banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2011, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ako jos veca sila od Turske ne pokazuje interes za nas ne vidim razloga za tursko mjesanje + sto je ona posljednja pozvana da drzi predavanje o demokratiji.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 21:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
To je samo dokaz ruske gluposti...dok ovi polako, ali sigurno stvaraju novo Otomansko carstvo oni se drže po strani. Eto ti interesa za tursko mješanje, kao što bi jedan od Taškovih stalkera rekao "nekome se moze neko ne moze meni se moze" ili tako nekako...Tuđe ne mješanje je samo dodatni razlog njihovog mješanja...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Turci mogu da pomognu oko pristupanja NATO, medjutim to ce ici na referendum i ja sam siguran da nece proci.

Rekordna proizvodnja bijelih muskih pamucnih gaca me ne impresionira.

A ako mu je stalo do Ferhadije neka je goni sebi u Tursku pa neka je sklapa.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Džontra je napisao:
To je samo dokaz ruske gluposti...dok ovi polako, ali sigurno stvaraju novo Otomansko carstvo oni se drže po strani. Eto ti interesa za tursko mješanje, kao što bi jedan od Taškovih stalkera rekao "nekome se moze neko ne moze meni se moze" ili tako nekako...Tuđe ne mješanje je samo dodatni razlog njihovog mješanja...

Од куда теби идеја да се они држе по страни? Највеће стране инвестиције у РС су руске. Турска је можда политички аквитнија али уколико РС покаже став могу да га шипују. Тадић у Србији пада а са њим и њихова сарадња са Србијом. Друго, Русија је сада заузета учвршћивањем позиције на Кавказу и у Централној Азији а за разлику од Турске нема благослов САД и ЕУ да треби Кавказце као што то ради турска скота са Курдима.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 06:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Turska zavisi od Evrope (pa i nas), dok Evropa moze bez njihove lose robe. I pored tog plusa za dosta Turaka je drazi svapski minus.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2011, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@Silvio Dante
Da, potpuno indentično...jedni pomažu tako što ostvaruju svoju dobit, dok drugi žele da ožive staru imperiju...
A dobar je i potez "nismo kod kuće, imamo posla na Kavkazu, ostavite poruku poslje ignala....bljiiip (to je ruski za biiip)".

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
@Silvio Dante
Da, potpuno indentično...jedni pomažu tako što ostvaruju svoju dobit, dok drugi žele da ožive staru imperiju...
A dobar je i potez "nismo kod kuće, imamo posla na Kavkazu, ostavite poruku poslje ignala....bljiiip (to je ruski za biiip)".

Да си имао мало интересовања да се распиташ и прочиташ неке ствари како о Русији, тако и о Турској онда би неке ствари и знао а не лупао као Максим по дивизији (тотално лаички).

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...imaju turci svoje egipatsko-tuniske brige...ovo im je bila ekskurzija gdesu se prisecali nekih vremena...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ahm, da zaboravio sam da imam posla s Silviom...genijem politike i ekonomije, stručnjakom svih sfera političkog života...A u stvari još jedan koji pati od iste bolesti kao i OFM

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Ahm, da zaboravio sam da imam posla s Silviom...genijem politike i ekonomije, stručnjakom svih sfera političkog života...A u stvari još jedan koji pati od iste bolesti kao i OFM

Шта ћеш... Не можемо сви да будемо генијалци. А боље да патим и од таквих болести, него, као неки, да патим од болести негативизма и жеље за подметањем ноге другима.

Али ко зна, ако се потрудиш можда се и излечиш.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Džontra je napisao:
S druge strane, da naglasim da ne želim reći da je Turska super-duper sila, nego u odnosu na Grčku koja propada, igra veliku ulogu u ovoj zemlji, svidjelo se to meni ili ne. Takođe gore navedena emisija veli da je dotična Turska jedan od najvećih, ako ne i najveći ulagač u BIH...Tako da su oni za BIH sila...bez obzira na filozofove gluposti koje redovno brblja...

Turska je neka "sila" zato sto ima puno stanovnika. Oko 10 puta vise nego BiH. Ali ako gledas standard u Turskoj po stanovniku priblizno je isti kao u Bih, ma koliko oni glamurozno prikazivali u ovim Turskim serijama kako je tamo super cinjenice su da je Turski standard po stanovniku priblizan kao i u Bih. O Grckoj da ne govorimo. Za poredjenje plata u Grckoj je oko 1500 eura, a u Bih i Turskoj prosjecno 350 E.
Slicno kao sto je i Kina "velika" sila jer ima puno ljudi. A kad gledas plata u Kini prosjecno jedva 100E. Slicno i Indija i da ne nabrajam dalje.
Sila se pokazuje kroz prosjek standarda po stanovniku i kako ljudi zive, a ne kroz razmnozavanje. A zna se da je u islamskim i Africkim zemljama razmnozavanje osnovni problem to je uzrok siromastva u tim zemljama. Evo pogledaj Kosovo. Razmnozavali su se najvise u bivsoj Yu, a nemaju hljeba jesti, a Slovenci najmanje i najrazvijeniji.
Tako da porediti Tursku da je bolja od Grcke je kao sto neki domaci politicari govore kako je RS jedna od najrazvijenijih zemalja u regionu sto nema veze sa realnoscu. Grcka cak ima veci standard od Slovenije, Portugala, Ceske, Poljske, Madjarske itd, samo sto su ljudi navikli zivjeti dobro pa sad kad im kresu bune se. A zivjeli su dobro na osnovu zaduzivanja. Tako cemo i mi proci ako ovako nastave da se zaduzuju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet mene ne dotiče ni Grčka ni Turska, reagovao sam na glupi filozofov komentar, te sam rekao da je u odnosu na Grčku ,Turska sila...što i dalje tvrdim...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Opet mene ne dotiče ni Grčka ni Turska, reagovao sam na glupi filozofov komentar, te sam rekao da je u odnosu na Grčku ,Turska sila...što i dalje tvrdim...

Pa kazem ti. Turska jeste "jaca" od Grcke na isti nacin na koji je Kina jaca od Njemacke. Zato sto ih ima vise pa je ukupan proizvod veci. Ali kad podijelis na broj stanovnika prosjecan Kinez manje puno dobije od prosjecnog Nijemca iako ukupno Kinezi proizvedu vise. Slicno kao i prosjecan Turcin od Grka. Znaci teoretski je mozda jaca, ali prakticno nije. Nadam se da shvatas :cat: Ali dobro to kao sto kazes nije ni bitno :cat:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Pozdrav politicarima. Dopusteno mi je da sa vama dijelim svoje misljenje na politickim temama.

Holandija i Danska imaju visok standard zivljenja. Trenutno su najvece centripetalne :D sile u Evropi, ali po standardu zivljenja.

Reci za Kinu da nije sila je najblaze receno smijesno. Grcka je za Tursku mala maca, ako izuzmemo OI i boga Zeusa. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa niko ne kaze da nije sila. Kina je teoretski prema ukupnom proizvodu blizu Amerike koja je najrazvijenija. i uskoro se ocekuje da pretekne Ameriku. Ali po ukupnom proizvodu. Medjutim kad se podijeli na toliki broj ljudi ne ostaje mnogo. Ali ako poredimo po snazi jeste. Iako, koliko znam jos nije svrstana u G8 (sedam najrazvijenijih zemalja svijeta plus Rusija). Cak i Italija spada u 8 najrazvijenijih a Kina nije ukljucena. Zna li neko zasto?

Slika

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Vjerovatno zato sto ih jos uvijek ne smatraju toliko jakim. Smatraju, ali im to ne zele dati javno do znanja. Da se ne osile, vjerovatno. :)
Boje se njih pa ih drze na distanci.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 17:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne mjeri se sila po tome koliko može dati svojim državljanima,nego koliko se njena riječ pika u spoljnoj politici....Po jelly-jevoj logici najveća svjetska sila je Luksemburg...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ne mjeri se sila po tome koliko može dati svojim državljanima,nego koliko se njena riječ pika u spoljnoj politici....Po jelly-jevoj logici najveća svjetska sila je Luksemburg...

Ne mislim bas bukvalno. Mislim da bi bila sila da mora imati balans, znaci da je jaka i u politici, i vojno, i ekonomski. Ako jedno od ovih stvari fali onda nije sila. Luksemburg ispunjava samo jednu stvar, dakle ne moze biti sila. Iz istog razloga je vjerovatno i Kina, samo sto kina ima drugu stvar sto joj nedostaje, a Luksemburg drugu. Znaci, da bi bila sila mora biti jaka na svim poljima. Slicno kao sto odlican student ne moze imati samo jednu ili dvije desetke a da ostalo ima sestice. Da bi bio odlican, mora imati vecinu odlicnih ocjena. Tako i ovo, zemlja da bi bila sila mora biti jaka na vecini znacajnih polja.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 04 Feb 2011, 17:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 17:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa ni Amerika nema balans...ako ga je nekada i imala,sada ga nema.Vidiš da izazivaju ratove samo da bi održali posrnulu privredu..

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Pa ni Amerika nema balans...ako ga je nekada i imala,sada ga nema.Vidiš da izazivaju ratove samo da bi održali posrnulu privredu..

Pa mnogi predvidjaju da ce Kina preteci Ameriku i postati vodeca svjetska sila ako ovako nastavi. Iako je trenutno balansiranija od Kine, sve se vise izjednacavaju, pa postoji velika sansa da je Kina pretekne.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 04 Feb 2011, 17:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]