banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 09:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2015, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A gledanost da se obara u rekordnim brojkama... Modernisticka renesansa

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2015, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
http://informer.rs/zabava/rijaliti/3004 ... do-razbili

Toliko o tom.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2015, 17:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Narod voli rijaliti programe, velikoj većini je glavni problem što u isto vrijeme mogu pratiti samo jedan.

A kako se odlučiti između farme, velikog brata i parova? Ko da te neko pita koje dijete više voliš.

Država treba da se umiješa samo da ih fino rasporedi kako bi tokom cijele godine bilo šta da se gleda.

Svi nešto kenjaju kako je to zlo i onda sat vremena prepričavaju to što im se ne sviđa i što ne gledaju. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2015, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vlastima nije u interesu da se to ugasi,postavili su i zakonske kočnice.Uvijek je bilo hljeba i igara,samo u našem scenariju nema hljeba....samo igara.
Tako da se slažem.Fino popuniti i ljetnu šemu,da se ne gužvaju. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2015, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ma jok,treba pojačati ponudu rijalitija.Istodobno da idu 4-5 rijalitija 24/7 čitavu godinu,bez predaha.Neka narod gleda dok mu oči ne ispadnu i nadati se što bržem zasićenju.
Klin se klinom izbija.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2015, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
https://www.google.at/maps/@49.1806929, ... 56!6m1!1e1

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2015, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.youtube.com/watch?v=PScROztniRc

https://www.youtube.com/watch?v=qR1-3gYXsfE

https://www.youtube.com/watch?v=AbaNGU1CrXI

https://www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw

https://www.youtube.com/watch?v=HCRnORXGU80

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2015, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.njuz.net/internet-prevarant- ... nikolicem/

На Њузу су боље вијести него у стварности.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 00:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Saudijska Arabija i dalje ruši cijenu nafte
Objavljeno: 11.09.2015. - 19:00
Pad cijena nafte, nakon odluke Saudijske Arabije da zaštiti svoj tržišni udio, odraziće se na proizvođače poput onih u SAD koji vade naftu iz škriljaca.
Autor: Agencije
Veličina slova:
a
a
a

Zbog toga će naredne godine uslijediti najveći pad proizvodnje u posljednjih gotovo četvrt vijeka, saopštila je danas Međunarodna agencija za energetiku (IEA).

Pojeftinjenje nafte je, takođe, uticalo na potrošače, pa bi tako rast tražnje nafte u ovoj godini trebalo da dostigne najviši nivo za posljednjih pet godina, navodi se u mjesečnom izvještaju IEA, a prenosi agencija Frans pres.

Tržište nafte je u proteklih godinu i po bilo pod uticajem odluke Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), predvođene Saudijskom Arabijom, da sačuva svoj uticaj i suprotstavi se proizvođačima nafte iz škriljaca, koji bi smanjenjem zavisnosti SAD od uvozne nafte, mogli da promjene globalnu dinamiku.

Visoke cijene nafte od preko 100 dolara za barel u 2013. godini omogućile su američkim proizvođačima iz škriljaca da primjene skupe tehnologije za eksploataciju nedostupne nafte, što je omogućilo povećanje zaliha u SAD, koje su najveći svjetski potrošač nafte.

Međutim, budući da su Saudijska Arabija i partneri iz OPEK-a odbili da smanje proizvodnju, cijene sirove nafte su pale sa preko 100 dolara za barel na najniži nivo za posljednjih šest godina.

Naftna industrija, prema tvrdnjama IEA, počinje međutim da reaguje na niže cijene nafte kroz smanjenje proizvodnje.

"Američka proizvodnja nafte će vjerovatno podnijeti teret pada cijena. Poslije rekordnog rasta proizvodnje od 1,7 miliona barela dnevno u 2014. godini, najnoviji pad cijena će vjerovatno spriječiti nastavak rasta proizvodnje u SAD", zaključuje se u izvještaju.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2015, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spoiler:
У МОЈОЈ земљи, у Француској, не престају злочини - злочини против човечанства, који су постали свакодневица!

Будући да сам француски држављанин свестан сам кривичне одговорности због „прекршаја“ који сада чиним: треба само неки француски професор да ме пријави - например, због моје тврдње да је хомосексуалност супротна људској природи, да представљати је деци предшколског узраста као правило, значи морално изопачавати децу или да ће (извините због тривијалности расуђивања!), ако читав људски род постане изопачен, човечанству доћи крај - и мене ће осудити на затворску казну, не само због увреде свемоћних мањина, него и због ометања профитабилног бизниса који се припрема да у епруветама гаји будуће европске хуманоиде.

Два века после париског пуча, фрацуска република коначно се претворила у Потемкиново село слободоумља и остварила наде Волтера - клеветника, плагијатора и улизице свих деспота на континенту - којег је садашњи председник Оланд, још као студент Националне административне школе, заједно са колегама званично прогласио за свог идола.

Зато што се „револуција“ пуначких и апатичних француских буржуја ни за тренутак није прекидала!

Нису одредили празник „слоге и помирења“, нису се покајали због злочина против монархове породице и стога се земља комада на све мање и мање комаде, а свака „општина“ испуњена завишћу и жељом да се освети због „прошлих неправди“ искључиво настоји да тријумфује над конкурентским групама, расним, класним, етничким и … сексуалним: недавно легализовани истополни „бракови“ у Француској - само су једна од последица „перманентне револуције“, настале на крви првог геноцида Европе - вандејског - а коју је касније уздигао у псеудо-систем љубимац француских филистара, Троцки.

Дух Француске изгубио је ренесансно и хеленско осећање мере развијено генијем средњевековних аскета. То осећање се више не може вратити: „револуција“ је физички уништила потомке оснивача пост-гало-романске културе - франачког света постепено испуњавајући демографске празнине афричким екстрактом.

Пета република у агонији постала је интелектуални Бантустан континента, а њени академици и ректори - проповедници најпрофитабилнијих доктрина (са становишта милијарди донација убризгаваних иза океана).

Стога се не треба чудити што та „отаџбина слободе и права“ (шизофрене „елите“ у Паризу своје снове заиста схватају као реалност) - не поштује потписане међународне уговоре, забрањује америчком дисиденту, који је касније добио уточиште у Русији, прелетање изнад своје територије, или одбија да прихвати статус политичког емигранта Аустралијанца који је доказао прислушкивање од стране обавештајних служби САД тројице председника лингво-француске, одавно банана-републике - за коју се та „верна савезница NATO-а“, са свим атрибутима девојке лаког морала, потрудила да истог часа заборави.

Свака одлука француских „градитеља Европе“ одређена је животињским рефлексом. Зато је узалудно позивање „елита“ Француске на, тобоже, за њих драгоцено здраво расуђивање: ко може да пробуди бригу о будућности континента у слуганима дресираним на „добаченим комадима“, који од сваког контакта очекују само бакшиш?!

Не вреди подсећати париске миљенике ни на благостање сопственог народа, он им се гади: владари две последње републике издресирани су самомржњом, апсолутно све доказе старе славе отаџбине они циљно искорењују из сећања младих генерација, а сама реч „патриотизам“ у француском језику већ пола века се сматра за увредљиву реч.

Чак и помахнитала психопатологија данашње Француске - русофобија - није ништа више од њене сопствене жеље за уништењем: Француз у Русу види себе самог, већ скоро заборављеног средњевековног Европљанина, који живи у слози са својом земљом и са Богом своје земље.

Отуда захтев Француза да „усаврши“ Руса као што су њега некад „усавршавали“ непрекидним демократским муштрањем које га је постепено лишило људске суштине. И ево, тиранска самоубица Француска хистерично инфицира читав свет својом - толико жељеном! - смрћу.

Citiraj:
Чак и помахнитала психопатологија данашње Француске - русофобија - није ништа више од њене сопствене жеље за уништењем: Француз у Русу види себе самог, већ скоро заборављеног средњевековног Европљанина, који живи у слози са својом земљом и са Богом своје земље.

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-or ... ojom-smrcu

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2015, 18:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2015, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2015, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2015, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ni jedna knjizara nece da pusti u prodaju :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

moze se kupiti na nasem sajmu

Citiraj:
Nakon 70 godina: Japanci mogu
ratovati u inostranstvu
17 septembar 2015 Izmijenjeno
22:23 CEST
Gornji dom japanskog
parlamenta omogućio slanje
svojih vojnika u misije u druge
države prvi put nakon Drugog
svjetskog rata.
Posebna komisija Gornjeg doma
japanskog parlamenta odobrila
je danas kontroverzni zakon o
odbrani, koji će dozvoliti
japanskim vojnicima da se po
prvi put od Drugog svjetskog
rata mogu boriti u inostranstvu.
Novim kontroverznim zakonom
Japan želi omogućiti slanje svojih
vojnika u misije u druge države, a
on je već usvojen u donjem
domu parlamenta.
Taj potez je uslijedio, uprkos
žestokom otporu, kako
poslanika, tako i nekoliko hiljada
demonstranata ispred
parlamenta u Tokiju, prenosi AFP.
Tuča u parlamentu
Prema tim zakonskim izmjenama,
vojska, poznata kao
Samoodbrambene snage, imala
bi mogućnost odlaska u borbu
da zaštiti saveznike, kao što su
SAD, čak iako ne postoji
neposredna opasnost za Japan i
njegov narod.
U japanskom parlamentu,
prethodno je došlo do tuče
povodom predloženog zakona.
Opozicioni poslanici peli su se
jedan na drugog da bi
predsjedavajućem oteli mikrofon,
kako bi ga spriječili da objavi
glasanje o kontroverznom
zakonu, a zastupnici suprotnih
stavova su nasrtali jedan na
drugog i gurali se, što je
neuobičajena slika u japanskom
parlamentu.
Uprkos lošem vremenu, oko 500
ljudi je u plastičnim kabanicama i
pod kišobranima zahtijevalo
ispred parlamenta da prijedlog
novog zakona ne bude usvojen.
Neki od njih su nosili slike
premijera Shinzoa Abea sa
Hitlerovom frizurom i brčićima.
Demonstranti poput Sunichiro
Kobayashi plaše se mogućeg
povratka militarizmu, koji je
Japan u prvoj polovini 20. vijeka
skupo platio.
On je organizator novog
studentskog pokreta, koji se buni
protiv promjena koje predlaže
premijer Shinzo Abe.
Kontroverzni zakon
“Sve dok je Abe na vlasti moguć
je povratak Japana militarizmu.
Možda će poslije njega doći neki
još opasniji političar, tako da je ta
prijetnja stvarna“, kazao je
Kobayashi.
“Kad je Abe krajem prošle godine
zakazao prijevremene izbore,
imao je veliku podršku. Nakon
predlaganja kontroverznog
zakona podrška mu je drastično
pala. Ipak, čini se ga to previše i
ne zanima. Spreman je da svoju
popularnost mijenja za
historijsku promjenu u vanjskoj
politici Japana, što će možda
postati njegova ostavština“,
izvijestio je Al Jazeerin reporter
Rob Mcbride.
Tokom protekle sedmice
desetine hiljada ljudi je gotovo
svakodnevno demonstriralo
protiv prijedloga pomenutog
zakona, a sinoć ih se ispred
parlamenta okupilo oko 13.000.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://fakti.org/serbian-point/okolo-gl ... buducnosti

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 01:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Izvještaj o Aleksandru Vučiću albanske televizije hit (VIDEO)

[video]http://www.youtube.com/watch?t=33&v=nbLE08IwkQY[/video]

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2015, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Ekonomija / Miodrag Zec
Zakasnili na veselje
Evrozoni, ako ne postane fiskalna unija, sledi brakorazvodna parnica puna teških reči. A Srbija, umesto na svadbu, u Evropu hita pred razvod

Kriza koja potresa evrozonu od 2009. sa eskalacijom grčkih dugova postaje očigledna i neupućenim posmatračima. Evroentuzijazam i očekivanja perifernih zemalja da će članstvom u Evropskoj uniji rešiti sopstvene probleme pokazala su se iluzornim. Umesto da se izjednače plate i životni standard, izjednačile su se cene i troškovi života, a nejednakosti su, umesto da se smanje - povećane. Stoga je potrebno ponovo preispitati da li postoje fundamentalni propusti u evrokonstruktu i kakvi se strateški pomaci mogu očekivati u budućnosti.
EU je pre svega geostrateški politički projekat, kojim je trebalo obezbediti mir među vekovnim neprijateljima, Nemcima i Francuzima, trajno vojno strateški vezati Evropu za Ameriku, a tek potom rešavati ekonomska pitanja.
Sve je počelo 1948, kada je formirana Evropska organizacija za ekonomsku saradnju u cilju realizacije Maršalovog plana ekonomske obnove Evrope i njenog konfrontiranja sa tada moćnim SSSR-om. Već 1951. formira se Zajednica za ugalj i čelik, čime počinje dominacija Nemačke u Evropi. Gase se male i nerentabilne čeličane, a one najveće, nemačke, počinju naglu ekspanziju. Rimskim ugovorom 1957. osniva se Evropska ekonomska zajednica (EEZ) kao carinska unija i Nemačka dobija dodatni zamah, jer je eksportna privreda. Već 1963. nastupa kriza, Francuska gubi uticaj daljim širenjem EEZ i blokira pristup Britaniji, Danskoj, Norveškoj... Moćna nemačka industrija potiskuje francusku, a nesporazum se amortizuje ustupcima Francuskoj u pogledu subvencija, zaštite i fondova za poljoprivredu.
EEZ 1967. prerasta u Evropsku zajednicu. Kriza dolara i Breton-vudskog sistema rezultira početkom koordinacije monetarnih politika kroz fiksne kurseve u zemljama EZ i zajedničkog fluktuiranja u odnosu na dolar. Koordinacija monetarnih politika i fiksni kursevi odgovaraju Nemačkoj, jer neefikasnije ekonomije ne mogu da stimulišu konkurentnost devalvacijom na zajedničkom tržištu. Proces integracije se nastavlja i 1979. osniva se Evropski monetarni sistem, a monetarno ujedinjenje se završava uvođenjem zajedničke valute, ali bez fiskalnog ujedinjenja.
Evro je poseban slučaj jer je to valuta bez zemlje, bez budžeta i bez mogućnosti da centralna banka kupuje obveznice država članica. Pretpostavke Mastrihtskog ugovora o fiskalnoj politici u velikom broju zemalja nisu se sprovodile, izveštaji su frizirani, kriza je narastala da bi eksplodirala od 2009. sa potresima u Grčkoj.
Zajednička valuta, uz nesumnjivo smanjivanje transakcionih troškova i prijatnog osećaja kod građana perifernih zemalja da imaju kvalitetan novac, uništila je jedno važno oruđe - devalvaciju radi podsticanja izvoza i povećanja konkurentnosti. Uz izostanak carinske zaštite proces deindustrijalizacije slabih ekonomija je ubrzan. Svi žele da voze nemačke automobile, piju francuska vina, puše engleske cigarete, nose italijansku garderobu, a da sve ostalo ostane po starom. Nemački suficit je skoro jednak deficitu koji ostvaruju periferne zemlje. Kriza zahvata čak i Italiju koja je imala respektabilnu industriju. Ni oni ne mogu da izdrže nemačku konkurenciju. Očekivanja da će svi biti ravnopravni, koja su zavodljivo zvučala na početku, pretvaraju se u delirijum nezadovoljstva u Grčkoj, Španiji...
Koncept koji je primenjen – monetarna unija bez fiskalne unije - iscrpeo je svoje mogućnosti. Sledeći korak je puna fiskalna unija (superdržava, evropska vlada, evropski budžet) ili brakorazvodna parnica puna teških reči.
U toku euforije ujedinjenja nije urađena ključna stvar, nije stvoren novi evropski identitet i istinski evropski duh. Lokalne elite su građane obmanjivale dobicima ne pominjući troškove. U utakmici između provincijskih timova i Bajerna, Nemci uvek pobeđuju. U Americi je svaki Grk prvo Amerikanac pa tek onda Grk, a u Evropi je obrnuto. Iskustvo SFRJ može biti poučno - svi su ostali pre svega Srbi, Hrvati, Slovenci... A Jugosloveni su ostali bez domovine. A mi Srbi, umesto na svadbu i veselje, u Evropu hitamo pred brakorazvodnu parnicu.

http://www.nin.co.rs/pages/article.php?id=96777

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2015, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Citiraj:
"Bosna i Hercegovina mora znati da mi držimo ključeve njene prometne povezanosti sa Evropom. Hrvatska se ne da ucjenjivati i ukoliko BiH ne bude kooperativna, neće se graditi mostovi preko Save kod Svilaja i Stare Gradiške", rekao je Hajdaš Dončić, dodajući da, ukoliko se nastavi sa ucjenama, da će "[url]BiH u EU ići preko Drine i Srbije, a ne mostova na Savi[/url]".

Ovo nije europsko ponasanje... Kao sto rekoh, i Hrvate ocekuju vaspitne pljeske.
Sada se zahuktalo oko Piranskog zaliva. Na prvu, sve izgleda dobro po Hrvatsku, ali mozda bas u tom grmu lezi zeko...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2015, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ja i pametno ne idemo u istu recenicu :D

Elem, sada ce fokus biti na Bosnjacima i demontiranje uloge iskljucive zrtve. Na primjer, polako ali sigurno ce se u njihovim (cak i onim fasistoidnim, poput Kljiksa) medijima poceti pojavljivati price o zlocincima iz njihovih redova. Sa vremenom ce Oric, Durakovic i sl. zavrsiti na sudu... A onaj klipan iz Srebrenice bii mogao postati broj jedan bosnjacke politicke scene...

Jbg... Jedinstvno ima neku cijenu u ponosu ;)

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ca ... ice/327660

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]