banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2011, 21:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
BEOGRAD - Od osnivanja Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji 25. svibnja 1993. do danas Srbi su osuđeni na više od 900 godina zatvora, a svi ostali na nešto više od 200 godina, pišu beogradske Vesti online dodajući kako je za to vrijeme optužena ukupno 161 osoba, a 125 postupaka je okončano.

Suradnja Srbije s Tribunalom u Haagu intenzivirana je nakon 5. listopada 2000. i odlaska Miloševića, od kada je Srbija u Haag izručila 44 osobe, odgovorila na oko 3000 zahtjeva tužiteljstva, obrane okrivljenih i sudskih vijeća za dostavljanje dokumentacije, tvrdi ovaj portal.

Tribunal je oslobodio dvojicu Srba - Miroslava Radića, iz "vukovarske trojke", i Milana Milutinovića, najbližeg Miloševićeva suradnika, a nakon uhićenja Ratka Mladića, jedini preostali bjegunac s haaškog popisa je Goran Hadžić. Trenutačno su u tijeku postupci protiv ukupno 36 optuženih.

Od srpskih optuženika u Scheveningenu su umrli Milan Kovačević i Slobodan Milošević, a Slavko Dokmanović i Milan Babić počinili su samoubojstvo. Momir Talić je umro na privremenoj slobodi, a Miroslav Deronjić u zatvoru u Švedskoj na izdržavanju kazne.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Da ne otvaram novu temu pa evo ovde ionako će kad tad biti dio Albanije :D
Citiraj:
Makedonci ne vole kad ih zovemo BJRM
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije najavilo je da će reagovati kod Ministasrtva spoljnih poslova Srbije zbog toga što se u Srbiji u službenoj komunikaciji Makedonija naziva "BJRM - Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija", iako je Beograd tu zemlju priznao pod njenim ustavnim imenom - Republika Makedonija.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/143887/Makedonci-ne-vole-kad-ih-zovemo-BJRM
Koji smradovi ovi bugari i još imaju obraza da se bune :angry4:
Srbija je stvarno dno dna od države sami pišaju po sebi, čitav svijet ih zove bivša bla bla bla, a samo Srbija je to ispravila i nešto glume, a to što su usrani bugarski cigojneri priznali KiM nikom ništa :-? :angry4:
E stvarno me Srbija natjerala da mrzim Srbiju, pu govna ciganska!

Poslednji put menjao old fashion men dana 14 Jun 2011, 14:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2011, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Trebali su se Grcima javiti...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2011, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
:lol:
Kako je moj post dospio ovde, htio sam ga na temu "velika Albanija"

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2011, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.youtube.com/verify_age?next_ ... 1Oso%26ore

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Odgovor na 5. oktobar je 5. februar!!!

Uaaaaaaaaaaaaaa DOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uaaaaaaaaaaaaaa demokratski pederi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citiraj:
11 ГОДИНА ОД ПАДА МИЛОШЕВИЋА
Данас се навршава једанаест година од великих демонстрација у Београду којима је окончана владавина Слободана Милошевића.

Инфо
08:38 | 05/10/2011

Извор: Б92
Фото: ФОНЕТ

Послије вишедневних протеста и штрајкова широм Србије, централне демонстрације одржане су 5. октобра 2000. у Београду, гдје се на позив тадашње опозиционе Демократске опозиције Србије окупило више стотина хиљада људи.
ДОС је позвао на демонстрације због непризнавања резултата избора за предсједника СР Југославије. На изборима 24. септембра 2000. за предсједника СРЈ изабран је кандидат ДОС-а и лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница са 50,24 одсто гласова бирача, поразивши дотадашњег предсједника СРЈ Слободана Милошевића који је освојио 37,15 одсто.
Демонстрације у Београду 5. октобра биле су кулминација вишедневних протеста и штрајкова, организованих због одлуке Савезне изборне комисије према којој је требало да се одржи други круг избора за предсједника СРЈ.
Градови у унутрашњости Србије данима су били паралисани штрајковима. Један од најжешћих удараца режиму задали су радници Рударског базена "Колубара" који су истрајали у штрајку упркос свакодневним пријетњама режима.
Демонстранти су 5. октобра у Београд, на плато испред Савезне скупштине, стигли у колонама аутомобила, аутобуса и камиона дугачким десетине километара из читаве Србије, пробијајући булдожерима полицијске блокаде на путевима.
Већ у пријеподневним сатима полиција је употријебила сузавац како би спријечила демонстранте да уђу у зграду парламента, али безуспјешно. Зграда Савезне скупштине је демолирана и запаљена, као и зграда РТС-а у Таковској улици.
Полиција је убрзо престала да пружа отпор и махом се придружила народу.
Један од јунака протеста био је и Љубисав Ђокић, познатији као Багериста Џо, који је својим багером предводио напад демонстраната на зграду РТС-а. Багер је током демонстрација погођен са више метака.
У вечерњим сатима 5. октобра 2000. грађанима се са терасе Скупштине Београда обратио нови предсједник СРЈ Војислав Коштуница, а наредног дана, 6. октобра Милошевић је признао изборни пораз и честитао Коштуници.
У демонстрацијама је погинула Јасмина Јовановић из Милошевца код Велике Плане, која је пала под точкове камиона. Момчило Стакић из Крупња преминуо је од посљедица срчаног удара. Повријеђено је 65 људи.
Спомен обиљежје са ликом Јасмине Јовановић откривено је 5. октобра 2002. године у парку између улица Кнеза Милоша, Сарајевске и Мостарске петље, недалеко од мјеста гдје је погинула.
Слободан Милошевић је у априлу 2001. ухапшен због финансијских малверзација, а два мјесеца касније је изручен Хашком трибуналу гдје му је суђено за геноцид у Босни и Херцеговини, ратне злочине и злочине против човечности у Хрватској и на Косову.
Умро је 11. марта 2006. од инфаркта, у својој ћелији у притвору Хашког трибунала.
Од јула 2008. СПС, чији је Милосевић био неприкосновени лидер деценију, дио је владајуће коалиције у Србији. У Влади Мирка Цвјетковића СПС има три министарка мјеста, а њен предсједник Ивица Дачић је први потпредсједник и министар унутрашњих послова. Потпредсједница СПС-а Славица Ђукић-Дејановић је предсједница Скупштине Србије.
Такође, захваљујући СПС у марту 2004. формирана је мањинска влада премијера Војислава Коштунице.
С.В.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 07:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9kHyooriWjI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
5. oktobar se zavrsio onoga trenutka kada su zuti izgubili izbore.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ukoliko se još nekoliko godina na današnji dan budu pojavljivali naslovi poput Dan lažnih nada, Dvanaest godina razočarenja i slični ovaj dan će uskoro biti zauvjek označen kao onaj u kojem je urađeno nešto pogrešno.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2013, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nakon je.....a nema kajanja

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oWL2B5M58s4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2013, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Пети октобар, 13 година касније

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B5.html

A prije 13 godina...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2cn9ugmKz6U[/youtube]

...Srpski narod bi zadesila sudbina Kurda,sa perspektivom da budu istrjebljeni brže jer ih je manje od Kurda i jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor nego što je onaj na kome se Kurdi vec decenijama nalaze...

"Jedan od bitnijih zadataka marionetske vlasti u svakoj zemlji pa i u našoj ako bi je imali jeste gubljenje identiteta,zemlje kojima se komanduje spolja relativno se brzo rastaju sa svojom istorijom,sa svojom prošlošću,sa svojom tradicijom,sa svojim nacionalnim simbolima,sa svojim navikama,često i sa sopstevenim književnim jezikom.Nevidljiva na prvi pogled,ali veoma efikasna i nemilosrdna selekcija nacionalnog identiteta svela bi ga na nešto nacionalnih jela po neku pesmu i kolo imena nacionalnih heroja nadenuta prehrambenim proizvodima i kozmetičkim sredstvima.Jedna od zaista nesumljivih posledica zaposedanja teritorije neke zemlje od strane velikih sila u dvadesetom veku je poništavanje identiteta naroda koji u toj zemlji živi,iz iskustva drugih zemalja vidi se da je narod jedva u stanju da prati brzinu kojom počinje da upotrebljava tuđi jezik kao svoj,da se indetifikuje sa tuđim istorijskim ličnostima zaboravljajući svoje,da poznaje bolje književnost svog okupatora od svoje književnosti,da glorifikuje tuđu istoriju često se rugajući svojoj,da liči na druge umesto na sebe.Gubljenje nacionalnog identiteta je najveći poraz jedne nacije a to se ne moze izbeći u savremenom obliku kolonizacije,osim toga taj novi oblik kolonizacije isključuje već po svojoj prirodi svaki uslov za izražavanje mišljenja ispoljavanje volje a pogotovo isključuje mogućnost za stvaralaštvo bilo koje vrste.Neslobodne zemlje ukidaju pravo građana koji u njima zive da slobodno izraze svoje mišljenje jer bi se to mišljenje pre svega sukobilo sa neslobodom,otuda je tortura nad misljenjem najdosledniji i najneophodniji oblik torture u zemlji koja je izgubila slobodu,a o ispoljavanju volje razume se tek o tome nema ni govora..."

Dio govora pred 5 Oktobar...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2013, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da i ja dam svoj prilog godišnjici :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2013, 12:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Reci ti meni apokalipto koje su to zemlje koje su ostale bez identiteta? I odakle to da se ti pozivaš na slobodu izražavanja?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2013, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
_зока je napisao:
Reci ti meni apokalipto koje su to zemlje koje su ostale bez identiteta? I odakle to da se ti pozivaš na slobodu izražavanja?

Pa, nema covjek slobodu izrazavanja, da ode na RTS i kaze da mrzi pedere.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2013, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zorane, zaboravljaš da apokalipto samo mehanički kopira, bez da prosudi o tome...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2013, 17:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa čekaj,zar je apokalipto ustvari pokojni Milošević :oops:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2013, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Reci ti meni apokalipto koje su to zemlje koje su ostale bez identiteta??

Liberija,Afganistan,Japan to su neki ekstremniji slučajevi,sjećam se kada je onaj Asanž il kako se već zove objavio dokumente prema kojima su Ameri slali trubace na Guču čisto da vide kako reagujemo na Američku muziku i općenito na njihovo prisustvo na festivalu.Šta je cilj takvih nazovimo istraživanja...

_зока je napisao:
I odakle to da se ti pozivaš na slobodu izražavanja?

Kada sam ja to bio protiv iste ? :P

spijo je napisao:
Pa čekaj,zar je apokalipto ustvari pokojni Milošević :oops:

Ma jok,pitaj Đontru on je vidio da sam od krvi i mesa....

Poslednji put menjao apokalipto dana 07 Okt 2013, 16:19, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2013, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
apokalipto je napisao:
_зока je napisao:
Reci ti meni apokalipto koje su to zemlje koje su ostale bez identiteta?

Japan

Ovo je jedna od najvecih baljezgarija u istoriji interneta.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2013, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da drugacije objasnim nije "ostala" doduse ni jedna,oni su samo radikalno izmjenjeni pomocu stranog faktora nasilno u sva tri slucaja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]