banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 212  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovo prilično komplikuje stvari.

Skupo će ovo koštati Tursku. Prvo što mi pada na pamet su milioni ruskih turista. Pa kada krenu njihovi avioni da padaju zbog napada na Siriju. Još ako se ISIL dočepa pilota... O nekoj ozbiljnijoj vojnoj reakciji Rusije ne želim ni da razmišljam. Posebno ako se ispostavi da nije bilo ulaska u turski vazdušni prostor. Turke izgleda mnogo boli što su im srušili onaj avion, pa vjerovatno jedva čekaju neku priliku da sruše sirijski.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:30 
Citiraj:
Šta je jasno? Pa nije avion, a ni padobran,kamen da pada ravno. 1999. su srpski avion pogodili NATO avioni iznad Srbije, a on pao kod Tuzle.

Mozda su probusili rezervoar sa gorivom pa nestalo do Tuzle...

Slika

Salu na stranu, evo ti snimak pa vidi sam koliko je mogao preci pri ovakvom padu...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u9qc5im5NIQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
_зока je napisao:
Ako je avion stvarno oboren u vazdušnom prostoru Turske Rusi mogu lagano da ga poduvaju. I iskreno se nadam da je tako. Ne treba svijetu još jedan šerif poput američkog.
Milan je napisao:

Sve je jasno ako su piloti i avion zavrsili na sirijskoj teritoriji...
Šta je jasno? Pa nije avion, a ni padobran,kamen da pada ravno. 1999. su srpski avion pogodili NATO avioni iznad Srbije, a on pao kod Tuzle.

Sad ću laički, ali mislim da nije ista situacija. To vjerovatno misliš na pad 2 aviona u paru gdje je jedan pao kod Tuzle, a drugi na srpsku stranu Majevice valjda. Kako sam čitao, oni su ušli u BiH vazdušni prostor, a bili su lovački avioni u akciji presretanja, išli velikom brzinom (nadzvučnom), dok je ovo bombarder koji je tu vjerovatno bio u misiji bombardovanja i on obično ne operiše pri tako velikim brzinama jer to značajno utiče na preciznost gađanja. Vidjećemo. Sad će početi prebacivanje krivice itd.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:45 
Turci dali sliku sa radara gdje je avion usao u turski prostor...nemam pojma zasto, ali smijesna mi slika...kao da je u paintu neko nacrtao liniju...btw jedan pilot pao u ruke turkmenima, mrtav...

Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rivaldinho je napisao:

Sad ću laički, ali mislim da nije ista situacija. To vjerovatno misliš na pad 2 aviona u paru gdje je jedan pao kod Tuzle, a drugi na srpsku stranu Majevice valjda. Kako sam čitao, oni su ušli u BiH vazdušni prostor, a bili su lovački avioni u akciji presretanja, išli velikom brzinom (nadzvučnom), dok je ovo bombarder koji je tu vjerovatno bio u misiji bombardovanja i on obično ne operiše pri tako velikim brzinama jer to značajno utiče na preciznost gađanja. Vidjećemo. Sad će početi prebacivanje krivice itd.
Nije isto vjerovatno i zbog visine leta, onaj koji leti više prelazi duži put padajući. Znajući u kom stanju je bila avijacija SRJ ne vjerujem da se radilo o nekim velikim visinama. Ovde je u pitanju Su-24, a on ima plafon od 11km. Eno javljaju da su pobunjenici ubili jednog pilota.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Rusi kazu da je avion letio na visini 6 km.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
objavljena i slika mrtvog pilota....usao ili ne u vazdusni prostor ovo nije dobro....bojim se reakcije rusije

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_зока je napisao:
Rivaldinho je napisao:

Nije isto vjerovatno i zbog visine leta, onaj koji leti više prelazi duži put padajući. Znajući u kom stanju je bila avijacija SRJ ne vjerujem da se radilo o nekim velikim visinama. Ovde je u pitanju Su-24, a on ima plafon od 11km. Eno javljaju da su pobunjenici ubili jednog pilota.

Pobunjenici? E sad mogu i zvanično da ih rokaju.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:02 
_Krol_ je napisao:
objavljena i slika mrtvog pilota....usao ili ne u vazdusni prostor ovo nije dobro....bojim se reakcije rusije

Ima i snimak nalazenja...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RIOLd7gZu9Q[/youtube]

Citiraj:
I iskreno se nadam da je tako. Ne treba svijetu još jedan šerif poput američkog.

Ne treba, ali ne treba svijetu ni ISIS...

8) :D
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
_зока je napisao:
Rivaldinho je napisao:

Ako se dobro sjećam, komanda je bila da se ide na 7 kilometara, a prešli su brzinu zvuka (intervju sa pokojim pilotom, Slobodanom "Bucom" Perićem. Ovaj momak što je poginuo (Buco je pao na srpsku stranu) je prije smrti rekao "idem u oblake", kad su dobili indikaciju radarskog ciljanja, znači bila je velika visina, vrjerovatno i brzina).

Elem, pročačkao sam malo i šta se da zaključiti:

Slika

Kao što vidite na slici, pojas preko kog je po Turcima preletio ruski avion iznosi cca 2800 metara. Da bi ostao u tom prostoru 5 minuta (upozorili 10 puta za 5 minuta), morao bi ići brzinom 9.33 metara u sekundi tj. 33 km/h?!! To je nemoguće.

Ima li iko da ima ikakvo poznavanje kontrole leta, i uopšte ponašanja u ovakvim prilikama? Ne bih ja da sad tu lupam nešto, ali po svemu do sad gledajući Turci ovo nisu smjeli uraditi. Ovo je ludnica.

Da probam približiti: Ako je recimo avion išao brzinom od tek 400 km/h, zadržao bi se 25 sekundi na tom dijelu vazdušnog prostora koji su Turci naznačili.

Poslednji put menjao Rivaldinho dana 24 Nov 2015, 12:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Milan je napisao:
_Krol_ je napisao:

Ima i snimak nalazenja...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RIOLd7gZu9Q[/youtube]

isti snimak je objavljen 2013.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pf9WUWnmRkQ[/youtube]

Published on Sep 16, 2013

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da su ovo uradili zbog napada Rusa na Turkmene koje se bore protiv sirijske vojske.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Osveta za obih 500 cisterni od pre neki dan.
Pisu da Erdoanov sin u stvari trguje tom naftom sa ISIL-om, a tih 500 cisterni su njegove. Bile.
Jebiga, puno je to para.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Руси тврде да је авион скинут са земље.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
danijell je napisao:
Mislim da su ovo uradili zbog napada Rusa na Turkmene koje se bore protiv sirijske vojske.

To je zbog nafte, kao što je napisao lik iznad mene. Da li je ta nafta vrijedna uvaljivanja u tolika govna?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па нафта и покушај Турске да увуче комплет НАТО у срање, на својој страни.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:19 
jasta, odmah su kontaktirali NATO...

situcija tipa bacis kamen na jaceg od sebe pa onda trcis po starijeg brata...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

На Раша Тудеј иде уживо покривање догађаја, кога интересује. Иначе, биће ово баш интересантних пар дана.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisu samo Rusi gađali tankere i naftna postrojenja.
Ma povoda možemo nabrojati koliko hoćeš, ali svaki mi je tanak da namjerno obore ruski avion. Ali me ne iznenađuje. Turska je pokvarila odnose sa Egiptom, Izraelom, Sirijom. Sada je ozbiljno pkvarila odnose i sa Rusijom. Mislim, jeste Turska velika i jaka... hoće da se postave kao lider u regiji... ali što bi rekao Tadić... stani Baja dosta je bilo :)
Ko zna šta se sve valja u pozadini. Zapadu bi najviše odgovaralo da gurnu Rusiju u sukoba sa Turskom.
Sada mi se ne čini ni slučajno ono povlačenje PVO nekih država iz NATO-a koja je bila postavljena prama Siriji. I rotacija nekih aviona u NATO bazama.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2015, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
http://www.economist.com/blogs/graphicd ... asternmesh

Ko koga u regionu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 212  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]