banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Nov 2021, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Pečenko je napisao:
Rocker je napisao:
Слажем се да је могуће да Додик у неком тренутку одустане од тренутних захтјева, да ли због властитог интереса или пријетњи или из хира, то је мање важно.

Али, оно што је важно је да је он прецизно апострофирао проблеме које Република Српска има унутар БиХ државног оквира, проблеме који су изузетно озбиљни и представљају пријетњу по наш биолошки опстанак на овим просторима. Ти проблеми неће нестати сами од себе или гурањем под тепих.

Dodik neće uraditi ništa, mlati praznu slamu jer mu se bliži kraj. Meni je zapravo nejasno otkud vama ideja da je narodu bitnija samostalna RS, nego bolji život u istoj, makar i kao entitet ?Ja ne poznajem takve, možda zato što nisam član sekte. 8)

Ocito ti manjka malo istorije i predznanja tom tvojom logikom "bolji zivot" smo mogli imati i da smo se uvukli Hitleru u supak.

Sta nam je trebao 2.svr mogli smo lijepo 4/5 godina progurat ili bar onako kao Pavelic sad bi bili ko Svica i svi zivi jel!!
Da bi mogo hodat kako pjesma kaze moras prvo puzati...da bi imao zivot prvi i osnovni uslov je moras bit slobodan a ne podcinjen, drugorazredan i sve ostalo sto ti nece dozvolit taj tvoj "bolji zivot".... sto je tebi izgleda ocito nebitno!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2021, 21:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Pečenko je napisao:
Rocker je napisao:
Слажем се да је могуће да Додик у неком тренутку одустане од тренутних захтјева, да ли због властитог интереса или пријетњи или из хира, то је мање важно.

Али, оно што је важно је да је он прецизно апострофирао проблеме које Република Српска има унутар БиХ државног оквира, проблеме који су изузетно озбиљни и представљају пријетњу по наш биолошки опстанак на овим просторима. Ти проблеми неће нестати сами од себе или гурањем под тепих.

Dodik neće uraditi ništa, mlati praznu slamu jer mu se bliži kraj. Meni je zapravo nejasno otkud vama ideja da je narodu bitnija samostalna RS, nego bolji život u istoj, makar i kao entitet ?Ja ne poznajem takve, možda zato što nisam član sekte. 8)

A ovakva nakaradna drzava je kao bitnija od boljeg zivota u samostalnoj Republici Srpskoj, to ti je kao jasno.
Ja poznajem takve, puno njih kojima je pun k ovog dvdestgodisnjeg mrcvarenja za rad jedne i jedine gradjanske takije. BiH nije put za bolji zivot, pokazalo se da nikad nije ni bila.
Dali smo vam dvadeset i kusur godina, prenesno je i nametnuto i sta je trebalo i sta nije i sta smo dobili nije dosta treba i poljoprivredno zemljiste, nekoj tamo BiH i sume trebaju.

Jesmo li se mi dogovorili da se prenese poljoprivredno zemljiste? Jesmo li se oko suma dogovorili? Sta je sledece oko cega cemo se ''dogovoriti'' da se prenese?

Dobili smo drzavu u kojoj je promijenjivo samo ono sto neka tamo carsijska vecina u nekom nazovi ustavnom sudu odluci. Sta je sa onim sto mi zelimo da se promijeni? E cekaj, to nije promijenjivo u ovoj drzavi, e to cemo mijenjati kroz institucije, e to mora sa gradjanima, to mora po proceduri ili bolje nemoj cuti mozda ce ti ratom da zaprijete, dobro e i vako. Jbte, nakon svega jos uvijek neko trubi da je ovakva drzava put za bolji zivot i da je u ovoj drzavi moguc dogovor.

Da se razumijemo samostalna Republika Srpska je dugorocan proces na kojme treba raditi. Sigurno se nece desiti sutra ni za godinau dana. Do tada treba mijenjati ono sto se moze, jedno po jedno, ako nema sa kim da se dogovora onda treba da mijenjamo sami.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2021, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
И Републике Српске и БиХ је сваке године све мање.
Док владари имају све више на рачунима.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2021, 21:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
https://ba.n1info.com/vijesti/reuf-bajr ... rezultate/

:lol:

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2021, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa i Detroita je sve manje. I Kalifornije u zadnje vrijeme...
Nema blokiranja migracija i naravno da idu ljudi gdje im je bolje. I unutar država u EU. Nije to vezano samo za Dodika, Šarovića, Bosića... Ček, ono Draško imao izborni spot gdje se ljudi vraćaju zbog njega. Ja znam neke koji su očekivali promjene pa se razočarali i otišli... Ali baš bili ono full PzD i slično...
Nema njih u Bugarskoj, Hrvatskoj, baltičkim državama... Istina ima nekih drugih vladara, ali slično se svima na periferiji EU piše dok god je tolika razlika. Mi još neke dječije bolesti demokratije, kapitalizma, prethodnih sistema... prolazimo. I onda sjedneš u aviona da te skoro niko ne pita zašto i dođeš u uređenu državu. Šok zbog skoka. I česta posljedica tog šoka, vrlo brzo kreneš da kenjaš kao da si ti zaslužan za to kako je u toj uređenoj državi.
Ali o bogatim vladarima. Eno oni nedavno papiri pokazali šta sve petlja češki premijer. A onaj mladi milijarder iz Češke, što je nekada nedavno poginuo u helikopterskoj nesrećeći, imao čak i ovdje dobrih "veza". Da li se prazni Češka? Gdje je to filantropija onih na vrhu?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 01:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Castra je napisao:
https://ba.n1info.com/vijesti/reuf-bajrovic-nazalost-dodikovo-lobiranje-u-sad-u-daje-rezultate/

:lol:

Oduvijek mi je bila misterija od cega zive ovi patjenici iz nekakvih "instituta" bez cestite adrese.
Imaju li za kafe?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
munja.alex je napisao:
Možemo prditi koliko hoćemo, problem je taj što smo u fazi Rusije '99. Imamo pijanog Jeljcina i nadamo se nekom Putinu.

Како ти лупаш, за медаљу. Да не спомињем максима и дивизије.
Но, веч кад си направио поређење, па Додик је далеко ближе лику и дјелу Путина него Јељцину. Да којим случајем располаже ресурсима као било који од њих двојице, тај би на мјесец стигао.

Citiraj:
To za suživot stoji.

Не бих да ме неко погрешно схвати - суживот је свакако могућ, и неизбјежан, и дешава се у свакој микросредини вијековима уназад. Ја не причам о суживоту, него о политичкој немани која се неумитно јавља код муслимана тамо гдје су политичка већина. Кажем неумитно јер су исламске догме тако конципиране да муслиманима не дозвољавају "суживот" него само доминацију.

Citiraj:
Ali ne može ea te takav neko vodi van. Dobeu metaforu je dao Milanović skoro , u drugoj priči, ali se može primjeniti na nas i Milu. Prvo sapun pa onda parfem, gospodo. A za ove što su se sasrali ko pičke izbora drugih mjesto debelog, a nama kao pričaju da su imali kockastija muda '91 nego mi sad. poručujem da budu hrabri kao tad i zarolaju tu kockicu.

Ти си опет све погрешно схватио, и већ почињем сумњати да си иоле равноправан саговорник. Питао сам гдје је она храброст коју су показали "првоборци" СДС-а кад је требало повући неке конкретне потезе. Не само прогласити скупштину, него на терену наоружати народ, силом заузети полицијске станице, инфраструктуру и јавне установе. Правно гледајући у то вријеме, све што се радило радило се апсолутно илегално.
Добар дио милиционера и инспектора је потписало изјаву о лојалности тек након што се ушло у други и трећи мјесец рата. Да не причам о тужиоцима и судијама, неки су и предмете отварали.
Не кажем да и данас треба направити исто, свакако да то није ни могуће, али постоје "други инструменти" на којима се може свирати, јако гласно. (Надам се да сте пратили "Никад Извини")
За ту храброст ја питам, куда се то денуло у СДС-у ? Гдје су људи попут Раше, Моме, Николе, Раде и свих које сам заборавио ?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 02:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... eni/691222

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 04:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Rocker je napisao:
munja.alex je napisao:
Možemo prditi koliko hoćemo, problem je taj što smo u fazi Rusije '99. Imamo pijanog Jeljcina i nadamo se nekom Putinu.

Како ти лупаш, за медаљу. Да не спомињем максима и дивизије.
Но, веч кад си направио поређење, па Додик је далеко ближе лику и дјелу Путина него Јељцину. Да којим случајем располаже ресурсима као било који од њих двојице, тај би на мјесец стигао.

Citiraj:
To za suživot stoji.

Не бих да ме неко погрешно схвати - суживот је свакако могућ, и неизбјежан, и дешава се у свакој микросредини вијековима уназад. Ја не причам о суживоту, него о политичкој немани која се неумитно јавља код муслимана тамо гдје су политичка већина. Кажем неумитно јер су исламске догме тако конципиране да муслиманима не дозвољавају "суживот" него само доминацију.

Citiraj:
Ali ne može ea te takav neko vodi van. Dobeu metaforu je dao Milanović skoro , u drugoj priči, ali se može primjeniti na nas i Milu. Prvo sapun pa onda parfem, gospodo. A za ove što su se sasrali ko pičke izbora drugih mjesto debelog, a nama kao pričaju da su imali kockastija muda '91 nego mi sad. poručujem da budu hrabri kao tad i zarolaju tu kockicu.

Ти си опет све погрешно схватио, и већ почињем сумњати да си иоле равноправан саговорник. Питао сам гдје је она храброст коју су показали "првоборци" СДС-а кад је требало повући неке конкретне потезе. Не само прогласити скупштину, него на терену наоружати народ, силом заузети полицијске станице, инфраструктуру и јавне установе. Правно гледајући у то вријеме, све што се радило радило се апсолутно илегално.
Добар дио милиционера и инспектора је потписало изјаву о лојалности тек након што се ушло у други и трећи мјесец рата. Да не причам о тужиоцима и судијама, неки су и предмете отварали.
Не кажем да и данас треба направити исто, свакако да то није ни могуће, али постоје "други инструменти" на којима се може свирати, јако гласно. (Надам се да сте пратили "Никад Извини")
За ту храброст ја питам, куда се то денуло у СДС-у ? Гдје су људи попут Раше, Моме, Николе, Раде и свих које сам заборавио ?
Ajde da se složimo da će vrijeme pokazati da li je Dodik Jeljcin ili Putin u metafori.

Što se tiče suživota, nemoj da se lažemo, nema ga u smislu iste države. Nemaš ništa protiv naroda ali imaš protiv politike. Pa tu istu politiku bira narod na izborima. Kad pljuneš na nečiju politiku, pljunuo si i na birače iste. Čim se naša i njihova toliko decenija glođu a ne sarađuju, nema tu suživota u istoj državi.

"Nema veze, eto ja vas više neću uznemiravati i plašiti "ratom", ne daj bože da čujete kakav tekbir pitanje je dokle bi stigli.
Da je ovakav nivo kukavičluka postojao ' 90 i '91 sad bi bila "bosna suverena" a mi Srbi bi bili samo još jedna nezadovoljno manjina."
Nigdje nisi Momu, Radovana i ostale spomenuo. A da ti kažem gdje su: dio pod zemljom, dio u zatvorima radi altruizma i humanitarnosti iz rata, dio u rasejanju po bijelom svijetu.
Ko nas je vodio i kako, dobro smo i prošli. A i kakav smo narod, isto tako.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Čuj Dodik=Putin. :lol:
Imamo i mi nekakve resurse, nije kao kod Rusa, ali zbog Miline lopovske bratije samo ućeravamo minus. Nama ni nafta, a ni plin ne bi pomogli, sve bi to Mile raspičkao, kao pravi Srbin, jebo vas on.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa i Putin je prvo čim je došao na vlast pitao kada će primiti Rusiju u NATO. I to preko reda, jer neće da čekaju kao ostale države. U vrijeme kada je Dodik na NATO tenkovima uz pomoć SDA došao na vlasti. Da li to znači da je Putin NATO čoek kao što je Dodik NATO i SDA čoek?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Slicni su Dodik i Putin, obojica htjeli da stave NATO pod svoju kontrolu. Ovaj pokusaj ti je u rangu TNSa :D

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
Čuj Dodik=Putin. :lol:

То је то, ти ситни безобразлуци и доскочице су све што твој интелект може.
Нисам написао да је Додик = Путин, него сам рекао да је ближе лику Путина него Јељцина.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Jeljcin je bio kroner, ne znam baš da li Mile toliko poteže. Sumnjam iskreno.

Znači svakog cirkusa mjesec dana dosta.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovaj ces slusati do sledecih izbora. Situacija je biti ili ne biti...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Mile uvodi BiH u NATO i kad je uvede zakazaće lafo sjednicu za istupanje iz NATO-a i ko neće sa njim da učestvuje na toj sjednici biće proglašen izdajnikom i neprijateljem Republike Srpske. Tako izgleda njegova politika otprilike.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Posto vidiite rjesenje u opoziciji, dajte onda i nama objasnite koju politiku bi vodila opozicija da dodje na vlast. Kako bismo onda isli u NATO, kako bi onda isla unitarizacija, da li bismo onda imali sukoba sa agresivnom muslimanskom politikom, itd...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ево Шаровић објаснио…
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/S ... cin/691307

На скали од 1 до 100000000000, колико је вјероватно да се ова генијална идеја госн Шаровића проведе у ПСБиХ и да 1(словима један) муслиман гласа за то?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Posto vidiite rjesenje u opoziciji, dajte onda i nama objasnite koju politiku bi vodila opozicija da dodje na vlast. Kako bismo onda isli u NATO, kako bi onda isla unitarizacija, da li bismo onda imali sukoba sa agresivnom muslimanskom politikom, itd...

Jednostavno je, boli me kurac za opozicijom

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2021, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Ево Шаровић објаснио…
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/S ... cin/691307

На скали од 1 до 100000000000, колико је вјероватно да се ова генијална идеја госн Шаровића проведе у ПСБиХ и да 1(словима један) муслиман гласа за то?

Koga boli kita sta Sarovic trabunja

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]