Raskoljnikov je napisao:
Da se i ja oglasim povodom ovih desavanja.
Tacno, pojeo sam g.... podrzavajuci i vjerujujuci Stevandicu. Nikada prezaliti necu sto sam glasao za njega i sto sam ga podrzavao u stranackim izborima. Koliko sam samo bio punog srca kad je na dan izbora u stranci skoro pa pola sale aplaudiralo nakon njegovih rijeci, njegovog protivljenja odluci o promjeni Statuta. Mislio, to je taj covjek koji ce biti vodja, koji ce se usprotiviti ovom iz Laktasa, a ono na kraju ubaceni element. Jbg, kasnije se covjeku otvore vidici i shvati neke stvari. mislim na sebe.
Dalje, misljenja sam da smo opet napravili pogresan izbor. Vulin je mozda dobrica, casna i postena osoba, ali politika takve jede, sa takvima brise pod, a ljudi u sjenci upravljaju njima.
Nazalost, umjesto da pocistimo stranku, da se sklone ljudi bliski Draganu Kalinicu, mi dozvoljavamo da se takvi popnu, porastu...
Davor je morao biti izabran i to je sustina, jer ovime dobijamo kontinuitet vladanja nesposobnog Ognjena Tadica.
Da li ce se popraviti rad na terenu? Hm, sumnjam. Da li ce se iskristalisati neki novi ljudi u stranci, ili ce i dalje istorsene, i nekompetentne ljude stavljati na liste, jer eto, uvlakaci su vrhu, pa hajde da ih nagradimo. Nazalost, vjerujem da se necemo pomjeriti sa mjesta, a kasnije kad to shvatimo bice kasno.
Opet, nadam se da grijesim i da cemo se svi skupiti i predanim radom uspjeti dici stranku iz kanala u koji nas je zakopalo prethodno rukovodstvo te da cemo konacno skinuti one sa vlasti.
Apsolutno se slazem.