Citiraj:
Momo radi ono što su Srbi trebali 99', dijeli oružje i civilima, svima od 7 do 77 godina i govori 'bujrum mi čekamo', ali Srbi su 99' bili pičke i nisu išli do kraja kao što će Momir, svaka mu čast.
ovo mora da je neki jozin pionir, inspirisan uspjesnim bacanjem zapaljenog cebeta na njemacki tenk u raznoraznim kozarama i sutjeskama.
cak i da je to tako, na cemu mu svaka cast? na tome sto bi zrtvovao kompletan svoj narod...za sta? uostalom, vidim da ti ovde ziv i zdrav pises po forumu, umjesto da si '99 lijepo uzeo pusku i herojski otisao na kosovo i pogino, kao pravi srbin.
Citiraj:
Ako imaš vremena, možda da nas upoznaš bar ukratko s tim, zvuči zanimljivo.
nemam bas vremena da iskopam clanke independenta i guardiana od prije par sedmica, kad je sve sa libijom i pocelo. tad su tacno pobrojavali koliko je poznato da je kapitala porodice gadafi u zapadnim bankama i ulozeno u bisnis na zapadu. licno se i sjecam da je gadafijev sin trebao postati vecinski vlasnik nekog italijanskog fudbalskog kluba, cini mi se da se cak govorilo i o juventusu, dok je bio u krizi. takodje su prikazivali slike kako je gadafi uvijek bio rado vidjen gost amerike, uk-a i ostalih koji se sad 'zgrazavaju' njegovom diktaturom. naravno, guardian je, kao i obicno, okrenuo durbine i sad podrzava vojnu akciju, jer je rijec o obicnom govnarsko-poltronskom listu. samo cekam da li ce i independent da slijedi njihov primjer, pa da definitivno zakljucim da izmedju svih, deklarativno lijevih i desnih, 'glasila' u uk-u ustvari nema nikakve razlike.
Citiraj:
Neki spominju čak i 100.000.000.000 USD na Zapadu. I to mu nije bilo dovoljno da ga puste na miru. Iako je bio brana islamskom terorizmu, kontroli emigracije iz Afrike u Evropu, pustio velike naftne kompanije sa Zapada da se igraju sa naftom, potpisivao ugovore vrijedne milijarde USD, otkrio i dao na uvid sve u vezi oružja za masovno uništavanje, vjerovatno i otkrio tajnu mrežu nabavke nuklearnog materijala i vojne opreme iz Sjeverne Koreje i Pakistana, ...
ovo je sustina. gadafi je uvijek glumio nekakvog krstasa u borbi protiv zlog zapada, a ustvari je uvijek bio njihov covjek. tako je i zaradio svoje milijarde dolara. obicna pohlepna splacina koja je imala nesrecu da ga mentori dovoljno izmuzu, pa da im, vjerovatno, vise ne bude potreban. zato nema razloga za mitinge podrske njemu, niti za bilo kakvo lozenje na njega kao na neki 'bastion antiamerikanstva'.
cak me ne bi zacudilo i da je ovo sve obicna ujdurma da bi njemu ojacala podrska u narodu (sto neko rece, solidarnost, svi smo mi gadafi itd itd). i da, na kraju, izadje iz svega ovoga kao nekakav svetac kojeg je zli zapad zelio da unisti ali, eto, nije uspio.
ma sve su to ista govna