banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2025, 23:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Ko je vođa u Finskoj, Danskoj, Portugalu, Irskoj, Grčkoj, Rumuniji, Tajvanu, Australiji? Ljudi imaju osobe koje obavljaju odgovorne funkcije a nisu nikakve vođe. Finska je najsretnija nacija na svijetu a i ne znaju ko im je predsjednik. Samo Balkanac navikao da flauta "vođi".

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Nemaju apsolutiste, poput nas.
U tome je razlika.

Jer je kod nas vođa=apsolutista

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nego
Citiraj:
Vučić za RTS: Insistiraću na dijalogu, verujem da će studenti imati više hrabrosti od nekih profesora

Skontao da je đavo odnio šalu.
Pa sada prodaje priču o dijalogu.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 00:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Danchi je napisao:
Ko je vođa u Finskoj, Danskoj, Portugalu, Irskoj, Grčkoj, Rumuniji, Tajvanu, Australiji? Ljudi imaju osobe koje obavljaju odgovorne funkcije a nisu nikakve vođe. Finska je najsretnija nacija na svijetu a i ne znaju ko im je predsjednik. Samo Balkanac navikao da flauta "vođi".

Ne znaju zato sto im predsjednik ne zivi u državi
Zašto nisi potegao za Amerikom, Engleskom Njemačkom, Francuskom a trebalo bi da znaci te male ne vode isti. Za informaciju Australija se još uvijek klanja kraljici

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SAD i Francuska imaju različite političke sisteme u odnosu na brojne druge zemlje.

U SAD-u je predsjednički sistem, gdje je izvršna vlast koncentrisana oko predsjednika i njegovog kabineta, dakle jednog čovjeka, u Francuskoj polupredsjednički sistem gdje je dioba moći između predsjednika i premijera.

S tim da je Makron u Francuskoj došao u situaciju da niti jedna stranka u francuskom parlamentu nema većinu.

Poslednji put menjao Choban dana 07 Feb 2025, 00:29, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 00:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Tabako Pit je napisao:
Danchi je napisao:

Ne znaju zato sto im predsjednik ne zivi u državi
Zašto nisi potegao za Amerikom, Engleskom Njemačkom, Francuskom a trebalo bi da znaci te male ne vode isti. Za informaciju Australija se još uvijek klanja kraljici

Pitao si da navede jednu, ja naveo 10 i tebi ne valja opet? Ti si se samo uhvatio Amerike kao da je jedina zemlja na svijetu. Imaš još 200+ zemalja na svijetu...opteretio si se previše jednom.

Klanja se i Danska jednom monarhu pa ga se pita malo više od mene. Pliz...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Danchi je napisao:
Ko je vođa u Finskoj, Danskoj, Portugalu, Irskoj, Grčkoj, Rumuniji, Tajvanu, Australiji?

Ja primjera od država u pi... materinu!
Ameri ni ne kažu hop, a ovi "već smo skočili, gdine".

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
I to što veliš dado... :lol:
Apropo Vučića, i dijaloga, vidi i on da je dogorilo do nokata.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 07:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
hadzidado je napisao:
Danchi je napisao:
Ko je vođa u Finskoj, Danskoj, Portugalu, Irskoj, Grčkoj, Rumuniji, Tajvanu, Australiji?

Ovo ti je bzvz....kao,da imaju vođu nebi slušali Amere....ko što ne sluša Vučić u Srbiji. :roll:

skitnica je napisao:
Pa koncentrisala sam se, evo, ne znam u cemu je tvoja poenta.
Jasno je kakva nam je uloga namijenjena u Evropi.
I to pokrece energiju protesta.

Poenta je u tome da neke procese koje su naše vlasti odradile je nemoguće vratiti nazad.Možda i može,npr da se odbaci neoliberalni fašizam koji nam je nametnut, nacionalizuje ono što je prodano...da protjeramo strane banke,raskinemo razne sporazume sa MMFom,svj. zdravstvenom organi. ,da sami uređujemo carine i sve vezano oko toga,da sami uređujemo budžet,politiku podsticaja privredi i sl..Ukoliko nas ne bombarduju.
+ što u tom slučaju prestaje zaduživanje kod svjetskih banaka za održavanje sistema...slijedilo bi kašnjenje i smanjenje penzija,plata zaposlenih u državni preduzećima,socijalna davanja bi se svela na minimum,trpila bi zdravstvena zaštita, školstvo i još mnogo toga
Da li smo spremni na tu vrstu žrtve??Pojedinačno i kao društvo?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 07:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nije Čiča bezveze jer imali ili ne vođu, njima sleduje ono što im US kaže.
Mi smo u mnogo gorem položaju- BiH je protektorat, a ne država, Srbiji je uzeto Kosovo i opkoljeni su Natom sa svih strana =najebali smo jer to odgovara US.
Da hoće da ovdje bude sve ok- bilo bi vrlo brzo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Čiča iz Rogače je napisao:
hadzidado je napisao:
Danchi je napisao:

Ovo ti je bzvz....kao,da imaju vođu nebi slušali Amere....ko što ne sluša Vučić u Srbiji. :roll:

skitnica je napisao:
Pa koncentrisala sam se, evo, ne znam u cemu je tvoja poenta.
Jasno je kakva nam je uloga namijenjena u Evropi.
I to pokrece energiju protesta.

Poenta je u tome da neke procese koje su naše vlasti odradile je nemoguće vratiti nazad.Možda i može,npr da se odbaci neoliberalni fašizam koji nam je nametnut, nacionalizuje ono što je prodano...da protjeramo strane banke,raskinemo razne sporazume sa MMFom,svj. zdravstvenom organi. ,da sami uređujemo carine i sve vezano oko toga,da sami uređujemo budžet,politiku podsticaja privredi i sl..Ukoliko nas ne bombarduju.
+ što u tom slučaju prestaje zaduživanje kod svjetskih banaka za održavanje sistema...slijedilo bi kašnjenje i smanjenje penzija,plata zaposlenih u državni preduzećima,socijalna davanja bi se svela na minimum,trpila bi zdravstvena zaštita, školstvo i još mnogo toga
Da li smo spremni na tu vrstu žrtve??Pojedinačno i kao društvo?

Jesmo suoceni sa raznim poteskocama, to stoji. Dugovi, finansijska nakacenost na zapadne zemlje koje hoce litijum, a i druge resurse, da pojednostavimo....
Kad bi nam zavrnuli pipu, nastao bi haos u roku od odmah.
A opet, definitivno mislim da svaka zemlja moze, u ovoj ili onoj mjeri, da zauzme gard, postavi granice, i to jacanjem parlamenta, demokratske atmosfere razgovora i razmjene misljenja i- pogotovo- uz omogucavanje kroz demokratske mehanizme koje imamo na raspolaganju- uzdizanje struke, znanja i nauke u svim oblastima u smislu presudnog uticaja u donosenju odluka od opstedrustvenog znacaja.
Tim zapadnim zemljama nije u cilju da se to desi, da nas otkace, tj. Srbiju, nikako...i na tom polju se odvija ta napeta igra u kojoj oni podrzavaju strogo centralizovanu vlast, olicenu u nekom imenu, jer im je tako lakse upravljati.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Totalno je zakon sile u punom jeku i bez presedana, nikad ovako nije bilo od Kaligule.
Da li moze nesto nova Jalta da promjeni?

Kina-Ameri_Rusija (a mozda se jos neko gura i trazi mjesto Indija). Da bar malo da predaha i nade. Svijet trenutno vodi 56 aktivni sukoba nikad veci broj. Statistika kaze da vise potrosimo na sladoled nego na pomoc satrvenim i unistenim...? Ratna frazeolgija se uvlaci u komunikacije svakodnevno u obicnom zivotu. Niko ne prica o miru, ne moze bit borac za ljudska prava i protiv nepravde lokalno...!

I to sto Cica kaze a zna da je nemoguce ali lijepo je cut: "...Možda i može,npr da se odbaci neoliberalni fašizam koji nam je nametnut, nacionalizuje ono što je prodano...da protjeramo strane banke,raskinemo razne sporazume sa MMFom,svj. zdravstvenom organi. ,da sami uređujemo carine i sve vezano oko toga, da sami uređujemo budžet,politiku podsticaja privredi i sl..Ukoliko nas ne bombarduju" u takvom stanju zivi Kuba vec 65g pod sankcijama.

Citam jutros Vucic kaze nada se da ce "nova" Amerika da pomogne oko Kosova jer EVROPA je to sve zakuvala.
Pa to je toliko nisko i drsko potcijenjivacki prljavo! Kako ga nije sram tih sto izginuse!
Pa misli da smo toliko glupi i bez pameti pa nije nas Evropa bobardovala vec NATO tj Amerika. Nije EU oduzeo Kosovo vec Amerika.
Amerika stara ili Trampova "nova"nije promjenila svoju imperijalniu= kolonijalnu politku jos od Ruzvelta naovamo a da ne pricamo i Monrovoj doktrini i prije, znaci konstanto i nece ju tako lako promjenit. Pogotovo zbog jedne Srbije.

Koje gluposti i bljuvotine. Neka ide opet kod Trampa na onu skemliju!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bralac nam se samo tako nalozio :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A jbt, revolucija u Bogatiću... Krenulo je. Situacija je ili-ili.. Vučić ne može a da ne reaguje niti da pusti svje ko lik niz vodu.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko plati muziku taj bira pjesmu...! Posto je sve na prodaju ko ponudi taj uzima pa i litijum...ovi se ponasaju kao da nesto posjeduju kao da je nesto njihovo pa nedaju!!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovi se ponašaju kao da nešto posjeduju pa nadaju dok se ovi drugi ponašaju kao da su na izborima dobili pravo da sve rasprodaju....biće interesantno

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Ovi se ponašaju kao da nešto posjeduju pa nadaju dok se ovi drugi ponašaju kao da su na izborima dobili pravo da sve rasprodaju....biće interesantno

Posto narod nikad nije isao na referendum cak i po pitanju oce li ili nece u rat a to je jedno zivotno sudbonosno pitanje! Uvije je vlada ili glavin sef to odlucivao u 99%.
Tako i ovo pitanje litijuma nece ici na referendum(sto bi bilo recimo ok) kao i ostala rasprodaja.

Ako je ponudjena kesovina, boli me briga daj meni sad i odmah kad mogu a poslije mene potop...jbsm!!
btw, zaboravi reci i ti bi tako uzimo da mozes ....jel!
U tom svijetu smo i tako djecu odgajamo!!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitanje kopanja litijuma nije samo lokalno pitanje....da je tako,odavno bi počeli
Citiraj:
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Đavo uvjek leži u malim stvarima https://www.danas.rs/vesti/politika/sns ... 1738962296

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2025, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Ali pazi ti naziva, ruska stranka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]