Eh,da,malo sam bio zauzet,zivot,folovi-golovi,pa sam samo ovlas citao ,ali nikako da sjednem...nego vidim da me se spominje,a ja o temi ni slova jos....
Tema su desavanja u Dobrovoljackoj,ocito slucaj za sudstvo,nazalost zapusteno od strane domaceg,pa ovako ruzno i naravno politicki ofarbano,podize se tuzba u Srbiji. Hvala bogu,ovdje se to odmah podje gledati crno-bijelo,izvlace se i druge "istine" i ode tema do beskraja u k.. Po meni je aktere,koje sad tuze u Srbiji trebalo procesuirati ovdje,ako treba godinama,fakat je da su ljudi zarobljavani,ranjavani ,pa muceni i ubijeni i to je naravno ratni zlocin,sve da su bili Kinezi. Na stranu tvrdnje o legalnosti JNA ili TO,ko je prvi zapucao,ko se bolje spremao za rat i sl. Takodje je nebitno je li to bila mlada ili stara vojska,ako su imali oruzje i pucali,rat je i ko god pogine s puskom u ruci,ne treba ga izjednacavati s zarobljenim. Imao sam prijatelja,koji su bili u JNA,od Slovenije,Hrvatske,a i u BiH,dok se nije zakuhalo,mlada vojska,zeznuto im je bilo,ali da su se kretali bez oruzja,nisu,tako da potenciranja nekih da su bili goloruki,manje-vise vezanih ruku je budalestina. Imali su uvijek izbora da bace pusku,ruke u vis i to je to,a ako pucas,ne pita niko jesi mladi ili stari. Ovdje se ocito radilo o sudaru prefriganih i arogantnih generala s jedne strane(preko ledja regruta) i neorganizovane ,navrat-nanos sklepane TO koju su nazalost(u ovom slucaju) predvodili kriminalci i olos,vec ogrezao i bez skrupula i milosti.
Moje vidjenje svih zlocina u proteklom ratu je da ih sve treba procesuirati,a Bosnjaci su ti koji treba da zbog svojih zrtava kazne zlocince u svojim redovima. U Sarajevu jeste najvise Bosnjaka stradalo,ali odnosom da se zbog toga zataskavaju zlocini nad nemuslimanima,baca se ljaga na sve heroje,postene ljude koji su cista srca branili sebe i svoj grad. Ovakav odnos prema ovim zrtvama samo daje prostora raznim muljatorima i falsifikatorima da pricaju o 1000 logora za Srbe,trpanju Srba iz ArBiH na spiskove ubijenih i sl.
_________________ Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...
|