banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 08:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2009, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
vulgaris maximus je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
momak, tema je bosna i muslimani jesu jedva docekali da napadnu jna, ugledali su se na hrvatsko iskustvo i znajuci koliko je licemjerna medjunarodna zajednica krenuli po nezavisnost PO SVAKU CIJENU. a kada vec spominjes croatiu, recimo da potrazis nekidasnju izjavu josipa boljkovca o pocetku rata i tudjmanovim i seksovim i glavasevim planovima koja je u stvari samo jos jedan u nizu od nebrojenih i nepobitnih dokaza koji ce istoriju ovde nakon odredjenog protoka vremena pravilno ispisati, svidjalo se to njima,vama, nama ili ne. i da, koja slucajnost, mjesecima prije pocetka rata u cro otpusteno je vise od 70% srba sa svojih radnih mjesta, gdje god je pobjedio hdz ljudi su zvani usred noci i prijeceno im je, preko noci su u saboru jedan konstitutivni narod pretvorili u nacionalnu manjinu, da bi nedugo zatim procenat od 22-25% sveli na manje od 5%. jeli mozda nesto netacno od ovog sto sam naveo?

Vjerujem da je tacno to sto si rekao o otpustanju Srba sa radnih mjesta u Hrvatskoj i ne mogu da osporim izjavu Josipa Boljkovca. Nadam se isto kao i ti da ce vrijeme pokazati svoje.

i ja, i jos da ne zaboravimo, radi se o uzrocima rata, osnovnim, koje niko ne moze poreci. a srbi ispocetka nisu bili ni svjesni sta im se sprema u cro, petina ih se izjasnjavalo kao jugosloveni.....medjutim, jasenovac nije bio tako daleko da bi se stvari prepustile skroz stihiji i u cro a i u bosni. nazalost, pravili smo sranja, kao i drugi, i imali opravdanja- kao i drugi. i to sve stoji. ali trg u banjaluci nije trg radovana karadzica kao sto je trg u zenici, sarajevu, tuzli itd..trg alije izetbegovica.
kako se koji bosnjak zakaci na ovaj forum i ove teme konstantno se igramo gluvih telefona. jedino saffle ima razuman pristup govnetu od onog sto se zbilo ovde

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 20:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
_zoka je napisao:
Što se tiče BL,osim ako nisi istjeran iz iste,nikako ne možeš biti bliži situaciji od mene.........

Dobro momak jel tebi treba crtati? Sta mislis da je ovo? Natjecanje?

@manitu
Ako mislis da je saffle razuman onda pricaj sa njim. Ne tjeram te ja da se kacis sa mnom niti je ovo prvi put da se moje misljenje kosi sa tipovima na ovom podforumu.
Sto se tice imenovanja trgova, valjda ce jednog dana doci sve na svoje jednako kao i imena gradova, naselja i ulica. Zato jesi u pravu oko gluvih telefona. No mozda ce ti saffle reci nesto drugo prijaznije za tvoje uho. To je njegova stvar.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Što se tiče BL,osim ako nisi istjeran iz iste,nikako ne možeš biti bliži situaciji od mene.........

@manitu
Ako mislis da je saffle razuman onda pricaj sa njim. Ne tjeram te ja da se kacis sa mnom niti je ovo prvi put da se moje misljenje kosi sa tipovima na ovom podforumu.
Sto se tice imenovanja trgova, valjda ce jednog dana doci sve na svoje jednako kao i imena gradova, naselja i ulica. Zato jesi u pravu oko gluvih telefona. No mozda ce ti saffle reci nesto drugo prijaznije za tvoje uho. To je njegova stvar.

nemam ja problema sa tvojim, niti sa bilo cijim misljenjem ovde. razuman pristup znachi OBJEKTIVNO sagledavanje cinjenica i uzroka nekih dogadjaja
taj dan ti i ja najvejerovatnije necemo doziviti, ja sam OBJEKTIVAN.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
_zoka je napisao:

@manitu

nemam ja problema sa tvojim, niti sa bilo cijim misljenjem ovde. razuman pristup znachi OBJEKTIVNO sagledavanje cinjenica i uzroka nekih dogadjaja
taj dan ti i ja najvejerovatnije necemo doziviti, ja sam OBJEKTIVAN.

Dobro. OBJEKTIVAN si.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

naravno, to podrazumjeva da sam na sve politicke i istorijske teme ovde pisao OBJEKTIVNO, za razliku od onih koji sanjaju bih iz devedesete, vide samo srbe kao krivce, relativiziraju itd.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Eh,da,malo sam bio zauzet,zivot,folovi-golovi,pa sam samo ovlas citao ,ali nikako da sjednem...nego vidim da me se spominje,a ja o temi ni slova jos....

Tema su desavanja u Dobrovoljackoj,ocito slucaj za sudstvo,nazalost zapusteno od strane domaceg,pa ovako ruzno i naravno politicki ofarbano,podize se tuzba u Srbiji. Hvala bogu,ovdje se to odmah podje gledati crno-bijelo,izvlace se i druge "istine" i ode tema do beskraja u k.. Po meni je aktere,koje sad tuze u Srbiji trebalo procesuirati ovdje,ako treba godinama,fakat je da su ljudi zarobljavani,ranjavani ,pa muceni i ubijeni i to je naravno ratni zlocin,sve da su bili Kinezi. Na stranu tvrdnje o legalnosti JNA ili TO,ko je prvi zapucao,ko se bolje spremao za rat i sl. Takodje je nebitno je li to bila mlada ili stara vojska,ako su imali oruzje i pucali,rat je i ko god pogine s puskom u ruci,ne treba ga izjednacavati s zarobljenim. Imao sam prijatelja,koji su bili u JNA,od Slovenije,Hrvatske,a i u BiH,dok se nije zakuhalo,mlada vojska,zeznuto im je bilo,ali da su se kretali bez oruzja,nisu,tako da potenciranja nekih da su bili goloruki,manje-vise vezanih ruku je budalestina. Imali su uvijek izbora da bace pusku,ruke u vis i to je to,a ako pucas,ne pita niko jesi mladi ili stari.
Ovdje se ocito radilo o sudaru prefriganih i arogantnih generala s jedne strane(preko ledja regruta) i neorganizovane ,navrat-nanos sklepane TO koju su nazalost(u ovom slucaju) predvodili kriminalci i olos,vec ogrezao i bez skrupula i milosti.

Moje vidjenje svih zlocina u proteklom ratu je da ih sve treba procesuirati,a Bosnjaci su ti koji treba da zbog svojih zrtava kazne zlocince u svojim redovima. U Sarajevu jeste najvise Bosnjaka stradalo,ali odnosom da se zbog toga zataskavaju zlocini nad nemuslimanima,baca se ljaga na sve heroje,postene ljude koji su cista srca branili sebe i svoj grad. Ovakav odnos prema ovim zrtvama samo daje prostora raznim muljatorima i falsifikatorima da pricaju o 1000 logora za Srbe,trpanju Srba iz ArBiH na spiskove ubijenih i sl.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 00:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
1. Za ratne zlocine nad nesrpskim stanovnistvom treba da se odgovara u Hagu, a za zlocine nad srpskim stanovnistvom treba da se odgovara u BiH. Prilicno realno, zar ne?

2. U Sarajevu je najvise stradalo Bosnjaka. Ta izjava ti je identicna sa tvrdnjom da je najveci procenat smrtnosti prirodnim putem medju penzionerskom populacijom.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 01:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
S druge strane ne bi bilo ništa pravdenije nego da Sud BiH procesuira ljude poput Ganića, Silajdžića i ostale. Taj isti sud države u čije su ime ubijali nedužne Srbe i Hrvate.

A ako će sudu BiH biti dovoljna izjava Ganića da su ubijani Srbi u cilju nezavisnosti i suverenosti BiH, *ebem onda takav sud i državu BiH. A Bošnjacima u tom slučaju poručujem da se pripreme za 2041.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 07:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Ne vidim razlog da se ovdje pjeni toliko. SVAKI ZLOCINAC BI TREBAO DA ODGOVARA ZA ZLOCIN KOJI JE POCINIO!!!
Cinjenica je da su Srbi pocinili najvise zlocina u ovom ratu ali isto tako je cinjenica da je poprilican broj funkcionera i direktnih izvrsilaca procesuiran ili se protiv njih sprovode istrazne radnje. Zatim, "fakat" je da je procesuiran uzasno mali broj Bosnjaka za zlocine koje su isti pocinili i da neki idioti u SA blokiraju pokretanje postupaka. To ce se morati promijeniti.
Isto tako je cinjenica da ovdje nece biti suzivota dok mozemo vidjeti reakcije koje lice na ovo:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=60358

Ovakvo bjesnilo su Srbi pokazivali poslije rata kada su pocela hapsenja osumnjicenih Srba, Bosnjaci su jos u primitivnom dobu sto se toga tice. Nadam se da ce se Ganic, Kljujic i ostala bagra uhapsiti sto prije. Normalan covjek ih ne moze braniti i svakom koji pokusava da ih opravda na.ebem se familije!

P.S. Onima koji su ucestvovali u diskusiji na SA forumu, a odnosi sa na temu za koju sam ostavio link, takodje se na.ebem familije. Znam da neki od njih citaju ovaj forum. Jos jednom- na.ebem vam se familije! :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
MuskoBre je napisao:
1. Za ratne zlocine nad nesrpskim stanovnistvom treba da se odgovara u Hagu, a za zlocine nad srpskim stanovnistvom treba da se odgovara u BiH. Prilicno realno, zar ne?

2. U Sarajevu je najvise stradalo Bosnjaka. Ta izjava ti je identicna sa tvrdnjom da je najveci procenat smrtnosti prirodnim putem medju penzionerskom populacijom.

U Hagu,ili na Marsu,bitno je da se zlocinci osude. Ako ovim ciljas na Orica i sl,takodje smatram da je trebao biti osudjen. Sto ti se tice ovog pod 2,cini mi se da imas slicnu koncepciju razmisljanja ko Dodik,kad je ono bio na deranju na HTV.Znamo kako je prosao. Ako cemo po srazmjernosti,kolicinama ,tvojom logikom,onda je BiH,zaista,po broju ubijenih Bosnjaka imala brojcane predispozicije da bude islamska drzava,a Srbi su tu tek bili minoritet,u nesto vecem broju nego u Hrvatskoj :roll:

Nego,odosmo od teme ovako

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da će Bošnjaci proći kroz period osvješćenja i prihvaćanja da im je politički vrh bio umješan u najgnusnije zločine, a ne kako vole da kažu da su to bili izolovani incidenti.

Meni jedino što smeta je to kada Srbija otvori neki slučaj o ratnom zločinu odmah se alarmira Sud BiH koji se počne raspitivati za taj slučaj. A ti predemti su kupili prašinu u Hagu više od 10 godina. Ja neću izjednačavati broj žrtava, jer je to faktičko stanje , ali tražim isti tretman i istu količinu pravde.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 13:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Ne vidim razlog da se ovdje pjeni toliko. SVAKI ZLOCINAC BI TREBAO DA ODGOVARA ZA ZLOCIN KOJI JE POCINIO!!!
Cinjenica je da su Srbi pocinili najvise zlocina u ovom ratu ali isto tako je cinjenica da je poprilican broj funkcionera i direktnih izvrsilaca procesuiran ili se protiv njih sprovode istrazne radnje. Zatim, "fakat" je da je procesuiran uzasno mali broj Bosnjaka za zlocine koje su isti pocinili i da neki idioti u SA blokiraju pokretanje postupaka. To ce se morati promijeniti.
Isto tako je cinjenica da ovdje nece biti suzivota dok mozemo vidjeti reakcije koje lice na ovo:

Ovakvo bjesnilo su Srbi pokazivali poslije rata kada su pocela hapsenja osumnjicenih Srba, Bosnjaci su jos u primitivnom dobu sto se toga tice. Nadam se da ce se Ganic, Kljujic i ostala bagra uhapsiti sto prije. Normalan covjek ih ne moze braniti i svakom koji pokusava da ih opravda na.ebem se familije!

P.S. Onima koji su ucestvovali u diskusiji na SA forumu, a odnosi sa na temu za koju sam ostavio link, takodje se na.ebem familije. Znam da neki od njih citaju ovaj forum. Jos jednom- na.ebem vam se familije! :D

Zasto uopste mislis da je iko zavirio u tu temu od ljudi sto su javljali ovde? Zasto je uopste potrebno takvo psovanje?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je sasvim prirodna reakcija na onako prirodno razmišljanje Federalaca.

Budimo prirodni.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 19:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
vb87 je napisao:

Zasto uopste mislis da je iko zavirio u tu temu od ljudi sto su javljali ovde? Zasto je uopste potrebno takvo psovanje?

Ne razumijem tvoje pitanje. Moje psovanje je namijenjeno onim idiotima sa sarajevskog foruma koji su na podignute optuznice reagovali kako su reagovali. Postavio sam link na kojem se moze vidjeti bjesnilo tih idiota i "odbrana" Ganica i ostalih. Takvi idioti zasluzuju da im socno opsujem! Sta ti nije jasno?

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
vb87 je napisao:
vb87 je napisao:

Ne razumijem tvoje pitanje. Moje psovanje je namijenjeno onim idiotima sa sarajevskog foruma koji su na podignute optuznice reagovali kako su reagovali. Postavio sam link na kojem se moze vidjeti bjesnilo tih idiota i "odbrana" Ganica i ostalih. Takvi idioti zasluzuju da im socno opsujem! Sta ti nije jasno?

Па како не капираш. Увредио си човека и то објективног и јааако зајебаног. :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 01:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Slabo provociras ruralna ekstravaganzo... Sjedi jedan :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slabo provociras ruralna ekstravaganzo... Sjedi jedan :lol:

Ја не провоцирам ја констатујем.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... bijom.html :lol:

Vidi ovaj komad budale.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Kad veće neće naše ''nezavisno'' tužilaštvo ima ko hoće

Ako je vjerovati Avazu...

Citiraj:
Nakon što je srbijanskog tužiteljstvo raspisalo potjernice za 19 bh. građana, među kojima su Ejup Ganić i Stjepan Kljujić, članovi ratnog Predsjedništva BiH, te i neki od najviših bošnjačkih vojnih službenika, na temelju dokumentacije o navodnim ratnim zločinima za koje su odgovorni Silajdžić, kao ratni premijer RBiH, te dvojica generala, provode se istražne radnje o njihovoj ulozi tijekom 1992-1995. godine.

"Avazov" izvor blizak srbijanskom tužiteljstvu kaže da bi se među osumnjičenima zasigurno našao i prvi predsjednik RBiH Alija Izetbegović. No, dodaje, da ih je u istrazi prekinula njegova smrt.

Čak i poslije onoliko dostavljenih dokaza naše (BIH) ''nezavisno'' tužilaštvo kaže:
Citiraj:
Kada je riječ o generalima Mahmuljinu i Dudakoviću, Tužiteljstvo BiH provodi istražne radnje, no kako kažu Avazovi izvori iz ove institucije, za sada nema dokaza koji bi ih teretili za zločine.

Ali za nekog su dovoljni samo snimci u kojoj Dudaković pominje da sve treba pobiti
Citiraj:
o kraja ove godine, na odstrelu službenog Beograda i tamošnjeg Tužiteljstva za ratne zločine, prema informacijama "Dnevnog avaza", mogli bi se naći i član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, te ratni zapovijednici Trećeg i Petog korpusa Armije RBiH, generali Sakib Mahmuljin i Atif Dudaković.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=127185

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]