banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Feb 2008, 08:38 
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Kolega, zajebancija je jedna stvar...
ali ne uplici u nju ljude koji su mrtvi i koji su posteno odradili svoje da i ja i ti ne budemo "Hans i Sulc"...
Nije red...
Valjda ima malo covjeka i u tebi pa se pokusaj od toga suzdrzati...
I kakav si ti to uopste covjek kada te ja ovakav - "fundamentalista" - trebam opominjati oko ovakvih stvari...
I p.s. ja i dan danas volim nasu Jugoslaviju i osjecam se vise kao Jugosloven vec kao ista drugo... ko je na nju pljunuo i zasto ce buducnost pokazati... kad je vec istorija omakla...

e pa, ako u njemu ima malo covjeka, u meni nema nimalo za te koji su se borili da budemo braca, i
da ne budemo 'hans i sulc', i zbog cijeg zajeba je platila citava jedna generacija 50 godina
poslije, i ciji nas je zajeb unazadio 100 godina. klali smo se svi medjusobno od 1939 do 1945, pa onda smo
to fino zaboravili, ko da se radi o partiji klikera, i pobratimili se i stvorili nakazu od drzave za koju
je bilo pitanje vremena kad ce da eksplodira sa veeelikim praskom. serem se na njih koji su se
borili za tu jugoslaviju, ko da su imali pilece mozgove...
i izborili su se za to da neki jedva cekaju da mjenjaju svoja prezimena (mjenjajuci ic na kraju u ich),
da neki drugi kume evropu da budu 'hansovi i sulcovi', da se most u sarajevu vise ne zove
principov most, nego most franca ferdinanda...

i, posto volis stihove, evo nekoliko malo primitivnijih

stari, sad se vidi, sad se vracaaaaa
s kim ste htjeli da budete bracaaaaa
zajebo vas tito i partija cijela
sloboda ocigledno nije umjela da pjeva

Vidis ovo sto imamo danas je primitivizam... svako moze da bljuje kako hoce, zatre papkom, pa hajde dalje, iznova...

To sto nam je Jugoslavija dala 50 godina sloge i bratstva, je zahtijevalo da se svi odreknemo dobrog komada primitivizma, stavimo na stranu zlodjela (a i u tim godinama sto spominjes ih je bilo i te kako sa svih strana)... i potrudimo se da zivimo zajedno, jedan proces koji od covjeka zahtijeva koncentraciju i odricanje...

da bi me razumio, evo da ti objasnim tvojim jezikom: to ti je kao da se suzdris da ne prdnes u finom drustvu...

Ako prdnes, nema vise "finog"... a ako se suzdris i malo te zaboli stomak, onda svi ostaju zajedno i zadovoljni i ti si ravnopravan dio drustva...

pa gledaj da se poslije nasamo fino isprduckas...

Ja mislim da je idiotizam reci da je danasnji sistem bolji od Jugoslovenskog... vece su greske pocinjene poslije nastanka Juge, kao na primjer to sto se nije na vrijeme i na pravi nacin pristupilo demokratskom drustvu, tako da dobijemo sansu da se politicki odgojimo, a ne odmah u nacionalizam (citaj "prdekanu")... nego za vrijeme partizanskih borbi... ako ti nije jasno sta su partizani radili i ko su bili, idi i obrazuj se malo....

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jedina isitna u svemu ovom je da Sloboda očigledno nije umjela da pjeva! :P

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
:) 50 godina laznog bratstva i jedinstva, a ustvari iscekivanja da situacija bude pogodna
za poravnavanje starih racuna i hvatanje za vratove...50 godina cekanja onih koji su bili
na strani fasista- pa onda, kad su izgubili, samo promijenili dresove- da se stvori klima da se
napravi reinkarnacija fasisticke drzave, nesto sto nije uspjelo u drugom svjetskom ratu...

uostalom, ako vam je sfrj valjala, pa zasto ste, pobogu, onda izasli na referendum 1992 i
glasali za nezavisnost bih? zasto niste sacekali jos koju godinu, zar je bilo moguce da nakon
raspada sovjetskog saveza, cehoslovacke i svih ostalih komunistickih uporista, da jedna
jugoslavija prezivi? toliko ste voljeli tu jugoslaviju i bili jugosloveni, da ste, cim se ukazala
prilika za to, pljunuli na nju...

uloga partizana u drugom svjetskom ratu? potpuno zanemarljiva...pogledaj, recimo, britansku
dokumentarnu seriju 'svijet u ratu' (koja je dobila mnogo nagrada) i vidjeces ko je ustvari
pobijedio nijemce. i vidjeces kakva je uloga partizana u svemu tome bila. dragi djecace, nijemce
nije pobijedila sacica entuzijasta sa tandzarama (a.k.a. partizani), pa bogami ni britanija ni francuska,
nego RUSIJA...

nije se pristupilo demokratskom drustvu? a kako to, molim? pa vi ne bi trebalo da se zalite protiv
demokratije u staroj jugoslaviji, jer vam je tito prizno nepostojecu naciju...bili ste slobodni da se
izrazavate kao 'muslimani'...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 09:25 
:) 50 godina laznog bratstva i jedinstva, a ustvari iscekivanja da situacija bude pogodna
za poravnavanje starih racuna i hvatanje za vratove...50 godina cekanja onih koji su bili
na strani fasista- pa onda, kad su izgubili, samo promijenili dresove- da se stvori klima da se
napravi reinkarnacija fasisticke drzave, nesto sto nije uspjelo u drugom svjetskom ratu...

uostalom, ako vam je sfrj valjala, pa zasto ste, pobogu, onda izasli na referendum 1992 i
glasali za nezavisnost bih? zasto niste sacekali jos koju godinu, zar je bilo moguce da nakon
raspada sovjetskog saveza, cehoslovacke i svih ostalih komunistickih uporista, da jedna
jugoslavija prezivi? toliko ste voljeli tu jugoslaviju i bili jugosloveni, da ste, cim se ukazala

uloga partizana u drugom svjetskom ratu? potpuno zanemarljiva...pogledaj, recimo, britansku
dokumentarnu seriju 'svijet u ratu' (koja je dobila mnogo nagrada) i vidjeces ko je ustvari
pobijedio nijemce. i vidjeces kakva je uloga partizana u svemu tome bila. dragi djecace, nijemce
nije pobijedila sacica entuzijasta sa tandzarama (a.k.a. partizani), pa bogami ni britanija ni francuska,
nego RUSIJA...

nije se pristupilo demokratskom drustvu? a kako to, molim? pa vi ne bi trebalo da se zalite protiv
demokratije u staroj jugoslaviji, jer vam je tito prizno nepostojecu naciju...bili ste slobodni da se

Sto mi se nesto cini da je BMW-ac promijenio nick samo da bi se opet druzio sa mnom...

Cudna stvar kako mi vec dugo, dugo... raspravljamo usiroko o svemu ovome sto si ti sada nabaljezgao, i ti si prisutan na forumu, sve procitas vidis i onda opet lupas...

Kao prvo slazem se sa tobom da su postojali fasisti koji su samo vrijebali da se nesto u Jugi desi da to rasture, i u tome su i uspjeli... ali tako je bilo od kako je Juga postala.. bilo je i upada oruzanih grupacija, koji medjutim nisu bili svjesni sta je Juga, pa su dobili po nosu.... atentata na Tita itd...

Drugo vezano za referendum, vec smo to razglabali.... niko nije htio da zivi u krnjavoj Jugi koja je bila u ratu sa dvije svoje bivse republike i gdje srpski vodja prijeti silom svakome ko ne razmislja kao i on... sta je taj vodja na kraju napravio i od onoga sto je on nazivao Jugoslavijom i Srbijom se danas vidi... Bolje ti meni odgovori zasto srbima u BiH nije prijala volja vecine?

Uloga partizana u ratu je po tebi mozda zanemarljiva, ali ja ipak mislim da je trebalo imati muda pa otici u borbu protiv okupatora i sve ostale gamadi u zemlji. A nijemce su srusili svi zajedno... to sto mislis da su Rusi najzasluzniji je zato sto rusi svoju istoriju velicaju i velicaju do zla boga, i njih su spasili saveznici koji su prosirili borbe na vise frontova tako da su oslabili linije prema rusiji... imas dosta dokumentaraca o dogovorima o tome ko ce prvi uci u berlin gdje se na kraju nisu mogli dogovoriti jer su rusi navrli na svoju ruku, pa su ih ameri kontrirali, tako je i nastala podjela njemacke i berlinski zid...

A to sto su meni ateisti komunisti na jedvite jade dali da se zovem musliman, i to da bosnjaka nije postojalo je toliko suplja prica da vise neznam jesi li dijete od 5 godina pa ne kontas nista, ili si majmun koji bi eto samo da ujede sa necim pa da se svadjamo ili si zagrizeni cetnik kojeg boli patka za cinjenicama nego samo "politicki" iznosi kojekakve "cinjenice" za srpsku omladinu.... sljedeci put ako mislis nesto o tome da bosnjaci nisu postojali obrati se sa cinjenicama a ne nagadjanjima... Danas napokon imamo Bosnu i ko zeli moze da OPET slobodno da se zove bosnjakom, i kao takva ostace tu, htjeli vi to ili ne....

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Karadžić: Peti korpus mora biti uništen!
05.02. (11:56) - (avaz) - Nakon što smo objavili šokantne dokaze da je vrh vojske srpske Krajine planirao sistemsko biološko trovanje stanovništva bihaćke regije, "Dnevni avaz" došao je i do dokumentacije koja svjedoči o tome kako su srpske snage tokom 1995. godine pripremale uništenje Petog korpusa Armije RBiH. Riječ je o ključnim dokumentima, kojima se dokazuje da su u pripremu operacije MAČ 1 bili uključeni i tadašnji čelni ljudi RS. Radi se o izvještajima komandanta Komande Drugog krajiškog korpusa Vojske RS pukovnika Radivoja Tomanića o sastancima tadašnjeg vrha RS i samoproglašene republike srpska Krajina (RSK). Prvi izvještaj podnesen je 16. februara 1995. godine pod oznakom "strogo povjerljivo" i "hitno" tadašnjem načelniku Glavnog štaba VRS generalu Manojlu Milovanoviću, a poslijeratnom ministru odbrane RS. U njemu Tomanić izvještava da je dan ranije u Bosanskom Grahovu održan sastanak Radovana Karadžića s načelnicima i poslanicima općina Grahovo, Glamoč, Drvar, Bosanski Petrovac, Bihać, Bosanski Novi, Prijedor, Sanski Most, Šipovo, Ključ i Kupres, a kojem su prisustvovali i visoki dužnosnici VRS, među kojima se spominje general Marić. Uz Karadžića su bili i tadašnji predsjednik Narodne skupštine RS, haški osuđenik Momčilo Krajišnik, te još pet ministara. - Predsjednik Karadžić istaknuo je da Peti korpus ARBiH mora biti uništen, Bihać zauzet, da je bio decidan, a ne da se prenose glasine kako je međunarodna zajednica i politički vrh spriječio zauzimanje Bihaća. Istaknuo je da se proturaju glasine da je general Milovanović dobio milione maraka da ne osvoji Bihać, što je, kako on kaže, van pameti. Istaknuo je da se primirje mora iskoristiti da se vojska snabdije potrebnim količinama municije i goriva - stoji u Tomanićevom izvještaju.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 19:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
nadrealac je napisao:

nego RUSIJA...

Sto mi se nesto cini da je BMW-ac promijenio nick samo da bi se opet druzio sa mnom...

Zato sto ti se samo cini i sto mnoge stvari ne shvatas bas ponajbolje :)

Citiraj:
Drugo vezano za referendum, vec smo to razglabali.... niko nije htio da zivi u krnjavoj Jugi koja je bila u ratu sa dvije svoje bivse republike i gdje srpski vodja prijeti silom svakome ko ne razmislja kao i on... sta je taj vodja na kraju napravio i od onoga sto je on nazivao Jugoslavijom i Srbijom se danas vidi... Bolje ti meni odgovori zasto srbima u BiH nije prijala volja vecine?

Fundamenalisticke zelje su jedno, a ustav je nesto drugo i mnogo vaznije od fundamentalistickih zelja :)

Vecina? Izvini, ali serijatski zakoni su par hiljada km na istok :D ovde ne vlada vecina, nego ZAKONI prijatelju ..razumijes li?

Citiraj:
Danas napokon imamo Bosnu i ko zeli moze da OPET slobodno da se zove bosnjakom, i kao takva ostace tu, htjeli vi to ili ne....

Rijeka hoce ostati :D i nista vise :)

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Bosna možda hoće trajati još milionima godina, ali će uvijek biti najprimitivnija i najnazadnija država na zemaljskoj kugli. No, nekima je ovde bitnije kako se država zove nego kako funkcioniše...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 01:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Bosna možda hoće trajati još milionima godina, ali će uvijek biti najprimitivnija i najnazadnija država na zemaljskoj kugli. No, nekima je ovde bitnije kako se država zove nego kako funkcioniše...

Eh, prijatelju, da ti je neko 1987. rek'o da ce onakva SFRJ nestati za 4 godine, ispale bi ti oci od nevjerice :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 01:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
pa, ocigledno, i nije bila bas neka sfrj...
ja se licno nadam da ce bih ostati cjelovita, kao jedna fina granicna provincija
velike srbije

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 01:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Naravno da nije, ali je iluzija bila mocna...nesto kao sad sto Muslimani imaju :D :D

A ne, to nece biti Velika to ce biti normalna Srbija. I treba dati Muslimanima muslimanostan na ovih 25% na kojih su spali boreci se za svih 100% :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 03:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Postoji i stenogram sa alijinog govora u skupštini gdje kaže: Niste vi ništa odbranili, ja sam kupovao mir, svojim parama, ja sam kupovao Goražde 4 puta, ja sam kupovao Bihać 5 puta, ja sam kupovao Srebrenicu itd. !

Pa je glavno pitanje otkud aliji tolike pare i kome ih je to on dao od Srba!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

Pa ja mislim da ih je on pošteno zaradio. Ne treba smetnuti s uma da je on svojevremeno bio popularan pisac, hehehe.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BMW8 je napisao:
Harvester je napisao:

Eh, prijatelju, da ti je neko 1987. rek'o da ce onakva SFRJ nestati za 4 godine, ispale bi ti oci od nevjerice :)

Nisam ja rekao da će (Bosna) trajati, u ovakvom stanju bilo bi pravo čudo da traje, ali htio sam reć - i AKO bude trajala, ništa se u njoj neće promijeniti nabolje.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 18:09 
Harvester je napisao:
BMW8 je napisao:
Harvester je napisao:

Nisam ja rekao da će (Bosna) trajati, u ovakvom stanju bilo bi pravo čudo da traje, ali htio sam reć - i AKO bude trajala, ništa se u njoj neće promijeniti nabolje.

:lol: :lol: _Bogami evo vec skoro dvije decenije zlonamjernima "oci ispadaju" a Bosna prkosna od sna.... da prostis...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
a Bosna prkosna od sna.

...vise od sna nego prkosna...da prostis...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
filozof sa vrbasa je napisao:
Postoji i stenogram sa alijinog govora u skupštini gdje kaže: Niste vi ništa odbranili, ja sam kupovao mir, svojim parama, ja sam kupovao Goražde 4 puta, ja sam kupovao Bihać 5 puta, ja sam kupovao Srebrenicu itd. !

Sjecam se 1996. godine na tadasnjoj tvbih Alija Izetbegovic gost u studiju i krecu pitanja gledalaca. Pita ga jedan sta je bilo sa onih 12 miliona DEM koje ste dobili od (sad se ne sjecam koje islamske drzave) kao pomoc za nase sehidske porodice. A Alija mrtav-ladan:"Pitaj Karadzica za tih 12 miliona kad sam dao da bi Maglaj ostao u nasim rukama".
Tako mirno i hladnokrvno. Valjda je to bilo normalno da se oni razmjenjuju gradovima, teritorijama i ljudskim zivotima i sudbinama :(

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 08:25 
Sinny je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

Sjecam se 1996. godine na tadasnjoj tvbih Alija Izetbegovic gost u studiju i krecu pitanja gledalaca. Pita ga jedan sta je bilo sa onih 12 miliona DEM koje ste dobili od (sad se ne sjecam koje islamske drzave) kao pomoc za nase sehidske porodice. A Alija mrtav-ladan:"Pitaj Karadzica za tih 12 miliona kad sam dao da bi Maglaj ostao u nasim rukama".
Tako mirno i hladnokrvno. Valjda je to bilo normalno da se oni razmjenjuju gradovima, teritorijama i ljudskim zivotima i sudbinama :(

Pa zar si stvarno mislio da se ratovi pokrecu zbog "ideala"?

Uzmi samo da ti danas ubires tarifu za svaku kucu u RS-u koja konzumira struju, a ja iz Federacije.... i onda se nadje neki tamo, recimo "Borat" i hoce to da nam uzme... :angry4: kako bi ga zacas zajedno skokali... zar ne.... a onako inace, nam nimalo ne smeta sto je on u stvari "Borat"... :wink: mada je najjednostavniji nacin da to uradimo da kazemo narodu kako ce ih "Borat" ovo i ono... tako da to oni urade za nas, a mi ostanemo "cistih" ruku...

Sve je zbog love....

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:

Uzmi samo da ti danas ubires tarifu za svaku kucu u RS-u koja konzumira struju, a ja iz Federacije.... i onda se nadje neki tamo, recimo "Borat" i hoce to da nam uzme... :angry4: kako bi ga zacas zajedno skokali... zar ne.... a onako inace, nam nimalo ne smeta sto je on u stvari "Borat"... :wink: mada je najjednostavniji nacin da to uradimo da kazemo narodu kako ce ih "Borat" ovo i ono... tako da to oni urade za nas, a mi ostanemo "cistih" ruku...

Sve je zbog love....

Vec sam to jednom na ovom forumu pisao, al nije zgored ponoviti.
Alija je u zatvoru lezao zbog islamskog fundamentalizma. Radovan i Krajisnik zbog privrednog kriminala.
Kad su se dokopali vlasti, ljudi samo nastavili da se bore za ono sto najbolje znaju. :wink:

Sva ta protjerivanja stanovnistva su bila samo u cilju pljacke njihove imovine, a onda slijedi povratak istih opet uz razna mita. Sistem razradjen do perfektnosti.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 08:53 
Sinny je napisao:
nadrealac je napisao:

Sve je zbog love....

Alija je u zatvoru lezao zbog islamskog fundamentalizma. Radovan i Krajisnik zbog privrednog kriminala.
Kad su se dokopali vlasti, ljudi samo nastavili da se bore za ono sto najbolje znaju. :wink:

Sva ta protjerivanja stanovnistva su bila samo u cilju pljacke njihove imovine, a onda slijedi povratak istih opet uz razna mita. Sistem razradjen do perfektnosti.

Zanimljivo... vidis da alija nije crko i da se karadzic uhvatio... mozda bi danas lezali zbog suprotnih stvari...
onaj prvi zbog ratnoprofiterstva a ovaj drugi zbog fundamentalizma....

Znaci odgovor za nase probleme treba traziti u zakonu... uvijek ima neki nacin da se uklone budale... pa barem za neko vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadrealac je napisao:
Sinny je napisao:
nadrealac je napisao:

Sve je zbog love....

Zanimljivo... vidis da alija nije crko i da se karadzic uhvatio... mozda bi danas lezali zbog suprotnih stvari...
onaj prvi zbog ratnoprofiterstva a ovaj drugi zbog fundamentalizma....

Znaci odgovor za nase probleme treba traziti u zakonu... uvijek ima neki nacin da se uklone budale... pa barem za neko vrijeme...

Ma kakav crni fundamentalizam kod Karadzica. Samo novac. A i nekretnine :wink:
Pa uzmite samo naciste u 2.svjetskom ratu. Arijevska rasa, folovi golovi, a ovamo se vagonima odnosilo sve jevrejsko, slovensko..... u Njemacku.
A Alija je suprotno radio. On je placao Radovanu da zadrzi gradove, a Radovan je uzimao novac i da zauzme grad a i da proda svoj. Uzeo za Maglaj, al vjerovatno i za Sanski Most.
Ko ce ga znati, mozda ce se to uciti u Osnovama ekonomije na bosanski nacin.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]