banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 07:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Sledeća

Ko će biti izabran za Gradonačelnika na izborima 2024.?
Jelena Trivić (Narodni front) 36%  36%  [ 16 ]
Davor Dragičević (nezavisni kandidat) 0%  0%  [ 0 ]
Draško Stanivuković (PDP) 40%  40%  [ 18 ]
Nikola Šobot (SNSD) 24%  24%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2024, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
sam_protiv_svih je napisao:
wizzy_bl je napisao:
orba ce se voditi izmedju Draleta i Sobota i odlucivace nijanse.Sto se tice Draleta, moram priznati da sam vise nego subjektivan oko tog lika (i koliko mi ide na zivce), ali i ako pokusam objektivno sagledati stvari....nista konkretno nije uradio, osim tih nekih sminkanja grada.Knjige, besplatno ovo ono...to j3 sve lijepo i ima sve svoje razloge, ali u sustini sve je to cista populisticka politika.Dugorocno nista dobrog ne donosi.

Evo,imao je 4 godina mandata...da li je mogao napraviti registar gradskog zemlista i na tim lokacikama promjeniti reg.plan te u svakom naselji povecato broj parking mjesta?Nesto kao najgluplji primjer...alo od cega bi hrpa ljudi imalo koristi.

Ne pricaj gluposti! Pitaj penzionere jel im za zivot u ovom gradu vise znaci sto imaju besplatan prevoz sa jedne strane ili sto je Igor Radojicic imao diplomu sa Elektro-tehnickog fakulteta sa druge...

Sve sto zamjeras Drasku i u ovom i u prethodnom postu mozes slobodno zamjerati i SNSD-u koji nista od toga nije rijesio za 20ak godina svoje vlasti.

Na kraju krajeva, ako posmatramo ovo iskljucivo u kontekstu izbora, sta vidis u Soboti pa ti je on bolja opcija od Draska?

Jest..penzionerima.bas to znaci tih 17km,koliko si to do sada placali.Niko od.moje sire familije(a da je penzioner) nije izvadio tu karticu.Npr. moja tetka i dalje uredno placa tih 17km (a i to je debelo subvenvionisano jos prije Draska, a to je urajdeno u periodu SNSDa...to se zaboravlja). Veci je efekat smanjiti sa 50 na 17, nego sa 17 na 0.

Da je uradio par studija o gradskom prevozu u BL,ili bar trazio neko idejno rjesenje,mogli bi pricati da je uradio nesto korisno...ovako...budalestine.

Pa eto..covjek je na tviteru napisao svoj plan i program pa procitaj.
Kad si cuo da Drasko prica o modelu gradksih stanova (tacka br.1),ili projektu subvencija fasada na zgrada (gdje mozes povuci pare od EU fondova, a usput olaksati zivot toplani),ili izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda (sto je u sustoni studija i predkorak price o kolektoru),ili nov parking mjesta,ili projekat zamjene azbeztnih krovova,da ne nabrajam vise...

Za ovo doktor-politicar se slazem.Za Sobota nikad nisam.cuo do skro,niti znam zasto se on kao doktor u to sve petalja,ali cinjenica da covjek ima iza sebe masineeiju koja moze pokriti svaki segment drustva, a Drale to nema ni nakon 4 godine. Uz to niti je dobae doktor,niti dobar politicar.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Besplatna legalizacija je na republickom nivou, za sve opstine i gradove.

Drasko ce pobijediti jer je alternativa Djajic -:)

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
mirdza je napisao:
Ne znam ko je Šobot. Ali ili međutim, da citiram jednog forumaša... Kad ljekar ode u politiku, nema tu ni ljekara ni političara. Moja mati, ljekar sa 40 godina staža, je uvijek to govorila, a vidim da je potpuno u pravu.

Da je samo tamo neki ljekar (ne potcjenjujem medicinare), pa hajd' i da ode u politiku imao bi ga ko zamijeniti ili bi radio u nekoj ordinaciji povremeno, ali on je kardiolog i načelnik kardiohirurgije na UKC-u. Gubiš stručnjaka.

Poslednji put menjao Choban dana 06 Sep 2024, 22:00, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Zašto to nije uradio SNSD?
Ako mislis zasto nije napravio taj sistem...nemam pojma, pretpostavljam efekat antipopulizma sa kojim nisu bili spremni da se nose.Ali nisu ni napravili ovu goru stvar, da se popisaju po svim onima koji su samo postovali propisanu proceduru.Plus, ako dolazis kao novo talas promjena ,od tebe se ocekuju da radis bolje poteze koji ovi prije tebe nisu radili (zato i izgubili)...a ti umjesto tih boljih poteza,opalis u gore

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Jel Šobot rođen u Glamoču?

Nigdje se ne može naći podatak o mjestu rođenja, nije valjda da ima kompleks od toga. Pokojni otac Marko mu je iz Glamoča, isto je bio doktor i po njegovoj biografiji se može zaključiti da je Nikola rođen tamo. Više se na internetu može naći podataka o ocu nego o ovom koji je kandidat za gradonačelnika.
Jel im to bezveze reći da je kandidat za gradonačelnika Banjaluke Glamočak ili šta? 8)
Nije ni bitno, ali zanimljivo da se to krije.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 03:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
wizzy_bl je napisao:
Borba ce se voditi izmedju Draleta i Sobota i odlucivace nijanse.Sto se tice Draleta, moram priznati da sam vise nego subjektivan oko tog lika (i koliko mi ide na zivce), ali i ako pokusam objektivno sagledati stvari....nista konkretno nije uradio, osim tih nekih sminkanja grada.Knjige, besplatno ovo ono...to j3 sve lijepo i ima sve svoje razloge, ali u sustini sve je to cista populisticka politika.Dugorocno nista dobrog ne donosi.

Druže gubiš se. Populistička politika? Može li "populističkije" od besplatnih koncerata sa sve džabnim pićem i hranom koje organizuje Đajić? Od "najveće kotlićijade" koju sutra isto on organizuje? Od besplatnih preventivnih pregleda za penzionere koji se reklamiraju na bilbordima koje takođe Đajić organizuje? Od tjeranja Grada da penzionerima i medicinarima isplati jednokratnu pomoć?
Igrom sudbine moj otac je prošle godine proveo preko sto dana na UKC. Za tih sto+ dana smo dali preko 2000KM za ljekove koje je UKC trebao imati, a nema (refundirao FZO). Plus još toliko na potrošni materijal: zavoje, flastere, pelene, ljekove protiv bolova, probiotike i sl. Odvezeš nepokretnog čovjeka gore i ako baš imaš sreće naći ćeš invalidska kolica bez guma na točkovima i sa razapetim zavojem umjesto postolja za noge. Ako nisi te sreće moraš moliti nekoga ga ponesete pacijenta. Na onkologiji nema ljekova za hemorerapiju.
I onda treba glasati za nekoga koga gura Đajić? Pa da je Šobotu kontrakandidat sin Franje Tuđmana kojeg je odgajao Alija Izetbegović Šobot ne bi dobio moj glas.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stvarno mi je zao kad procitam ovako nesto i ne znam sta bih ti rekao,osim da razumjem da nema sanse da glasas za nekoga ko je direktno odgovoran za to sto si ti prosao.Ne bih ni ja.

Sa druge strane, more je ljudi koji su prezadovoljni uslugom na UKCu. Iz mog najblizeg okruzenja bih izdvojio svoju zenu koja se gore poradjala, tetku koja je lezala 30+ dana pred kraj korone i bila na klackalici, pa najskorije od radnog kolege iz kancelarije supruga koja je bas kod Sobota zavrsila zbog neke teske komplikacije oko srca (da nisu sve ovdje na vrijeme odradili i poslali je helikopterom u BG, tesko ds bi se zavrsilo pozitivno).Taj kolega stalno ponavlja da je Sobot spasio zivot njegovoj zeni i da ce glasati za njega dok je ziv.

Kad povezemo te 2 totalno razlicite stvari, mozemo samo zaklljuciti da na tom UKCu imas nekih boljih odjeljenja i nekih losijih.Zasto je to tako, to je direktno odgovoran menadzment,ali moze se gledati i na drugi nacin, a to je da su negdje uspjelo podici nivo usluge, a na nekim dijelovima jos ne (sto ne znaci da nece).
Sta hocu da kazem, kad pogledas vise slucajeva nije bas sve tako crno na UKCu kako si opisao.Iako se kod tebe,nazalost, desilo da sve bude najcrnje.

Ove besplatne koncerte ne bih komentarisao, jer vec sam.napisao da nisam za te populisticke stvari. Opravdanje Draletu da to radi jer rade i ovi drugi za mene nije dovoljno.Ako si bolji od drugih,pa prestani raditi pogresne stvari.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Svaki tvoj upis je tri glasa manje za tvoju stranku.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda tebe bas veseli kad citas

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Apsolutno.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 07:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Моријентес je napisao:
Jel Šobot rođen u Glamoču?

Nigdje se ne može naći podatak o mjestu rođenja, nije valjda da ima kompleks od toga. Pokojni otac Marko mu je iz Glamoča, isto je bio doktor i po njegovoj biografiji se može zaključiti da je Nikola rođen tamo. Više se na internetu može naći podataka o ocu nego o ovom koji je kandidat za gradonačelnika.
Jel im to bezveze reći da je kandidat za gradonačelnika Banjaluke Glamočak ili šta? 8)
Nije ni bitno, ali zanimljivo da se to krije.

Čim kriju onda nije iz BL.

Da je iz Glamoča, Drvara, Livna ili Petrovca to bi mu bio veći grijeh kod nekih BanjOlučana nego da je neki krimos.

A još je i dijete doktora, pripada toj kasti, gdje su obično mlađe generacije gore od rod'telja pa se mora dokazivati da nije gori.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cuj da kriju sto je neko iz Glamoca, cisto sumnjam.Pa valjda bi to trebao biti plus ,jer vecina ljudi koje poznajem da su iz Glamoca su cestiti i posteni.Ne pisem zato sto i sam vodim porijeklom iz Glamoca.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Ne pisem zato sto i sam vodim porijeklom iz Glamoca.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 08:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sad su mnoge stvari jasnije.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
wizzy_bl je napisao:
Sa druge strane, more je ljudi koji su prezadovoljni uslugom na UKCu. Iz mog najblizeg okruzenja bih izdvojio svoju zenu koja se gore poradjala, ....

Ako ti se zena gore poradjala kao sto kazes, onda si vjerovatno nosio pelenice za bebu, pavlovicevu mast, flastere za pupcic, toalet papir za zenu, pakete vlaznih maramica, hranu za suprugu jer ona gore hrana nije dovoljna za oporavak porodilje i tako dalje i tako dalje. I ne, niko nirnalan ne smije da ima rijeci hvale zbog javasluka na ginekologiji. To au elementarne stvari, koje moraju biti dostupne u neogranicenim kolicinama gore. Tu se radja novi zivot! Ovo sve znam jer mi je supruga gore bila ove godine.

I nemoj da s*res vise, ne moze vise da stane u wc solju.
Idi na kotlicijade, pij Zajecarac i besplatnu janjetinu i uvjeravaj svog tatu kako je sve lijepo, a ne narod oko sebe.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Iskreno ne znam sta sam nosio.Dobili smo spisak sta treba da ponesemo i to smo ubacili u neki ruksak.Na hranu se nije zalila, vec bas suprotno rekla da joj super odgovora, ali ok..ona i inace jede te neke dijetalne stvari,pa mozds nije pravi primjer.

Sjecam se da sam joj odnio banane i neki multivitamnski sok.Bilo je to 2022 (korona period) ,ne znam da li se sta promjenilo na gore.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 09:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Naravno da se ne sjecas.
A sjecas li se da dio gdje leze porodilje nije klimatizovan? Znas li kako je bilo ove godine lezati gore kada smo imali 3 tropska mjeseca?
Multimedijalna sala u Cajevcu sigurno ima klimu.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 09:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Najbolji komentar za ove liste bio bi stih pokojnog Bore: O bože gdje li pronalaze onoliku đubrad i mamlaze.

Mogu razumjeti da neko veliča Dodika ali da mi jednog Ljubu Ninkovića ili Bojana Pećanca, ili onog nesrećnika preletača Obradovića navodiš kao neke ljude od kojih mi kao zajednica možemo imati korist...pa da se ispovraćaš.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 10:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa i Pecanac je njegov zemo, Drvar, Glamoc, Grahovo cini mi se.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ja sam ti naveo primjer gdje su ta dva odbornika bili spremni da slusaju probleme u nasoj mjesnoj zajednici i urade neke stvari koje su oni mogli uraditi, te su na taj nacin pomogli. Ne znam da vise ocekujes od odbornika.A ako ti je najveca negativnost to sto su presli iz jedne u druge stranke...e onda super.

A sto se tice PDPa, niko se od odbornika nije zainteresovao za to isto nase pitanje, niti pitao kako se moze pomoci.Sta vise, Gradu smo se i pismeno obracali i nikad nikakav odgovor nismo dobili.Toliko o tome da im je bitno do gradjana.

Cak smo dolazili i na javnu raspravu, a kandidat na PDP listi, nacelnik odjeljenja, nije bio spreman da nas ni tu saslusa, vec je imao obaveza i otisao.

Jedino sto je nekada Drinic dolazio,jos prije nego sto je prava zavrzlama.pocela i obecavao svasta nesto da ce se napeaviti.Nazalost, tom sastanku u naselju nisam prisustvovao, ali tako su mi pricali...naravno Drinica vise niko nije ni vidio niti cuo.

I sad bi ja,ili bilo ko iz moje ulice trebao glasati za PDP?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]