Uh svašta ste pisali a na skoro sve imam komentar pa mi je komplikovano to citirati. Pokušaću ovako:
1. Neko na predhodnoj strani reče da nije bitno ko je šta dobio, jer običan narod od toga neće imati koristi. Tačno je da obični ljudi u BiH neće imati koristi ni od finansija, ni poreza, ni trgovine, već samo štetu. Ali najveću štetu će imati srpski narod i R.Srpska od Z.Lagumdžije na mestu MIP, a takođe i ostalih turskih ministara na mestu ministarstva pravde i bezbednosti (nepravde i nebezbednosti za Srbe).
2. Zatim neko reče da je ovakva radspodela nuđena krajem 2010. a Lagumdžija je odbio. Mislim da smo mi i tad tražili 4 ministarstva sa MIP.
3. Mi smo najveći gubitnici ovog dogovora na nivou BiH, zatim Turci, a Hrvati uopšte nisu gubitnici na nivou BiH već apsolutni pobednici (tu mislim na HDZ-ove, a ne one minornee jadnike što su se priljubili uz SDP), e sad što je HDZ hteo da ove pregovore iskoristi i za promenu stvari u FBiH to je druga stvar i to je najviše kočilo ovaj dogovor.
Koliko je ovaj sporazum loš za nas ne govori to što je samo opozicija dreknula (PDP i DP), već i delovi pozicije. Tako je DNS izašao sa saopštenjem da je dogovor postignut na srpsku štetu, a čak i Dodikov Igor Radojčić, predsednik Narodne Skupštine R.Srpske, je rekao da su se stranke iz Federacije dogovorile preko naših leđa.
Jedino što me je koliko toliko utešilo je što je Dodik rekao večeras, da će se popis održati i da je obrisan član 48. (koji kaže da se rezultati novog popisa neće primenjivati već će ostati onaj iz 1991.) i izjašnjavaćemo se o nacionalnoj i verskoj pripadnosti (to je dobrovoljno, ko hoće može, ko neće ne mora, tako se radi i u EU) i neće biti samo BiH i opštine statističke jedinice, već će to biti i entiteti i kantoni. E sad samo daj Bože da je to istina, ako jeste onda su ga Turci u tom delu dogovora poduvali 300%.