banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 11:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ERROR je napisao:
A, smetamo ti mi iz Svedske? ...

Ma ne smetate, nego mislim da je banjalucki behar bolje upucen u situaciju zato sto zivi u BL. Ne mislim ja samo na nacionaliste iz Svedske vec i Federacije i drugih zemalja, a i na Srbe iz drugih zemalja jer takvi su obicno najveci nacionalisti, a nisu dovoljno upuceni u situaciju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:28 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
nepokoreni je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Sto se tice RS-a i prodaje telekoma, Zgrada Vlade ma koliko bila podijeljena misljenja o njoj medju Srbima, je trn u oku svim muslimanima, a materijalistickim zapadnjacima ona znaci upravo ono sto Dodik i srpske vlasti zele da pokazu - a to je stepen drzavnosti i teznja ka, pa recicu odvajanju (uz nedostatak trenutno boljeg izbora rijeci) od BiH.

Jos jednom cu ponoviti, Telekom je prodat u najboljem mogucem momentu i muslimani i dan danas zale sto svoj telekom nisu prodali, jer naravno nisu znali da ide ova kriza. To sto je Mile ubo tajming ko corava koka i nije na kraju relevantno.

U svakom slucaju, drzava nam i ovako i onako poprima oblike Serif-Drzave, a izlaza iz toga nema saradnjom sa muslimanima.

A šta je falilo staroj zgradi? Nije imala filigranske pločnike, sandalove parkete i zlatne pepeljare? Je8em ja takav simbol državnosti! Takvu palatu je Čauševsku pravio u Bukureštu stani pa gledaj, a zato je narod čekao u redu pet sati za kilu kupusa i imao redukciju struje pa jesi vidio kako ga narod ovjeri?
Oni i ne misle da ga prodaju nisu maniti, a imali su ponuda niko ne prodaje rudnik zlata koji donosi dobit, to što je Mili zafalilo love za blindirane limuzine, autoput za nigdje, i persijski tepih dok neke opštine naše države nemaju čestit vodovod već 20 godina.....jesi li ti svjestan da je nezaposlenost rekordna, mladi odlaze, bijela kuga, privreda nula.....treba prvo urediti svoje dvorište, pa onda suditi o komšiji!

Nemam pojma dal si nekad bio u Rumuniji, ali eto ja jesam, možda će tebi zvučati glupo, ali narod Rumunije plače za Čaušeskuom i njegovom vladavinom, baš kao što i ljudi kod nas plaču za Brozom, tamo narod jako teško živi iako imaju ogromna prirodna bogatstva, država je bogata naftom, nepregledna žitna polja, ali veća su bijeda od nas... Samo imaju stvari koje su naslijedili iz onog prethodnog sistema pa i gradovi kao što su Arad ili Oradea za koje većina nikad nije ni čula imaju tramvaj nešto što kod nas odslikava dali je neki grad razvijen ili ne... Ali mi sa Rumunima najsiromašnijim narodom E.U. poslije Bugara imamo jednu sličnost, pogodite koju... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:28 
Bič božji
Bič božji

Danny ^_^ je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Ево видим да је и Зока смекшао и докучио у саму срж проблема, дакле, народи се на овим просторима неволе већ вијековима и само је сила и репресија спријечавала да се и она држава не распадне, уосталом ако је свима било тако лијепо и комотно, неби било потребе ни да се доноси устав из 74, јел тако, значи самим тим би она држава опстала, али није, није само због тога што ми заиста тешко да можемо да живимо заједно, зато кад је пукло, било је како је било, не волимо се, разликујемо се, једни би да иду на исток, а други би се мало као курвали са западом, а ми би останемо овдје, свој на своме, све то су непремостиве разлике и исправни показатељи да ми тешко можемо да живимо заједно у братству и јединству како се често може чути из Сарајева, нема тога, братство и јединство је утопија...

Надаље, опет се погрешно повлаче тезе зашто нам НАША Република Српска каска у развоју, е па управо зато што ми нисмо свој на своме, него се сваки дан морамо борити са подвалама и подметањима, људи који воде наше друштво на такве ствари троше много енергије, боре са са дијелом међународне заједнице људи који су потплаћени арапским доларима да се боре за идеју Босанских муслимана...
Још једна битна ствар је та да смо ми државу правили на "ледини" тј нисмо имали ништа, почели смо од нуле, а шта ради неко ко себи обезбједи плац и хоће да прави кућу, па ваљда прво почне да гради темеље, а онда иде даље са кућом колико можа и кадс може, дакле Р.С. није имала ни ејдну институцију коју је могла да наслиједи од И.В. или од С.И.В.-а, значи ми смо са свим стварима ишли од нуле, тек за коју годину ћемо да завршимо са заокруживањем државног система, објеката и неопходне државне инфраструктуре... Полако људи, биће аутопутева, биће свега, само треба мало више вјере и стрпљења... Ето ми такви какви смо, мали, неизграђени, спутавани и поткрадани од стране муслимана смо и даље испред Македоније, Црне Горе, Косова, па можда чак и испред Србије изузмемо ли Београд...

Kakav post, svaka čast!

Nadam se da si mislio pozitivno :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ERROR je napisao:
A, smetamo ti mi iz Svedske? Bi li volio da se vratim i kupim tvoje radno mjesto? Ili je ipak bolje sto sam jos uvijek ovdje, a dole zaposlio 5+2 ljudi?

Meni smetaju "Svedi" koji su prodali svoje ovdje, a onda se pojave i prosipaju svoje supljake. Upravo takvi su puni mrznje prema svemu, i najgorami je izjava, na koju se svaki puta jezim "Nije Banjaluaka sto je nekada bila", a "Baja" je jako dobro prodao svoj stan( kojega mu je Tito dao za dzaba), ovdje dode kao gost, a pun je patriotizma. Nabijem im ja njihov "turbo-dijsporski-patriotizam"...... Sreca pa velika vecina nespada u ovu kategoriju.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
ERROR je napisao:
A, smetamo ti mi iz Svedske? ...

Ma ne smetate, nego mislim da je banjalucki behar bolje upucen u situaciju zato sto zivi u BL. Ne mislim ja samo na nacionaliste iz Svedske vec i Federacije i drugih zemalja, a i na Srbe iz drugih zemalja jer takvi su obicno najveci nacionalisti, a nisu dovoljno upuceni u situaciju.

http://vukajlija.com/svecka/410546

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
old fashion men je napisao:
Nepokoreni ne laprdaj, otkako se izgradila zgrada vlade, RS se koliko toliko uvažava, a da nije bilo prodaje telekoma koja nas je ovih par godina držala ispred ili bar na nivou federacije, RS-a do danas već ne bi bilo.
Htio ti priznati ili ne imidž je nešto najvažnije jer naprosto tako svijet funkcioniše, evo naprimjer ko radi u trgovini zna da se i on sam uvijek drugačije odnosi prema mušterij koja dođe skockana u odijelu, dobar sat, parfem, dobri maniri ovo ono, nego prema nekom odrpanom jadu bez manira, e tako ti je u politici, drugačije se gleda vlada koja na sastanak dođe svojim avionom od one koja dođe busom, zato sam ja za sva ta ulaganja i gradnju koja podiže rejting, naravno samo da se u svemu tome na zavrće na stranu već da košta koliko stvarno košta, a ne više.
Sjeti se imidža vlade i skupštine dok su sastanke vodili na Palama oko logorske vatre i vola na ražnju ili u onim barakama na koranu, zar bi htio nešto tako?

E to si potpuno u pravu....vidiš Švedski ili Norveški ministri, ne znam sad tačno koji, ide na posao tramvajem.....načelnik kantona u Švici plaća parking ko i svi ispred radnog mjesta i to svojim kolima dolazi na posao.....sve su to nerazvijene i zaostale zemlje sa nikakvim standardom iz kojih narod bježi glavom bez obzira....naši imaju najskuplji vozni park Evrope i najglomazniju i najskuplju birokratiju pa narod kopa po kontejnerima.
Brate ti kad slažeš tri šlepera ne mogu povući!!!! :angry4:
Citiraj:
Nemam pojma dal si nekad bio u Rumuniji, ali eto ja jesam, možda će tebi zvučati glupo, ali narod Rumunije plače za Čaušeskuom i njegovom vladavinom, baš kao što i ljudi kod nas plaču za Brozom

To sam i ja čuo....a mi smo za njih u to vrijeme bili Amerika! I šta im je sve radio taj ludak....al eto kažu da im je bilo bolje :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:43 
Bič božji
Bič božji

Mi smo Amerika bili i za Portugal, Irsku i još neke države, ali vremena se mijenjaju, a za Rumune, ako si od nekog čuo, onda mu i vjeruj, jer ja sam bio tamo, tako da znam o čemu govorim, naravno rekoh, koja je sličnost nas, Rumuna i Bugara, sem siromaštva... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja znam samo u čemu je razlika: ne razumijemo se bez riječnika :wink: ostalo manje-više isto.....

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Volimo vampire?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:48 
Bič božji
Bič božji

Pravoslavlje...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pravoslavlje...

Zato sam i rekao ne razumijemo se, al smo isto pleme :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:51 
Bič božji
Bič božji

nepokoreni je napisao:
Pravoslavlje...

Zato sam i rekao ne razumijemo se, al smo isto pleme :wink:

Pored toga je simptomatično da smo među najsiromašnijim narodima Evrope iako raspolažemo sa finim komadima zemlje i velikim prirodnim bogatstvima... Simptomatično je i to da je prva država koja je bankrotirala u E.U. Grčka koja je takođe, šta...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dva posta iznad :wink:
Al pravi i veliki pravoslavci i vjernici :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Zar Rumuni nisu katolici????

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Administrator
Korisnikov avatar

Šta napisah ja prije par postova? Da su srpski kraljevi izabrali katolicizam umjesto pravoslavlja sve bi bilo drugačije...Al' jbg,mi se izgleda priklanjamo samo carstvima koja su na umoru....Tad Vizantiji,devedesetih Rusiji,sada 'oćemo u EU....Jbg,nikad do pameti....
Banjalucki_Behar je napisao:
Nisu.

Vrh

Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Pravoslavlje...

Најнегативнији природни прираштај у Европи...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:59 
Bič božji
Bič božji

nepokoreni je napisao:
Dva posta iznad :wink:
Al pravi i veliki pravoslavci i vjernici :D

Ma nema veze dal su pravi ili krivi, al da je simptomatično jeste, možda je slučajno, ali možda i nije... Naravno da ne razvaljujemo temu, da se mi ipak vratimo na razdruživanje nas i Bosanaca, Bošnjaka, Muslimana, Talibana, Mudžahedina i vehabija, dakle nije to samo jedan narod, ima toga ko u priči... Neko reče da se mi baš puno ne razlikujemo, jer eto pobogu žćivili smo tolike godine zajedno, pa samo bi volio da mi neko objasni fenomen Bočinje, Srbobrana, Vitovlja... Razlikujemo li se od njih...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 21:00 
Bič božji
Bič božji

Dođi juče...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 21:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:confused2: :banghead: neko nije pazio na času u školi? :homework:
Neko reče da se mi baš puno ne razlikujemo, jer eto pobogu žćivili smo tolike godine zajedno, pa samo bi volio da mi neko objasni fenomen Bočinje, Srbobrana, Vitovlja... Razlikujemo li se od njih...

Vrlo prosto: vjera, najveći izvor zla i genocida kroz istoriju :evil3:

Poslednji put menjao nepokoreni dana 23 Sep 2011, 21:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Mislim da nema potrebe da u ovu temu ubacujemo nas Srbe rođene u Švedskoj, ima bitnijih stvari. ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]