Čiča iz Rogače je napisao:
hadzidado je napisao:
Danchi je napisao:
Ko je vođa u Finskoj, Danskoj, Portugalu, Irskoj, Grčkoj, Rumuniji, Tajvanu, Australiji?
Ja primjera od država u pi... materinu!
Ameri ni ne kažu hop, a ovi "već smo skočili, gdine".
Ovo ti je bzvz....kao,da imaju vođu nebi slušali Amere....ko što ne sluša Vučić u Srbiji.
skitnica je napisao:
Pa koncentrisala sam se, evo, ne znam u cemu je tvoja poenta.
Jasno je kakva nam je uloga namijenjena u Evropi.
I to pokrece energiju protesta.
Poenta je u tome da neke procese koje su naše vlasti odradile je nemoguće vratiti nazad.Možda i može,npr da se odbaci neoliberalni fašizam koji nam je nametnut, nacionalizuje ono što je prodano...da protjeramo strane banke,raskinemo razne sporazume sa MMFom,svj. zdravstvenom organi. ,da sami uređujemo carine i sve vezano oko toga,da sami uređujemo budžet,politiku podsticaja privredi i sl..Ukoliko nas ne bombarduju.
+ što u tom slučaju prestaje zaduživanje kod svjetskih banaka za održavanje sistema...slijedilo bi kašnjenje i smanjenje penzija,plata zaposlenih u državni preduzećima,socijalna davanja bi se svela na minimum,trpila bi zdravstvena zaštita, školstvo i još mnogo toga
Da li smo spremni na tu vrstu žrtve??Pojedinačno i kao društvo?
Jesmo suoceni sa raznim poteskocama, to stoji. Dugovi, finansijska nakacenost na zapadne zemlje koje hoce litijum, a i druge resurse, da pojednostavimo....
Kad bi nam zavrnuli pipu, nastao bi haos u roku od odmah.
A opet, definitivno mislim da svaka zemlja moze, u ovoj ili onoj mjeri, da zauzme gard, postavi granice, i to jacanjem parlamenta, demokratske atmosfere razgovora i razmjene misljenja i- pogotovo- uz omogucavanje kroz demokratske mehanizme koje imamo na raspolaganju- uzdizanje struke, znanja i nauke u svim oblastima u smislu presudnog uticaja u donosenju odluka od opstedrustvenog znacaja.
Tim zapadnim zemljama nije u cilju da se to desi, da nas otkace, tj. Srbiju, nikako...i na tom polju se odvija ta napeta igra u kojoj oni podrzavaju strogo centralizovanu vlast, olicenu u nekom imenu, jer im je tako lakse upravljati.