Milan je napisao:
Nisam pisao ovdje jer mi se j za politikom, ali moje misljenje je da ce Tramp biti manje vise dobar predsjednik i da se onim predizborni cirkusom sluzio samo da dodje do glasova. Sada ce se vjerovatno smiriti i normalno obavljati svoju duznost.
I ja slično mislim. Ionako ne vodi on politiku nego sto nekih savjetnika i kabineta. On je tu samo da da konačnu odluku. Mislim da se Amerikancima je*e za imidžom kakav on ima i za njegovim seksističkim i rasističkim izjavama. Svi smo mi pomalo seksisti i rasisti i ljudi koji su glasali za njega to znaju. Sa druge strane mislim da je pokvarenost Klintonove bila neoprostiva i afere u koje je bila umiješana mnogo više boli ljude. Mislim da je mnogo veći zločin da te FBI istražuje u toku kampanje nego da izjaviš kako ćeš izgraditi zid između SAD-a i Meksika i da žene ocjenjuješ na skali od 1 do 10 i to apsolutno svi znaju samo što su se mediji zbog toga okomili na Trampa čisto iz razloga jer je bio kandidat za predsjednika, inače se ne bi ni osvrnuli. Sa druge strane i njihova demokratska stranka je kriva jer su namjestili unutarstranačke izbore tako da Klintonova pobijedi, a koliko sam skontao Berni Sanders je bio milion puta popularniji. Meni je Tramp u ovoj čitavoj priči daleko pozitivniji lik i da sam ja Amerikanac glasao bih za njega. I jedna njegova jako dobra izjava:
Citiraj:
"Unlike candidates from the two major parties, my candidacy would not represent an exercise in career advancement. I am not a political pro trying to top off his resume. I am considering a run only because I am convinced the major parties have lost their way."
A trenutni protesti u SAD-u protiv pobjede Trampa samo pokazuju puno licemjerstvo te nacije. Čovjek je izabran pošteno, demokratski u zemlji koja isporučuje demokratiju ostatku svijeta i sad je ta ista demokratija problem. Vjerovatno je broj ljudi koji protestuju zanemariv ali i dalje pokazuje koliko su nakaradni.