banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Mar 2026, 00:53 Danas je 29 Mar 2026, 00:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4015 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 201  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2025, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
_зока je napisao:
Al što likovi govore "slab kandidat/jak kandidat"....pa da su stavili dvije glavice zelene salate rezultat bi bio isti. Glasalo se za i protiv Dodika, a ne za Karana ili Blanušu.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka
+1

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Megabyte je napisao:
U suštini jeste tako, ali opet zašto zanemariti i udio harizmatičnosti (da se takva ličnost pojavila)?

Nego kolika izlaznost je zadovoljavajuća - da li 50% kao te 2022. ili je potrebno još više? Pošto je cifra ljudi sa pravom glasa veća od onoga koliko ovdje živi...

neko reče da je 200.000 ljudi manje glasalo u odnosu na opšte izbore prije tri godine.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 11:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Gledam sad malo po birackim mjestima, ako neko uspije naci jedno a da je gradsko naselje u BL glasalo vecinom za Karana? Sve Blanusa i to omjer 60-30 otprilike. Bas zabrinjavajuce za SNSD.

Wizzy ima li, pitaj u centrali?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 11:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Sad sam i ja baš gledao, skoro sva mjesta sam prošao...Karan dobio Bočac, Agino selo, Veriće, Bronzani Majdan, Krupu na Vrbasu, Borkoviće, Ljubačevo. Sva gradska naselja a i veća prigradska su za Blanušu. Borik - sva mjesta, Starčevica, Nova Varoš, Lauš, Rosulje, Centar, Zalužani, Petrićevac...

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
skypostman je napisao:
To je pola od onog koliko nas ima trenutno u RS.

Upravo to. Kod nas je izlaznost zbog strukture stanovništva uvijek ogromna. Sinoć je bila na evropskom prosjeku.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
skypostman je napisao:
Gledam sad malo po birackim mjestima, ako neko uspije naci jedno a da je gradsko naselje u BL glasalo vecinom za Karana? Sve Blanusa i to omjer 60-30 otprilike. Bas zabrinjavajuce za SNSD.

Wizzy ima li, pitaj u centrali?
Nemam kontakt sa centralom,ali slažem se da jeste podatak zabrinjavajući. Kako kaže Rajko Vasic, ovo je već 3 crveni alarm koji se pali u SNSD,a hoće li ih još biti i koliko, to već ni on ne zna. Mislim da je za rezultat najmanje zaslužan Drale, koji je opet poseban stručnjak za ništa ne raditi, već da ljudima u BL treba nešto što SNSD očigledno ne zna ponuditi. Sta je to, pa neka analiziraju i rade po tom pitanju oni koji vode stranku. Odbornici su levati opšti koji nista ne rade, pola ljudi ne znaju ko su ti odbornici jer se ne pojavljuju u medijima (osim Ljube ), Dzajic koji se pojavljivao je nametnuo neku svoju igru pljuvacine i seljačkih fazona sa kojim se vecina članstva SNSDa ne slaze ,a kamoli da ces privući nekog novog.Dzajicu ne možeš zamjeriti da nije radio kad jeste, e sad...kako je radio to je upitno.Imaš armiju članova koji ti ništa ne rade jer nema neke ideje koja pokreće ljude i stimuliše za rad.Kad tu jos dodaš i ljude koji ne znaju na pravi način zaposliti tu armiju.. imaš ovo što imaš - da će glasati ljudi poput mene i to je to.

Mislim da žurke i pljuvacina nije način animiranja ljudi.Potrebni je gradjanima dati neke zanimljivije ideje o kojem se treba raspravljati(naravno i realizovati) i oko kojih se trebaju okupljati i članovi SNSDa i oni koji to nisu. Par je gorućih problema u gradu sto mi pada na pamet odmah, a sigurno je tu jos masa njih... a cak ni Drale to ne pokrece: kvalitet vazduha, kolektor, obilaznica,saobraćaj ,garaže,itd...
Imaš vlast na državnom nivou, podijeli odbornike u timove i neka svaki tim bude zadužen za razvoj strategije za odredjeni problem, a država neka finansira izradu te strategije.Imas skupstinku većinu,pa guraj ova pitanja,kad imaš već strategiju,npr. umjesto rasvjete.

Pa ebeni vrtići su obećani još poslije prošlih izbora, saradnja predsjednik i Grad..pa sta je tu uradjeno. Par sastanaka i sve stalo.Jedni kažu krivi ovi,oni kažu krivi drug.Narad ne interesuje ko je kriv, već vidi da ništa nije uradjeno, a obećao si.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Trenutno razlika 14330 Blanuša/Karan za regiju Banjaluka.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Mislim da žurke i pljuvacina nije način animiranja ljudi.Potrebni je gradjanima dati neke zanimljivije ideje o kojem se treba raspravljati(naravno i realizovati) i oko kojih se trebaju okupljati i članovi SNSDa i oni koji to nisu. Par je gorućih problema u gradu sto mi pada na pamet odmah, a sigurno je tu jos masa njih... a cak ni Drale to ne pokrece: kvalitet vazduha, kolektor, obilaznica,saobraćaj ,garaže,itd...
Imaš vlast na državnom nivou, podijeli odbornike u timove i neka svaki tim bude zadužen za razvoj strategije za odredjeni problem, a država neka finansira izradu te strategije.Imas skupstinku većinu,pa guraj ova pitanja,kad imaš već strategiju,npr. umjesto rasvjete.

Ima li SNSD kadar u BL koji to može izgurati?
Oni su se okrenuli žurajama i onima koji to vole, sad će i to biti problem jer su, sa razlogom, skinuli Lepog.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

baki je napisao:
Trenutno razlika 14330 Blanuša/Karan za regiju Banjaluka.

U Prijedoru Blanuša vodi za 97 glasova, tu je najtjesnije.
https://www.prijedordanas.com/?p=257910

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
gsasa je napisao:
RTRS me sinoć iznenadio sa svojom emisiom. Dosta je to bila objektivna priča, za razliku od BN i ATV.

Upratio sam....stvarno iznenađujuće ,kao da pripremaju teren za nešto drugo.Čak ni voditelji nisu bili prekidali sagovornika kad on svojom pričom odluta od zacrtane crvene agende.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Megabyte je napisao:
U suštini jeste tako, ali opet zašto zanemariti i udio harizmatičnosti (da se takva ličnost pojavila)?

Nego kolika izlaznost je zadovoljavajuća - da li 50% kao te 2022. ili je potrebno još više? Pošto je cifra ljudi sa pravom glasa veća od onoga koliko ovdje živi...

Гласало се против Додика и кад је Мирко Шаровић имао 30% против Жељке Цвијановић. Перципирана харизматичност и те како има удјела. Доста сам пратио коментаре на мрежама и чини ми се да се са Бланушом десило оно што са Јелена + Драшко у првој њиховој кампањи кад су били млади и насмијани на билбордима. Без да је Блануша неки претјерано харизматичан лик, штавише није. Али, народ се пожелио неке позитивне, конструктивне приче, нормалних људи, насмијаних лица. Базичне пристојности.
На том таласу су пливали Јелена и Драшко, а онда је Јелена прешла у тоталну негативу, за што је на крају кажњена потпуном катастрофом на прошлим локалним изборима.
Чисто сумњам да би нпр. Миличевић дохватио овај број гласова сада, јер на овако малу излазност, која је пословично фикс за владајуће, десило се да ови стрепе. Значи дио гласача позиције је гласао за Бланушу, а не вјерујем да би гласали за Миличевића који има аферу иза себе.

Него шта мислите колико су гласова могли зијанити због др Ђајића и да није можда то увело у тијесну завршницу?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Dio glasova koji je odnio dr Kokain vjerovatno je proporcionalan dijelu glasova koji su donijeli Bosnjaci Blanusi i otuda ova tijesna zavrsnica.
Inace bi bilo 25 000+ razlike.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ima li gdje neki intervju, izjava, podcast ili sta god gdje se moze vidjeti harizma i sposobnost gosn Blanuše? Baš me zanima na čemu je on to postao zvijezda izbora? Ozbiljno, ja se ne sjećam da sam igdje vidio nešto, osim one blamaže sa Lukom Petrovićem, gdje je pokazao da nije dorastao srednje pozicioniranom dodikovcu a kamoli nekom iz prvog ešalona.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Ja rekoh "da se takva ličnost pojavila" (harizmatična). Pošto nije.
Niko nije rekao da je harizmatičan.
Ali eto i takav je doveo do male razlike uprkos maloj/manjoj izlaznosti.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
И ја кажем да човјек није харизматичан. Штавише, можемо га сврстати у неки просјек академске заједнице.
Али нама је један Драшко Станивуковић градоначелник главног града и можда следеће године и председник, а ми се чудимо што је неки човјек по ПС-у покупио одређене симпатије код народа...

Суштина је да је на овако малу излазност СНСД морао да покида изборе. А био сам на веселијим сахранама од оне њихове конференције.
Вјероватно скуп фактора - лош рад коалиционих партнера, Блануша као свјеж лик, Ђајићева афера...

Citiraj:
Mislim da žurke i pljuvacina nije način animiranja ljudi.Potrebni je gradjanima dati neke zanimljivije ideje o kojem se treba raspravljati(naravno i realizovati) i oko kojih se trebaju okupljati i članovi SNSDa i oni koji to nisu.

Касно је сад Мили да то мијења. Партијски су заинтересовани за је*ачину и пљувачину. Предуго се било на врху, разгоропадили су се. Не видим никог у СНСД младој гарди, ко је рецимо попут др Желимира Нешковића у СДС. Ту је Миле све и свја. Послије њега, потоп. Ту су се увалили ликови који су заинтересовани само да се излактају до врха, попут Шулића, рецимо, који је дошао и до министра, животе. Нема ту квалитета, нити ће бити јер ови што су се прогурали неће дати своје позиције, а и систем успостављен не гледа квалитет већ ко је чији. Миле је можда већ и превише стар да би се цимао да промијени ствари, ако је уопште и заинтересован...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Ovi sa harizmom su nas odveli u provaliju.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
A koji su to, ti sa harizmom? :scratch:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
boban1982 je napisao:
Ovi sa harizmom su nas odveli u provaliju.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

+1

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Drago mi je što je Banja Luka ovako glasala.
Bar malo narod progledao.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2025, 20:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Banjaluka ovako glasa vec nekoliko izbornih ciklusa, sto lokalnih, sto opstih... E sad, sto neki isprani mozgovi iz opozicije to ne vide i i dalje pljuju narod ovdje to je njihova sramota. Isto tako, problem istih tih je sto misle da su rezultati izbora u Gradu plod rada "mocne" opozicije a ne cinjenice da je narodu preko glave kotlicijada, krajiskih veceri, bahatosti i nefunkcionisanja. I to traje vec neko vrijeme, od poraza Zeljke u "gradu" a pobjede "u selima" pa dalje.

Problem za snsd je sto su sami sebe srusili u BL, dali su GO polusvijetu i kao da ih nije bilo briga. Pa i Gorica je iste te ljude prozivala i proziva i dalje, tako da ako ona vidi sta se desava, da trpe stetu...
Trebace im puno puuuuuno rada sa novim ljudima da pociste prvo GrO pa onda da poprave rejting u gradu a pitanje je da li imaju ljude za to i drugo, sta mogu da urade do oktobra?!

Ovo je poraz od Draska, zato on slavi. Pobijedio te lik koji ima isto tako gomilu brljotina i afera koje su vezane za njegovo okruzenje.
Zbog toga smo mi svi naje8ali jer ovaj rezultat Drasku daje argumente da se kandiduje u oktobru i onda opet stara prica sa dva opoziciona kandidata itd itd...

Vrh

[ 4015 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 201  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]