The_new_Statesman je napisao:
Dce/02 je napisao:
Нова Варош je napisao:
Najbolje da će neko ležati zbog ovog apsurdnog poteza glavatog incka.
Ko im jebe mater i njima i genocidu.
Ne vidiš problem u tome.
Izmjene su KZ BiH, po kojem postupa Tužilaštvo i sud BiH.
Npr Tužilaštvo biH po ovoj izmjeni podigne optužnicu protiv nekoga. Zar misliš da taj neko može reći ma ne zanima me ta optužnica i neću ići na suđenje u Sud biH.
Ne ide to tako. Bio bi priveden u Sud odmah na anerdni pretres ako se ne bi pojavio na prvom.
U zelji da napakoste, nabacali su toliko stvari da mirne duse svako moze odbiti da uopste odgovori na pitanje u vezi Srebrenice. Pogresan zarez, tik na licu, bilo sta se moze tumaciti kao krsenje odredbi tog nametnutog zakona. Stoga se izvines i kazes da bi izrazavanje tvog iskrenog misljenja mozda izazvalo probleme po odredbama nametnutog zakonu o verbalnom deliktu.
Takav stav bi uveo u pricu odredjenu kulturu cutanja. Mislim da bi se time najvise obesmislilo ovo.
Da sam opozicija, ja bih ovako. Da sam vlast, jahao bih Incka.
Zasto bi ovo pitanja trebalo da ima vlast i opoziciju.
Je li to znaci da opozicija treba da prihvati zakon, jer zakon u sustini propisuje da cutis, bar za sad sutra ce mozda doci drugi zakon pa ces morati da se slozis da i dalje obesmisljeno glasno cutis, a neko drugi treba da se ebe sa Inckom.
Koga ce opozicija da jase sutra ako predanim cutanjem dodje na vlast ili ce da cuti.