DELLBOY je napisao:
Citiraj:
Da li čovek iz Banjaluke treba da odlučuje kako ću ja da živim? Hajde onda i mi da imamo tri poslanika u Banjaluci i da mi odlučujemo o životu tamo... Đorđe Vuković, Cesid
Citiraj:
Sve partije u Srbiji protiv predloga premijera Milorada Dodika da Srbi iz RS biraju poslanike koji će ih predstavljati u Skupštini Srbije
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=71550§ionId=37Није тачно да су све. Ево нпр. СРС и СНС су за али као што сви кажу а то сам и ја рекао није уставно и правно изводљиво изузев да се узме држављанство. Значи треба радити на томе да се убрза процес добијања држављанства.
Али Ивањи је објаснио колико је уствари глуп
Citiraj:
Nama je stalo da imamo izuzetne odnose sa Srbima iz RS, ali da bi učestvovali u političkom životu Srbije, moraju da žive na teritoriji Srbije. Isti stav imamo i kad su u pitanju Srbi koji žive u dijaspori. Tu nema pregovora! - isključiv je Ivanji
Јел зна неко овог господина да му јави да је ментално ретардиран?
Да би учестовали у политичком животу Србије (пасивно као бирачи или активно као номиновани) морате да имате држављанство! А можете да живите и на Папуа Новој Гвинеји или негде другде то није никакав услов.
Жалосно је ко све у Србији држи позиције.
Значи, треба радити на специјалним везама и уговорима који би омогућили добијање држављанства у што краћем периоду.
Додик мало маркетинг прави али боље би било да ради на овом горе шта сам већ написао.
Друго ствар: Као то не би било уреду гледано са политичке стране да Срби из РС (или негде другде) одређују политички живот у Србији. Па нама Србија одређује политички живот. РС је најуже везана за Србију и Србија је гарант "Дејтонског споразума". Па кад би се случајно десило (фигуративно) да нпр. странка типа ЛДП дође на власт у Србији ми би били у јако незгодној позицији јер би нас тај шљам пустио "низ воду".
Значи грађани Србије на сваким изборима одлучују и о нама.
Значи, држављанство само и нема више никакве правне и уставне препреке за гласање на изборима у Србији.