banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 13:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2020, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Megabyte je napisao:
StigoStriko je napisao:
https://lbry.tv/@ROBERT*TONJA-Fan*Club:e/Netanyahu---secretly-filmed:5

e sad, ako je ovo istina
Ja ne razumijem njihov jezik, a vjerovati titlovima ne mogu.

https://twitter.com/thehill/status/1301 ... 02342?s=19

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Takoe, to je jedna linija koju ja lično nikada neću preći dovoditi u istu ravan čitavu jednu populaciju i lažljivu državu Izrael.

Izraelski lobi nije mogao da utiče na prodaju aviona HR
viewtopic.php?f=50&t=68224&p=2792897#p2792890

Toliko o upravljanju Amerikom.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Jucerasnji dan,jedan od najsramotnijih momenata u Srpskoj istoriji.

Putujuci i svijetom i kontaktirajuci sa strancima bilo je dosta dana kad sam bio ponosan na svoje korijene i svoje porijeklo.
Jucerasnji dan nije jedan od tih dan.

Brale se izvinjava, lagao sam vas ovde. Rekao sam da su na pregovorima bile dvije starne SAD i Srbija.
Srbije tamo nije bilo.

Sorry....i meni se desi.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da dodam gore za Slagera koji ovo mozda procita.... i neka su te izbacili.
Ne zbog tvog pisanja ili zbog toga kakav si covjek, to je ok.

Vec zbogo toga sto si garantovo da pripuste onomada Kostu na politiku na ovom forumu.
Brale.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Brale001 je napisao:

Vec zbogo toga sto si garantovo da pripuste onomada Kostu na politiku na ovom forumu.
Brale.

e do qrca, ako je Šlager bio u bordu koji mi je odobrio pristup, i ja sam malo disipontid.
ali na stranu to, šta te toliko pogodilo, braćala moj, uvredih te nečim?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Bez zelje da nekog od forumasa uvrijedim. Ima njeznih i osjetljivih.
Mislim da ga je Vucko priznao prekjuce, zivi bili pa vidjeli, ali mislim da je prekjuce igranka zavrsena.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Lijepo su Amerikanci u taj ekonomski sporazum sa Srbijom uvaljali i Izrael.
U zamjenu za otvaranje Fonda za razvoj SAD u Beogradu da se premjesti ambasada Srbije u Jerusalim.

Izrael je dokaz kako uz moćnog saveznika i u neprijateljskom okruženju možeš opstati,okupirati tuđu teritoriju a da ti niko ništa ne smije.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 16:23 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Pa definitivno ce trebati vremena da se vidi sta je potpisano i na sta ce to izaci...
Nema ovdje ni pobjednika ni porazenih, klasicni Americki pristup i rjesavanje konflikta...
Ali ovim je Alek sebi suzio prostor, jer kod Amera nema vrdanja, kad potpises onda ce te natjerati da to sprovedes, ako pokusas da se pravis lud onda ces zazaliti sto si to potpisao... Mozda bi gori trenutak bio da te pozove Bajdenova administracija na razgovore...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 16:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Dukke je napisao:
Bez zelje da nekog od forumasa uvrijedim. Ima njeznih i osjetljivih.
Mislim da ga je Vucko priznao prekjuce, zivi bili pa vidjeli, ali mislim da je prekjuce igranka zavrsena.

S tim da Vucko nikad nece priznati da je priznao.

Meni se ovde postavlja pitanje da li uopste ima smisla pregovarati u bilo kom formatu, preko USA ili EU svejedno, jer jedini rezultat pregovora ce biti da malo po malo albanci dobijaju vise legitimiteta, sto je u osnovi i cilj i USA i EU. Konkretno ovim pregovorima je jedino dobio trump plus za Izrael pred svoje izbore i NATO ce dobiti pruge i puteve za svoje tenkice. Mi necemo dobiti nista konkretno vezano za Kosovo a blamiramo se po svim drugim pitanjima. Albanci takodje nece dobti nista, naravno osim Kosova.

S druge strane kakve su nam opcije ako ne pregovaramo, a nisam siguran da smo spremni za to, Vucic ocigledno nije.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ali ovdje postoji samo papir koji je samo Vučić potpisao i Trampova potpisana čestitka. Ovo je Trampov rijaliti. Čista improvizacija. Od toga što su morali odjednom u Ovalni kabinet preći, pa Vučić i Hoti dobili stolić i običnu stolicu. Pa način na koji je otkucan sporazum... Ovo mi liči na one univerzitete što možeš dobiti diplomu samo plati 100 USD. Pa sada popust za sastanak kod Trampa pred izbore. Samo, ne znači da nas neće skupo koštati nešto od ovoga. Možda jedino ako Tramp uzme izbore, da se skine SAD sa grbače vezano za Kosmet neko vrijeme. Ili još bolje da iskoristi ovaj "istorijski" sporazum da povuče vojsku sa Kosmeta.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 16:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ma Trampova predizborna, ovo sto su potpisali nidje veze.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 16:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
danijell je napisao:
Ali ovdje postoji samo papir koji je samo Vučić potpisao i Trampova potpisana čestitka. Ovo je Trampov rijaliti. Čista improvizacija. Od toga što su morali odjednom u Ovalni kabinet preći, pa Vučić i Hoti dobili stolić i običnu stolicu. Pa način na koji je otkucan sporazum... Ovo mi liči na one univerzitete što možeš dobiti diplomu samo plati 100 USD. Pa sada popust za sastanak kod Trampa pred izbore. Samo, ne znači da nas neće skupo koštati nešto od ovoga. Možda jedino ako Tramp uzme izbore, da se skine SAD sa grbače vezano za Kosmet neko vrijeme. Ili još bolje da iskoristi ovaj "istorijski" sporazum da povuče vojsku sa Kosmeta.

U osnovi to i jeste problem kakvu cemo cijenu platiti za uvlacenje u supak trumpu jer albance i tako nece niko prozvati nizasta i ako ne ispune, kao sto ni dosada nije. Mada nista i nemaju ispuniti po ovom papiru. Ovaj potpis je sad osnov da te jebu i prozivaju za odnose sa Kinom i Rusijom sto je mozda mogao biti osnov da se dobije nesto vise, jer drugih argumenata i nemas. Ovako si u cast njenog visocanstva presvijetle ekonomije i nekog obecanog kredita sam sebi izbio argument iz ruke a nista nisi dobio.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 02:18
kosta je napisao:
uz svo uvažavanje, u logičku zamku upadaš ti: ako je nevažno što je "većina civilizovanih zemalja priznala Kosovo i generalno su išle protiv nas 90ih", zašto je najednom važno što Srbija povodom Jerusalima ima suprotnu logiku od većine tih istih civilizovanih zemalja?

Нисам спомињао цивилизованост него бројност тих земља. 191 од 193 чланица УН одбија да то уради. Дакле, то је један екстреман потез на који се одлучила Трампова администрација, који не подржава добар дио америчке политичке елите, а који нису жељели да прате ни амерички савезници. И који је уз то и противан резолуцији Савјета безбједости УН. 28 земаља чланица ЕУ су против тога (укључујући и Британију).

Други проблем су озбиљне политичке (и врло могуће економске) посљедице по Србију. Прво са Европском унијом, онда са муслиманским свијетом. То има потенцијал да прерасте у огроман проблем.

Citiraj:
Speaking at a press conference on Thursday in Brussels Federica Mogherini, the EU’s high representative for foreign affairs, said Mr Trump’s announcement had “the potential to send us backwards to even darker times than the ones we are already living in”.

“I discussed this with Secretary Tillerson during his visit to Brussels on Tuesday. I’ve made clear our disagreement with this decision as did all the foreign ministers of the 28 member states of the European Union that met him with me the same day,” she said.

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 97521.html

kosta je napisao:
kako sam i rekao, ova tačka "sporazuma", koja u njemu uopšte nije ni trebalo da bude, najmanji je njegov problem.

Израел је централна тачка споразума и вјероватно носи најтеже посљедице, не мислим да је његов најмањи проблем. Мада има још веома проблематичних ствари.

Poslednji put menjao партибрејкер dana 05 Sep 2020, 17:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 17:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 02:18
:confused2: :confused2: :confused2:

Citiraj:
Србија међу земљама у којима ће се изводити клиничка испитивања кинеских вакцина

Србија се налази међу још четири земље које су пристале да учествују у трећој фази клиничких испитивања вакцина....

Србија и Пакистан се налазе међу земљама које су пристале да учествују .....

https://www.rts.rs/page/stories/ci/%D0% ... kcina.html

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kosta je napisao:
Brale001 je napisao:

Brale.

e do qrca, ako je Šlager bio u bordu koji mi je odobrio pristup, i ja sam malo disipontid.
ali na stranu to, šta te toliko pogodilo, braćala moj, uvredih te nečim?

Ma nista licno Kosta, samo ti pisi dalje.
Naletio si sa tim Izraelom i Jerusalemom.
Kad nam trebaju prijatelji po svijetu pa i oni mali i ne naseg svijetnonazora mi guramo prst u oko. Niko pametan pa ni oni najkonzervativniji nece da uzimaju taj kesten u ruke a mi cemo premjestat ambasadu i to zajedno sa Kosovom. Nije to samo beznacajna stranputica ovde da se skrene paznaja za sramote i onog sta je ucinjeno.

Kinezima pisemo pisma zahvale!! Bratski ste nam pomogli oko KOVIDA... mi smo vezani i nikad necemo zaboravit.....ali pruge i puteve necete vise pravit odje druga kasa se otvara.
Kinezi su "glup" narod nece oni to razumit!
Sorry.
Rusima koji su nas "bombardovali i proglasavali genocidnim narodom" kazemo: "Ne!! Mi znamo kako cemo, hvala vama na brizi...." i Bjelorusima potpisujemo Americke i NATO-EU "demokratske" pamflete.

Ne poznajes ko te je zavio u crno i otjero sa kucnog praga iz Krajine, jos uvijek upires prst u Milosevica i Tudjmana. Tom istom ides na noge i potpisuje zadato.

Pita ovaj gore sta nam je cinit...
Osnovno pravilo prezivljavanja u prirodi: Kad oces da izadjes iz rupe prestani kopat....
Brale.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zašto Kinezi ne bi gradili? Amerima je bitna ta linija Drač - Niš i u nju ulažu. Kinezima Solun, preko Niša, Beograda, Budimpešta... i u nju ulažu. Pa Kinezi grade u CG autoput, koja je u NATO paktu. Ali eto, zabraniće u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
A kako će tkz.Kosovo objasniti muslimanskim zemljama što su priznali Izrael i što će imati ambasadu u Jerusalimu?
I da li će zbog toga imati priznanja od muslimanskih država koje to nisu učinili ili će neke koje su to učinile povući priznanje?
Kao npr. Turska,Saudijska Arabija,Afganistan,Jordan...

Koja su dobra rešenja za Srbiju i Srbe sa Kosova ovim sporazumom.
Što više neće biti 100% taksi na robu iz Srbije,tkz Kosovo u "mini Šengenu",Kosovo garantuje bezbednost imovine SPC,podjela prihoda iz resursa jezera Gazivode (sada Srbija nema nikakvih prihoda).

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Dok je USA iza Kosova navedene države nemaju pravo glasa o tom Kosovu.
I zbog čega bi se šiptari držali bilo kakvog dogovora? Da im slučajno neko neće nešto uraditi?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imalo ko politicke pameti ima distancirat ce se od ovoga...daleko daleko!!!

Mile isto trebao sabrat dva i dva...bez obzira sto je Vucic trazio od Trampa da ga skinu sa crne liste u SAD.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
sažaljevam drugari ali, što se mene tiče - iako nemam ni kap jevrejske krvi - između Izraela na jednoj, i njegovih neprijatelja na drugoj strani - uvijek na strani Izraela. i nemam nikakav problem s tim.
a vi nastavite da guslate o tome kako time povređujemo tanana osjećanja Bahreina, Katara, Jordana i ostalih Arabija.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar nisu Emirati potpisali nedavno sporazum sa Izraelom. Oni si ipak najveća raja Srbiji trenutno. Mada je i tu kumovao zajednički prijatelj Vučića i Đukanovića...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]