banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 15:32 Danas je 15 Jun 2026, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4402 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jun 2026, 19:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Hajde, možda ima i prikladnija tema, ali svakako je dio ove teme i one čuvene "dokle ćemo šutiti".

Citiraj:
Upozoravao na nestašicu lijekova: Radunu zabranjen ulazak u sve dijalizne centre u RS FOTO

Predsjedniku Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika Republike Srpske Aleksandru Radunu zabranjen je ulazak u prostorije dijaliznih centara Zavoda za dijalizu i transplantaciju RS, potvrđuje dokument u koji je BL portal imao uvid.

Prema dopisu koji je potpisao pomoćnik direktora za pravne poslove Đorđe Markez, odluka je donesena po nalogu vršioca dužnosti direktora Zavoda dr Gorana Topića, a zabrana važi do daljeg.

U dokumentu se navodi da su sa ovom odlukom upoznate i sve nadležne policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te da se u slučaju Radunovog ulaska u prostorije centara može obavijestiti nadležna policijska stanica.

Ovaj potez dolazi nakon višemjesečnog spora između Raduna i rukovodstva Zavoda, koji je kulminirao javnim optužbama o nestašici lijekova za dijalizne pacijente, reakcijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, te protestom pacijenata održanim krajem maja u Banjaluci.

“Šokiran sam ovom odlukom”

Komentarišući odluku, Radun kaže da je ostao zatečen činjenicom da je zvaničnom predstavniku pacijenata zabranjen ulazak u javnu zdravstvenu ustanovu.

“Ne znam šta da kažem, šokiran sam. Da u jednoj javnoj zdravstvenoj instituciji zabranite bilo kome da uđe, a posebno nekome ko je zvanični predstavnik pacijenata dijalize i transplantacije u Republici Srpskoj”, rekao je Radun za BL portal.

On podsjeća da je Ministarstvo zdravlja ranije javno govorilo o dobroj saradnji sa udruženjem koje predstavlja.

“Uzmite izjave ministra zdravlja, koji je imenom i prezimenom rekao da su vrata otvorena i da imamo dobru saradnju. Kako je moguće da Ministarstvo zdravlja ima korektnu saradnju sa udruženjem i njegovim predsjednikom, a da institucija koja je dio tog sistema sada ovako postupa”, kaže Radun.

“Kao da sam nekog ubio”

Posebno ga, kaže, zabrinjava dio dopisa koji se odnosi na policiju.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je o tome obavijestilo policijske stanice širom Republike Srpske, kao da sam nekoga ubio”, rekao je Radun.

Dodaje da će udruženje razmotriti naredne korake, ali da od borbe za prava pacijenata neće odustati.

“Borimo se i dalje. Ne znamo još koji će biti sljedeći korak, ali odustati nećemo jer znamo da smo u pravu”, poručuje Radun.

Sukob traje mjesecima

Radun je posljednjih mjeseci više puta javno upozoravao na probleme u sistemu dijalize, tvrdeći da su pacijenti ostajali bez pojedinih lijekova i medicinskog materijala.

Nakon njegovih istupa uslijedile su reakcije Zavoda, međusobne optužbe, policijska intervencija u jednom od dijaliznih centara, kao i protest pacijenata koji su tražili odgovornost zbog stanja u sistemu.

Kakvo je ludilo zahvatilo ovaj svijet, pogotovo ove vladajuće i ove što odlučuju, ne ide mi u glavu. Još gore mi je što nakon ovakve odluke nemamo minimum 5000 ljudi pred UKC (ili neku više relevantnu ustanovu), što bi zasigurno bilo da se nešto slično desilo u Srbiji. Čovjek predstavnik pacijenata i ukazuju na evidentan zdravstveni problem (ne ulazim u dubinu i širinu) i ladno od svega što su oni mogli uraditi da se 'ugasi vatra' ili bilo šta slično tome, oni njemu zabrane ulaz u dijalizni centar. :o

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2026, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ima i ovaj tekst
Citiraj:
Dodaju da je Radun 19. maja izbačen iz Dijaliznog centra Banjaluka i to intervencijom policijskih službenika, a na zahtjev medicinskog osoblja Centra.

"Radun je prijetio medicinskom osoblju i službenicima Dijaliznog centra te je tek nakon intervencije policijskih službenika napustio prostorije Zavoda, o čemu je sačinjen i zapisnik Policijske stanice Lauš", tvrde iz Zavoda i dodaju da je protiv njega podnesena krivična prijava kod Okružnog javnog tužilaštva "zbog traženja mita od ovlašćenih lica Zavoda, trgovine uticajem, klevete i nasilničkog ponašanja prema službenim licima".

J*bi ga, istina je vjerovatno negdje između.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2026, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pa zar nije dijaliza privatizovana i pod koncesijom ? Ili je to isteklo ?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2026, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka

Nije više u rukama privatnika. Ima par mjeseci sigurno.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 07:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Citiraj:
Investiciono – razvojna banka Republike Srpske (IRB) dala je 648.480 KM vrijedan marketinški ugovor preduzeću „TOK TV“, saznaje portal CAPITAL.
Vlasnik ovog preduzeća je Ivan Begić, bivši odbornik u Skupštini grada Banjaluka i kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Begiću 650.000 KM od IRB-a za marketing

Ko je koga i čime ucjenio, svašta mi pada na pamet... :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Isplati se pušiti kurac

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 08:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
despot777 je napisao:
Citiraj:
Investiciono – razvojna banka Republike Srpske (IRB) dala je 648.480 KM vrijedan marketinški ugovor preduzeću „TOK TV“, saznaje portal CAPITAL.
Vlasnik ovog preduzeća je Ivan Begić, bivši odbornik u Skupštini grada Banjaluka i kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Begiću 650.000 KM od IRB-a za marketing

Ljebe dragi :o

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 08:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Sve se bojim da će sve te pare koristiti Begić i ko zna ko stvarno stoji iza famoznog TOK TVa

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 08:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Ko nas je kleo, nije dangubio.

https://srpskainfo.com/politika/savo-mi ... ni-100-km/

Ovi daju premijeru novčanu nagradu, a ovi drugi smislili da dijele maturantima. Reklo bi se da nam teče med i mlijeko, da nema pametnijih mjesta za ulaganje.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 09:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

treba pomoći premijeru...neto plata mu nije ni 9000...fali par stotina

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Sve se bojim da će sve te pare koristiti Begić i ko zna ko stvarno stoji iza famoznog TOK TVa

Ljebe dragi, da mu ostane deseti dio opet je skoro dva puta vise nego plata za jednog zaposlenog koji bi jedva imao sta raditi na tim zadacima. Cak i da su stvarni i neophodni.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja ga nebi blajvao za 10% :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka

Deset odsto je 65 'iljada #samokažem

Ih što nije na čelu-a iRB-a neka rasna sisata plavuša, pa da osnujem marketinšku agenciju :iconbiggrin:

Нова Варош je napisao:
Isplati se pušiti kurac

Komentarišete budućeg nam podpredsjednika....

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 16:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Postoji li medij u EXYu na kojem godišnja "promidžba" vrijedi 650k maraka. Osim RTS i HRT?

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako nakon ovoga neko ne završi u zatvoru, onda... k

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2026, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Postoji li medij u EXYu na kojem godišnja "promidžba" vrijedi 650k maraka. Osim RTS i HRT?

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Da je bar reklama,
Citiraj:
Njegov zadatak će biti izrada strategije tržišta komunikacije i medijskog predstavljanja, unapređenje kapaciteta ove banke, medijsko predstavljanje i reklamiranje, oglašavanje i komunikacija putem društvenih mreža, kreiranje komunikacionih poruka kao i reklamiranje na događajima.

Ovo što će raditi Begić par ljudi radi po firmama, u najgorem slučaju jedna osoba za manje firme.
Bukvalno su mogli na određeno zaposliti 2-3 ljudi.

Ali, kako bi se pare oprale...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević noćas oko četiri časa je imala saobraćajnu nesreću u kojoj je slupala nedavno nabavljeni službeni audi „A3“,

Vozila je iz pravca Laktaša i zbog neprilagođene brzine nije skrenula na zaobilaznicu koja je na tom mjestu formirana zbog izgradnje novog nadvožnjaka. Umjesto skretanja na zaobilaznicu, ona je uprkos znakovima upozorenja i usporivačima nastavila pravo i udarila u skelu na gradilištu.

https://capital.ba/potpredsjednica-naro ... beni-audi/

Službeni auto u 4 ujutro? Neprilagođena brzina?
Bahato, samo bahato.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 11:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ništa čudno, u firmi gdje radim svako malo jače mudo ima službeno auto 24/7 na raspolaganju.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka

I prave totalke u čet'r ujutro vikendom?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2026, 12:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nije bilo totalke u 4 ujutro, al jest bilo saobraćajke mimo radnog vremena i službenog korištenja.

Vrh

[ 4402 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]