Rocker je napisao:
munja.alex je napisao:
Možemo prditi koliko hoćemo, problem je taj što smo u fazi Rusije '99. Imamo pijanog Jeljcina i nadamo se nekom Putinu.
Како ти лупаш, за медаљу. Да не спомињем максима и дивизије.
Но, веч кад си направио поређење, па Додик је далеко ближе лику и дјелу Путина него Јељцину. Да којим случајем располаже ресурсима као било који од њих двојице, тај би на мјесец стигао.
Citiraj:
To za suživot stoji.
Не бих да ме неко погрешно схвати - суживот је свакако могућ, и неизбјежан, и дешава се у свакој микросредини вијековима уназад. Ја не причам о суживоту, него о политичкој немани која се неумитно јавља код муслимана тамо гдје су политичка већина. Кажем неумитно јер су исламске догме тако конципиране да муслиманима не дозвољавају "суживот" него само доминацију.
Citiraj:
Ali ne može ea te takav neko vodi van. Dobeu metaforu je dao Milanović skoro , u drugoj priči, ali se može primjeniti na nas i Milu. Prvo sapun pa onda parfem, gospodo. A za ove što su se sasrali ko pičke izbora drugih mjesto debelog, a nama kao pričaju da su imali kockastija muda '91 nego mi sad. poručujem da budu hrabri kao tad i zarolaju tu kockicu.
Ти си опет све погрешно схватио, и већ почињем сумњати да си иоле равноправан саговорник. Питао сам гдје је она храброст коју су показали "првоборци" СДС-а кад је требало повући неке конкретне потезе. Не само прогласити скупштину, него на терену наоружати народ, силом заузети полицијске станице, инфраструктуру и јавне установе. Правно гледајући у то вријеме, све што се радило радило се апсолутно илегално.
Добар дио милиционера и инспектора је потписало изјаву о лојалности тек након што се ушло у други и трећи мјесец рата. Да не причам о тужиоцима и судијама, неки су и предмете отварали.
Не кажем да и данас треба направити исто, свакако да то није ни могуће, али постоје "други инструменти" на којима се може свирати, јако гласно. (Надам се да сте пратили "Никад Извини")
За ту храброст ја питам, куда се то денуло у СДС-у ? Гдје су људи попут Раше, Моме, Николе, Раде и свих које сам заборавио ?
Ajde da se složimo da će vrijeme pokazati da li je Dodik Jeljcin ili Putin u metafori.
Što se tiče suživota, nemoj da se lažemo, nema ga u smislu iste države. Nemaš ništa protiv naroda ali imaš protiv politike. Pa tu istu politiku bira narod na izborima. Kad pljuneš na nečiju politiku, pljunuo si i na birače iste. Čim se naša i njihova toliko decenija glođu a ne sarađuju, nema tu suživota u istoj državi.
"Nema veze, eto ja vas više neću uznemiravati i plašiti "ratom", ne daj bože da čujete kakav tekbir pitanje je dokle bi stigli.
Da je ovakav nivo kukavičluka postojao ' 90 i '91 sad bi bila "bosna suverena" a mi Srbi bi bili samo još jedna nezadovoljno manjina."
Nigdje nisi Momu, Radovana i ostale spomenuo. A da ti kažem gdje su: dio pod zemljom, dio u zatvorima radi altruizma i humanitarnosti iz rata, dio u rasejanju po bijelom svijetu.
Ko nas je vodio i kako, dobro smo i prošli. A i kakav smo narod, isto tako.