banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 09:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2009, 19:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta ti tu nije jasno?Ili trebam u svakom postu da istaknem da sam Srbin?Možda se tako postaje veći Srbin?Ako ću tako da postanem kao ti,zadovoljiću se time da budem mali,mali,mali Srbin.Nemam ja potrebe da dokazujem svoje srpstvo na forumu ljudima koji misle da su oni mjera za sve.To se dokazuje na drugim mjestima i u stvarnom životu.ZATO SKINI MI SE!!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Nema potrebe da se dokazuješ, kada si to već dokazao. Daleko bilo tvoje srpstvo od moga.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
filozof sa vrbasa je napisao:
vidim da je SOŠALBAG po istoj stvari pritisnuo EiLeen, pa se i ona pravdala šupljom pričom.

Sta on ili ti ima da pritisce bilo koga, kakav je on autoritet a ti jos manje da nekoga "pritisce" u vezi necije nacionalnosti. I nisam primjetio da se nesto branila nego mu je dobro i odgovorila. Sizofreni ste stvarno. I popili tu tabletu SDS-a o eliminaciji svega sto nosi prefiks Bosna. Ko kad je Tudjman promijenio Dinamo u Croatia.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
_zoka je napisao:
Znači ja ne mogu biti Srbin i Bosanac?Neko iz Šumadije ne može biti Srbin i Šumadinac?

не може нико теби да говори шта можеш бити , а шта не... (ваљда :D )
само из моје тачке гледишта, нико ко се сматра Србином не може (не би требало) да сматра БиХ (државу, не географски појам), својом....

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Xander Cage je napisao:
_zoka je napisao:
Znači ja ne mogu biti Srbin i Bosanac?Neko iz Šumadije ne može biti Srbin i Šumadinac?

само из моје тачке гледишта, нико ко се сматра Србином не може (не би требало) да сматра БиХ (државу, не географски појам), својом....

Naravno mislim da je ni jedan Srbin ne smatra svojom drzavom BiH

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
vidim da je SOŠALBAG po istoj stvari pritisnuo EiLeen, pa se i ona pravdala šupljom pričom.

Sta on ili ti ima da pritisce bilo koga, kakav je on autoritet a ti jos manje da nekoga "pritisce" u vezi necije nacionalnosti. I nisam primjetio da se nesto branila nego mu je dobro i odgovorila. Sizofreni ste stvarno. I popili tu tabletu SDS-a o eliminaciji svega sto nosi prefiks Bosna. Ko kad je Tudjman promijenio Dinamo u Croatia.

SDS je izbacio samo ono što je KPJ lažno nametala srpskom narodu i meni je neshvatljivo da i poslije 17 godina ima likova koji žive u takvim iluzijama.

Prelivode ne mogu organski da podnesem niti će ikada u meni naći podršku.

A svakome ostavljam na izbor da bude šta hoće.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 07:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Xander Cage je napisao:
_zoka je napisao:

To tvoje misljenje je za mene iracionalno. Ja se smatram Srbinom i BiH je moja drzava sve dok postoji Republika Srpska. Ako smo nesto potpisali i prihvatili u Dejtonu red je da se toga i pridrzavamo. Ne moze malo ovako malo onako! To isto vazi i za one iz Federacije.
Druga stvar su moje pozitivne emocije prema Srbiji i to sto ja, recimo, pratim i navijam za reprezentaciju Srbije u svim sportovima.

Neki ovdje ne mogu shvatiti da Srbi u BiH imaju sansu da budu odlucujuci faktor po mnogim pitanjima i da se nijedna krupna odluka ne moze donijeti bez nasih politickih predstavnika.
"Jedini" problem je sto politicari iz RS-a imaju umjesto mozga kriminal u glavama, jer da imamo barem nekog cistog komsije bi mogli samo da nam pljunu pod prozor. Dodo je imao tu sansu ali je nastavio putem svojih prethodnika.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
To tvoje misljenje je za mene iracionalno. Ja se smatram Srbinom i BiH je moja drzava sve dok postoji Republika Srpska. Ako smo nesto potpisali i prihvatili u Dejtonu red je da se toga i pridrzavamo. Ne moze malo ovako malo onako! To isto vazi i za one iz Federacije.
Druga stvar su moje pozitivne emocije prema Srbiji i to sto ja, recimo, pratim i navijam za reprezentaciju Srbije u svim sportovima.

Ово ти је другар јако контрадикторно. БиХ је твоја држава али ти навијаш за Србију...
Неће да може. Кад ти је БиХ држава што не навијаш за исту у свим спортовима?
Можда зато што ти не да срце или можда зато што би добио шут-карту са истока?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

"Hoce da moze"! Neces mi ti odredjivati sta moze a sta ne moze! Znam ja tvoju sortu. "Jaki" ste na rijecima al' kada zagusti bjezite prvi. Takvih je u ratu bilo za izvoz.

To sto ne mozes da razumijes sta sam napisao je tvoj veliki problem i zbog takvog nerazumijevanja mi smo i najebali u ovih zadnjih 20 godina.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
"Hoce da moze"! Neces mi ti odredjivati sta moze a sta ne moze! Znam ja tvoju sortu. "Jaki" ste na rijecima al' kada zagusti bjezite prvi. Takvih je u ratu bilo za izvoz.

To sto ne mozes da razumijes sta sam napisao je tvoj veliki problem i zbog takvog nerazumijevanja mi smo i najebali u ovih zadnjih 20 godina.

А нисам знао да се знамо...
Сад да ли сам ја јак на речима не знам али иза мене стоје бар нека дела а нисам никуда ни бежао.
Ниси ми одговорио на питање зашто не навијаш за БиХ?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 17:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
vb87 je napisao:

А нисам знао да се знамо...
Сад да ли сам ја јак на речима не знам али иза мене стоје бар нека дела а нисам никуда ни бежао.
Ниси ми одговорио на питање зашто не навијаш за БиХ?

Pa nisam ni napisao da se znamo. Odakle si to zakljucio?

To sto iza tebe stoji mene uopste ne zanima, na ovom forumu me zanima ono sto neko napise.
To sto ti, kako kazes, nisi bjezao takodje me ne zanima. Ono sto sam napisao odnosilo se na poprilican broj ljudi koji se busa u prsa i laprda o patriotizmu a kada zatreba nema ih nigdje.

Ne navijam za BiH zato sto su na drugoj strani bili oni koji su cinili zlo nasem narodu. Ja sa takvima ne zelim da imam bilo sta zajednicko(ovo se odnosi narocito na emocije) osim onoga na sta su nasi politicki predstavnici pristali svojim potpisima! A potpisali su okvir u kom zivimo i u kom ce Srbi zivjeti u narednom periodu a to je da zivimo u drzavi BiH u dijelu koji se zove Republika Srpska. I to je to, raznorazne mastarije me ne zanimaju.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E to je ono o čemu ja pričam a što mnogi pogrešno shvataju, država BiH i njene institucije su servis građana i to je dogovoreno dejtonskim sporazumom. Tako ja BiH doživljavam.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Da li čovek iz Banjaluke treba da odlučuje kako ću ja da živim? Hajde onda i mi da imamo tri poslanika u Banjaluci i da mi odlučujemo o životu tamo... Đorđe Vuković, Cesid

Citiraj:
Sve partije u Srbiji protiv predloga premijera Milorada Dodika da Srbi iz RS biraju poslanike koji će ih predstavljati u Skupštini Srbije

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=71550&sectionId=37

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović smatra da je Dodikova izjava „čist marketinški potez".
- Ne može se reći da ne bi bilo dobro da RS ima poslanike u Skupštini, ali ne može se raditi nešto što nije u skladu sa Ustavom. Zato je netačno je da je na parlamentu Srbije konačna odluka o njegovom predlogu. Ako već treba nešto da se desi, onda je to ujedinjenje RS i Srbije - navodi Todorović.

Još bolji prijedlog. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Гласати једино у случају ако ће се бирати директно посланици из РС који ће опет заступати конкретно наше интересе.
Али опет ми је то много нереално, они јадници из конзулата још јавно кажу да су за две године издали свега десетак пасоша од 15 хиљада захтјева... :roll: мислим, шта рећи ...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Citiraj:
Da li čovek iz Banjaluke treba da odlučuje kako ću ja da živim? Hajde onda i mi da imamo tri poslanika u Banjaluci i da mi odlučujemo o životu tamo... Đorđe Vuković, Cesid

Citiraj:
Sve partije u Srbiji protiv predloga premijera Milorada Dodika da Srbi iz RS biraju poslanike koji će ih predstavljati u Skupštini Srbije

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=71550&sectionId=37

Није тачно да су све. Ево нпр. СРС и СНС су за али као што сви кажу а то сам и ја рекао није уставно и правно изводљиво изузев да се узме држављанство. Значи треба радити на томе да се убрза процес добијања држављанства.
Али Ивањи је објаснио колико је уствари глуп

Citiraj:
Nama je stalo da imamo izuzetne odnose sa Srbima iz RS, ali da bi učestvovali u političkom životu Srbije, moraju da žive na teritoriji Srbije. Isti stav imamo i kad su u pitanju Srbi koji žive u dijaspori. Tu nema pregovora! - isključiv je Ivanji

Јел зна неко овог господина да му јави да је ментално ретардиран?
Да би учестовали у политичком животу Србије (пасивно као бирачи или активно као номиновани) морате да имате држављанство! А можете да живите и на Папуа Новој Гвинеји или негде другде то није никакав услов.
Жалосно је ко све у Србији држи позиције.
Значи, треба радити на специјалним везама и уговорима који би омогућили добијање држављанства у што краћем периоду.
Додик мало маркетинг прави али боље би било да ради на овом горе шта сам већ написао.

Друго ствар: Као то не би било уреду гледано са политичке стране да Срби из РС (или негде другде) одређују политички живот у Србији. Па нама Србија одређује политички живот. РС је најуже везана за Србију и Србија је гарант "Дејтонског споразума". Па кад би се случајно десило (фигуративно) да нпр. странка типа ЛДП дође на власт у Србији ми би били у јако незгодној позицији јер би нас тај шљам пустио "низ воду".
Значи грађани Србије на сваким изборима одлучују и о нама.

Значи, држављанство само и нема више никакве правне и уставне препреке за гласање на изборима у Србији.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović smatra da je Dodikova izjava „čist marketinški potez".
- Ne može se reći da ne bi bilo dobro da RS ima poslanike u Skupštini, ali ne može se raditi nešto što nije u skladu sa Ustavom. Zato je netačno je da je na parlamentu Srbije konačna odluka o njegovom predlogu. Ako već treba nešto da se desi, onda je to ujedinjenje RS i Srbije - navodi Todorović.

Još bolji prijedlog. :)

Sta se ceka tolike godine,,,lanjski snijeg ili labudovo jezero :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čekamo da se stvore uslovi, a dotle se radi na rastakanju ove frankenštajn države.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Čekamo da se stvore uslovi, a dotle se radi na rastakanju ove frankenštajn države.

Samo naprijed,ako imamo nesto onda je to vrijeme.A ova drzava sarajlija postoji jako dugo,,pa eto mozda za nekih 800god i docekamo lanjski snijeg :D :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ova država postoji od 1992. , a vi od 1993. , kakvih 800 godina ti spominješ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]