiraj:
Stranka Jelene Trivić zvat će se Narodni Front i već ima zvučna politička imena
Najveće iznenađenje je bivši visokopozicionirani član SNSD-a i bivši gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić.
https://bljesak.info/vijesti/politika/s ... ena/414116Dobra stvar što se distancira od PDP-a koji će se sad sunovratiti zajedno sa Draškovim sunovratom koji slijedi, a mislim da osnivanje stranke nije tako dobra stvar, da se trebala pripojiti SDS-u i jačati ono što je ostalo od opozicije, umjesto da se priča još razvodnjava. Ipak, ako su tačne glasine da će ova njena stranka biti Vučićev proteže, onda je shvatljivo, jer SDS-u ipak ne bi bilo baš tako lako vući konce, i pored sve njihove propasti. Uz to, ako je navedeno istina, onda će im Vučić obezbijediti i značajne resurse za kampanje što je velika stvar. I to ne samo materijalne resurse ovdje, već i podršku svoje mreže medija u Srbiji, a koja ima ogroman uticaj i kod nas.
Zanimljiva dešavanja. Da li je zagrizla previše, da li možda misli da ima veći kapacitet nego u stvarnosti, čuće se, vidjeće se. U svakom slučaju djeluje mi da je Draško sada mnogo više potrošen kadar, nego Jelena.
Neki konačni utisak mi je, da mi se ne dopada previše to šurovanje sa Vučićem, jer ni njemu ne znaš ništa.