banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sjeverna Koreja
PostPoslato: 08 Feb 2016, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ako mene pitate, idioti su opet poslali kamen u orbitu

Citiraj:
Prema inženjeru Johnu Schillingu, stručnjaku za svemirsku i raketnu tehnologiju, lansiranje je slično onom iz prosinca 2012. kada je Sjeverna Koreja lansirala 'satelit' koji obiđe Zemlju svakih 95 minuta no nikad nije zabilježen signal s nakupine od 100 kilograma tamnog metala za koji Sjeverna Koreja tvrdi da je opremljen kamerama koje šalju sliku natrag na Zemlju.

Prema američkim stručnjacima za nekoliko dana moći će se utvrditi može li sjevernokorejski satelit stabilizirati kretanje orbitom i komunicirati sa Zemljom.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
uopste me nebi iznenadilo da je cacu sa sve mrtvackim sandukom lansirao tada......

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
Ne nego je to da ti što su nas ravnali ni osjetili ne bi da im neko sravni pola Amerike, njihovi i njihovi bi bili uredno i sigurno zašuškani negdje na toplom i prijatnom mjestu. Najebali bi oni koji na američku politiku imaju isto uticaja koliko i ti na politiku NR Kine.

Ти су колатерална штета те политике. Кад тако поставиш ствари, да не кажем обезличиш (деперсонализујеш) ситуацију, нема проблема. Као што ни они нису имали проблема. А сваки народ има власт какву заслужује.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Pa ako ne bi osjetili da im sravni neko pola amerike zasto im smeta to lansiranje nekog satelita ili kamena ........zasto ne cackaju malo Indiju .......njima je saveznik Saudi.Arab. pustinja koja za kradju odsjeca ruku ili gdje zene ne mogu da glasaju na izborima ili ne mogu da voze auto..... :(

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
По неким размишљањима само Амери смију имат нуклеарку, сви остали су опасност и ненормални... мало сутра.
Не прође дан да у Америци неки лудак не побије 10 невиних људи,да не говорим да не прође сат да америчка рука не убије ван своје територије 10 невиних људи...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka

Demokratija je to sta ces......

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
jeste li znali da je korensko pismo pojednostavljeno kinesko, a svako slovo je jedan glas, a i njima su kinezi uvalili svoje znakove

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka

Unha-3 domet 10000km koristan teret do 1500kg(klikera troperaca).......nazalost ni mi nismo sigurni.....pokriva cijelu evropu i dobar dio sjeverne afrike.......u usa do cikaga........
Prave novu koja ce lagano do new yorka......

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D

Daleko od toga da je u Sjevernoj Koreji sve normalno i regularno.
Ali u prici treba biti objekivan i gledat malo sire i svakom dati svoje.

Vidim stari sablon izbija u smislu:

Pa ne pricamo o Amerima, pricamo o Sjevernoj Koreji!!!

Pricamo sta rukovodstvo Sjeverne Koreje i vodja rade svome narodu, to je tema a ne SAD.

Dalje, pogledaj nasto je Koreansko rukovodstvo dovelo svoj narod i u kakvim uslovima zive.
Ili u stilu : Nema tu sta pametovat prosto pitanje, zar postoji osoba ili sistem da je doveo svoj narod na taj nivo i da se covjek ne zapita treba li to da postoji?
Plus na to da dodamo sta mogu napravit sa atomskim oruzjem koje imaju!!!

Sve su to tako "teska" prosta pitanja za osnovce koja se odgovaraju sa IQ 43.To jest sa da ili ne.

Ovaj oprobani narativ, ovaj diskurs u politickom, kulturnom, ideolosko ekonomskom,
istorijskom komunikacijskom manipulisanju javnim mjenjem je vrlo popularan i prolazi jos uvijek nazalost kod vecine.

Ne trazi puno da mozgas.
Ukratko, sustina je: Oni su tamo a mi smo ovamo.
Za koga si ti? Jesi ti za njih ili nas?

I da ne zaboravimo na kraju ide i onaj dio u stilu : "Nije ni kod Amera sve idealno ali ne pricamo o Amerima, o Amerima cemo u drugoj temi, i btw sta Ameri imaju sa Sjevernom Korejom?"

Jel ovo zvuci poznato ili ovo treba objasnjavat!! :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 16:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jeste vi glupi ili se samo tako češljate? Ko je išta afirmativno napisao o Americi i njihovoj nasilničkoj ulozi u svijetu? Ako kritikujem jednu budalu da li automatski moram da podržavam drugu?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka

Meni je odavno sve jasno......onaj koji baca bombe na moj narod radi uvodjenja DEMOKRATIJE je KRVNIK.....necu dalje

I da otkud pravo tamo nekom Kimu da lansira tamo neku raketu kad je to EKSLUZIVNO PRAVO samo nas DEMOKRATA......

Citam izjavu gosp.Merkl kako je rusko bombardovanje izazvalo nevidjene zrtve kod civila.....koji cinizam......e to je demokratija nema civilnih zrtava kad mi bombardujemo samo kolateralna steta ali kad rusi i REGULA VOJSKA SIRIJE bombarduju onda eto kukanja sto bombarduju Umjerenu opoziciju tj. Pobunjenike
Umjerena opozicija koja vrsi egzekucije klanjem ljudi u 21 vijeku

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka

Ne Zoka svaka kritika sa zapada krece iz usa....bilo da su ljudska prava ili bilo sta drugo.......a uvijek se nadje da to neko prenosi i kao mi to trebamo da prihvatimo.......mislis li da demokratski zapad boli kurac za korejski narod........bas se nasekirase.........isto kad usa prigovara kini za ljudska prava a vamo nike patike prave djeca ........i nadjose se na sredini .......neka vas samo pravite al nek bude jeftinije da i mi dobro zaradimo i onda je ok.....CINIZAM I LICEMJERSTVO

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka

Necu da vrijedjam niko nije glup

Pa cak ni Kim nije glup pametan je on.........zasto recimo Kima ne kritikuje neko iz recimo iz Brazila ili Juzne Afrike ili Vijetnama.......ne uvijek je usa i zapadna evropa glavni kriticar

I cijeli svijet treba da igra kako kaze kauboj iz vasingtona i engleska kraljica i bliski im saveznici.....

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
_зока je napisao:
Jeste vi glupi ili se samo tako češljate? Ko je išta afirmativno napisao o Americi i njihovoj nasilničkoj ulozi u svijetu? Ako kritikujem jednu budalu da li automatski moram da podržavam drugu?

Moram se sloziti sa Zokom.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:23 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
To je nacija ispranog mozga, totalno medijski blokirana, ali nek imaju atomsku, jer to pokazuje da imaju dovoljno velike umove da je naprave... Sada dal ce je upotrebiti, cisto sumnjam...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako je tako, atomsku moze imati i bilo koja malo bolje finansijski potkovana firma. Eto, jer im se moze.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:30 
Bič božji
Bič božji

Neeee, govorim da je velika stvar da su je sklepali, a da im je onemogucen pristup vecini modernih tehnologija, tj u blokadi su...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U blokadi je i privatluk za takve stvari pa nisam bas siguran da bih se radovao kada bi neko u svojoj reziji ponovio nesto slicno.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:35 
Bič božji
Bič božji

Zar mislis da je isilovci nebi skrpili da znaju, na svjetsku srecu to je samo grupa kozojeba bez mozga...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:)
Ne zelim ja ovdje prosipat pamet jer objektivno to nemogu ... :D

Medjutim.
Jos od 7 Septembera 1945 kad je general Douglas MacArthur izdao proglas "Narodu Koreje...." u kojem ga obavjestava da ce Americke snage pod njegovom komandom okupirat teritoriju Koreje juzno od 38 paralele.
Od tog momenta Koreanska prica nije prica o Juznoj i Sjevernoj Koreji. Od toga doba Sjeverna Koreja nije crno bijeli film tj. prica o diktatoru ili demokratiji ili prosta prica o slobodama i ne slobodama.

U tom kontekstu treba pratit i gledat Sjevernu Koreju kao i Juznu i kritiku stanja u rejonu.
Ne samo je li vodja pri pameti ili nije.

Uostalom, koji je politicar dobar za svoj narod vrlo, vrlo, vrlo rijetko!!!Evo ti nas bliski komsija. Eto primjer Erdogana ne treba ici preko bare. Turci ne trebaju boljeg neprijatalje kad imaju takvog vodju (kavi Rusi,Iran,Sirija,Grcka).
Rasturit ce zemlju upropastit milione pobit na hiljade i on je "dobar". Ne zalim ja Turke, Erdogan je njihov problem ali radi ilustracije.

Uvijek u ovakvim kritikama lidera treba imat mjerne jedinice i treba pravit skalu poredjenja da bi se razumilo gdje je ko na skali zla.
Onaj koji direktno ne masakrira svoj narod, onaj koji radi to indirektno drugima narodima pod plastom: " donosenja demokratije, sloboda i zivota dostojnog covjeka". Taj isti demokrata zna da ce imat posledice i da ce se to kao bumerang vratit ne njemu nego obicnom covjeku kojem je on lider.

Danas ubijat druge u drugim zemljama znaci ubija svoje ljude to je svima vec jasno neki to jos zele predstavljat kao igru terorizma,anti terorizma, demorkatije, sloboda,prava i pravde.

Ne znam da li se ponavljam sa ovim i nije tema.
Imao sam prilike da pricam sa Juzno Koreancima, mladi obrazovani i otvoreni vole popit, kafane, muziku drustvo. Pricali su mi kako su sluzili vojsku i kako im je bilo.Pricali su kao su prve socne psovke ucili od Americki vojnika crnaca. Pricali su mi o podjeljenim porodicama o teskim tragedijama podjele. Bilo mi je cudo da neko napusta Juznu Koreju ne Sjevernu(Sjeverna se ne moze tako lako napustit) jednu od jakih ekonomija i "demokratija".

To je neka druga prica i tema.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]